Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Terčovec - chov

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Druhy ryb - chov 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Terčovec - chov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.03.2011 09:03 Muž smidakkuba [111] - CichlidyRe: Kacoo
V amazonce sice je obrovský průtok vody ale i tak je tam voda téměř bez pohybu....Já jsem taky měl na 232L akva 700L čerpadlo jenže bylo u výpustě u hladiny a nasměrováno na hladinu tudíž to vodu téměř nemíchalo a jen dodávalo kyslík je rozdíl dát třeba 300l čerpadlo ale do prostřed ho dát na stěnu akva kde to vodu pořád hodně silně míchá...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.03.2011 02:18 Muž Kacoo [10] - CichlidyRe: Designer
Dalsi vec je ze na tech 160l tveho akvarka a to je jeste hruby obsah je tam moc rybicek. Pouzivas pridavny vzduchovani ? A taky bych se vyhnul tomu CO2 jak pises v popisu nadrze ze to vyzkousis nebod muj nazor je, ze tam CO2 mas uz ted az dost a to diky mnozstvi rybicek. To muze taky hrat roli, ale je to tezke urcit dokonale. Dale mas 140 watu na 160l to je taky hodne myslim si ze by to melo byt cca 0,3-0,4 w/l max (snad moc nekecam). Dale muzes zkusit vynechat to hnojeni na to muzou byt tercovci taky choulostivy. Kdyz to tak reknu mohl se predavkovat a treba kousek kulicky sezrat. To co tu pisu jsem jen moje dojmy a nazory.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.03.2011 02:12 Muž Kacoo [10] - CichlidyRe: Designer
No nevim ale ze by to bylo jen tim proudem ? Ja mam cca 900l za hodinu v 240l akvarku s tercovcema a nevadi jim to naopak bych rekl ze jim vyhovuje to ze se voda vice okyslicuje a akvarko je 3x za hodinu prefiltrovane. Prece jen se zamysleme a uznejme ze v amazonce je velky proud a i ty zatociny proud maji i kdyz se to tam treba toci dokola, ale je tam ten prutok. Ale kazdopadne je dobre ze zase zere i kdyz bych ho raadsi jeste pozoroval. Jen ta skladba ohledne zivorodek ty produkujou strasny kvanta vykalu tak zkus castejsi vymenu vody a nebo vetsi procento a take castejsi odkaleni treba i 3-4 tydne i tyhle "MALICKOSTI" dost pomahaji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.03.2011 20:55 Muž Designer [5696] - CichlidyRe: Designer
Tak mam takovy dojem, ze jsem na to kapl. Ono je u mnoha leciv napsano, ze se ma silne vzduchovat atd. atp. Odpoledne Tercovec zase nezral. Napadlo mne, ze proudeni vody je zmena a ze Terovci zmeny neradi. Takze jsem to poradne stahnul, at je v akvariu klidneji, jako driv. Sledoval jsem co bude. Celkem nic zvlastniho. Pak jsem zase zkusil par granulek, jen par kusu na pokus, abych neprekrmil... no a on je zacal hltat!

Takze jsme se dohodli. Ja nebudu delat pereje a on bude zrat!

Ja vim ze jsem vocas, to mi mohlo dojit, ale kdyby byl nekdo jako ja, tam mu rikam, at neposuzuje jak Tercovec zere do okamziku, nez vsechno vrati jak bylo, vcetne toho jakym smerem kam a jak tece voda, a jak jsou v ni bublinky... ony to ty potvory, asi opravnene, taky berou jako zmenu, a chteji si znovu zvykat.

