Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Terčovec - chov

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Druhy ryb - chov 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Terčovec - chov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.02.2011 19:10 Muž smidakkuba [111] - Cichlidy – Re: Athos
NIc to nenaznačuje pár jak se vytvoří tak se tře pravidelně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.02.2011 19:05 Muž Athos [24] - Amerika
mám tu vytvořený párek terčovců "sah merah s pigeonem" ve společném akva třou se celke m pravidelně, cca 1 X za 14 dní
naznačuje to něco?
samozřejmně, že z toho nikdy nic není, buď to to sežerou sami či neonky zbytek odeženou,a le těch neonek je mnoho
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.02.2011 17:48 Muž smidakkuba [111] - Cichlidy – Re: Dahak
Tak asi to druhý protože po tom co jsem tam dal pletivo tak pár stratil o jikry zájem ani se k nim moc nesnažili dostat ale nejde mi do hlavy že ty plesnivý tam zůstaly.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.02.2011 17:42 Muž Dahak [425] - Cichlidy – Re: smidakkuba
To je jednoduchý pár je sežral.Buď se k nim nějak dostal skrz pletivo, nebo měly jikry nízkou lepivost a vzduchování je odplavilo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.02.2011 16:51 Muž smidakkuba [111] - Cichlidy – JIkry
Ahojte vytřeli se mi red tyrkys zdálo se mi že to dost plesniví respektive za 24hodin splisnilo 15jiker ale já se bál druhé noci tak jsem na noc dal pod jikry slabé vzduchování a taky jsem jikry zakryl pletivem protože se mi zdálo že rodiče něco požrali a ted jsem oddělal pletivo a krom plesnivých jiker tam žádné nejsou kam se poděly?Vzduchování bylo velmi slabé.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.02.2011 16:44 Muž Athos [24] - Amerika – Re: rriki
no vypadá to že se nic měnit nebude zatím to vypadá dobře nemáte někdo email na aquar? na oficialnim webu je ale hlasí nefunkčnost nebo-li chybu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.02.2011 15:29 Muž rriki [818] - Cichlidy – Re: Athos
Jde o to jestli budeš měnit ,nebo ne.Pokud je vodivost v řádu desítek tak znova regenerace jinak nový ionex ,ale oba!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.02.2011 14:46 Muž Athos [24] - Amerika – Re: rriki
né že bych ti tu hodnotu nechtěl říci, ael jen si ji nepamatuji, v tomto případě jsem se řídil radami od p. kulicha co se týka vody možná jej znáte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.02.2011 13:37 Muž davidus [41] - Cichlidy – Re: Dahak
A ty jsi flubenolem léčil? Co jsem tady pročítal tak opravdu dát jen na špičku nože a rozmíchat ve vodě a nechat nasáknout granule. Nic lepšího mě nenapadá.Nemo má někdo dobrou radu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.02.2011 13:04 Muž Dahak [425] - Cichlidy – Re: Bob66
Pokud se nepletu tak na návodu u první pixly jsem měl větičku, že se flubenolem nedá předávkovat.Platilo to samozřejmě pro drůbež a prasata takže jestli to platí i u ryb nevím.
Upřesnění:trošku jsem zapátral a dočetl se, že Flubenol je bezpečný i při pětinásobném zvýšení dávky.Opět to platí pro drůbež a prasata a jelikož je to cílené právě na tyhle druhy, tak pochybuji že existuje oficiální dávkování pro ryby.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.02.2011 12:41 Muž Bob66 [2105] - Cichlidy – Re: davidus
Předávkovat lze vším a nejen léčivy ;-) Bohužel dávkování flubenolu neznám, dřív jsem párkrát preventivně použil už hotovou směs od Mira03 ale postupně i tuto preventivní léčbu jsem přestal provádět X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.02.2011 12:35 Muž davidus [41] - Cichlidy – Re: Bob66
takče se dá předávkovat? proč tu píšou že ne?A ty neznáš to dávkování? Raději bych to zjistil a zvolil jednodušší a účinější léčbu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.02.2011 12:33 Muž Bob66 [2105] - Cichlidy – Re: davidus
Než dávkovat od oka tak je lepší použít jiné léčivo u kterého budeš vědět přesné dávkování, jinak to nemá smysl X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.02.2011 12:25 Muž davidus [41] - Cichlidy – Re: Bob66
a tady je ta potíž, já bych dal asi na špičku nože jako když měřím dejme tomu uhličitanovou vodivost, ale nevím tady psali že se nedá předávkovat
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.02.2011 12:23 Muž Bob66 [2105] - Cichlidy – Re: davidus
Pokud žerou je použití Flubenolu vhodnější, za předpokladu že víš přesné dávkování aby to mělo žádaný účinek X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.02.2011 12:02 Muž smidakkuba [111] - Cichlidy – Re: davidus
Příznaky se můžou projevit později.
