Terčovec - chov
No já to s těma pruhama taky napsal takže pivo de napůl

Vim vim už radši mlčím

Ještě bys mohl napsat jestli jsem se seknul s těmi Blue neon a Cobalt neon nebo mám u tebe pivo?

0 22.01.2011 23:39
miro03 [27] - Cichlidy Přesně tak nejvíc mě dostaly ty závojnatky a ty mušle nebo co to bylo za sra...
Je vidět že majitel ani neví že se něco děje a neví co ty ryby potřebují, jinak by to nenatočil a neuveřejnil

Chudáci zdevastovaný. Majitele nádrže bych doporučil semlít a nechat zkrmit.

Ty vole sem se lek až se ve mě dítě hnulo

To je hrůza co někteří ichtili dovedou.
Jj holt stará knížka

Díky za nové info

Blue neon ani Blue Cobalt jsem nikdy neměl ale myslím že cobalti mají asi o tři pruhy méně

Ale je to jen tip

Já bych jen tipoval že jedna varieta má bud prožky širší anebojich má víc.
0 22.01.2011 20:23
miro03 [27] - Cichlidy
0 22.01.2011 20:13
miro03 [27] - Cichlidy Bob66 napsal: Jde to, ale čím se přibarvují jiné barevné formy tak na to by ti nejlíp odpověděl Miro03
Myslím že už to tu i někde psal
www.akvarista.cz/…
0 22.01.2011 20:05
miro03 [27] - Cichlidy Bob66 napsal: Potom jsou soutěžní kategorie : Heckel, Hnědý, Modrý, Zelený, Pruhovaný tyrkys, Plošný tyrkys, Červený tyrkys, Červený, Snake Skin, Pigeon blood, Red spotted, Zlatý a Otevřená třída
Jinak barevných variant je velké množství a stále vznikají další nové, hlavně v malajsii
Divoké formy sú vporiadku ale chovatelské sú špatne
pruhovaný tyrkys,plošný tyrkys,plošne červený,tečkovaný,snake skin,pigeon blood,otvorená trieda(plošne zbarvený),otvorená trieda(tečkovaný).

Pred pár dnami som písal čo všetko do zmesi pridávam.Presne kolko čoho však neprezradím.Mimo granule pre sútažné terčovce a kasein je zmes rovnaká ako u iných chovatelov s malými rozdielmi.

Mohl bych od Vás dostat recept na přípravu hovězího srdce i s příměsí není li to know-how? Jedná de mi o recept jako když naše ženy pečou buchty.Děkuji.
Terčovec je hejnová ryba, podívej se co tu mají lidi za rozměry akvárií, spočítej terčovce a jsem zvědavý jestli najdeš jednoho co bude v limitu co uvádíš. Hejno je minimálně 7 takče by tu musel každý mít akva kolem kubíku. Nejsem odborník ale to co píšeš se mi zdá nadnesené. Myslím že se to nedá počítat stylem ryby /litry.
To máš hozeno ve venkovním filtru 8 kuliček rašeliny které zmáknou stáhnout pH z 7 na 4,5?
Tomu se mi ani věřit nechce. A jak dlouho v tom filtru vydrží?
www.sklorex-akvarium.cz/…-/
polistyren sa lepsie tvaruje nez ytong.vydel som uz tehly v akva ,ale ytong este nie.podla mna to bude obsahovat cement,ja by som to do akva nedaval.
Má to své pro a proti rašelina je přirozenější a kyselina pohodlnější.
Jaká rašelina je nejlepší asi si objednám od sery.
Pro athos-Počítáš správně možná 15ml je to 30% kyselina ale chce to optarně shazovat, já třeba když jsem to takhle zhazoval s ze 7,5 na 5 tak jsem si to naměřil a co půl hodky jsem tam trochu chrstnul.
0 21.01.2011 15:25 rriki – Re: Athos
40 kapek do 100 l pokud je voda míchaná s vodou z řádu
18 kapek do 100 l pokud je jen chemicky upravená
0 21.01.2011 15:08 JuraS ta samička co se mi už po 13 té (včera zhrzený samec pingeona drasticky vyžral všechny prcky lítající okolo šťastného párečku) vytřela je podle těch fotek Tiger Turquoise a samec je hnědák...
0 21.01.2011 15:05 JuraS – Re: smidakkuba
pučovina....vyměň u za i...pár kuliček rašeliny od sery mi drží v 250ce s 45lt filtrem pH na 4,5 z 7 které mi teče z vodovodu..a už asi půl roku...hrst kuliček..v kostce 50*50*50 jich mám hozených volně na dně asi 8 a jikry mi nezplesnivěly ani jednou..3x se vytřeli a 2x odvodili...vodu vůbec nijak nekontroluji a jediné co hlídám je teplota na 28,5...
0 21.01.2011 15:01 JuraS – Re: Romy
jo... Romane..máš recht..je to wono...bingo..
Na 211L akva aby to zhodilo.
No bingooo! Konecne aj mi nadsenci budeme vediet o com sa tu toci

