Terčovec - chov
U bílých variant terčovců je třeba dávat pozor na to čím je krmit, některými druhy granulí je můžeš nechtěně přibarvit a výsledek je dost hrozný

Ono nejhorsi na tom je, ze jak psi, tak asi i ryby, sezerou i to co jim nemuze prospivat, nebo dokonce to sezerou radeji. To jsem se jen otocil, kdyz jsem hlidal psa, a ona ta potvora mela cumak v cokoladovem dortu, nastesti si stihla jen liznout. Takze se asi i u ryb vubec neda rict, ze jim chutna to, co jim prospiva a nebo chybi. A tak se snazime do ryb cpat neco, co vime ze by jim melo udelat dobre, a ony by jak na potvoru asi radeji dort

.
Cetl jsem o pridavani bananu do smesi pro Tercovce, ze obsahuji dost mineralu. Primichavate nekdo banan? Kdyz jich clovek sni par kilo, muze se stat, ze uz se nevy...todlencto, tak jestli to nemuze mit podobne ucinky

. Ja banan jeste nezkousel.
Jde to, ale čím se přibarvují jiné barevné formy tak na to by ti nejlíp odpověděl Miro03

Myslím že už to tu i někde psal

Jít do přírodních forem, tam máš jistotu

Ne vážně pokud jsou vidět u chovatele terčovci v menší velikosti sytě vybarvené tak je to jasné

Je pravda,že dafnie nutriční hodnotou příliš neoplývají,ale že by byly k ničemu...,to zase ne.Pomáhají třeba trávení ryb a k vybarvení.
0 20.01.2011 22:59
Athos [24] - Amerika no předpokládám, že granulované krmivo, průmyslově výráběné, bude obsahovat určité barviva mimo jine a nevím zda to není jen tah výrobců kteří prodávají granule pro modré či červene terče, ale viděl jsem foto od jednoho nejmenovaného chovatele z prahy "pánové ještě že vas tam je tolik" který inzeroval red malbora, které podle meho měli naprosto nepřirozenou barvu a vybarvení.
ano byli to mladí jedinci, kteří se zatím jen vybarvovali, ale aby vee "středu těla" měli krvou barvu se mi opravdu nezdá, takže si myslím, že tento chovatel tyto ryby přibarvoval hned od počátku, ale kde pak vzít tu jistotu dobrých ryb? čemu věřit a podle čeho se řídit?
Co jsem si o astaxantinu precetl, znelo dost dobre i bez toho, aby mne nejaka barva ryb zajimala. A pokud jim to jakkoli prospeje, vybarveni je pro mne az to posledni. Jiste ze rybicky rad navsteve ukazu, ale ani moc nemusim, ona se vetsina lidi k akvarku vrhne sama. A abych Vas uklidnil, krasne cervene Platy zaujmou jako prvni, tohle barva Tercovcu ktere mam nedozene snad ani kdybych pouzil Balakryl

. Dulezite je, ze z nich mam radost ja, ocenim je i bez toho, aby vypadaly jako prerostla placata neonka s po celem tele rozplizlym pruhem a nebo krabicka od cigaret nejmenovane znacky

.
Mám i psa,je na konzervách a na granulích,ale stejně mi to nedá,a sem tam dostane tu šunčičku,tu srdíčko,nebo kloubky,jindy zase páreček,sýr,atd...Tak to myslím udělá každý majitel,a co znám z okolí šampióny,páníčci jim i denně vyvařují...

Jde to, v dnešní době obsahují granule všechny potřebné složky, ale je dost druhů ryb které suché krmivo žerou jen z nouze některé vůbec a také krmit je pořád tím samým nebude to pravé

Jj není nic horšího než přebarvená ryba, ale krmiva Sak používají astaxantin v rozumném množství a nic takového nehrozí

Jsou i chovatelé kteří si míchají své směsi a ryby dost přibarví aby se lépe prodávaly

www.akvarista.cz/…
Prečtete si tohlo koho zajímá téma barvení ryb.Canthaxantin je syntetický produkt ktorý je v niektorých zmeích EU zakázán.
Ked si to prečítate tak hodíme reč k tým plošným tyrkysom.Poniektorým som to už tu niekde vo fore vysvetloval blue neon a blue cobalt nie je jedna chovatelská forma.Všetky formy sú obchodné názvy!!!To je ako keby ste povedli na Briliant tyrkysa že to je Vetliho royal.

