Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Terčovec - chov

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Druhy ryb - chov 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Terčovec - chov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.07.2011 12:36 Muž smidakkuba [111] - CichlidyRe: miro03
A neklesalo ti PH příliš rychle dolů při takov vodivosti...?Zdá se mi že to je až moc nízko a nedá se PH udržet na stabilní hranici...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.07.2011 12:35 ludo Re: miro03
Díky.Zřejmě to bude i u různých párů různé.Nezkouším melony poprvé, problém mám až teď.Zaráží mě, že jikry bělají doslova před očima.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.07.2011 11:42 Muž miro03 [27] - CichlidyRe: ludo
Každá chovatelská forma chce niečo iné.Ja som tyrkysákov robil v 230mikro,ph 5,5-6,Red meloun 50mikro,ph5,2-5,5.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.07.2011 11:23 ludo Re: rriki
Díky.Zkoušel jsem měnit pH i tvrdost, minule jsem také filtroval přes UV-C lampu a je to pořád stejný.Red i blue tyrkysi ve stejné vodě bez problémů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.07.2011 11:03 Muž rriki [818] - CichlidyRe: ludo
mě se to děje pokud je absolutně špatná voda ,nejčastěji pokud nízké pH.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.07.2011 09:21 ludo Re: Dahak
Zdravím všechny.Mám trochu jinej problém u jednoho páru melonů jikry bělají okamžitě po výtěru.Myslel jsem si, že je to špatným samcem tak jsem postupně vyměnil dva.Pořád stejný.Třetího jsem přivezl od p.Pejši, ryby se krásně vytřely už třikrát, ale situace je stále stejná.Setkal jste se někdo s neplodnou samicí, která měla jikry a normálně se třela?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.07.2011 08:14 Muž Dahak [425] - CichlidyRe: miro03
Je to tak dneska ráno je polovička jiker bílých.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.07.2011 04:11 Muž miro03 [27] - CichlidyRe: Dahak
Plesniviet všetky začnú v 3den.No uvidíme ako pochodíš?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.07.2011 23:32 Muž smidakkuba [111] - CichlidyRe: Dahak
U mých ryb se kdysi objevilo že už vodili mladý a ještě jsem tam viděl 5 jiker dobrých nedokázal jsem si to vysvětlit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.07.2011 23:24 Muž Dahak [425] - Cichlidy
Dahak napsal: smidakkuba napsal: Oplodněné jikry poznáš dle toho že neoplodněné většinou do pár hodin mi osobně tak do 2 hodin splesniví a pak mi začne část jiker plesnivět až okolo 30 hodiny po výtěru...

Naskytla se mi příležitost tohle otestovat.Samice se mi za naprostého nezájmu samce vytřela, tak jsem je odlovil a změřím dobu kdy začnou neoplozené jikry plesnivět.Momentálně je to více než 12 hodin a žádná bílá jikra.Voda je bez jakýchkoliv přípravků proti plesnivění.

Po dalších zhruba patnácti hodinách ze stovky jiker asi 10 světlých.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.07.2011 22:35 Muž Bob66 [2105] - Cichlidy
Tomiino napsal: Ahoj,mam jeden dotazek asi se mi zacinaji parovat tercici a potreboval bych vedet jaky je rozlisovaci znak u samecka a samicky :-)dekuji

Co takhle zkusit hledat a číst rybicky.net/forum/1175-pohlavi-tercovcu X-) Jsou tam od Romana i fotky urogenitálních papil, jediný 100% spolehlivý znak rozlišení pohlaví ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.07.2011 21:48 Muž Tomiino [43]
Ahoj,mam jeden dotazek asi se mi zacinaji parovat tercici a potreboval bych vedet jaky je rozlisovaci znak u samecka a samicky :-)dekuji
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.07.2011 07:12 Muž Dahak [425] - Cichlidy
smidakkuba napsal: Oplodněné jikry poznáš dle toho že neoplodněné většinou do pár hodin mi osobně tak do 2 hodin splesniví a pak mi začne část jiker plesnivět až okolo 30 hodiny po výtěru...

