Přihlásit se RYBICKY.NET »

Terčovec - chov

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Druhy ryb - chov 

rostlinna-akvaria.cz
Přejít na předchozí stránku Přejít na další stránku   1  
Terčovec - chov
 Reagovat na tento příspěvek 1  - rriki – Re: Athos
Jde o to jestli budeš měnit ,nebo ne.Pokud je vodivost v řádu desítek tak znova regenerace jinak nový ionex ,ale oba!
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Athos – Re: rriki
né že bych ti tu hodnotu nechtěl říci, ael jen si ji nepamatuji, v tomto případě jsem se řídil radami od p. kulicha co se týka vody možná jej znáte
 Reagovat na tento příspěvek 1  - davidus – Re: Dahak
A ty jsi flubenolem léčil? Co jsem tady pročítal tak opravdu dát jen na špičku nože a rozmíchat ve vodě a nechat nasáknout granule. Nic lepšího mě nenapadá.Nemo má někdo dobrou radu?
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Dahak – Re: Bob66
Pokud se nepletu tak na návodu u první pixly jsem měl větičku, že se flubenolem nedá předávkovat.Platilo to samozřejmě pro drůbež a prasata takže jestli to platí i u ryb nevím.
Upřesnění:trošku jsem zapátral a dočetl se, že Flubenol je bezpečný i při pětinásobném zvýšení dávky.Opět to platí pro drůbež a prasata a jelikož je to cílené právě na tyhle druhy, tak pochybuji že existuje oficiální dávkování pro ryby.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Bob66 – Re: davidus
Předávkovat lze vším a nejen léčivy ;-) Bohužel dávkování flubenolu neznám, dřív jsem párkrát preventivně použil už hotovou směs od Mira03 ale postupně i tuto preventivní léčbu jsem přestal provádět X-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - davidus – Re: Bob66
takče se dá předávkovat? proč tu píšou že ne?A ty neznáš to dávkování? Raději bych to zjistil a zvolil jednodušší a účinější léčbu
Než dávkovat od oka tak je lepší použít jiné léčivo u kterého budeš vědět přesné dávkování, jinak to nemá smysl X-)
a tady je ta potíž, já bych dal asi na špičku nože jako když měřím dejme tomu uhličitanovou vodivost, ale nevím tady psali že se nedá předávkovat
Pokud žerou je použití Flubenolu vhodnější, za předpokladu že víš přesné dávkování aby to mělo žádaný účinek X-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - smidakkuba – Re: davidus
Příznaky se můžou projevit později.
Entizol se dávkuje takto:
1tableta do společenského ns 20L vody po třech dnech vyměnit 1/3 vody a přidat 1tabletu po dalších 3dnech vyměnit půlku akva a zase 1 tabletu na 20L vody po třech dnech vym+nit 1/3 vody a přidat 1 tabletu potom vyčistit akva a měli by být v pohodě.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 1  - davidus – Re: smidakkuba
nemám nic proti ale flubenol dostanou určitě s krmivem do sebe je to jednodušší a mělo by bát i účinější než entizol do 300l jestli teda dobře chápu vlákna co se tu psala.
1)použít flubenol jestliže žetou (žerou a příznaky nemají)
2)entizol 2x3dny
Tak to nevím jako léčivo fakt nevím já léčil entizolem a vždy se 100% osvědčil.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - davidus – Re: smidakkuba
tím že budou dostávat flubenol ve stravě se přeléčí lépe než entizolem ne?
Já bych je přeléčil vnitřní paraziti v sobě maj delší dobu než se to projeví.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - davidus – Re: Dahak
a co přelovit je do karantény a léčit samostatně entizolem a terčovcům v akva dávat flubenol do krmeni.Terči zatím nemají žádné příznaky a žerou.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Dahak
davidus napsal: Dlouhé i 10 cm někdy prázdné průhledné, jindy přerušované s natráveným krmivem

