Začátečník
děkuji za radu o endlerkách jsem přemíšlel, ale ty v té akva neprodávají takže ty krevaetky a ta prezentace udělám až akva budu mít a to je cca za 2 týdny jinak tento návrh se mi moc líbí asi něco z něj využiju
Ono by se to dalo řešit třeba endlerkama a ke dnu krevetkama, co Ty na to?
rybicky.net/atlasryb/zivorodka_wingeova . Když se nepodcení údržba, jak jsem ti již psal, tak nabrousíš ostruhy na tzv. jednodušších rybkách, budou se Ti množit a dělat radost. Ovšem do ničeho nenutím, jenom názor k zamyšlení.
Edit: Docela bych uvítal Tvojí prezentaci onoho předmětnýho akvária, ať je to jasnější.
jo jo to byla jenom doplňující otázka protože mikdo řekl toto: microrasborky + betta. Ale jestli jsou ty galaxy vhodné na to jsem se ptal ale jinak děkuji za odpovědi
Moc děkuji,
vím že galaxy jsou drahé a že se špatně shání ale 50m od domu mám akvaristiku která nabízí více než 400 druhů ryb a galaxy teď mají za 80,- takže kdybych uprosil rodiče tak bych na pár( nemyslím 2ks ) měl.
Moje odpověď bude stejná jako dopoledne, jednodruhovku, nekombinovat, prostě buď a nebo.
Pokud se o ně budeš starat správně, tak jo, jinak bych se mrknul klidně i po jiných malých razborách, chce to hejno a galaxy se buď špatně schání a nebo jsou trochu dražší. Zkus nejdřív spíš jeden druh ve více kusech a pak přemejšlej o jiných rybách k nim, uvidíš jestli tam vůbec zbyde místo.
Zdravím všechny,
Potřeboval bych znovu poradit jestli jsou do začátečnického akva vhodné ty razborky sp. galaxy jinak mě nic nenapadá a když tak mohla by být k nim ta betta splendens děkuji
pokusím se to něják zjistit max je 32l ale to snad takový rozdíl není
Musíš prvne zjistit tu velikost bez toho se dal nedostanes
tak to je prvá vec, ktorú by si mal vedieť.. podľa toho musíš vyberať filter, svetlo, osadenstvo akvária (počet a veľkosť)
kým to nebudeš vedieť, nikto ti seriózne neporadí
to právě nevím a jinak moc děkuji za odpovědi
taky jsem o tom uvažoval ale moje akva je asi větší( nevím velikost) a navíc ho ještě nemám doma
Jop mám 20 a 160l no vidíš tak kolik to teda ma
tvoje akvárium má 20l?! tak to moje je o dost větší
20 litrov je na akvárium naozaj málo... riešení je určite viac, iste napíšu aj ďalší a múdrejší či skúsenejší, tak si vyber.. ja by som navrhoval toto:
- za 500 si kúp väčšie akvárium
- dno (štrk) si naber v nejakom potoku a prevar ho
- na filter budeš musieť vyprosiť peniaze od famílie
- kamarát (alebpo niekto známy v okolí) nech ti daruje nejaké nenáročné rastlinky... každý (takmer)akvarista sa raz za čas zbavuje prebytkov.. s nimi asi dostaneš aj nejakého slimáka
- nechaj to bežať 2-3 týždne (len rastlinky, svetlo a filter)
- dovtedy našetríš na nejaké pávie očká (2 samcov a 4-5 samíc), prípadne ti ich niekto môže darovať
tak uvidíš ja bych to viděla na ty krevety ale pokud chces ryby a co ta betta
to jsem právě četl knížku o nano akva a už 3 měsíce studuji na tomto webu
to vím ale nejsem si jistý tou velikostí akva je možné že je o dostb větší či menší
Zkus si o nich něco přečíst a akva si v klidu naplánovat potom uvidíš jestli mas místo pro všechno a správné podminky
no rostlinám moc nerozumím a osvětlení nevim nevim ale je to lineární v podstatě silná zářivka
Tetry jsou hejnove a potrebuji prostor pro plavani
Je fakt že otěch pavích očkách to někdo říká ,ale někdo zase že to tak hrozné není a ty tetry?
