Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Začátečník

 

NápovědaFórum » Zakládání a údržba akvárií  

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 113 Přejít na další stránku   1  
Začátečník
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2009 10:24 Muž vejvar [26] - Raci, krabi, krevetky
nejlepsi by bylo ktevety na dobu lecby odlovit nekam jinam, staci i velka faska od okurek, do toho par rostlin a ob den vyměnit cca 10-20% vody, a nez tam krevety vratis, tak nekolikrat vymenit hodně vody, aby se sul z akva vyplavila.

ale mozna by mohly prezit i v tom akvarku, pokud se rozhodnes to risknout, tak tam te soli dej fakt malo a max. po 2-3 dnech vymen hodne vody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2009 09:37 lenka
Dobrý den. Můžete mi poradit? Mám ve 40l akvárku 5 pavých oček a před 14 dny jsem tam dala 10 krevetek. Rybky teď začali hubnout, mít stažené ploutve, stojí na místě a pohybují se ze strany na stranu. Můžu do vody přidat sůl nebo to krevetkám bude vadit. Nebo jak léčit. Děkuju.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   06.01.2009 17:42 Toony
tak hlavne, ze vsichni vime, ze si mame koupit kremicity pisek v akvaristice a radeji ho odzkouset nez koupime velke množstvi.tim bych tohle tema povazoval za uzavreny, ne? at vam to plave a diky X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.01.2009 16:30 V – Re: Toony
Písek z TOMI-písek s.r.o. z Hornbachu mám ve všech třech akvárkách a vždy jsem dostal to, co bylo napsaný na pytli...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   06.01.2009 15:55 Romiš – Re: Toony
Já bych do takového nešel... :-O Musím se opakovat - "moje" zrnitost je 1-4mm (cca 90%) + cca 10% "příměsi". :-) Ale nebudete ani první ani poslední, kdo takový substrát použije. Důležité je, že nešumí. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.01.2009 12:55 Toony – re: vaclav, Romiš
tak pisek koupenej v Hornbachu je ok.udela sem test octem i acidonem.nechal sem to pusobit do rana a nic.zadny sumeni jak na pohled tak na poslech.takze pohoda.jen ta zrnitost pisku asi zrovna oka nebude.z 90% to je pisek 5-10mm a jen z deseto je to 1-3mm.co vy na to?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.01.2009 19:18 Romiš – Re: vaclav
Někde jsem tu uvedl, že inertní křemičitý štěrkopísek ("výrobce" TOMI-písek) jsem naposledy kupoval v olomouckém Hornbachu, předtím (po předchozím objednání) 100 kg v jedné z olomouckých akvaristik.
Nejde o to - kde nakupujete, ale co nakupujete. Kdo si netroufá poznat v akvaristice křemičitý písek, (nebo nemá odvahu si takový písek objednat), ať si poradí, jak umí. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.01.2009 18:34 Toony – Re: vaclav
ocet má 8% hecnul jsem se a ten samý pokus sem udělal i s Acidonem. tak uvidíme co udělá do rána ocet a co Acidon :-)...víte co ta zrnitost jak sem se ptal?je dobrá nebo to mám změnit?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.01.2009 17:57 Toony
To Romiš, vaclav: tak sem dělal test octem na akvarijní písek koupenej v Hornbachu Brno vzal sem pořádnou hrst písku z akva, dal do pruhledné plastové misky a zalil celý octem. žadný šumění jak na pohled, tak na poslech a to tsem si pominutě všimnul, že tam zustala jedna piskořka(která má vápenitou schránku) nechal sem to v misce asi 3 hodiny a žádná změna.z toho dedukuju, že písek je ok.ale měřil sem ten pisek a jen 10% písku z celkovýho množství v akva má průměr 1-3 mm.zbytek má 5-10mm. nemám tam přidat víc toho 1-3 mm a ubrat toho 5-10 mm?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2009 18:53 Muž Walker [66] - Cichlidy – Re: Toony
Jak často proplachovat externí filtr závisí na hromadě parametrů toho kterého akvária týkajících se. Interval čištění si budete muset vyzkoušet a nalézt sám. V tom vám tu těžko může někdo (dobře) poradit.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   03.01.2009 18:48 Muž Yirka [9126] – Re: Toony
Co se týče světla, pokud tu možnost máš, určitě bych do toho šel. Jako minimální periodu čištění vnějšího filtru za standartních podmínek považuji 3 měsíce, optimální 5-6 měsíců a u opravdu dobře fungující a zajeté nádrže roční.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2009 18:43 Toony
Yirka: jak často by si proplachoval ty ten externí filtr?trubici tam přibastlím ještě jednu.mám v plánu T5 ale nevim, jestli bude stacit dalsich 38W(hodnotu Wattu u teto presne nevim) nebo tu samou, ale HQ v 58W.co ty na to?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2009 18:34 Muž Yirka [9126] – Re: Geri