No je to mozne!? Je, ja jsem nemoznej... Ted jeste aby zral i ten druhy, kvuli kteremu se lecilo. To ale asi jeste uvidim.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.03.2011 20:44 Muž Designer [5696] - CichlidyRe: metal
Jo, ja vim, chce to dalsi a vetsi akvarko... Vzhledem k rodinne povaze toho akvarka mohu byt rad, ze se to co tam kazdy ma aspon dost rozumne snese a nesezere, pricemz to vsechno vydrzi 28°C, coz uz tak je docela zazrak.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.03.2011 19:37 Muž metal [96] - Cichlidy – re.designer
nemas najlepsiu zostavu ryb.zivorodky a bojovnice k tercom nepatria,zarobia ti na problemy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.03.2011 18:41 Muž MGK [2] - CichlidyRe: Bob66
Tak NO2 je 0. A NO3 jdu teprve změřit..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.03.2011 18:27 Muž Bob66 [2105] - CichlidyRe: MGK
Ty testy stejně nejsou přesné tak jen pro orientaci to stačí i při umělém ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.03.2011 18:25 Muž MGK [2] - CichlidyRe: Bob66
Ok, terč se už uklidnil, ale zalezl pod kořen. Jinak v tom testu od rataje se píše že je dobré denní světlo nutností, takže to změřím asi až ráno...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.03.2011 18:20 Muž Bob66 [2105] - CichlidyRe: MGK
Jak píše Jakub, změř NO2 a NO3, teď na jaře začínají vodárny čistit potrubí a co tam pouštějí ví jen oni, už pár lidí přišlo o ryby z tohohle důvodu X-) Nedávno mě psal Vladislav že měl taky nějaké problémy kvůli vodárně ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.03.2011 18:16 Muž smidakkuba [111] - CichlidyRe: MGK
Tak to je v pohodě zkus NO latký a jestli není zvýšený CO2..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.03.2011 18:11 Muž MGK [2] - CichlidyRe: smidakkuba
Teplota byla hned po výměně asi 27 st. a teď je něco málo přes 28 st.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.03.2011 18:09 Muž smidakkuba [111] - CichlidyRe: MGK
Jaká je teplota todle mi jednou udělali když se jim snížila teplota...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.03.2011 17:56 Muž MGK [2] - Cichlidy
Zdravim, omlouvam se ze vybocuju z tematu. Mam problem, asi před hodinou jsem měnil vodu v akva s terči, vyměnil jsem asi 40 litrů vody, teď jsem si všiml že jeden terč plave u hladiny, plave trochu rychle a chvilkama se jak kdyby otáčí na bok. Všechny ostatní ryby jsou v poho. Prosím poraďte co mám dělet. Je to největší a nejhezčí kousek v moji nádrži, nerad bych o něj přišel. Za odpověďi moc díky...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.03.2011 17:07 Muž Bob66 [2105] - CichlidyRe: Designer
Omlouvám se četl jsem jen poslední příspěvek a nevšimnul jsem si že léčíš stydim Během léčby samozřejmě není vhodné mražené krmivo a klidně je nech i pár dní hladovět, jen jim to prospěje X-) Přesnou diagnózu bez mikroskopického vyšetření nikdo neřekne, je možné že použité léčivo neúčinkuje jak má, konkrétně s tímto nemám žádné zkušenosti ;-)Poradit mohu jen dokončit započatou léčbu, zkusil bych pár dní nekrmit vůbec a potom začít po troškách, sledovat terčovce + výměny vody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.03.2011 15:41 Muž Designer [5696] - CichlidyRe: Bob66
Napadla mne jeste takova vec. Neni mozne, ze ty hlenovite vykaly u prvniho Tercovce mely na svedomi i nejake bakterie, ja lecil bicikovce, a proto problem trva a dalsi kus nezere, ackoli lecivo treba zabralo, ale jen na bicikovce? Podle toho co kde ctu, nejen ti bicikovci zpusobuji takove hlenovite vykaly, a treba to jeste mohla byt kombinace, treba bakterii a bicikovcu?

Je to nejake divne, az mne to desi, pac posledne jsem vzal Flagellol a za tyden bylo vsechno jak ma byt, takze jsem nabyl dojmu, ze kdyz se tohle leci vcas...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.03.2011 15:32 Muž Designer [5696] - CichlidyRe: Bob66
No jo, to chapu ze se to preji, ale behem leceni jsem jim nic jineho davat nechtel, takze jsem aspon stridal ruzne granule. A ze je prestane zrat ze dne na den, to je divne, tak nejak bych si rekl, ze kdyby se prejedly, ze je bude zrat min a min...

Mam jim tedy zkusit dat neco mrazeneho? Docela si rikam, ze jsem je lecil, mozna jeste budu, a s mrazenym jim jeste neco donesu, mysleno nemoc.

