Přihlásit se RYBICKY.NET »

Terčovec - chov

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Druhy ryb - chov 

rostlinna-akvaria.cz
Přejít na předchozí stránku Přejít na další stránku   1  
Terčovec - chov
 Reagovat na tento příspěvek 0  - funtcz Re: Ičin
hmm už jsem s toho byl hotovy...jsem myslel že nejaka nemoc...prave s nemoci nemam žadne skušenosti..

A když jsou vytřeni mali ma se i nadale měnit tak často voda?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Ičin
skoro s jistotou se dá říct, že jsou to hlístice. Má je každé, zvláště ty nově zařízené, akvárko
 Reagovat na tento příspěvek 0  - funtcz
Fotka k příspěvku Prosim o radu..Ted jak mam ty terčovce zvlašt v tom 75 l akvariumu na vytřeni,tak vytřeni je v poho ale všiml jsem si že objevili se nejake malinke bile červiky...1-2 mm.dlouhe.jsou jak na skle a jednoho jsem si všiml i na terčovci..co to je co s tim???? :-(

neni to tim že jsem to akvarko přikryl sklem a neni dostatečně čerstveho vzduchu?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - acik Re: baletka
možná to tak Achil myslel,ale neva,každopádně od nich nic nebrat :)ahoj
baletka napsala: Nejsem si jistá, jestli to tak Achil myslel, ale řekla bych, že degradují chov tím, že prodávají všelijaké ryby a vydávají je např. za chovné. Aspoň mně tento pan Brňák nabízel nějakou dvojici a tvrdil, že "ti se k sobě mají, ti by mohli do chovu". Což už samo o sobě je... prostě velice podezřelé.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - baletka Re: acik
Nejsem si jistá, jestli to tak Achil myslel, ale řekla bych, že degradují chov tím, že prodávají všelijaké ryby a vydávají je např. za chovné. Aspoň mně tento pan Brňák nabízel nějakou dvojici a tvrdil, že "ti se k sobě mají, ti by mohli do chovu". Což už samo o sobě je... prostě velice podezřelé.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - acik Re: Achil
ten Brnak podle me odchov nemá,tak nemá co degradovat ne? Je to pouze prekupnik, takže nákup/prodej

Achil napsal: Kšefty, kšefty.
Brno a podobní "pěstitelé" kazí akvarijním nadšencům názor na terčovce.
To ani neříkám, jak degradujou chov terčovců.
Takže můj názor je píp, píp, píp.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - DREDRARe: Achil
Dobrý den...to mě zajímá,můžete to nějak rozvést?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Achil – "Pěstitelé"
Kšefty, kšefty.
Brno a podobní "pěstitelé" kazí akvarijním nadšencům názor na terčovce.
To ani neříkám, jak degradujou chov terčovců.
Takže můj názor je píp, píp, píp.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - acik
to je rychlost,děkujíííí :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: acik
Tu normální.
panové chci poradit,budu objednávat nějaké mražené krmení a nevím zda objednat Červenou komáří larvu a nebo Červenou komáří larvu Jumbo je to pro 8cm terčovce
 Reagovat na tento příspěvek 0  - grunda Re: romant
když už je mučím v zavařovačce, je třeba jim přilepšit
 Reagovat na tento příspěvek 0  - grunda Re: Priest
já nemnožím, chovné kusy nemám, jen ryby, na které moc rád koukám (ty by mrzely víc, než chovný kus). Každopádně zatím žádná nehoda, takže kryt není :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Priest Re: grunda
Tak to buď rád,ono když ti vyskočí takový chovný kus,tak to hodně bolí.No a pak už nezbývá,než si ten kryt pořídit.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R romant Re: grunda
grunda napsal: já mám akva bez krytu a skákání se nekoná, je fakt že odpar je docela mazec , cca 50 litrů týdněNjn, když ale ty přidáváš výluhy a ryby si hejčkáš častejma výměnama vody, to bych taky nikam neskákal. X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - grunda Re: acik
to zase jo, nemusím mít v paneláku odpařovače na topení :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - acik Re: grunda
aspoň mas krasne vlhko v pokoji :)
grunda napsal: já mám akva bez krytu a skákání se nekoná, je fakt že odpar je docela mazec , cca 50 litrů týdně
 Reagovat na tento příspěvek 0  - grunda
já mám akva bez krytu a skákání se nekoná, je fakt že odpar je docela mazec , cca 50 litrů týdně
 Reagovat na tento příspěvek 0  - O.Tom Re: Priest
Že by mi chtěli vyskočit ven jsem si nikdy nevšim, ale zrovna u terčů mám akvárium zakryté už jen pro odpařování a teplotní ztráty.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Priest Re: funtcz
Tak to já bych to akvárko určitě zakrytoval,terčovec se někdy poleká a ve svém amoku je schopen s přehledem z akvária vyskočit.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - acik Re: funtcz
tak určitě,ale každý to chce jinak :) takže se nedočkáš,že ti každý kývne "bez" nebo "s"

