Přihlásit se RYBICKY.NET »

Terčovec - chov

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Druhy ryb - chov 

rostlinna-akvaria.cz
Přejít na předchozí stránku Přejít na další stránku   1  
Terčovec - chov
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Filip980 Re: halenar1984
Tak to už se zeptejte v jiném tématu zde na fóru rybicky.net/forum/4551
 Reagovat na tento příspěvek 0  - halenar1984
chcem sa este spitat ake ine priznaky su okrem zrychleneho dychania pri ziabrohlistom lebo ryby sa mi obtieraju akoby ziabrami o predmety vykali su zatial ok dik moc zatial
No já se taky nesetkal s nikým kdo by jim dával vepřové a ani jiným rybám.
no myslim ze bravcove asi nebude vhodne vsade kde citam sa pise o hovädzine
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MGK Re: halenar1984
Já zatím zkoušel jen hovězí, které jim fakt chutná. S jinými druhy masa ještě zkušenosti nemám ;-)
No já mám nejlepší zkušenost s hovězím srdce, s vepřovým zkušenost nemám, to jsem zkusil dát jenom zatím mojí želvě.
oka tak ja to skusim teda dam hladovku a potom skusim dat to srdce a mozem davat aj bravcove alebo najlepsie je hovädzina
No tak to je u nich normální, u mě žrali teprve za tři týdny. Ono jim dlouho trvá než si zvyknou. Například jsem se divil, že když u mě byli druhým týdnem tak začali žrát vločky, ale o mraženou potravu zájem neměli.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MGK
Dejte jim čas, zvyknou si, a pokud stále ty krmiva nebudou příjmat, zkuste jim dát na nějakou dobu hladovku :-) Já svým terčům dělal vlastní směs z hovězího srdce a nechtěli mi to žrát, tak jsem je nechal asi 4 dny bez žrádla a najednou mi tu směs začli žrát. Teď ji žerou už normálně, bez jakkýkoliv problémů ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - halenar1984Re: Filip980
druhy tyzden
Vyzkoušejte
Jak dlouho je máte?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - halenar1984Re: Filip980
tu som skusal a moc ju nechceli ani len vlocky vsetko iba len tak dzobnu a hned vypluju uz fakt neviem :-(
Já svým terčovcům dával žábronožku solnou a ta jim strašně chutnala.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - halenar1984 – potrava
ahojte ake doma robene krmivo podavate vasim rybam ja som robil zmes z bravcoveho srdca ale moc im to nechuti
 Reagovat na tento příspěvek 0  - riso – Re: Ivoš
Ivoš napsal: Nejsem expert na terčovce ale mám za sebou zemědělský učňák, střední i vysokou. Šutry ptákům pomáhají v trávení - ptáci sezobnou celá semena, ta jim v trávicím ústrojjí nabobtnají a kamínky v žaludku fungují jako mlýnek -pomáhají rozmělnit celá zrna a tím i i je lépe strávit (využít jejich energetickou hodnotu). S parazity to nemá nic společného. Navíc, z tvaru úst terčovsů je jasně vidět, že si hledají potravu ve vodním sloupci, nikoli na dně a i když sbírají potravu spadlou na dno, NIKDY je neuvidíš rýt ve dně, sbírat kamínky či prosívat písek skrz žábry jako to dělají např. geophágové. Naopak, prudce "vyfouknou" z tlamky proud vody do dna aby se zvířilo a takto zvířenou potravu sbírají nade dnem.
Takže dle mého jde jen o babskou povídačku.

Moje disky od zacatku co je mam zerou i potravu spadlou na dno a ted mam novou a docela zajimavou zkusenost. Nedavno jsem v miste kde krmim vymenil hruby sterk za jemnejsi, aby tam nezapadavalo a nezahnivalo krmeni. Od te doby se me na listech echinacu zacaly objevovat kaminky, rikam si, asi se tam nejak dostaly pri udrzbe a odkalovani. A vcera vecer se to vysvetlilo - koukam na jednoho terce a spolu s hovnama z neho padaly i kusy sterku coze . Mate nekdo podobnou zkusenost?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - NIKO Re: Bob66
Někdy se začít musí ;-) Proto nikoho nepřesvědčuji a nemohu věřit,že to dlouhodobě nejde ano Zatím žádný problé a snad to X let vydrží. :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - RAPRe: Bob66
Fotka k příspěvku Bobe a které akvárium doma vydrží bez razantního zásahu takovou dobu? Něco jiného je u nádrží v zoo, botanických a pod.