Vyfotit zkusim.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.03.2011 14:41 Muž Bob66 [2105] - CichlidyRe: Designer
Zkoušel jsi krmit i nějakým mraženým? Oni ty granule se jednou přejí a už je chtít moc nemusí, zkusil bych artémii nebo koretry, černé komáří larvy jestli si nedá říct X-)
To něco bílého u ocasní ploutve zkus vyfotit :) ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.03.2011 11:04 Muž Designer [5696] - CichlidyRe: Designer
A ted ma vykal takovy roztrepeny, ale kratky a tmavy, nedrzici se dlouho. Je to cele nejake divne, na vnitrni parazity to nevypada. Navic loudi jeste s vetsi intenzitou, jenze pak kdyz si vubec dobne, stejne to jen vyplivne, zadne hltani granuli jedne za druhou, jak tomu bylo driv.

Dnes rano se mu tesne pred ocasni plotvi objevilo neco bileho, trci to tak milimetr nad kuzi, prumer tak pul milimetru, je to bile. Krupicka to neni. Uz drive tohle mel na brise, pak se to na vysku zmensilo (zkratilo, jako by cast upadla), nakonec zmizelo, behem jednoho dne. Rikal jsem si, nu coz, i ryby asi mohou mit akne.

Jsem z toho nejak vedle, je to vsechno takove jine, nez kdyz jsem lecil vnitrni parazity posledne. Asi pujde o neco jineho, ale co mam hledat fakt nejak netusim...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.03.2011 09:08 Muž Designer [5696] - CichlidyHEXA EX
Prosim, mate nekdo zkusenost s TetraMedica HexaEx?
www.akvaristik.eu/…

Proc se ptam. Prestal mi zrat Tercovec, sel stranou, zacal hlenovity vykal, takze mi bylo jasno a zacal jsem okamzite lecit, v celem akvariu. Rikal jsem si, ze Tetra je znacka, ktere jsem vzdycky veril, takze kdyz je v kramu po ruce jejich HexaEx, nemusim o jeho fungovani pochybovat, a hlavne kdyz mi dosel Flagellol a nemaji ho, mohu tim co je lecit hned.

Ale ouha.

Podle navodu se leci 5dni, a pak se leceni opakuje po 14ti dnech. Jsem ve fazi toho druheho preleceni, dnes budu po tech druhych 5ti dnech menit vodu. Jenze je mi hodne divne, ze druhy Tercovec prestal tento vikend zrat, tedy v prubehu toho preleceni tou druhou davkou, jenze dost divne, loudi, ale pak si ani nezobne. Vykal ma jen takovou pruhlednou nitku, zadny tlusty hlenovity jak to znam. A navic se neschoval, klidne zazene co se mu okolo nelibi. Ze prestane zrat behem leceni, to mi fakt prijde divne, specialne na konci leceni. No a ten prvni se chvili mezi temi davkami zdal lepsi, vice vylezal z pomezi rostlin, ale uz je zase zalezly, nezere, aspon jsem ho zrat nevidel.

Nejspis vymenim vodu a sezenu si Flagellol, ktery mi uz v minulosti zabral, s Entizolem zkusenost zatim nemam, takze ted radeji uz vemu co sam dobre znam.

Nicmene ta zkusenost s HexaEx, pokud ji nekdo ma, by mne zajimala.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.03.2011 20:06 Muž Kacoo [10] - CichlidyRe: metal
Tak ta ranka neni nejak extra velka ale je spis hluboka :( ale napadla me dalsi vec mel sem v rybarskych potrebach dezinfekci pro ryby :) na jesetery kdyz chodim na soukromy rybnik takze ranka vycistena timto a je videt ze se tam uz netvori neco jako "podvodni" hnis ... ta bezinfekce je na zaceleni ra po hacku takze by to melo pomoci a hlavne to nezasahuje i ostatni ryby, dale by melo ranku zacelit tudis velice snizi tu moznost zanetu.

Je pravda ze sul sem pouzival uz od mala a to od zivorodek prez skalary,cichlidy jen sem tomu moc u tercovcu neveril. KAZDOPADNE MNOHOKRAT DEKUJI PANOVE ZA VSECHNY RADY :) JSEM VAM ZAVAZAN A O NECO CHYTREJSI :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.03.2011 19:18 Muž metal [96] - Cichlidy
pri mensich problemoch ja davam sol.naco hned liat chemiu do akva.myslim ze sol je neskodna,v primeranom mnozstve.pri velkych problemoch nastupuju lieciva,podla potreby ktore je na co urcene.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.03.2011 18:33 Muž smidakkuba [111] - CichlidyRe: Kacoo
To sice nemilujou ale je to prevence a já ji jako první pomoc třeba při podobných rankách taky používám a nikdy jim neublížila...Ty taky nemáš rád vedra 35°C a ublížilo ti to někdy?Stejný je to i s rybama pokud je v tom nebudeš držet 2měsíce tak na nějaký týden je to v pohodě...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.03.2011 18:16 Muž Kacoo [10] - CichlidyRe: smidakkuba
Fotka k příspěvku Tady je foto akorat nekvalitni ranka je napravo od oka