Ten tvůj přístup k radám a informacím je dobrý,ale já bych určitě nedoporučil čistit/proplachovat ten externí filtr jedenkrát za měsíc a rovněž bych se zcela neuspokojil stávajícím světlem-posílil bych ho.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2009 16:58 Toony
to vaclav: jak jste to myslels tim namocenim dna do octa?ja myslel, ze odeberu trosku pisku co mam na dne a naliju na nej ocet a uvidime, ne?jinak acidon co mam doma je silnej, kapnu si na ruku a za chvili stipe :-) to ocet nedela ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2009 16:09 Usine – Re: Romiš
Pochybuji že dno namočíš do acidonu. 8% Ocet je podstatně levnější a můžeš si dovolit písek potopit a sledovat jak to pěkně bublá. Tvůj optimismus co se týče "inertního" písku v akvaristikách nesdílím. Samozřejmě ti rostliny porostou i v tomto dně, ale nebude to žádná sláva. Rostliny v tom prostě špatně rostou, CO2 nefunguje, přidávání světla také ne. O hnojení ani nemluvím.
:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2009 15:46 Muž Geri [29] - Skaláry
To co říkam nemam moc z knížek i když těch 15 co mam na poličce znam nazpamět, někde od rataje jsem četl toto, že jsou 2 druhy akvaristů - ti co znají teorii a jsou sečtělí a pak ti co maj zelené prsty (na co sahnou, co zasadí to roste) a podle mě je nejlepší být takový ten střed, vědět, ale řídit se přírodou. tak povídam jen to co mam osvědčené z vlasní zkušenosti a snažim se nato jít tak jak by nato šla příroda sama a jde to a světlo je určitě pro kytky důležité, ale nezdá se mi že 2x38W by bylo málo, taky záleží natom co máš za tářivky, jak řikam já mam 2x40W (flora-glo a sun-glo) jsem maximálně spokojený i když mnoho lidí na ně nadává, ve vedlejším akva mam 2x54W T8 a zase se tam daří jinejm rostlinam než u skalárů, chce to vyzkoušet, nějaké kytky pujdou jiné budou živořit a umírat, chce to najít tu správnou kombinaci, taky mi to trvalo než jsem oskoušel co jde a nejde. Akvaristika je taky hooooodně moc o trpělivosti a nesmí se to zdávat, musí se bojovat :) tak přeju hodně zdaru a vyhranou bitvu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2009 15:38 Toony
to Geri:ve filtru mam 4prihradky, 1 jemnej molitan,2hrubsi molitan nastrihanej na maly kousky,3sera syporax,4 omelohmotny kulicky se vselijakym zakrivenim.zkousel sem obmemnovat filtracni napln, tohle by melo byt nejucinejsi.vyzkousim ty rostliny co rikas, uvidime.takze mi radis , ze svetlo pridavat nemam jo? nejakej namistrovanej typek jmenem Sid mi tvrdil, ze je to urcite ve svetle, kdyz sem mu rikal, ze se mi to nezda, tak mi napsal, proc si tu pisu o rady, kdyz nejsem schopnej je příjmat.no m****.tak ja nevim.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2009 15:10 Muž Geri [29] - Skaláry
No zkus ho proplachovat každý měsíc, zkus do něj nasadit nějaký jiný filtrační materiál, třeba siporax, super peat od sery, něco na ten způsob. Zkus zasadit rychle rostoucí kytky, ceratopteris, ceratophylum demersum a nějaké plovoucí, pistia, limnobium a ricie, hodně obourávaj živin plovoucí kytky, ptže maj kořny ve vodě a ne ve dně, proto čerpaj živiny přímo z vody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2009 14:56 Toony
to Geri: ja s tou řasou bojuju už mega dlouho. chvilku je to dobrý, pak se přestane dařit rostlinám a jede řasa jak divá.ve dnu asi problem nebude,protoze sem to zkoušel tim Acidonem, vaclav psal, že je to slaba kyselina, ze pry je lepsi ocet.ale o tom pochybuju, zkus si acidon kapnout na ruku a pak ocet ;-) jinak mam v akva jeste sagitariii subulatu a cryptcorynu wndeti nebo tak nejak s eto pise. tem se taky nijak extra nedari.zkousel sem svetlo treba jen na 10 hodin denne nebo aby se pres den na hodinu vyplo.filtr sem zkousel zmírnit a jeste ho nastavit tak, aby co nejmin vyril hladinu.tak newim uz.jedinny co me napada, ze ten vnejsi filtr tetratec EX 1200 proplachuju tak 2 krat rocne, jestli to není malo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2009 14:47 Muž Geri [29] - Skaláry
Já chodim na písek k nam na Veselské pískovny, je tam super, dřív se tam těžil, teď je to pod vodou, v letě super koupání v zimě bruslení a písek nejlepší, pak ho jen přecedim přes sítko, abych dostal zrnitost jakou potřebuju, propláchnu a je to :)

