Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Začátečník

NápovědaFórum » Zakládání a údržba akvárií  

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 99 Přejít na další stránku   1  
Začátečník
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2012 10:52 Muž lhajek [1870] - RostlinyRe: ender
I šneci jsou úžasní na pozorování byť jsou to ti nejobyčejnější, které se tady snaží řada akvaristů bohužel jen zbavovat.
Až se ti okoukají tak už bude skoro čas na ryby :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   30.10.2012 09:59 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: ender
No... napíšu ti to na rovinu. I když budeš dělat, co ti radí romant - a radí ti dobře - rozhodně bych tam ještě ryby nedával. Ani já když jsem zakládal akva a vymačkal tam velkou kostku fungujícího biofiltru, měnil vodu a prováděl ob den měření všech důležitých hodnot (NO2, NO3, pH, CT, UT, CO2, vodivost...) jsem tam nedal dánia dříve než za 2 týdny a i potom jsem pokračoval v měřeních a výměnách vody... jenže já měl zajeté akva, kam jsem ty dánia mohl ihned přelovit v případě jakéhokoliv neočekávaného výkyvu. Co uděláš ty, když se ti tam zvedne NO2? Bez měření na to přijdeš, až budou ryby břichama nahoru... a jak je zachráníš? Dáš je do kýble? Za sebe nedoporučuju.
Vydrž, Prťka, vydrž. První rybky dej dánia a dej je tam opravdu až po měsíci. Uvidíš, že se ti to vyplatí právě na zdraví rybek. Ale jak radí romant, určitě bych tam dal nějakého šneka už teď, ať je tam život.
Jen tak mimochodem, dnes je to 10. den co jsem založil znovu svou padeátilitrovku a ryby bych do ní taky ještě nedal.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2012 09:50 Muž Ičin [1405] - Cichlidy
No určitě bych jako první nedával neonky a čichavce. Ale teď sem se díval, že jako další jsou "parmy". Mají to být parmičky čtyřpruhé?Nevím jestli by to byla do 112 litrů vhodná ryba. Zvlášť v kombinaci s čichavcem a dániem by to nemuselo dělat úplně dobrotu. Pokud je to jiná, tak by bylo dobré to upřesnit
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2012 08:10 R Muž romant [28001] Re: ender
Z neonek bych předskokany nedělal. Nevím, jakou chystáš konečnou osádku, ale chtělo by to něco nenáročnějšího, ale za předpokladu, že budeš denně od založení měnit alespoň 1/3 vody a v tom nepolevíš ani po nasazení těch rybek. Ideál je tam mít od začátku třeba nějaký šneky. Znovu opakuji bez těch denních výměn vody do toho nechoď. Urychlit to mužeš přidáním třena přípravku Nitrivec, jenž naočkuje nitrifikační bakterie a vzhledem k tomu že obsahuje mletej zeolit, tak je schopen na sebe vázat škodlivý NO2, ale bez výměn vody ani omylem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2012 08:05 Muž ender [3]
ok - fajn a dík
a tedˇ další dotaz : - někde jsem se dočetl, že se dá několik málo prvních rybek vypustit už po týdnu. A vzhledem k mé (asi nejenom mojí) nedočkavosti se ptám, jestli bych mohl po týdnu zajíždění akvárka vypustit (v mém případě) 4-6 neonek?
:-( :-( :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.10.2012 22:01 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: ender
A rozhodně nezapomenout na mražené koretry :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.10.2012 21:35 Muž Ičin [1405] - Cichlidy
A občas zpestřit nějakým mraženým cyklopem a tak X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.10.2012 21:19 R Muž romant [28001] Re: ender
Takže ten Tetramin. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.10.2012 21:18 Muž ender [3]
jak jsem psal níže - budou tu plavat čichavci, neonky, parmy a zebřičky...
- myslím, že to jsou nenáročný rybky - takže?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.10.2012 20:52 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: ender
Krmení taky hodně záleží na druhu ryb, co budeš chovat. Něco jiného koupíš pro rasborky rodu Boraras a něco jiného pro vrubozobce paví :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.10.2012 20:24 Muž muťa [554] - RostlinyRe: ender
Ty už jsem ti napsal třeba já.
SAK55, Hikari....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.10.2012 19:50 Muž ender [3]
klidně by mi stačilo, co kromě TetraMinu ještě koupit, aby to holky (rybky) měly pestřejší - konkrétní názvy - prosím :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   29.10.2012 15:07 Muž Cosmogagy [592] - AmerikaRe: ender
určitě to chce bohatou a pestrou stravu - třeba zmíněný tetramin, k tomu nějaké vločky nebo granulky s obsahem "zeleného", nějaké na vybarvení, třeba něco lyofilizovaného (nitěňky, artemku apod), a 2-3 druhy mraženého krmiva (patentky, koretry, artemii apod). Pravidelně střídat, a rybky budou chrochtat blahem :-)