Tady není co řešit začni s léčbou co nejdřív.
Není třeba zvedat takhle teplotu, stačí na 32°C a to v pohodě vydrží ;-)
Já bych to přeléčil celé přecejenom jistota je jestots s tou teplotou nevím ale mi vydrželi bez újmy 34°C ale každá ryba je jiná.
Nemám mikroskop jen tak usuzuji podle výkalů ancíků.Dlouhé i 10 cm někdy prázdné průhledné, jindy přerušované s natráveným krmivem. Když bych je dnes všechny na 14 dní přelovil.V těch výkalech co zbyly v akva jsou vajíčka těch parazitů co by se mohli dostat na terčovce? Jestliže ano vydrží ancíci teplotu 33-35 stupňů?
Pokud si si jistý že mají vnitřní parazity tak přeléčit celé akva ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - davidus
Mám terčovce ve společenském akváriu s ancistrusy.U minimálně dva ancíci mají vnitřní parazity. Myslíte že je lepší přelovit ancíky a přeléčit je entizolem v karanténě, nebo přeléčit celé společenské akvárizm najednou. Terčovci jsou zatém bez parazitů.Jak to vidíte vy?
 Reagovat na tento příspěvek 1  - sportsmen – Re: Scolo
Budu přidávat do prezentace jak se mu daří, ať tady zbytečně nezaplňuji vlákno. Zatím žije, plave, nežere a z rány se mu loupe popálená kůže, maso a paprsky hřbetní ploutve. Přidám foto do prezentace. Jestli tohle přežije, tak je příroda neskutečně silná čarodějka!!!
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Scolo – Re: sportsmen
A jak je na tom ten tvůj popálenej marod?
 Reagovat na tento příspěvek 1  - sportsmen – Re: davidus
Vždyť já vím ;-) , na terčovce je také přenáší.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - davidus – Re: sportsmen
Jde mi ale o to aby je nepřenášel na terčovce.
Ancistrus se s vnitřními bičíkovci ale daleko lépe dokáže vypořádat sám!
Může a dokonce je to velice běžná věc! ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - davidus
Jak je to u vnitřních parazitů mezi ancistrusi a terčovci? Může se terčovec nakazit například bičíkovci od ancistruse???
Sice nevím proč ,ale dobře.Pokud Ti ukazuje v řádu desítek mikro tak je dobrý ješte jednou zregenerovat anex.Pokud je to v řádů tisíc tak je anex v háji a musíš ho vyměnit.
hodnotu tu ti neprozradím ale bylo to mnoho mikrosiemens....
Vyzkoušejte
kolik dělá mikro?to je tahy důležitý
pH bylo hodně nízké /kysele/ ty hodnoty, k teré jsem sem psal bli měřene papírovými testy a při tak nizkém pH to neměřilo zprávně večer jsem byl u známeho a ten mi to proměřil měřáky a řekl tento závěr viz.níže
Co to hází špatně ph nebo mikro_?
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Athos
tak rozbor hotový a mám 50% úspěšnost katex funguje, ale anex protestuje
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Athos
tak chlapi, vypadá to celkem dobře kolona zregenerována a hodnoty z ni lezou pH pod 6,4
KH 0
GH 0
večer jedu ještě za jedním chovatel a ten mi to proměří pořádně já mam jen takové testy na.... no zkrátka papírky :-)
Jak rozebrat nevím mám skleněnou.Pokud bude ionex v háji tak to stejně musíš rozebrat.A když ho budeš měnit tak ho hlavně nekupuj u aquaru, je tam cca 10x dražší než v erspolu, mají obrovský výběr ionexů a poradí jaký a jak sním zacházet.Aquar to tam stejně bere jen ten nejlevnější.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Athos – Re: ludo
zkousim nejprv jenom regeneraci, potom uvidíme zda se budou menit náplně diky moc
 Reagovat na tento příspěvek 1  - maxo – Re: smidakkuba
Stastny to clovek, ja s nimi zapasim od sameho zaciatku. Az ked som vymenil filter tak bol zrazu pokoj. Potom ale prislo stahovanie, ina voda a uz je to tu zas. Zostava mi len dufat ze ten dnesny zakrok tomu pomoze.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - smidakkuba – Re: maxo
Já řasy nikdy neřešil prostě když byli tak byly a neřešil jsem to většinou po 2týdnech zmizli samovolně ale nějaké velké problémy sem s nimi neměl.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - maxo – Re: smidakkuba