Aha. Na tehle skatulce jsem nasel ten astaxantin vylozene vypichnuty na obalu:
www.akva-tera.myeshop.cz/…
Zitra si na to posvitim a proctu obaly krmiv, ktera mam.
Nekde jsem cetl o vyzivne hodnote dafnii a pohodlne uveril tomu, ze moc k necemu nejsou. Jo jo, pravda, to nekdo vymysli famu a vsichni to kopiruji, takze pokud nemam pravdu a da se nekde dozvedet vic, budu jedine rad vyveden z pripadneho omylu

.
Mám to takto 90% ředím na 30% a ta 30% mi sníží z 7PH na 6PH asi na 5ml ale já ji přidávám jen po výměně abych to PH držel takže po výměně tam chrstnu 2-3ML,Ted jsem po dlouhé době měřil a bylo to 5,8 takže ideál pro odchov ale snížil jsem to na 5,4 tyrkysy to mají radši.
A jde to postupně nebo skokově jako u te chlorovodíkové v jakém poměru ji míchaš a jaké máš vztupní hodnoty?
Já zase fosforečnou.

já osobně snižuji pH kys. chlorovodíkovou, stačí jen pár kapek a je to, bohužel to jde velice skokově a po pár namíchanych litrech už jeden ví kolik

Jak už napsal Romy, astaxantin obsahuje většina granulí a krmiv celkově, stačí se podívat na obalu na složení

Astaxantin jsem objevil jako mrazene dafnie s astaxantinem. Stoji to par kacek, kupuji to v Pet centru. Jak uz jsem nedavno psal, dafnie jsou jako krmivo prakticky k nicemu, ale je to pro ryby lakavy obal pro ten astaxantin, ryby to zerou rady a vsechny. Mozna se s tim najde i nejake jine krmivo, kdyby nekdo vedel, prosim dejte vedet. BTW, dnes uz astaxantin berou i lide.
Myslím že to je opravdu bez problému jako ostatní.
To nejsou nijak tragické hodnoty,jestli umíš pracovat s vodou,pohraj si,ale pufrace udělá své,pozor na kolísání pH.Zažil jsem krásné terče ve 22 stupních tvrdosti,a bez problémů.
ta uhličitanová 12 není vysoká?
7,2 PH stačí ale na 6,5-6,8 by bylo lepší ale není to nutný.
Měřil jsem hodnoty vody a naměřil GH-10, KH-12, pH-7,2, NO2-0, NO3-10mg. Jsou tyto hodnoty v normě? Neměl bych se pokusit snížit trochu pH (torben,CO2)?
Dik za odpoved, to je pre mna vysoka skola,ale nabuduce uz budem vediet o com sa tu bavite.
1 20.01.2011 20:15
Romy [1840] - Cichlidy maxo napsal: A to je co za carovny elixir ten "astaxanthin!. Len nieco malo som o tom postrehol. To sa kde kupuje.
Jde o přírodní barviva,a dá se s nimi,,předávkovat"a přebarvená ryba se dobře pozná.Jsou to karotenoidy:ASTAXANTHIN( CAROPHYL PINK ),nebo CANTHAXANTHIN( CAROPHYL RED)stejně tak i betakaroten.
Astaxantin je výtažek červeného barviva z řasy Haematococcus pluvialis,je to přírodní barvivo,prý údajně až s 10x silnějším efektem na plodnost,vybarvenost,imunitu a bůhví co ještě,praxí nemohu sloužit.
Cantaxantin patří mezi dva základní karotenoidy(druhý je právě betakaroten-vitamín A-Retinol) a nachází se v zelené řase,korýších,ovoci,nebo některých rybách.
Astaxantin údajně podporuje červený,žlutý,modrý a zelený pigment,kdežto karotenoidy(betakaroten) pouze červenou a žlutou.
Ještě existuje karotenoid LYKOPEN.
Silná většina komerčních krmiv má jako složku pouze Astaxantin,nebo betakaroten,ale nejideálnější je směs.Takže se při krmení běžně kupovanými krmivy vlastně,,dobarvování" stejně nikdo nevyhne.
Ja ani nemam ziadne ambicie chovat vystavne kusy. Len si chcem rozsirit znalosti.Aby som tu necumel ako blb ked tu "kecaju" odbornici.
Nevím kde se dá sehnat možná na burze přes internet skus pohledat já ho ani nemám protože semi to zdá blbé a nepřirozené někdo si ode mně koupí červené ryby s tím že jsou pěkně čerevný a po 1měsíci jsou vybledlý a následuje sklamání a nechut k akvaristice.
A to je co za carovny elixir ten "astaxanthin!. Len nieco malo som o tom postrehol. To sa kde kupuje.
Na vybarvení jsou dobrý ty granule já mám nejlepší skušenosti s tetra discus a kdybys chtěl opravdu rudý tak astaxanthin ale není to na trvalo jak ho přestaneš dávat stratí barvu dej jim čas jak dospějí můžou se vybarvit úplně do ruda.
A co mam robit aby sa vyfarbili? Filter je mierne naddimenzovany,odkalujem a10 dni,krmim 2-3x za den.Rano suche-pripadne aj popoludni/JBL novo bits,TetraDiscus/,vecer mrazene na striedacku - srdce,patentky,artemie.
Nevím jestli to tak je, ale viděl jsem fotky obou variant kde byly vidět rozdíly hlavně v barvě a i kresbě