.
Dávám kyselinu podle potřeby.Přidávám postupně po 2ml a měřím většinou mi 2ml udělají asi 0,5° PH a vydží to tak jak to je dokud nevyměním ale ve společenský je to jiné já použival ale aji ve společenský.Sehnal jsem jí u svého dědy který ji má hodně ještě z dob kdy měl velkou rybárnu.Myslím že dnes jí davají jen na živnosták.
Pro JURAS:Rašelinu už mám objednanou ale potřebuju Ph shodit tak na 5,5.Tyrkysáci to mají tak rádi a samotná rašelina to až tak nesníží ale má to dobrý vliv na ryby.

0 21.01.2011 12:29 JuraS – Re: davidus
cokoliv co se používá na čištění záchoda a je to tekutý tak základ je kyselina fosforečná...co blbněte , proč kyselíte vodu chemií ? copak jste nečetli a neslyšeli nic o rašelině ? obyčejný kořen vytažený z rašeliniště a opláchnutý vodou udělá víc zázraků než jakákoliv komerční sraČka...čest výjimkám..ale tou není kyselina litá do vody...
To tam dáváš 2-3 ml na to 240l akvárko a namícháváš to ve vodě kterou jdeš dopouštět? V tomto poměru ti klesne pH ze 7 na 6?Jak dlouho to vydrží?Kde bereš kyselinu fosforečnou?
To si raději koupim čtyři terčovce

A když si tu knihu náhodou příští rok koupím znamená to že příští rok budu přestavovat druhou půlku garáže na pěstírnu a pravděpodobně mě budou placky z amazonie držet. A nebo mi to potom někdo rozmluví až mi řekne co to obnáší. Na druhou stranu čtyřicítka prič, fotbal neuběham, ryby mi neberou do důchodu daleko, jestli to povede Drábek tak možná ještě 40......tak co bych dělal

0 21.01.2011 11:34 JuraS – Re: Bob66
někde tady byl uveden odkaz na web na fotky jednotlivých druhů...
Nám začátečníkům jde o to jestli je tu nějaká stránka kde je nafoceno a popsáno těch několik základních řeknu asi blně druhů nebo soutěžních druhů,abych se trochu poučil.
Řád bych se jen vzdělal, rybu si stejně koupím pokud se mi bude líbit a budu si myslet že je v dobré kondici. Ve splečném akva nemám ambice aby se ryby párovaly podle nějakých klíčů.Také už mi není 10 aby mi pak prodejce tvrdil že jsou to pigeoi a já měl v pytlíku tyrkysáky. Zatím je to pro mne placatá ryba z amazonie, třeba se za pár let někam posunu.
Kolem jednoho roku se začnou vybarvovat tak jak budou v dospělosti

Přidat reakci
1 ...... 152 153
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 146758x