Jako světlo watama dobré máš, bude jinej problém, možná v tom dnu, možná ve složení vody. Já mam 2x40W na 220l u skalár, nemužu si stěžovat rostliny super, nijak nestrádaj, nehnojim už ani CO2 a 3/4roku jsem nedal žádné jiné hnojivo, poslední týden zkoušim jen tak na test PMDD. Musí se ti tam udělat rovnováha, to je základ, určitě pomužou i některé rychle rostoucí rostliny, které z vody vytahnou přebytek živin a zamezí růst řase. Chce to jen najít tu správnou kombinaci a pak to udržet.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2009 14:42 Romiš – Re: Toony
SAE ruduchu nežerou. K identifikaci řasy by bylo potřeba alespoň kvalitní detailní fotku...
(Lépe - mikroskop.) Na ruduchu se ptám, protože takto na dálku to vypadá na vhodné podmínky pro její výskyt.
(Odcházím, delší dobu nebudu reagovat. ;-))
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2009 14:38 Toony
to Romiš: newim přesně co je to za řasu je to dlouhý jako vlas třeba i 30cm.někde sem si četl, že by to mohl být žabí vlas.roste to neuvěřitelně rychle. ruduchu si myslim, žerou parmičky černopruhy.ty mám v akváriu a ty se te "vlasovité" řasy ani nedotknou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2009 14:36 Romiš – Re: vaclav
Acidon na otestování vápence ve dně stačí bohatě. :-)
Písek do akvária nakupuji zásadně v akvaristikách. (Třeba bych jej koupil ve stavebninách levněji, ale znáte to - setrvačnost... :)) Vybírám si čistý inertní křemičitý "štěrkopísek" o zrnitosti 1-4mm. Žádný vápenec neobsahuje.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2009 14:36 Toony
to vaclav: Acidon je slabej???hmmm...vyzkouším ocet. ja schválně měnil písek v akva a kupoval schválně z akvaristiky kvůli tomu, aby nešuměl.Kde ho bere většina akvaristů?pochybuju, ye pro něj chodí do potoku nebo do lomu?to se mi nějak nezdá :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2009 14:31 Romiš – Re: Toony
Od toho osvětlení skutečně nečekejte zázraky. Neroste vám náhodou na kořenu ruducha?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2009 14:29 Usine – Re: Toony
Acidon je velmi slabá kyselina tak tím nic nezjistíš. Pokud jsi si koupil písek v akvaristice tak na 99% bude šumět. Písek potopit do octu (8%) Jinak to poznáš i tak že máš větší přechodnou tvrdost v akváriu než tu vstupní. V akvaristice písek nekupovat! :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2009 13:49 Toony
to bigV: nepřekrmuju určitě, dno mam v pohodě, když na pisek nakapu acidon, tak nešumí.je to kupovany z akvaristiky.zrnitost navrchu 2 mm niz 2-5 mm.filtr mam tetra tec ex 1200, v nem sera syporax, jemnou vatu a zbytek narvanej molitanem nastrihanym na maly kousky.svitím 12 hodin denně.Zkoušel sem to stahnout i na 10, ale bez efektu.bavil sem se tady s vice lidma a všichni mi říkají, že mám málo světla.tak ja už nevím :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2009 13:41 Muž DrSova [28] - Rostliny
CO2 te nespasí. Spis pritizi, funguje jen kdyz jdou dobre rostliny. Radsi si porid poradnou(co se vleze) kostku molitanu a na ni nasad tu hlavu cerpadla.To svetlo co tam mas je dobry(watove),rostliny by pod tim mely v pohode rust. Problem bude jinde,neprekrmujes?.Nezkousel si test dna v octu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2009 13:27 Toony
to Geri: me se nedari rostlinam mam jen osvetleni 2x 38W.listy se rozpadaji a i kdyz menim casto vodu, tak se mi dela rasa,kterou ty parmicky nezerou.pridam svetlo a kdyz to nezabere, tak je posledni varianta CO2 , jinak vse uz mam.ale na CO2 ted zrovna nemam penize.akaru hnedou tam nechci je to spis stredni Amerika ne?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2009 12:53 Muž Geri [29] - Skaláry
Taky bych nechal jako dominantu aspoň jeden pár skalár, ale jinak můžeš tam nasadit ještě akary hnědý. A SAE neni zas takový "anděl" je to hroznej rychlík a plaší ostatní ryby, nehledě nato že je chce občas taky očistit a to se rybkam moc nelíbí. A těžko říct jesi se jí někdo vyrovná z Jižní Ameriky, myslim že ne, já se jich teď budu taky zbavovat, když akvárko dobře funguje mělo by to jít i bez nich, ale do začátku než se nastolí biorovnováha a začnou fungovat samočisticí procesy je to dobrý pomocník.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2009 11:29 Usine – Re: Toony
Asi bych si ten nehezčí pár skalár nechal. Proč hledat jinou větší cichlidu když už ji máš. Z tou výškou nádrže to není zas až tak horký. cesky-cichlid-klub.org/…
:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2009 09:50 Toony – Co místo skalar do akva?
Čau, mám v plánu přejít čistě na jižní Ameriku.Chci dát do akva cca 6 ramirezek + 2 další páry menších cihlidek(kakadu, druhej druh nemám ještě namyšlemnej,ale něco podobnýho).k tomu 10 teter růžových, 15 neonek červených, 10 panceřníček panda, 4 ancitrusi.mám ted v akva 6 skalar, ale mám čistou výšku vodního sloupce 33 cm. což je pro ně málo.co místo nich nejakej větší pár mírných cihlid co jsou přímo z jižní Ameriky, aby to byla taková dominanta ke všm těm prckům co tam budou plavat.pak bych se chtěl zepatat, jakou rybu místo parmičky černopruhé.je úplně super na řasu,ale chci přejít na jižní Ameriku a tam nezapadá.je vůbec nejaká rybka z jižní Ameriky co se ji vyrovná v pojídání řas + to, že je povahově absolutní anděl? :) dik za rady typy atd.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2008 18:52 Bedna75 – Re: Dinamit
díky za odkaz palec co ten odkalovací zvon..co myslíte?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2008 17:32 Muž Yirka [9126] – Re: Bedna75
Když jsem před rokem zakládal, dal jsem cca 1cm starého dna, na to štěrk a rostliny si nestěžují.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2008 16:59 Žena Dinamit [68] – Re: Eff
jj, můžu potvrdit. já jsem s Atmanem spokojená :-)
www.akvamalawi.com/… - tady můžeš zjistit nějaké orientační údaje ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2008 16:36 Muž deathfoe [58] – Re: Bob66
Právě, že o ELITE topítkach jsem slyšel jen samé špatné věci a o Jager jen pozitivní, tak jsem koupil 2x drazsi Jager a říkám, teplotu udržuje krásně, ale tím jak jsem si ho rezešteloval, tak když budu chtít teplotu zvýšit, tak to zase bude na hodiny práce a ladění, snad k tomu nedojde :-D.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2008 16:25 Muž Bob66 [2103] - Cichlidy – Re: deathfoe
Tak to nevím,já mam 300W,nastaveno 30°C a teplota je 30°C palec nemám potřebu něco štelovat ;-)Mam i 300W od Elite a to je šmejd nad šmejdy týden jsem ho šteloval a aby udržel nastavenou teplotu +-1°C a prostě to topí jak chce rozzureny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2008 16:19 Muž Eff [417] - Rostliny
Pokud vím, spousta lidí je velmi spokojeno s topítky Atman. Cena lidová.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2008 16:15 Muž deathfoe [58] – Re: Bob66
Jn Jager bude asi super, aspoň s ním zatím nemám problém co se týká udržování nastavené teploty, akorát jsem si ho pěkně rozešteloval. Když jsem si ho koupil, tak jsem ho nastavil na 25°C a vytopilo mi to po pár dnech na 27°C, tak jsem podle návodu výtahl korekční kolík a přesunul ho na 27°C, kolík jsem zasunul a otočný volič dal zpět na 25°C a pak se už vůbec nezaplo, tak jsem zjistil, že jsem to nějak rozešteloval a pak jsem to musel hodiny testovat ve 3 litrových (aby se to rychle ohřálo) lahvích s teploměrem a nakonec jsem se dostal do stavu po mnoha pokusech, že mi to topí sice na 25°C, ale pokud bych to chtěl dát na jinou teplotu, tak bych to zase musel hodiny testovat. Takže závěr je takový: nejenže topítko bylo od výroby nastaveno o 2°C mimo, ale navíc korekční kolík nefungoval jak měl, fakt drsné tohle prodávat za 449-509,- (mám 25W verzi).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2008 15:35 Muž Bob66 [2103] - Cichlidy – Re: Bedna75
Jedno z nejlepších je Jager ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2008 15:27 Bedna75
to jsou jen topítka,které mám koupit?pro mé AQ jsou asi vhodné všechny