Pokud mas dobre osvětlení a trochu si o těch rostlinách něco prectes tak klidne
Pavi očka jsou hodne bordelari to by jsi musel dbát mozné na hygienu
takže do toho setu jít nemám??
DĚKUJI Je fakt že tyto ryby jsou sice vhodné ale já bych asi radši bral jinné druh a hlavně nenáročných mikrorasbory jsou prý docela náročné a ty tetry,paví očka,endlerky jsou prý taky vhodné
No mám asi 50m od domu akvaristiku a tam prodávají set rostlin pro nanoakvaria vhodný pro začátečníky je v tom toto : 2x Cladophora aegagrophila - Mechová koule
1x Eleocharis acicularis
1x Glossostigma elatinoides
1x Cryptocoryne wendtii Green
1x Anubias barteri var. nana
Do 20l tak krevetky a nejake mini razborky,nebo Bettu.Ale s tema nikam nespechej první nech akva zabehnout.Rostliny jsou dobre rychlerostouci Egeria Densa nebo Růžkatec.
Dobrý den asi za měsíc dostanu od kamaráda starší akvárium cca 20l vím že je to málo a už jsem sem jednou psal ,že si chci akva založit ale teď už ho vážně mít budu poraďte mi prosím co tam mám dát za ryby,rostliny, filtr atd. uvažoval jsem asi o 3 pavích očkách a 5 tetra ohnivá je to správně??Světlo mám. Jsem dítě a úplný začátečník jako finanční prostředky mám asi 500,- na ryby + rostliny + filtr topítko nepotřebuji.Dá seto něják zařídit prosím poraďte DĚKUJI
Starší reakce
0 23.06.2013 13:06 zmija – Ikry galaxy
Dobrý deň, v mojom krevetkárku mám rasoborky galaxy. Včera som si všimla nejaké ikry nalepené na prednom skle, sú úplne prťavé, takže sa mi ich nepodarilo odfotiť. Je to ako keby veľký priesvitný obal a v ňom je uložených 15 vajíčok. Môže ísť naozaj o ikry rasoboriek galaxy? V akva mám len krevetky, rasoborky, slimáka Brotia pagodula a jednu malú levatku z nejakej rastlinky. Všimla som si aj to, že samček naháňa často samičku
Starší reakce
No je fakt, že Jana alespon očividně má o své rybičky starost, i když s tím měla asi začít dříve než si je pořídila, ale když už je má a vidí že je něco špatně tak se aspon snaží hledat radu co s tím.
Nechtěla jsem být zlá, ale taky už i malému dítěti (pokud jím Jana je) neuškodí když bude trochu přemýšlet jak a co formulovat.
Takže Jano, k radám níže není moc co dodat, ty živé rosttlinky by to taky určitě chtělo, a v jak velkém akvárku ty neonky vlastně jsou?
Ale jo, jenze kdyz si predstavim, ze kluk jeste nechodil do skoly a napsal by klidne totez (dnesni deti se uci silene rychle, protoze chteji, jak jinak psat SMS, na facebook, hrat hry...), nejak se mne zmocnila predstava male holcicky, ktera sedi pred sklenenou kouli s vodou, ze ktere jdou bubliny, a v tom litaji Neonky jak v polivce, pricemz chudak kouka a nevi co s tim. Byt ci nebyt? No to asi jeste nezna, tady spis zda ty ryby radeji umlatit ci udusit?
jestli jí je třeba osm, tak potřebuje poradit a ne vyhrožovat rákoskou
Jenže když vidím jak je napsána ta otázka tak si stejně myslím že Invalida napsal přesněji co potřebuje daleko nutněji.
Jo, jeste ji nekdo napiste, kolik mg kysliku ma mit na litr vody, desne ji to pomuze.
