Přihlásit se RYBICKY.NET »

Terčovec - chov

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Druhy ryb - chov 

rostlinna-akvaria.cz
Přejít na předchozí stránku Přejít na další stránku   1  
Terčovec - chov
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MGK – Re: Bob66
No v porovnání s ostatními to není zase taková velká suma. Ovšem já když se podívám teď do peněženky tak tam je jen něco málo,budu rád když si zařídím to akva a nakoupím ryby a potom budu uvažovat nad tímto :-D...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Bob66 – Re: MGK
Tady www.discus.cz/… nabízí RO od cca 1600kč to zas tak hrozné není :)
No... asi zůstanu u dešťovky :-) trošku mě odradila ta cena. Já jsem s rodiči domluvený že oni mi koupí akva a já si koupím zbytek zařízení + ryby. Když jsem se díval na ty ceny tak to nevidim moc reálně :-) Třeba za pár let...
No ovzduší tady není zrovna nejhorší. A nevíš náhodou kde a za kolik se dá koupit ta reverzní osmóza nebo demikolona ? Díky moc..
Pokud nebydlíš někde se znečištěným ovzduším tak můžeš nebo je řešení revezní osmóza nebo demikolona X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - miro03 – Re: Bob66
Tak jak píše Bob66,vždy v takýchto prípadoch musí mat človek tak trochu štastie i ja som sa sekol a spárovali sa mi dve samice,až pri tretom výtere a podrobnom sledovaní som prišiel na to prečo ikri po troch dnoch začnú pesniviet a nevyvinuli sa.Videl som proste obe ryby že pekne harmonicky po sebe jazdia pri výtere a nevenoval som tomu vetšiu pozornost.Počet ikier po výtere taktiež nebol veliký čo bi mi malo bit podozrivé.No hold i majster tesár sa utne ked má toho na práci vela.Ani pri prekmení terčovcov vo velikosti 7-12cm,kedy im povylezú pohlavné orgány to nie je isté na sto percent,nie sú totižto dovivynuté.Inak Jakub v hejne sa vždy nachádza alfa ryba ktorá je prvá u krmenia,ktorej sa ostatné jedince podriadujú a nebýva to nič nezvyčajné ked je to práve dominantná samica. ;-)
Aha, a slyšel jsem ještě že když je hodně tvrdá tak že je lepší vždycky přidávat i trochu dešťové. Je na tom alespoň něco pravda ? To by pro mě nebyl problém, bydlím v baraku a na zahradě mame bečky s dešťovkou...
Toho se bát nemusíš pokud ti doma neteče extrémně tvrdá voda ;-) Jen je třeba pokud bude větší rozdíl v hodnotách vody od chovatele a tvé je pomalu přivyknout na tvoji vodu X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MGK
Ahoj, chci se zeptat jak je to s tvrdou vodou. Slyšel jsem že v dnešní době už jsou Terčovci navyklí i na tvrdou takže to je prej jedno jestli je tvrdá nebo měká...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Bob66 – Re: Beda
Zkušený chovatel to pozná jen přibližně a to ještě u velkých ryb ale na 100% to jde poznat jen při tření X-)
Smidakkuba: U 10cm ryb to nejde poznat a je to spíš o náhodě ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - smidakkuba – Re: Beda
Jde to fakt poznat.Já když jsem kupoval u chovatele 5ks 10cm ryb tak jsem vybíral.DÍVAL JSEM SE JAK SE CHOVAJÍ.Podle toho jsem koupil 3samce a 2 samice a bylo to tak jak jsem je koupil.Ti které jsem kupoval jako samce byli samci a naopak.Jde to hodně poznat aji na chování že samice se třeba podřizují atd.Ale já měl třeba samici která komandovala všechny samce. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Beda
Všude čtu že poznat pohláví terčovců jde jen při tření podle toho "kladélka" ale mám tu brožuru ve který je napsaný že neaký rozdíly mezi samcem a samicí jsou a chovatel je rozliší. Ale nic víc tam o tom není. Je to kec nebo to fakt jde poznat.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Mišulka – Re: Bob66
Bobe děkuji,super články Romy myslí na všechno potlesk odpověď jsem našla.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Bob66 – Re: Mišulka
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Mišulka – Re: LuboZ
Děkuji ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Mišulka – Re: Designer
Děkuji,já jsem tu právě taky jen chvilku a ten článek mě zajímá tak jestli můžu poprosit o odkaz.
K otázce,koupila jsem terčům Fishtamin ale z letáku jsem pořádně nepochopila jak často ho dávat rybám do jídla,jestli teda do každý dávky krmiva každý den,nebo jen občas,ryby jsou v pořadku takže mi jde jen o to obohacení stravy vitamíny,děkuju moc.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LuboZ – Re: Mišulka