mojeakvarium.vltava2000.cz/…
mojeakvarium.vltava2000.cz/…
mojeakvarium.vltava2000.cz/…
mojeakvarium.vltava2000.cz/… :-( :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2008 15:08 Bedna75 – Re: Sid
děkuji moc za radu,vše jsem si napasla a budu se řídit vaší radou,finance mne neomezují(spíš raději investuji dobře,než pak pořizovat znovu)chtěla jsem si koupit na netu topítko a zjistila jsem,že se cena u topítka s 300W pohybuje od 300-1500 kč,to samé u škrabky na sklo,netuším čím se můžou tak lišit a co koupit,co se mi líbilo byl www.akvarista.cz/… nebo si mám raději koupit obyč.?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2008 14:41 Muž Sid [6637] - Rostliny – Re: Bedna75
Já preferuji "čistý" křemičitý písek o zrnitosti cca 2-4mm. Pokud se rozhodnete pro tuto alternativu, určitě otestujte vzorek písku ještě v prodejně octem, zda nešumí = zda neobsahuje vápenaté příměsi. (Špetku písku dejte do přinesené skleničky s octem a pozorujte, zda z něj neunikají bublinky.)
"Čistý" píšu v uvozovkách proto, poněvadž i písek s označením "praný a tříděný" bude vždycky obsahovat nějaké nečistoty a nějaký podíl písku s menší a větší zrnitostí oproti deklarované. (Jde o to, aby jiná frakce, než 2-4mm netvořila větší část substrátu.)
Písek můžete přiměřeně propláchnout, ale není nutné, aby byl "dočista do čista" - při opatrném nalévání vody se jemné částice a nečistoty nezvíří. Pokud budete akva osazovat rostlinami s mohutným kořenovým systémem, (příkladně vzrůstnými echinodory), můžete do substrátu v místě jejich výsadby vtlačit kuličku jílu. (Já používám "Bivoje" od fy. Rataj a syn.)