Reagovat na tento příspěvek 0  - Bob66 Re: NIKO
Měl jsem na mysli spíš 5let a více ;-) :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - NIKO Re: Bob66
Myslím si,že v podstatě rok je dost dlouhá doba a zatím jsem tu nepsal,že mám nějaký problém.Akvárka (400 a 240l) tak zůstanou a uvidím za další rok.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - RAPRe: Bob66
Bobe určitě to skloubit jde i dlouhodobě. Jen to chce trpělivost při hledání toho správného kompromisu. ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Bob66 Re: RAP
Skloubit to jde, ale určitě ne dlouhodobě, je to pro ně prostě nepřirozené i když jsou domestikovaní, tak pořád jsou citlivý na chemii atd. ;-) Jinak ten tvůj příklad zatím nefunguje tak dlouho :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Dahak Re: Roman44
Ala Dahak už má dávno pouze odchovné nádrže :), ale kdybych chtěl udělat něco, v čem by se terčům opravdu líbilo, tak to bude něco takovýho rybicky.net/nadrze/9762
 Reagovat na tento příspěvek 0  - RAP – Re: Roman44
Roman44 napsal: ...... samozrejme vim, ze nejlip jim bude v akva ala Dahak. Ale presto bych chtel skloubit rostlinne s terci.
Ono jak kteří terčovci, importy jistě. ;-)
Nepíšeš, jakým způsobem si přešel na "high-tech" akva, rychleji či pomalu.
Jinak na netu nalezneš hodně příkladů, jak skloubit rostliny a terče. rybicky.net/nadrze/3107
 Reagovat na tento příspěvek 0  - riso Re: Roman44
nejsem zkuseny ani dlouhodoby chovatel tercu, ale myslim, ze v Tvem prispevku je otazka a zaroven i odpoved ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Roman44 – Terčovci v rostlinnem akvariu
Ahoj, mam dotaz na zkusene, dlouholete chovatele tercovcu v rostlinnem akva. Tzn. akva, kde je 0,5 W/L, co2, pravidelne hnojeni.
Jde mi o to, jestli i ve striktne rostlinnem akva muzou terci bez problemu prosperovat.
Ptam se proto, ze jsem mel 3 roky terce v klasickem akva, bez hnojeni, co2 atd.. a terci prosperovali, treli se a malem i odvodili mlade. Kdyz jsem pak presel na High-Tech akva pomalu zacali problemy. Prestali se uplne trit a najednou zacali nemoci, tu a tam rozpad ploutve atd..
Cili, chova nekdo dlouhodobe tercovce v takovem akva a bez naprostych problemu?

PS: samozrejme vim, ze nejlip jim bude v akva ala Dahak. Ale presto bych chtel skloubit rostlinne s terci.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - NobodyRe: Ivoš
Dnes již alergologové připouštějí, že řada atypických alergií na kde co může být způsobena tím, že lidské tělo je "čisté" -nemáme škrkavky, roupy, tasemnice a kdoví co ještě, neboli parazity, kteří byli v našem trávicím ústrojí ještě tak před 100 lety naprosto běžní a náš imunitní systém s nimi bojoval. Medicína nás těchto parazitů zbavila avšak imunitní systém, který se vyvíjel tisíce let pro to aby bojoval s tím, co v těle nemá co dělat, zůstal a najednou neměl s čím bojovat a tak si začal "vymýšlet" náhradní nepřátele: pyl, lepek, kasein atd.