Entizol se dávkuje takto:
1tableta do společenského ns 20L vody po třech dnech vyměnit 1/3 vody a přidat 1tabletu po dalších 3dnech vyměnit půlku akva a zase 1 tabletu na 20L vody po třech dnech vym+nit 1/3 vody a přidat 1 tabletu potom vyčistit akva a měli by být v pohodě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.02.2011 11:55 Muž davidus [41] - Cichlidy – Re: smidakkuba
nemám nic proti ale flubenol dostanou určitě s krmivem do sebe je to jednodušší a mělo by bát i účinější než entizol do 300l jestli teda dobře chápu vlákna co se tu psala.
1)použít flubenol jestliže žetou (žerou a příznaky nemají)
2)entizol 2x3dny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.02.2011 11:44 Muž smidakkuba [111] - Cichlidy – Re: davidus
Tak to nevím jako léčivo fakt nevím já léčil entizolem a vždy se 100% osvědčil.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.02.2011 11:41 Muž davidus [41] - Cichlidy – Re: smidakkuba
tím že budou dostávat flubenol ve stravě se přeléčí lépe než entizolem ne?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.02.2011 11:28 Muž smidakkuba [111] - Cichlidy – Re: davidus
Já bych je přeléčil vnitřní paraziti v sobě maj delší dobu než se to projeví.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.02.2011 10:55 Muž davidus [41] - Cichlidy – Re: Dahak
a co přelovit je do karantény a léčit samostatně entizolem a terčovcům v akva dávat flubenol do krmeni.Terči zatím nemají žádné příznaky a žerou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.02.2011 10:40 Muž Dahak [425] - Cichlidy
davidus napsal: Dlouhé i 10 cm někdy prázdné průhledné, jindy přerušované s natráveným krmivem

Tady není co řešit začni s léčbou co nejdřív.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.02.2011 09:39 Muž Bob66 [2105] - Cichlidy – Re: davidus
Není třeba zvedat takhle teplotu, stačí na 32°C a to v pohodě vydrží ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.02.2011 09:13 Muž smidakkuba [111] - Cichlidy – Re: davidus
Já bych to přeléčil celé přecejenom jistota je jestots s tou teplotou nevím ale mi vydrželi bez újmy 34°C ale každá ryba je jiná.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.02.2011 08:47 Muž davidus [41] - Cichlidy – Re: Bob66
Nemám mikroskop jen tak usuzuji podle výkalů ancíků.Dlouhé i 10 cm někdy prázdné průhledné, jindy přerušované s natráveným krmivem. Když bych je dnes všechny na 14 dní přelovil.V těch výkalech co zbyly v akva jsou vajíčka těch parazitů co by se mohli dostat na terčovce? Jestliže ano vydrží ancíci teplotu 33-35 stupňů?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.02.2011 08:39 Muž Bob66 [2105] - Cichlidy – Re: davidus
Pokud si si jistý že mají vnitřní parazity tak přeléčit celé akva ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.02.2011 07:56 Muž davidus [41] - Cichlidy
Mám terčovce ve společenském akváriu s ancistrusy.U minimálně dva ancíci mají vnitřní parazity. Myslíte že je lepší přelovit ancíky a přeléčit je entizolem v karanténě, nebo přeléčit celé společenské akvárizm najednou. Terčovci jsou zatém bez parazitů.Jak to vidíte vy?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.02.2011 17:17 Muž sportsmen [62] – Re: Scolo
Budu přidávat do prezentace jak se mu daří, ať tady zbytečně nezaplňuji vlákno. Zatím žije, plave, nežere a z rány se mu loupe popálená kůže, maso a paprsky hřbetní ploutve. Přidám foto do prezentace. Jestli tohle přežije, tak je příroda neskutečně silná čarodějka!!!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.02.2011 17:10 Muž Scolo [6] – Re: sportsmen
A jak je na tom ten tvůj popálenej marod?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.02.2011 17:01 Muž sportsmen [62] – Re: davidus
Vždyť já vím ;-) , na terčovce je také přenáší.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.02.2011 16:48 Muž davidus [41] - Cichlidy – Re: sportsmen
Jde mi ale o to aby je nepřenášel na terčovce.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.02.2011 16:22 Muž sportsmen [62] – Re: davidus
Ancistrus se s vnitřními bičíkovci ale daleko lépe dokáže vypořádat sám!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.02.2011 16:21 Muž sportsmen [62] – Re: davidus
Může a dokonce je to velice běžná věc! ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.02.2011 14:47 Muž davidus [41] - Cichlidy
Jak je to u vnitřních parazitů mezi ancistrusi a terčovci? Může se terčovec nakazit například bičíkovci od ancistruse???