Pokud vás neomezují finance, můžete svým rostlinkám dopřát výživný substrát, (výrobce např. JBL, TETRA, SERA, možná i "Staré dno"), který použijete jako podkladovou vrstvu podle doporučení výrobce. (Obvykle jde o vrstvu 1-2cm vysokou.) Tuto pak překryjte asi 5-8cm vrstvou písku, o kterém píšu v prvním odstavci.

Celková výška substrátu by ve vašem případě měla být alespoň 5cm vysoká v přední a zhruba 10cm v zadní části nádrže.
:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2008 12:48 Bedna75 – Re: Sid
dík za radu,neměla jsem vůbec odhad kolik toho mám koupit,jaký máte názor pro spodní vrstvu písku(např.od Rateje)myslela jsem,že začnu jen s pískem,ale zas bych nerada založila dno špatně, šetřila na nepravém místě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2008 11:33 Muž Sid [6637] - Rostliny – Re: Bedna75
Do 340 l akviška 10kg nebo 20kg písku? :-)
To musíte "přitlačit na pilu", pokud nechcete jenom "poprášit dno". :)
Pokud budete chtít poskytnout vhodnou vrstvu pro rostlinky, počítejte s cca 50kg.

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2008 11:18 Bedna75 – Re: Dinamit
vůbec nemám odhad kolik toho budu potřebovat..jestli 10 kg nebo 20kg
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2008 11:10 Žena Dinamit [68] – Re: Bedna75
Já bych ho koupila buď v akvaristice, nebo ve vivariu, ale nějakej tmavej. tam by to šumět snad nemělo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2008 11:02 Bedna75 – Písek?
Tak kde si mám ten písek koupit?nebo mám jít k Divoké orlici :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2008 10:59 Bedna75 – Re: Yirka
Literaturu už také mám u postele čtu 333 otázek o akvaristice,jen se bojím abych udělala vše správně.Přípravu neberu na lehkou váhu a čtu a čtu a čtu.Jen se někdy akvaristé neschodnou. :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2008 10:53 Bedna75 – Re: Polux
Opravdu z Pardubického kraje sem :)

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [113] ...... 118

Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií • Zobrazeno 113260x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/15?od=5601