Myslím si,že tento příklad není nejlepší.Kdysi na škrkavky a roupy-jedl se hodně syrový česnek,to nemají rádi.Tasemnice to je horší.Nevím,jak by se Vám s ní žilo.Stále hubnete.Jedině se přejídat,to ovšem není řešení.Tehdy-nejspíš.tzv.lidové léčitelství-dnes chemie.
Asi lepší příklad než vnitřní paraziti - viry a baktérie.S těmi se umí náš imunitní systém vypořádat lépe,než s parazity,pokud není zhýčkaný,jak píšete."Přehnaná"čistota v našich bytech - spousta různých čistících prostředků na vše možné i nemožné...to také bude jedna z příčin oslabení našeho imunitního systému.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - rriki Re: JuraS
Musíš odeslat vývozci formulář na veterinu ,nebo ho již mají.Exporter zařídí veterinu a na letišti projedou paríry zaplatíš poplatky a je to vše .
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JuraS
jak je to s celními kontrolami při dovozu ryb ? nakupuju z ciziny modelařinu a na celnici mi leží balíček klidně 14 dní....
 Reagovat na tento příspěvek 0  - smidakkuba Re: rriki
Chtěl jsem je do okrasnýho ale asi to nechám tak protože v první řadě musím nakoupit vše do nového stojanu.Akorát mě zaráží.Jak vše co jsem koupil.Ty sám víš jak to s těma rybama bylo tak nechápu to rýpnutí.Když mi ze 6 leopardů vyšlo 5 tyrkysáku tak to sorry ale to fakt nechci.Diamondi taky nemám na ně místo a radši si nechám pigeony než diamondy ;-) Nevím jak to u federiče běží ale připadá mi že má některé výtěry hodně dobré a některé špatné.Známý si dovezl od něj leopardy nádherní kousci krásné tečkování,vysocí a přivezl si je druhej a protáhlí kteří zase vypadali na tyrkysy.A to je kupovali plus mínus ve stejné velikosti.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - rriki Re: smidakkuba
Kubo zas to nedramatizuj ta vaše voda nemá chybu v Praze je chlap má v želivce a pohoda.A na co ty je chceš? Budeš do nich čučet a za půl roku to zas budeš prodávat jako všechno co jsi měl.Pokud bys je chtěl do výstavní nádrže na koukačku tak to beru.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Bob66 Re: smidakkuba
Vyzkoušej a uvidíš :) Ta voda by mohla být v pohodě jen bych přidával rašelinový výluh ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - smidakkuba
Právě mám strach u těch heckelů kvůli vodě.V podstatě jim mohu nabídnout 100mikro,4 dgh,Ph okolo 6 tak nevím jestli by jim to takto stačilo.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Robi
Nevydržel hop hop hop objednáno 6 malých heklíků. platba až na nádraží, tak snad to bude ok.Pokud bude čím, tak se pak pochlubím.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - rriki Re: smidakkuba
Tohle je fakt pecka,koukal jsem do svých ceníků z Brazilie a Kolumbiea když vezmu dopravné + 20 % DPH nějaký ten poplatek a hlavně min odběr 8 boxu ,tak to asi u nás nemá konkurenci.Ikdyž něco jsem zaslechl že to jde přes Plačka a je v tom namočený Blaško tak pozor a ani kačku dopředu
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Robi
Ku..a !!!!!!! Asi cíleně přerybním ano
 Reagovat na tento příspěvek 3  - rriki Re: Romy
Romane není oni ceny při importu nejsou drahý, jen naši importéři jsou nenažraný
tady Ti přikládám ceny od Glasera v ečkách a když si brňák udělal import.
Já vím,že před časem prodával l-sumce skoro o polovinu levněji než giga exotic a ten je obr drahý.

731006 Discus wild BLUE 13-16cm 8 24,95
731203 Discus wild MANACAPURU RIVER 7-9cm 15 12,45
731305 Dis.wild BLUE/NHAM.-MARACANHA 12-15cm 10 39,00
731306 Dis.wild BLUE/NHAM.-MARACANHA 14-17cm 8 45,00
732515 Discus wild CAIAMBE FEW SPOT 12-15cm 10 49,50
733055 Discus wild GREEN JAPURA 12-15cm 10 34,50
733063 Discus wild GREEN TEF 7-9cm 20 12,50
733065 Discus wild GREEN TEF 12-15cm 10 24,50
733205 Discus wild GREEN LAGO AMANA 12-15cm 10 39,50
734003 Discus wild HECKEL 6-9cm 20 12,50
734004 Discus wild HECKEL 8-12cm 12 14,95
734005 Discus wild HECKEL 12-15cm 10 24,50
735505 Discus wild JUTAI FEW SPOT 12-15cm 10 59,50
737105 Discus wild TEF/FEW RED SPOT 12-15cm 10 34,50
752005 Discus wild "incorrect" MIX 12-15cm 10 8,00
 Reagovat na tento příspěvek 0  - halenar1984Re: smidakkuba
kubo nadherne ryby
 Reagovat na tento příspěvek 0  - smidakkuba
Hergot musíte si tu o tom psát smich Já budu mít volné akvárko a uvažoval jsem o něčem zajímavém, no tohle je hodně zajímavý.Obzvlášt se mi líbí tihle
megaexotic.webnode.cz/…
Že bych si nechal poslat celý box :-D uvidíme.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Deathbull Re: Dahak
megaexotic.webnode.cz/…

Tady je máš za polovic.)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Romy
No,dávat heckely za takové peníze,...přinejmenším podezřelé,ale...kdo z nás pojede na blind do Brna... coze
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Ivoš
Cena je luxusní, záruku dává na všechno, možná přidá i rodokmen;-)Preferuje odběr u něj doma, což je taky fajn ale nemůžu pochopit, že je krmí živejma nitěnkama: www.lsumci.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Dahak Re: Bob66
To víš je ta k rize :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Bob66 Re: Dahak
Jj zrovna ty že bys nenašel místo na pár terčovců :)
Nemám místo :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Bob66 Re: Dahak
Tak je kup a uvidíme smich
Na stránkách má ještě Symphysodon aequifasciata Cameta Brown-Yellow za 990kč ve 14ti centimetrech.Nevím co si o tom mám myslet :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Bob66 Re: Ivoš
No pokud bych je kupoval tak bych je chtěl vidět na vlastní oči, ale pokud by foto souhlasilo tak cena je luxusní ;-)
Až neuvěřitelná.Obávám se, že ryby na fotce nebudou tytéž co na prodej.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Ivoš Re: Bob66
Tak to rozhodně ano, pokud je to seriózní člověk
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Bob66
Zajímavá nabídka :) aukro.cz/…

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 153

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 147424x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/10902?od=2629