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.02.2011 14:25 Muž rriki [818] - Cichlidy – Re: Athos
Sice nevím proč ,ale dobře.Pokud Ti ukazuje v řádu desítek mikro tak je dobrý ješte jednou zregenerovat anex.Pokud je to v řádů tisíc tak je anex v háji a musíš ho vyměnit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.02.2011 10:53 Muž Athos [24] - Amerika – Re: rriki
hodnotu tu ti neprozradím ale bylo to mnoho mikrosiemens....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.02.2011 10:47 Muž rriki [818] - Cichlidy – Re: Athos
kolik dělá mikro?to je tahy důležitý
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.02.2011 09:25 Muž Athos [24] - Amerika – Re: rriki
pH bylo hodně nízké /kysele/ ty hodnoty, k teré jsem sem psal bli měřene papírovými testy a při tak nizkém pH to neměřilo zprávně večer jsem byl u známeho a ten mi to proměřil měřáky a řekl tento závěr viz.níže
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   05.02.2011 21:50 Muž rriki [818] - Cichlidy – Re: Athos
Co to hází špatně ph nebo mikro_?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   05.02.2011 18:26 Muž Athos [24] - Amerika
tak rozbor hotový a mám 50% úspěšnost katex funguje, ale anex protestuje
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   05.02.2011 14:04 Muž Athos [24] - Amerika
tak chlapi, vypadá to celkem dobře kolona zregenerována a hodnoty z ni lezou pH pod 6,4
KH 0
GH 0
večer jedu ještě za jedním chovatel a ten mi to proměří pořádně já mam jen takové testy na.... no zkrátka papírky :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   05.02.2011 13:05 Muž rriki [818] - Cichlidy – Re: Athos
Jak rozebrat nevím mám skleněnou.Pokud bude ionex v háji tak to stejně musíš rozebrat.A když ho budeš měnit tak ho hlavně nekupuj u aquaru, je tam cca 10x dražší než v erspolu, mají obrovský výběr ionexů a poradí jaký a jak sním zacházet.Aquar to tam stejně bere jen ten nejlevnější.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   05.02.2011 12:52 Muž Athos [24] - Amerika – Re: ludo
zkousim nejprv jenom regeneraci, potom uvidíme zda se budou menit náplně diky moc
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   05.02.2011 11:55 Muž maxo [9] – Re: smidakkuba
Stastny to clovek, ja s nimi zapasim od sameho zaciatku. Az ked som vymenil filter tak bol zrazu pokoj. Potom ale prislo stahovanie, ina voda a uz je to tu zas. Zostava mi len dufat ze ten dnesny zakrok tomu pomoze.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   05.02.2011 11:53 Muž smidakkuba [111] - Cichlidy – Re: maxo
Já řasy nikdy neřešil prostě když byli tak byly a neřešil jsem to většinou po 2týdnech zmizli samovolně ale nějaké velké problémy sem s nimi neměl.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   05.02.2011 11:50 Muž maxo [9] – Re: smidakkuba
Dik za postreh, len este jednu vec nechapem - z coho mi zacali ist riasy. Dnes spravim vacsiu vymenu vody a odkaslenie a vycistim aj filter. Kupil som Sera Morena - mozno pomoze. Daval so uz do vody aj raselinu tak ako tu radil JuraS, ale to mo akurat zamastilo hladinu, tak radsej skusim ten vyluh.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   05.02.2011 11:45 Muž smidakkuba [111] - Cichlidy – Re: maxo
Voda je dobrá akorát by to chtělo o něco srazit to PH jinak terči jsou aji ve tvrdší vodě a NO látky jsou supr.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   05.02.2011 11:41 Muž maxo [9] – voda
Tak som dnes vytiahol Ratajovske laboratorium a nameral som asi toto:
Ph - 7,5
dGH - 15
Kh - 10
NO2 - 0
NO3 - 5
Schvalne som nemeral vodu hned po stahovani ale pockal som niekolko vymen a odkalovani aby sa cast povodnej vody a novej nejak premiesala a hodnoty ustalii. No myslim si ze toto co som nameral nieje pre tercov zrovna idealne. Ma zmysel ich vobec v tomto trapit?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   05.02.2011 10:46 Muž Scolo [6] – Re: Scolo
Ne...myslel sem to tak, že nic se nemá přehánět. Z vlastní zkušenosti. Když člověk neví co by samou pečlivostí do tý vody nalil, a pátý přes devátý najednou taky není to pravý ořechový..Jestli jim něco leze ze zadku, otírají se, nebo dejchaj na jednu žábru atd. Zdá se mi, že u tohoto druhu je asi nejpodstatnější vůle žít. Z hejna 8 kousků po přivezení od různých dodavatelů to 3 kusům zrovna nesedlo, shodou každý kus od jiného dodavatele a začli se schovávat. Další by si od prvního okamžiku rozbili palice o sklo kdykoliv sem prošel okolo a hodil něco k papání. A to se neznali. Mam za sebou léčbu bičíkovců flagellolem, ale stejně si myslím, že ty co se schovávaj to neustojí. :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   05.02.2011 09:25 ludo – Re: Athos
Poslal jsem ti ten návod, je od aquaru.Jestli můžu doporučit, než budeš měnit ionexy udělej regeneraci podle návodu a změř vodivost.Můj měřák umí nejmenší vodivost 10mikro, po regeneraci ukazuje 0mikro.Ionexy se daly koupit u opět fungujicího AQUARU /www.aquar.cz/,určitě ti poradí co a jak. ano

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 152 153

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 146777x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/10902?od=4287