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MGK – Re: Designer
Jasně, máš pravdu, časem to určitě nějak půjde. A kdyby ne, tak to budu muset ještě pár let vydržet a potom budu už bydlet sám a budu si moct pořídit jak velké akva tak i nějaké na odchov...(teda jestli budou finance :-D ) ...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Designer – Re: MGK
Neboj, i dospeli obcas musi ukecavat ;-) . Ja si myslim, ze kdyz se uvidi, ze Ti to jde, bavi Te to, je to krasne, nedelas lumparny a staras se o akvarko, ze ta krychlicka 50x50x50cm pro odchov casem nejak projde... za rok ci dva, az ji fakt budes potrebovat, mas zkratka cas.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Designer – Re: Mišulka
Nelamte si s tim hlavu a klidne se ptejte. Jsem tady chvili, ale uz vim, ze zde vyhrat hitparadu toho, na co se da jeste zeptat, nelze ani nahodou ;-) . BTW, kdyby ta otazka byla polozena rovnou, uz ted by tady bylo o 1 Vas a 1 muj zdvorilostni vzkaz mene :-D .
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MGK – Re: Designer
To není že by mě to "nelákalo" . Určitě bych se o odchov chtěl někdy pokusit. Ovšem jde o to že rodiče by už asi nesneli kdybych si domu přitáhl další akva :-) Určitě se budu snažit je "ukecat". Ale určitě se mi to nepodaří v brzké době. Třeba až časem...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Designer – Re: MGK
Hele, nekric predcasne, Tercovec neni prave kratkoveka ryba, takze jednoho krasneho dne se treba o odchov pokusis (je divne, kdyz odchov akavristu vubec nelaka) a na tohle si ani nevzpomenes smich
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Mišulka
Zdravím,můžu se jenom zeptat kde najdu to počteníčko o terčovcích od Romyho?Mám jen jednu malou otázku tak se nechci ptát zbytečně tady,snad to tam bude,děkuji.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JuraS – Re: MGK
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MGK – Re: JuraS
Vím je to dost málo, ale o odchov se asi nebudu pokoušet. No a další akva nedostanu. Dost dlouho mi trvalo než jsem doma ukecal alespoň těch 200 litrů. Jinak kolik litrů je potřeba pro odchov ?
7 lt a 54 lt pro terčovce ? a kdyby jsi četl co napsal romy o krmení terčovců pak by jsi se neptal na mražené..kdyby jsi si přečetl co třeba o svých mražených píše aquamaster pak by to spousta otázek docvakla...
Něco jsem si už přečetl, ale ne na těchto stránkách. Jinak počítám s tím že když se mi budou množit že nebude stačit jedno akva. Ovšem nevím jestli se budu pokoušet o odchov. A kdyžtak mám ještě další 2 akva které mám v profilu...
Doporučuji přečíst si tady rady pro zakládání akvárií, romy napsal skvělé čtení o terčovcích. Napsal toho tolik, že docela chápu proč se tady zbytečně ptáš na otázky které by ti po přečtení jeho článků byli jasné. Počítáš s tím, že když se ti terčovci začnou množit že nestačí mít doma na stolku v dětském pokoji jedno akva ?
Aha, a u mražených krmiv je to jedno ? A nebo každé ryby jsou taky naučené na nějaké krmivo a jiné nechcou ?
Vyzkoušejte
Co se týká granulí a suchých krmiv tak se zeptej chovatele od kterého budeš kupovat ryby na jaké granule jsou naučené, pokud si dopředu nakoupíš jiné granule tak je velmi pravděpodobné že je žrát nebudou a naučit je na ně není nic jednoduché a občas i neúspěšné X-) Solidní chovatel ti na požádání bez problémů odsype trochu granulí na jaké jsou zvyklé než si je sám koupíš ;-) Některé ryby si jiné granule nevezmou i kdyby nežraly týden nebo déle :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MGK – Re: trodat
Moc díky za odpověď...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - trodat – Re: MGK
1.z mražených -artemie,černý komár,koretra,mysis,určitě nekupuj nitěnky a i patentky jsou na pováženou,potom postupně začít krmit hovězím nebo krocaním srdcem,receptů najdeš spoustu.No a suchých a granulovaných krmiv pro terče je široký výběr,hlavně to chce z počátku trpělivost než si na stravu zvyknou.2.na teplotu budeš mít v akva teploměr,určitě ze začátku měř NO2,NO3,PH,UT,tohle je základ,pokud nastanou v nádrži problémy třeba s řasou,můžeš dokoupit další testy.3.zvýšíš ph jedlou sodou,pokud chceš vodu měkkou a kyselejší,dá se buď naředit s dešťovou vodou nebo lépe pořídit reverzní osmózu.
Měl bych ještě pár dotazů :-)