Naskytla se mi příležitost tohle otestovat.Samice se mi za naprostého nezájmu samce vytřela, tak jsem je odlovil a změřím dobu kdy začnou neoplozené jikry plesnivět.Momentálně je to více než 12 hodin a žádná bílá jikra.Voda je bez jakýchkoliv přípravků proti plesnivění.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.07.2011 18:27 Muž Tomiino [43] Re: Romy
pro bezny chov to neni.Mame s tatim par a snazime se jej odchovat,uz se nam parkrat vytreli ale zatim nic moc.UT - 2,CT - 8,Ph 7, tak hledame nejlepsi zpusob jak snizit Ph.Mame par cervenych tyrkysu,ale za nedlouho pribyte par blu neon tak chcem nejaky odchovat,ale jsme zatim na zacatku,tak patram co muze byt nejlepsi............destlika teda spatna??pak se hejbe UT,CT?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.07.2011 17:25 Muž Romy [1841] - CichlidyRe: Tomiino
Proč potřebuješ snížit pH?Je příliš vysoké?Pro běžný chov dostačuje i vyšší hodnota pH.Ptám se proto,že demineralizovaná voda je opravdu mrtvá,aby sis nenadělal větší problémy,než jen vyšší pH,pokud budou rybám chybět minerály,tak tě v krajním případě potká děrová nemoc...
Pokud je to pro odchov,je to laborování s vodou,každému páru vyhovuje něco jiného,a není to jen o pH,ale hlavně o vodivosti.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.07.2011 17:11 Muž Tomiino [43] Re: kotyza
mrtva voda mozna..ale ke snizeni ph je dobra???
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.07.2011 16:52 kotyza Re: Tomiino
určitě by našla destilka své opodstatnění ,ale podle mě je to taková mrtvá voda
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.07.2011 15:46 Muž Tomiino [43]
Ahojky,muzu se zeptat jak je to u tercu s pouzivanim destilove vody??
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.07.2011 21:38 R Muž romant [28014] Re: Tomiino
Jasně. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.07.2011 21:37 Muž Tomiino [43] Re: romant
takze kdyz mam dvrdost vody dobrou na snizeni ph staci raselina?ale tati nema vnejsi filtr..takze staci vyluh??
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.07.2011 21:33 R Muž romant [28014] Re: Tomiino
To jsem neřek, jenom se spíš používá na snižování tvrdosti vody a na to Ph je dobrá ta rašelina.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.07.2011 21:31 Muž Tomiino [43] Re: romant
ahaa :-)tak ja byl dneska s tatou pro dalsi terciky u chovatele a snizuji vodu osmozou.Ja ji ted zacal pomalu snizovat raselinou a acidem.Takze osmoza neni tak dulezita??da se to delat i bez ni?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.07.2011 21:26 R Muž romant [28014] Re: Tomiino
Na snižování Ph je RO zbytečnej luxus, na to Ti stačí třeba rašelina. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.07.2011 21:24 Muž Tomiino [43]
Ahojky,chtel bych se vas zeptat jak je to s pouzivanim osmozy pri chovu paru terciku a odchovu mladych?je nutne pouzivat RO ke snizeni Ph??
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.07.2011 15:36 RAP Re: Dahak
Kočky to také dělají. Né nadarmo se říká, že špína čistí žaludek!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.07.2011 18:56 Muž Sid [6788] - RostlinyRe: Dahak
A někteří ptáci a savci jíl. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.07.2011 18:20 Muž Dahak [425] - CichlidyRe: kotyza
Tohle si taky myslím nakonec i pes, když má zkažený žaludek, tak žere trávu :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.07.2011 15:44 michal111 – Přidání mladých terčovců ke stávajícím
Jak dlouho může trvat přijmutí nových mladých terčovců těmi původními.
Neustále do nich postrkují a oni je ani nepustí ke žrádlu..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.07.2011 11:29 Žena Karin [0] Re: romant
Díky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.07.2011 09:27 R Muž romant [28014] Re: Karin
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.07.2011 08:44 Žena Karin [0]

Máte někdo zkušenosti s Hexamitou od eShi? Je účinná i na střevní parazity u terčovců? Všude se uvádí pouze, že je na děrovou nemoc. Mé ryby díry nemají. Některé ryby jsou vyhublé (3),ošívají se, nejsou ve 100% stavu. Zkusila jsem zatím eShu 2000. Ryby jsou už v akváriu už půl roku a byly fit.
Nerada bych použila Entizol, u kterého je později nutná výměna vody, když by byl účinný tento přípravek.
Děkuji za radu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.07.2011 08:39 kotyza Re: Dahak
Když některá cichlida má problámi s příjmem potravy ,výkaly do běla,tak jsem si všiml,že taky furt do něčeho klove ,do detritu a hlavně furt oždubujou kde co ,třeba řasy jim pomáhají na dobré čištění střev.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.07.2011 22:51 Muž davidus [41] - CichlidyRe: Dahak
Flubenol jsem začal dávat dnes do granulí.Nevím ale on už s hejnem nejezdí a nebo jen výjimečně. Nevím jestli mám čas ještě čekat nebo začít s Entizolem.Jediné co by možná vzal je srdce ale to teď dávat nechci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.07.2011 22:42 Muž Dahak [425] - CichlidyRe: davidus
Jestli ještě žere zkus flubenol.Tohoto oždibování řas, jsem si u nemocných ryb taky už mockrát všiml.Krmiva si moc nevšímají, ale řasy ožírají.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.07.2011 22:38 Muž davidus [41] - Cichlidy – bičíkovci??
Mám problém s jedním terčem. Už deset dní není s hejnem.žere jen občas, většinou je neaktivní párkrát jsem pozoroval že tmavne. Je schovaný v kytkách a nanejvýš oždibuje řasu. Vodu měním 2x týdně pravidelně. Zkoušel jsem na tři dny zvednout teplotu na 32 stupňů ale nepomohlo to. Bílé výkaly jsem u něho nepozoroval. Nemohu ho léčit odděleně, nemám v čem. Myslím si že má přemnožené bičíkovce. Entizol mám. Mám přeléčit celé akva, nebo je i jiná možnost??? Díky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.07.2011 19:54 Muž Tomiino [43] – Re: Bob66
tak ja tam moc svetla ani nemam,osvetleni dve zarivky a hladina je castecne pokryta rostlinama,celkem dobre zarostle myslim ze se tam maji dobre.Jsou cim dal vic hladovejsi,ze zacatku se moc nepredhaneli u zvance a ted je tam krasnej chumel pri krmeni :-) takze kdyz budou mit pauzicku,nevadi :-) aspon si taky odpocnou od svetla na chvilku :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.07.2011 19:48 Muž Bob66 [2105] - CichlidyRe: Tomiino
Čím míň světla tím je to pro ně přirozenější X-) Rozhodně to nejsou ryby které žijí ve vodě plné světla spíš naopak ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.07.2011 19:18 Muž Tomiino [43] Re: RAP
Taky si rikam :-) takze tam kluci maji pauzicku.Uplna tma tam neni,je tam normalni denni svetlo v byte behem pauzicky:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.07.2011 19:04 RAP Re: Tomiino
I v domovině občas náhle překryje sluníčko mrak. Takže pokud nejsou v úplné tmě, tak je jim to celkem jedno.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.07.2011 18:24 Muž Tomiino [43] Re: Romy
Ok,neslo mi o usetreni energie,to vim ze hodina ni nedela.Chtel jsem tim omezit rustu ras,tak ted jsem si nastavil 2 hod.pauzicku behem dne.Tercikum to nevadi,v klidu si plavou jak pri rozsviceni tak zhasnuti,tak sned nebudou proti :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.07.2011 00:43 Muž Romy [1841] - Cichlidy
Tomiino napsal: Chtel bych se zeptat,muze vadit tercikum nastavena hodinova pauza ve sviceni?muzou diky tomu propad stresu??