Myslim, ze chtela vedet, zda musi nutne vzduchovat. Samozrejme by mela vedet vyrazne vic, precist si alespon zaklady, ale ted muzeme udelat alespon to, ze napiseme:
Vzduchovani nech zapnute stale, at to jemne bubla, proste tak, at to nemicha rybami v akvariu, ale at jsou v klidu a v pohode, proste at jim ten proud nevadi. A pak zacni cist dalsi veci kolem akvaristiky, to je hned ta druha vec, kterou musis udelat, aby Ti ryby vydrzely dele, nez rezane kvetiny ve vaze
.
EDIT: A link taky nezaskodi:
rybicky.net/clanky/781-jak-zacit-s-akvaristikou Jana napsal: jestí potřebují Neonky kyslík v akvarku
Jano ty nepotřebuješ kyslík?
Začni slabikářem...a najdi si někoho s rákoskou...ale ne tou virtuální
0 16.05.2013 11:58 Jana – Neonky a kyslík v akváriji
Dobry den chtěla jsem se zeptat jestí potřebují Neonky kyslík v akvarku když tedkom nemam živí rostliny, a jselí je nějaka doba kdy by se to mělou vypnou aby nezešíleli, nebo to mužu mít celou dobu puštění 24h?. Nemohu nic najít na internetu co potřebuju vědět, pomužete mi. děkuju
Starší reakce
dej z akvárka pryč vše krom beťáka a šnečků (teda pokud to nejsou ampulárky, ty taky pryč), protože pro ancíky, neonky ani sekavce ta malá nádrž vůbec není vhodná... pak teprve uvažuj o tom zda beťákovi pořídit kamarádky
btw, jsi ve špatným tématu, moderátoři přesuňte to prosím kam to patří, díky
0 09.05.2013 22:05 Gorgo – Betta samec,samice?
Zdravím,mám akvo 30l,hlavní pán je tam samec Betty,dále 6krát Tetra neon,2krát Ancistrus,2krát sekavec thajský a dva šneci
Akvárium je hustě zarostlé (8 druhů rostlin a kořen),zaběhlé asi rok a Betty je tam poslední 4 měsíce...koupil jsem ho ve stáří údajně půl roku,nyní si opakovaně staví hnízdo...mohu k němu vzhledem k osazenstvu a velikosti nádrže pořídit dvě samičky?? Zvažuji chov,uvítám jakékoliv info,děkuji
Když odroluješ vláknem k tomu modrýmu pruhu, tak tam jsou uvedený vcelku zásadní odkazy a po přečtení těchto by člověk měl začít chápat co a jak a proč.
Já si myslím, že je to špatnou údržbou, nedostatkem rostlin a šíleným přerybněním...
Buď si udělej prezentaci s fotkama, nebo se rozepiš jaké rostliny a ryby v jakých počtech máš, jaky filtr, světlo, případně jestli nějaké to pH, tvrdost, NO2, NO3. Z toho co jsi napsala může každý pouze hádat ve stejném stylu co jsem napsal já.
0 09.05.2013 11:07 nikol93 – růst rybiček
Ahojky lidi,
mám problem po Vánocich jsem si založila 54l akva, dříve jsem měla jen malé 28l, ale vše mi krásně rostlo a dařilo se. Jenže v novém akva mi rybiky vůbec nerostou, a umírají vubec nevim čim to je... Poradili by ste prosím?
Starší reakce
aa sory o te amazonii to bylo o dost driv a uniklo mi, i kdyz tvrdim ze v americe je africkych cernochu a asijskych pristehovalcu hafo takze spravny biotop ma byt namichany
zas se musi utirat prach, takze bezudrzbove to neni
Mozna by sel udelat doprostred dulek, a aspon ten zalit vodou, a dat tam Halanciky s tim, ze kdyz to nahodou vyschne, az se to doleje, vylihnou se novi
.
No co, už jsou různá nano, bio atd. akvária, tak proč ne i eko akvárium? Koneckonců musíme uznat, že se jedná o naprosto nadčasové až vizionářské řešení protože při současném růstu cen vodného a stočného a energií, budeme mít taková akvária za pár let asi všichni
Přidat reakci
1 ...... 119
Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií • Zobrazeno 114546x