1. Mohli by jste mi někdo doporučit nějaké krmiva ? Na netu jsem jich viděl hodně, ale všechny nechci kupovat tak abych nekoupil nějaké šmejdy..

2. Co všechno musím měřit ? Teplotu, pH a tvrdost vody ?

3. Mohli by jste mi popřípadě doporučit nějaké výrobky na snížení či zvýšení pH a něco na snížení tvrdosti vody ? jelikož u nás je voda příšerně tvrdá..
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MGK – Re: smidakkuba
Máš pravdu, ale to akva budu objednávat asi až příští týden. Počítám že Terčovce tam dám asi až v březnu, takže mám ještě dost času.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - smidakkuba – Re: MGK
To asi jo ale čím dřív budeš vědět jakou variantu tím líp.Protože můžeš sbírat kontakty a porovnávat kvalitu. :-)
Díky za doporučení. Momentálně jen spíš "zbírám" kontakty a někdy v únoru to teprve začnu řešit. Zatím ani nevím jaké druhy Terčovců si budu chtít pořídit. Ale myslím si že na to je ještě čas...
jinak kluci s prostějova jsou mín komunikativní přes meil ale jak si tam zajedeš tak se dozvíš víc než když budeš tady hledat na netu.A co se týče brna osobní skušenost s nákupem nemám ale chystám se.Přes meil jsou velmi komunikativní a mají dobré kvalitní ryby. :-) Co bych ti doporučil tak to jsou san merah s prostějova mají nádherný pár který je ukázkový.Mají i ostatní krásný ale ty jsi sháněl něco hnědýho. :-)
Díky, určitě to omrknu ...
Na prvním v tržišti jsou moje ryby smich Jinak dobrý jsou třeba
tercovci-prostejov.webnode.cz
www.tercovci-brno.cz/… :-)
Díky... Něco takového jsem hledal palec
Chci se ještě zeptat jestli by jste mi nemohli poradit nějaké dobré prodejce Terčovců z mého okolí. Například : Brno,Zlín,Vyškov,Kroměříž a okolí....
 Reagovat na tento příspěvek 0  - smidakkuba – Re: Deathbull
Možná lepší než polystyrenova akorát nemá takový objem ale to už je to poslední. :-) já abych u ryb snížil stres tak jsem ju doma vydrhnul horkou vodou a solí a u chovatele jsem si nechal napustit přepravku.Perfektní téměř se jim neochladila voda a byli v menším stresu než v sáčkách. :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Deathbull – Re: smidakkuba
Souhlas kemping lednice (vypnutá) :-D je super, také používám.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - smidakkuba – Re: JuraS
Taky se dá s tím teplým vzduchem my jsme takhle převáželi korály a ty jsou obvlašt náchylné.Ono nejde o tu teplotu to by se dalo ale sníží tím stres. :-) nebo může použít kempingovou mrazničku která dobře udržuje teplo. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JuraS
nebo za pár kaček koupit ve stavebnictví polystyrenové desky, ty nařezat doma nožem a klidně sešpendlit a nebo slepit..jako jednoúčelovka to stačí..existují i termotašky co se používají na potraviny a pak v tomhle období bych pytlík jen postavil za sedadlo řidiče v autě a pustil tam proud vzduchu z klimačky...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - rriki – Re: MGK
Na ifauně ,nebo ve výkupu stojí cca 150kč.Dají se koupit u dovozců bedny od importů ,jsou menší.Petrák je prodával za 40kč.
A dá se ta přepravka sehnat v obyčejném zverimexu a nebo přímo v nějaké akvaristice ?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - smidakkuba – Re: Beda
Njelepší je mít polystyrenovou přepravku já takhle měl 7sáčků v přepravce a byli tam 5 hodin a teplota se jim celkově ochladila o 1 stupen.A navíc ryby jsou v menším stresu než když je máš v ruce. :-)

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 153

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 147423x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/10902?od=5279