Jen doufám že jsem si to nespletl

Plošných tyrkysů je celá řada a je pravda že mají některé druhy více obchodních názvů

Mi bylo od jednoho chovatele řečeno že blue cobalt blue neon a plošný tyrkys je to samé všichni mají jinou barvu než diamond a mají kresbu na hlavě a na ploutvích.
A nemá kobalt na rozdíl od diamonda kresbu,hlavně v oblasti hlavy?

Někde se kobalt podobá i modrému tyrkysu...Nicméně na výstavách jsou oba zařazeni jako plošný tyrkys.Nechci kecat,ale myslím,že blue neon je jen obchodní název pro kobalta,snad se pak tomu vyjádří Miro,přeci jen ví víc...

Kříženci to nebudou,jsou příliš čistí,myslím tím bez kresby a popela,na nějakých 8 měsíců jsou malí.V této době by se měli,pokud by to měly být malbora,nebo jiná červená forma,už vybarvovat do červena.Dal bych jim ještě čas,záleží i na chovateli,jak by dopadnou...
Tak zrovna Cobalt blue od Blue neon je docela dobře poznat a určitě to není to samé

Správný Cobalt blue by měl mít intenzivnější modré zabarvení i než Blue daimond

POdle mě terči od maxa budou asi křížení anebo marlbora v oranžové barvě v 9měsících by měli být víc červení.I když v dnešní době je marlboro vše co se blíží nějaké červené barvě a né jako dřív že marlboro bylo ryba sytě červená.Stejně jako red melon Pepa Pejša má krásný rudý ryby se žlutou hlavou ale dnes se setkáme s rybami co mají oranžovou barvu a přechod na hlavě jde hodně špatně vidět někdy skoro vůbec.Je to hrozné ale zní to líp když někdo prodává red melon místo třeba marlbor a je to jen pro to aby víc prodal.
Stejně jako u mojich celoplošně modrých terčů starší název je plošný tyrkys anebo lépe řečeno správný název-ale obchodníci kvůli prodejům dali názvy jako cobalt nebo blue neon jen aby prodali a znělo to nově ale je to furt to samé ale lidé mají pocit že kupují něco nového-vyjímečného.

Přidat reakci
1 ...... 152 153
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 146777x