Dik za postreh, len este jednu vec nechapem - z coho mi zacali ist riasy. Dnes spravim vacsiu vymenu vody a odkaslenie a vycistim aj filter. Kupil som Sera Morena - mozno pomoze. Daval so uz do vody aj raselinu tak ako tu radil JuraS, ale to mo akurat zamastilo hladinu, tak radsej skusim ten vyluh.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - smidakkuba – Re: maxo
Voda je dobrá akorát by to chtělo o něco srazit to PH jinak terči jsou aji ve tvrdší vodě a NO látky jsou supr.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - maxo – voda
Tak som dnes vytiahol Ratajovske laboratorium a nameral som asi toto:
Ph - 7,5
dGH - 15
Kh - 10
NO2 - 0
NO3 - 5
Schvalne som nemeral vodu hned po stahovani ale pockal som niekolko vymen a odkalovani aby sa cast povodnej vody a novej nejak premiesala a hodnoty ustalii. No myslim si ze toto co som nameral nieje pre tercov zrovna idealne. Ma zmysel ich vobec v tomto trapit?
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Scolo – Re: Scolo
Ne...myslel sem to tak, že nic se nemá přehánět. Z vlastní zkušenosti. Když člověk neví co by samou pečlivostí do tý vody nalil, a pátý přes devátý najednou taky není to pravý ořechový..Jestli jim něco leze ze zadku, otírají se, nebo dejchaj na jednu žábru atd. Zdá se mi, že u tohoto druhu je asi nejpodstatnější vůle žít. Z hejna 8 kousků po přivezení od různých dodavatelů to 3 kusům zrovna nesedlo, shodou každý kus od jiného dodavatele a začli se schovávat. Další by si od prvního okamžiku rozbili palice o sklo kdykoliv sem prošel okolo a hodil něco k papání. A to se neznali. Mam za sebou léčbu bičíkovců flagellolem, ale stejně si myslím, že ty co se schovávaj to neustojí. :-O
 Reagovat na tento příspěvek 1  - ludo – Re: Athos
Poslal jsem ti ten návod, je od aquaru.Jestli můžu doporučit, než budeš měnit ionexy udělej regeneraci podle návodu a změř vodivost.Můj měřák umí nejmenší vodivost 10mikro, po regeneraci ukazuje 0mikro.Ionexy se daly koupit u opět fungujicího AQUARU /www.aquar.cz/,určitě ti poradí co a jak. ano
no tak mi jeste prozrad jak jej mam vyndat, jedna se o demi primo od aquaru a myslim si že je to vše zalite, je nějaká další možno rekonstrukce?
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Designer – Re: JuraS
Pac kazdy smolar pri kazde smule veri, ze tahle uz vazne byla ta posledni... ale neni, pac to by nebyl smolar smich .
 Reagovat na tento příspěvek 1  - JuraS – Re: Designer
souhlas a proto se divím (i proto jsem pokládal tu otázku) proč někdo komu chcípne i rybičky nakreslená na papíře se chce pouštět do chovu...
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Designer – Re: JuraS
Ja myslim, ze jako spousta jinych veci v zivote je to o stesti. Nekdo nemocnou rybu nevidel co ma akvarko, nekomu chcipne cokoli a kdyz si koupi ryby nove, maji minimalne krupici. Jsi proste dite stesteny a to ze nedodrzujes totalni sterilitu s tim asi nema moc co do cineni, protoze ono neni v nicich silach ji udrzet.

Nekdo se narodi zdravy a bohaty, nekdo jako chudy a nemocny, pripada nam to normalni. Tak proc by jeden akvarista nemohl byt stastny a uspesny, a druhy nestastny a neuspesny, jen tak, bez zjevne priciny ci rozdilu. Stesti neni o zasluhach, dela si co ho napadne a vubec neni pravda, ze preje pripravenym :) .
 Reagovat na tento příspěvek 1  - JuraS – Re: Designer
neměl jsem na mysli ruce od tlačenky nebo od mýdla, aby jsi si to špatně nevykládal...a nejsem žádný čuně obecně, ale prostě to s čistotou akva nepřeháním..v porovnání s jinými kteří dokola řeší nemoci a proč jim ryby chcípají a proč jim kytky nerostou a proč se jim ryby netřou...
 Reagovat na tento příspěvek 1  - ludo – Re: rriki
Pokud máš návod od výrobce(a přečteš ho) tak v tom žádnej problém nevidím, kolega ten návod, ale nemá.Správná regenerace má zásadní vliv na množství demi vody mezi regeneracemi a na životnost ionexů.To není z mé hlavy, ale od výrobce mé demikolony.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 153

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 147423x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/10902?od=4329