V první řadě se zeptám,proč pauza?Tou hodinou denně toho proudu zas tak moc neušetříš...

Nicméně,zdravý terčovec v kondici si zvykne zanedlouho na všechno,včetně náhlého rozsvícení,nebo zhasnutí.Ono v zimě to při používání běžných krytů ani jinak nejde...
Používám dvě dvojité rampy,kdy se rozsvěcí a zhasínají zhruba hodinu po sobě,a kromě občasného cuknutí,které je spíš vinou velmi hlasitého cvaknutí mechanických spínacích hodin,a nejspíš rezonance skříňky,jim prudká změna světla nevadí.
A i kdyby se lekl,tak se zdravý terčovec během několika vteřin uklidní,a první co ho napadne,bude se shánět po jídle a zvědavě proplouvat nádrží.
Stres není otázkou změny osvitu,ale hlavně podmínek a osazenstvu v nádrži,zdravotního stavu a nakonec i povahy ryb.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.07.2011 20:28 Muž Tomiino [43] Re: gati
tak ja mam jen dve zarivky zabudovane v krytu,vypynaji najednou,tak nevim jestli je to dobre,jestli mam nechat stale pauzu nebo to dat svitit bez pauzy...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.07.2011 19:20 Muž gati [13] Re: Tomiino
Taky dávám pauzu ve svícení na dvě hodiny,ale vypínám postupně na třikrát,nejdřív zářivka a potom tři úsporky,zhasnou dvě a potom ta poslední to vše v patnácti minutách,přes spínací hodiny.Ráno takto rozsvicuji a večer zhasínám....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.07.2011 18:08 Muž Tomiino [43]
Chtel bych se zeptat,muze vadit tercikum nastavena hodinova pauza ve sviceni?muzou diky tomu propad stresu??
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.07.2011 07:55 Muž miro03 [27] - CichlidyRe: Bart_29
S výmenou vody je to tak,čím viac jej a častejšie vymeníš o to krajšie ryby ti vyrastú,lepší apetit do žrania,budú profitovat. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.07.2011 04:04 Muž Bart_29 [3] - Cichlidy
Ahoj mam dotaz,do aq si chci poridit 8ks tercovcu a zajimalo by me jak casto jim menit vodu v aq zda kazdy tyden nebo po 14 dnech jak to praktikuji do ted.Aq je v prezentaci objem 528 cisty okolo 450l.Dik za odpoved.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.07.2011 21:21 Muž Dahak [425] - CichlidyRe: Tomiino
Občas se mi stávalo, že se mi vytřely dvě samice spolu a jikry jim zplesnivěly až za dva dny.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.07.2011 20:37 Muž Bob66 [2105] - CichlidyRe: Tomiino
Bílé jsou neoplodněné X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.07.2011 20:35 Muž Tomiino [43] Re: smidakkuba
Děkuji a myslel sem jak se poznají podle barvy ? protože některé jikry byli čistě bílé a některé normální takové nahnědlé.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.07.2011 20:18 Muž smidakkuba [111] - CichlidyRe: Tomiino
Oplodněné jikry poznáš dle toho že neoplodněné většinou do pár hodin mi osobně tak do 2 hodin splesniví a pak mi začne část jiker plesnivět až okolo 30 hodiny po výtěru...

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 152 153

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 146777x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/10902?od=3037