Terčovec - chov
Terčovce chovat není problém,zajistíte vodu,teplotu,stravu a hotovo.To jenom do té doby než se něco po...,potom sem začnete psát můj terčovec dýchá jen jednou žábrou pomoooc,můj je zase nějaký tmavý,no vidíš a můj se otírá o rostliny ,můj miláček má nějaké chýří na ploutvičkách ,ten můj přestal žrát a schvává se v rostlinách,hoši to nic není to ten můj má bílé výkaly a co teprve ten můj ten se nějak podezřele klepe , nevíte někdo co s tím?Tak vidíte,že chovat terčovce není tak složité...

Také si myslím. Hlavně o tom hodně načíst a měli by jít.
Myslím že pokud ti doma teče pro ně vhodná voda z kohoutku, máš zdravé ostatní ryby, krmíš pestrým krmivem tak by se dařit mohlo.
Neřeknu vám, jestli můžete, ale spíš: "Nejde o to jak dlouho ste akvarista, ale jaký ste akvarista." Třeba mě prvních deset let akvaristiky zase tolik nedalo....
0 29.05.2010 17:12 Trabant – Muzu si troufnout ?
Myslíte, že si můžu po 5tiletých zkušenostech s akvaristikou troufnot chovat terčovce? Chtěl bych tak 3-4 do 200-300l akvarka. Žádné jiné ryby by tam nebyly. Možna tak 10-20 nějakých odolných pancíků.
Fakticky dobrý článok o vitamínoch. Dakujem.

Do 300l bych dal 6ks terčovců

O krmení je toho tady napsáno dost stačí hledat, granule, vbločky, mražené (koretry, patentky, artémie, černé pakomáří larvy), h.srdce atd.

Vitamíny buď Sera fishtamin nebo si můžeš udělat různé směsi a namíchat do srdce např. špenát, česnek, kapie a další

Dobrý večer, chcem sa opýtať koľko terčov sa vojde do 300l akvária a akou potravou krmite, či dávate im aj nejaké vitamíny.
Dakujem.
Starší reakce
No krásné kousky

Bral bych všechny

Do té 200l bych dokoupil ještě jednoho nebo dva kusy a jak napsal Miras krmit na více místech, je to naprosto normální jev, vytváří hierarchii

Diskuze si vytváří hierarchii a vždy se najde slabší a silnější jedinec.
to nevím, řekl bych že ne, ale na to určitě odpoví zkušenější Diskuzáři

já bych řekl, že ho utiskuje silnější jedinec, zkus dát žřádlo na více místech ať se dostane na všechny

0 08.05.2010 20:27
Dahak [425] - Cichlidy Starší reakce
0 27.04.2010 10:35 osiris Nejlepší je voda deštova používám ji dva roky a bez problému....
Je to hejnová ryba, doporučil bych alespoň 4ks, bude jim líp a nebudou ve stresu

Pokud to není extra tvrdá voda tak v tom nebude problém, spoustu chovatelů je mají v tvrdší vodě a ryby prosperují jedna radost

Pokud ho budeš mít ve vodě s jinými hodnotami než byl u chovatele, tak ho musíš pomalu přivyknout na tu tvoji, to znamená že do pytlíku ve kterém ho doneseš budeš každých třeba 10min. pomalu přilévat malé množství vody z tvého akva a po půl až jedné hodině až tam bude dvojnásobné nebo i více množství tvé vody je vypustíš do akva

Pokud je vypustíš hned a bude větší rozdíl v PH nebo tvrdosti tak ho můžeš i zabít

0 26.04.2010 18:44 radim – Re: basa1313
kdeže ti ho prodali? to musel být odborník prodavač(ka)...
nestane se mu nic kdyz ho prendas do akva jako kazdou nově příchozí rybku...
dobry mam taky problem, kupila som si jedneho diskusa ( viac ich nemali) a povedali mi ze ho maju v tvrdej vode s tocky este aj s chlorom tak som si povedala ze teda super nemusim upravovat, ale kedze je tam sam tak mu hladam spolocnost a chcem sa spytat co sa stane ak dam diskusa s makkej vody do tvrdej... bude to velky sok?
Starší reakce
Ja muzu rict ze nemam moc kytek par anubiasu (2x barteli - 14x mensi ale pujdou z AQ a prijde vallisneria,4x affzelt) dva velke koreny, cca 30 stupnu C, 6,5-6,8, tvrdost cca 8 ...
krmim mrazenym a zivim (patentky,artemia,nitenky,koretry a obcas hov. srdce) a jako doplnek sera granulat a rostou jako z vody jsou maji cca 10-12cm v tele a je jim pul roku proste bombardaci

0 15.04.2010 16:38 osiris
0 15.04.2010 12:06 halenar1984 to gh som odhadol lebo na mojom ppm metri mi ukazuje 20 ppm a s tichto stupnov som neako vedla
0 15.04.2010 11:55 JuraS – Re: halenar1984
z demikolony voda s takovými hodnotami ???

0 15.04.2010 11:27 halenar1984 – tercovec
ahojte mozem dat tercovcom vodu odstatu z demikolony nijak upravovanu ph 7 a Gh 05 dakujem
Ono stačí mrknout do atlasu,a člověk se ani ptát nemusí

0 13.04.2010 12:26 Kamil lepsi se zeptat nez to zkouset

ale skoda no

ale pritom sem kdesi cetl ze ryba vyroste do velikosti podle sveho prostredi ale asi to hold neplati o vsech
odpověď na všechny tvoje otázky zní ne. Bylo by to trápení těchto nádhernejch ryb. Žádná zakrslá forma neexistuje. Vyber do svého 80 litrovýho akva jiné vhodné chovance.

0 13.04.2010 12:04 Kamil – terčovci
Ahoj mel bych takovou otazku! Strasne se mi libi tercovci a rad bych je choval ale osud byl ke me nespravedlivi a jelikoz mam pouze akvarium o 80l vice si nemuzu dovolit jak z financi stranky tak z pozadavku na prostor..tak bych se rad zeptal jestli je mozne docilit toho ze by tercovec ,,zakrsl,, a bylo ho mozne chovat v tak male nadrzi nebo jestli uz nejaky takovy druh existuje.
Starší reakce
Starší reakce
Jestli v těch loužích nejsou ryby, tak je to ok

U nás máme taky takový tůňky bohužel jsem si z nich kdysi přitáhl domů parazity.
Přidat reakci
1 ...... 152 153
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 146777x