funtcz napsal: Tež jsem zastancem bez skla...mam špatne skušenosti s tim že pod sklem a ještě když na to perou zářivky tak rostlinkam se na hladině moc nedařilo, byli jako ve skleníku. .
 Reagovat na tento příspěvek 0  - funtcz Re: acik
Tež jsem zastancem bez skla...mam špatne skušenosti s tim že pod sklem a ještě když na to perou zářivky tak rostlinkam se na hladině moc nedařilo, byli jako ve skleníku. .
no občas někomu terčovec vyskočil,ale urcite mají někteří i bez krycího skla nebo krytu :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - funtcz
Nevite jestli terčovci musí mit krycí sklo na akvarku?škačou sami od sebe?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Ičin Re: funtcz
F0, F1,... alias kolikátá je to generace chovaná v zajetí
 Reagovat na tento příspěvek 0  - baletka Re: rriki
Vtipné :-D Mně před nedávnem povídal, jak ryby chová, v jakých podmínkách atd. Akorát mi bylo divné, že každá ta ryba vypadala úplně jinak, stavbou těla, zbarvením... říkala jsem si, že to snad ani nemůžou být ryby z jednoho chovu, když si nejsou ani dvě podobné. Takže teď chápu mnohem více :-)
Vyzkoušejte
já u něj byl osobně, nabízel White butterfly, když jsem přijel, měl jen white ghost, chovné páry žádné, ale machr až na půdu
 Reagovat na tento příspěvek 0  - acik Re: rriki
jestli jde o toho Brnaka,tak taky vim o koho jde,kdyz jsem shanel nejaky chovatele,ptal jsem se co ma za formy atd,tak hned uz me zval k nemu,celkem neodbytný
rriki napsal: známe i jeho stránky i mě před dvěma lety psal a chtěl ryby.V Praze nakoupí ráno ryby a pak je prodává.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - rriki Re: funtcz
známe i jeho stránky i mě před dvěma lety psal a chtěl ryby.V Praze nakoupí ráno ryby a pak je prodává.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - funtcz Re: rriki
Ted z hlavy nevim ale na burze v OV je každou neděli. .a ma takove pěkně obrázky terčovcu..
Monhart Terčovci v Brně ten zkupuje ryby všude možně v inzerátech má fotky z Asijských pěstíren a chlubí se feděričovými diskouny a ještě má z netu staženu brožuru o terčovcích a vydává jí za svojí.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - funtcz Re: Ičin
Co znamena Fx?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - funtcz Re: grunda
Tak to Ti musim dat za pravdu...ten z aquaburze v Ostravě se tak nejak jmenoval...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - grunda Re: funtcz
předpokládám, že to byl pán s webovkama tercovci-brno.cz nebo tak nějak, je to překupník, chovné páry u něj nevidíš, zato mladých má spoustu ;-)
bavil bych se hlavně o velikosti, formě a případně Fx ;) zvlášť ta poslední položka může dělat až tisíce :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - funtcz Re: rriki
Nebyl...mam i vizitku od něho a ma i internetove stranky..
Jenže ten Tvůj pán z Brna je překupník
Třeba ja jsem koupil před rokem terčovce o pruměru cca 8cm. za 350 kč.To je dost dobra cena...Na burze v Ostravě jsem koupil od pana z Brna za 450kč stejne velikosti...A pokud by byla cena přes 500 kč tak dalo by se řict že je předražena...pozor,bavime se o pruměru cca 8cm.Byl jsem tež v Brně u jednoho chovatele a pruměr cca 5cm.prodaval za 250 kč.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - rriki Re: acik