Tj sul se da ale tercaci ji zrivna nemilujou :/

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.03.2011 18:09 Muž smidakkuba [111] - CichlidyRe: Kacoo
Jako první pomoc proti lísni se dá použít kuchynská sůl když nemáš acriflavin.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.03.2011 15:53 Muž Kacoo [10] - CichlidyRe: Romy
Dekuju hned zitra pro to skocim a budu se modlit. Snad to dopadne dobre a uzdravi se.
Kazdopadne mockrat dekuju.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.03.2011 15:47 Muž Romy [1840] - CichlidyRe: Kacoo
Každopádně podchytit zaplísnění rány,měl by stačit akriflavin,a pozorovat chování ryby.Bohužel,každá rána do hlavy může mít fatální následky... :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.03.2011 15:29 Muž Kacoo [10] - Cichlidy
Ahoj prosim o radu. Dneska prijdu z prace a koukam na svoje tercaky a jeden je zraneny asi se prastil o koren a na celni casti hlavy na hluboky sram :-( :-( :-( a chybi mi tam kousek masa. Nevim co s tim da se neco udelat? Vypada to ze to hnisa a je to opravdu hluboka ranka. Jinak ale zatim vypada cile a snad tak i zustane.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.03.2011 13:13 Muž davidus [41] - CichlidyRe: jossu
Já bych použil chceš-li to mít v pohodě Sera med Professional Tremazol (dražší záležitost)
a nebo chloramin-T pozor zvedni pH nad 7.5.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.03.2011 12:49 jossu
caute . chcem sa spytat ci mozem na ziabrohlisty pouzit aj Esha 2000. Mam v akvariu 7 tercovcov a jeden zalezeny a dalsi dvaja dychaju na jednu ziabru, ale ze by boli ostatny v poho sa neda povedat lebo sa stale schovavaju.Problem je vtom ze mam tvrdu vododvodnu a tak ju riedim destylovanou a nechcem tam liat take lieciva pri ktorych je treba vymenit 80%nadrze lebo ja nemam moznost naraz tolko vymenit. dik za info
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.03.2011 21:04 Muž Dahak [425] - CichlidyRe: davidus
Ano.......
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.03.2011 20:58 Muž davidus [41] - CichlidyRe: Dahak
Snad to nějak najdou.To co je na fotkách už se krmí?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.03.2011 20:38 Muž Dahak [425] - CichlidyRe: davidus
No hned ti to asi brát nebudou a jelikož máš písek tak to bude zapadávat.Grindal je ideální pro čistý nádrže bez dna, protože vydrží i den dva ve vodě než chcípne.Mladý mi to berou hned, ale dospělý to nechaj popadat a postupně to žerou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.03.2011 20:19 Muž davidus [41] - CichlidyRe: Dahak
To množstvi co máš na fotkách už se krmí? Terčovci si je berou hned nebo je potřeba je nějakým způsobem na učit?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.03.2011 19:22 Muž Dahak [425] - CichlidyRe: davidus
Jde o množství ne o velikost.Velký moc nejsou v průměru tak 5mm +-.Nezkrmuj je dokud se ti opravdu dostatečně nerozmnoží.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.03.2011 19:10 Muž davidus [41] - CichlidyRe: Dahak
Tak jsem tam dal včera na zkoušku jeden piškot a dnes už tam nějaké roupnice vidím. Zdají se mi ale zatím malinkaté.Jak mají být velké když je potom krmíš?Vločky byly nejlepší proto že nejrychleji rostly a množily se?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2011 23:05 kulich Re: smidakkuba
Ok díky.je to můj první výtěr tak se radši ptám
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2011 22:57 Muž smidakkuba [111] - CichlidyRe: kulich
Mi takhle pigeoni sbírali i dva dny než potěr zemřel ale u red tyrkys když se to mělo večer rozplavat a bylo už docela pozdě tak jsem jim zhasnul ráno když už měl být potěr rozplaván byli pořád na kuželu což mi bylo divné ale asi 10minut po rožnutí už lozili po rodičích až na pár jedinců a s toho usuzuji že mladí v noci taky chrní a rozplavou se spíš až ráno dalšího dne...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2011 22:32 kulich Re: Dahak
přesně to si myslím já.díky za postřeh
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2011 22:17 Muž Dahak [425] - CichlidyRe: kulich
Já zhasínám úplně nevidím v tom problém.V přírodě jim taky v noci nikdo nesvítí :) pokud je to šikovnej pár ráno si ty larvy co v noci odskákaly seberou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2011 22:09 kulich
Chci se zeptat.Mám tam potěr už skoro před rozplaváním.rodiče je je pořád nahání a vracejí zpět na kužel a opečovávají.necháváte v této fázi malý světýlko???Já zhasínám úplně.nemůže to při péči o mladý vadit?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2011 22:07 kulich Re: Dahak
díky už je mi to jasný.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2011 19:22 Muž Dahak [425] - CichlidyRe: davidus
Záleží jak budeš šikovnej a jaký jim uděláš podmínky.Chce to teplo vlhko a krmit spařenejma ovesnejma vločkama to je důležitý.Zkoušel jsem piškoty nebo i kaši z granulí pro ryby, ale nejvíc se mi osvědčily právě vločky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2011 19:05 Muž davidus [41] - CichlidyRe: Dahak
Dnes mi přišla násada poštou.Jak dlouho trvá než roupnice trochu vyrostou aby se dalo krmit?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2011 19:02 Muž davidus [41] - CichlidyRe: Romy
Moc pěkně napsané, příští týden je vrátím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2011 17:16 Muž Dahak [425] - CichlidyRe: kulich
Fotka k příspěvku Potřebuješ násadu, molitan, ovesný vločky, plastovou dózu, krycí sklo a vodu :)

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2011 17:07 kulich Re: davidus
K tomuto tématu bych se rád přidal.abych se přiznal tak s tím nemám zkušenosti.Jak se vlastně grindál zakládá??
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2011 17:06 kulich Re: Romy
myslím že to Romy vystihl přesně.Já osobně bych skaláry k terčům nedal.A to mám skaláry opravdu rád.V pěstírně se mi jich prohání nějaká ta tisícovka.Terče jen samostatně.já osobně bez jakých koliv ryb.bez čističů a atd.a bude klid
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2011 16:29 Muž Dahak [425] - CichlidyRe: davidus
... a spousta s těch pětatřiceti lidí problém nepřizná, aby ze sebe neudělali hlupáky :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2011 16:06 Muž Romy [1840] - CichlidyRe: davidus
Soužití terčovců se skalárami se nedoporučuje obecně,nikdo neříká,že to nejde.Skaláry na terčovce parazity nepřenášejí,ale lépe se s nimi vypořádají,skalára se nemusí přeléčit třeba ani jednou za život,ale terčovec,díky krmení ano.Proč toto riziko zvyšovat přidáním skaláry k terčovci,když je terč už tak náchylný.
Další věcí jsou stravovací návyky skalár,jejich živelnost a nenažranost terčovce stresuje,takže se ani pořádně nenažerou.Oproti tomu doporučované alty jsou mnohem klidnější a v mnohém svým chováním připomínají terčovce.Mohu doporučit z vlastní zkušenosti.
No,a poslední věcí je velikost nádrže,kdo se těmto rybám věnuje,ví,jaké nároky na prostor ryby mají,soužitím dvou dominantních druhů se nároky ještě zvyšují.Bohužel se stále častěji stává,že do nádrže sotva stačící pro terčovce,jsou přidány ještě skaláry.Ano,opticky se tam vejdou,vypadá to tak,že si nepřekážejí,ale jen do prvního krmení,nebo prvního výtěru skalár.To je pro terčovce právě ten první stres,další,je jiný dominantnější druh,k tomu se připočítá zvýšení exkrementů....no,a je zaděláno...Takže prostor s velmi kvalitní filtrací.
Nejsou-li tyto nároky obou druhů splněny,je kombinace skalár a terčovců vražedná kombinace,ze které vyjdou vítězně jen skaláry.
Není potom jednodušší a pro ryby lepší tuto kombinaci nedoporučit? ;-)

Opět jsme u toho,že co funguje jednomu,nemusí fungovat druhému,je to jen na volbě chovatele.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 152 153

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 146777x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/10902?od=3687