Záleží na variantě a velikosti v 6 cm od 180-250 kč
Chtěl jsem se zeptat,parkrát tu zaznělo,že někteří chovatelé mají ryby drahé až předražené,co je podle vás drahý a levný terčovec? Jen mě to zajímá a žádný obkecávání :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - acik Re: RAP
oka :)
RAP napsal: Asi je při této teplotě má, tak ti ji doporučil. Pokud si řádně přečteš můj příspěvek, tak jsem napsal používali.
Je dost druhů ryb, kterých se týkají mylné informace o nutnosti vysoké teploty. A je to ku škodě ryb i chovatelů. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - RAPRe: acik
Asi je při této teplotě má, tak ti ji doporučil. Pokud si řádně přečteš můj příspěvek, tak jsem napsal používali.
Je dost druhů ryb, kterých se týkají mylné informace o nutnosti vysoké teploty. A je to ku škodě ryb i chovatelů. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - acik Re: RAP
Tak tyhle rady jsem dostal přímo od chovatele Pejši,tak nevím no... :) pod 28 mi nedoporučoval,dospelejsi terce 28 stupnu ano,ale mlady kolem 29-30 stupnu
RAP napsal: není to malo 27.5? Ja myslim,tech 28- 28.5 je ideal pro Terčovce,pro mlady kolem 30
To je jeden z omylů zejména u chovných forem. Teploty od 29 a výš se používali při léčení a tření. Dnes se používají stabilně kvůli krmení zejm. hovězím srdcem.
tak tak, já mám u placek stabilně + - 27,5 a jsou v pohodě
 Reagovat na tento příspěvek 0  - RAPRe: acik
není to malo 27.5? Ja myslim,tech 28- 28.5 je ideal pro Terčovce,pro mlady kolem 30
To je jeden z omylů zejména u chovných forem. Teploty od 29 a výš se používali při léčení a tření. Dnes se používají stabilně kvůli krmení zejm. hovězím srdcem.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - acik Re: Ičin
jj v pohode,jen jsem psal muj názor ahoj
Ičin napsal: ale zase pokud tak dlouhodobě prosperují a dokonce se i vytřeli, tak jim to asi vyhovuje nebo minimálně nedělá problémy
ale zase pokud tak dlouhodobě prosperují a dokonce se i vytřeli, tak jim to asi vyhovuje nebo minimálně nedělá problémy
No bud chci terce a prizbusobim akva prave jim,jinak bych je nechtel... tak to beru ja a je to muj názor
funtcz napsal: S tou teplotou musim brat ohled i na ostatní ryby...jinak 28 dosahuje přes den.Proto pořizují odchovničku kde pro mláde bude 30 tak akorat.To je prave ten minus mit terčovce ve spol.akvarku.
S tou teplotou musim brat ohled i na ostatní ryby...jinak 28 dosahuje přes den.Proto pořizují odchovničku kde pro mláde bude 30 tak akorat.To je prave ten minus mit terčovce ve spol.akvarku.
není to malo 27.5? Ja myslim,tech 28- 28.5 je ideal pro Terčovce,pro mlady kolem 30
funtcz napsal: Ahoj.Tež už mam rok akvarko a mam tam s terčovci hodně rybiček...jedině čeho jsem se zbavil hned na začátku tak parmiček černoprouhych.To šlo vidět jak jsou ty terčovci byli ve stresů.Ted se mi pěkně množí ale ve společném mali neprežiji tak od pondělí budu mit odchovničku.Teplotu mam 27, 5 stalu pro všechny rybičky.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 153

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 147424x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/10902?od=1507