Kdybys chtěl doporučit přímo značky a druhy krmiva které používám já (je to cca 40 druhů krmiv, mám pro ryby doma velký výběr :-D), tak mi napiš zprávu ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.10.2012 13:46 Muž ender [3]
...dík,
akvárku jsou dneska dva dny, takže večer dle rad vyměním třetinku vody.
Taky jsem se někde dočetl, že se má trošku "přikrmovat", ikdyž v něm nic neplave. Před třiceti lety jsem krmil jen vločkovým TetraMinem a fungovalo to - aspoň myslím - je to už dlouho :) .
Budu v něm mít Čichavce, Neonky, Parmy a Zebřičky - co mám koupit (nejlíp) ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.10.2012 13:06 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: ender
Opět musímjen souhlasit s romantem... a zase jen dodám maličkost - pokud bys to chtěl trochu podpořit, dá se přidat vodička na podpru rozvoje nitrifikačních bakterií. Já používám Biofiltr do Dajanapet.cz, ale četl jsem i o Sera Nitrivec (leč neznám, dávám přednost osvědčené domácí kvalitě). palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.10.2012 11:02 R Muž romant [28001] Re: ender
Velmi zjednodušeně, tou intenzivní výměnou budeš praktikovat systém údržby "špatný pryč, dobrý dovnitř", o biologickou rovnováhu strach neměj, nitrifikační bakterie se teprve začínají tvořit(netřeba se obávat ani po vytvoření) a ve vodě jich je velmi minimální množství, takže to nebude ke škodě, ale ku prospěchu systému. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.10.2012 10:57 Muž ender [3]
ahoj chlapi,

díky za užitečné rady - mám to takhle v plánu, jen mě překvapila informace o výměně vody v čerstvě založeném akváriu. Naopak jsem si myslel, že pro vytvoření biologické rovnováhy bych vodu měl nechat "být". :-O Jak to tedy je?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.10.2012 23:17 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: ender
Roman už ti odpověděl, já bych to napsal stejně, jen bych doporučil pro jistotu první rybky až po 3 týdnech... je to o týden později, vím, že je to náročné na trpělivost, ale myslím, že se to vyplatí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.10.2012 14:42 R Muž romant [28001] Re: ender
Můžeš těď v začátku velmi často, klidně denně měnit vodu(1/3), nebo obden, prostě co sneseš a uneseš. :) Dej do akva nějaký živočichy, ideál jsou šneci okružáci, levatky a do dna piskořky. Po těch 14 dnech můžeš nasadit první rybky, ale ne moc, jenom zlehka a další zarybňování postupně, velký množství ryb najednou by mohlo způsobit dočasné zvýšení N látek a to by se rybkám nezamlouvalo. Až ukončíš úvodní zabíhací fázi což bych viděl na jeden měsíc, nejprve bez ryb a posléze už s nima, tak najedeš na standartní týdenní režim výměny vody v tom objemu mon. 1/3 akva. Moc nepřekrmuj, krm spíš míň než víc, jeden den v týdnu nic, nech tehniku v klidu dělat svojí práci a do akvária moc nezasahuj, tak hodně zdaru. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.10.2012 14:21 Muž ender [3] Re: malyLibor
ahoj Libore,
až tedˇ jsem zachytil Tvou reakci na můj ještě letní příspěvek. Okolnosti tomu v létě nedovolovaly, ale tedˇ už mám akvárium čerstvě zařízené. Dnes mu je jeden den! :-)
Koupil jsem "standardní" 112 l (80x35x40), filtr Eheim2213 Bio plus, osvětlení mám 2x18 W - vím, asi je to málo, ale uvidím...
Až se zorientuji na těchhle stránkách, rád tam sem vložím i nějakou fotku.
Každopádně tedˇ filtruju, svítím a ohřívám a na ryby se chystám asi za 14 dní - nebo mám ještě počkat déle?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.10.2012 08:38 R Muž romant [28001] Re: Miro84
To Tě napadlo velmi správně, bude to opravdu lepší, jsou daleko čistotnější než klasický oka. Když se bude o akvárko normálně pečovat, pravidelně měnit voda, moc nepřekrmovat, budou ta živý rostliny, tak ten filtr bude O.k.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.10.2012 03:28 Miro84
A este by ma zaujimalo ci ten filter co som tam dal staci.ide o molitanovi filter aquanova so spongiou 5x8 cm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.10.2012 02:32 Miro84
Este napadlo ci do toho 30l akva namiesto pavich ociek neboli lepsie endlerky. Ak ano tak aky max pocet + nejaky slimak
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.10.2012 10:15 ada
diky moc:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   25.10.2012 09:31 Muž soc [60] Re: maru
Tak tohle mi delaly parmicky petipruhe, docela jsem nechapal. Serazene ve fronte, vzdycky jedna se sklouzla, ostatni koukaly a plavaly za ni, potom se znovu seradily u filtru a tak dokola.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   25.10.2012 08:42 Žena maru [49] Re: ada
jestli josu v hejnu, tak si jenom hrají. moje tetry to dělají pravidelně večer několik hodin, kloužou se na proudu z filtru :) , pěkně jenda po druhé ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 12   25.10.2012 08:14 Muž Cosmogagy [592] - AmerikaRe: ada
jojo, to se rybky dožadujou žrádla :-) hlavně se nenechávej "ukecávat" a krm normální dávkou, nepřidávej. Ryby by žraly furt :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.10.2012 05:22 Miro84
Este jedna vec to akva ma na spodu a hore plastovy ram a cele dno okrem krajov je cca 0,5 cm vo vzduchu. Tak mam obavy aby neprasklo lebo som ho nepodlozil. Sklo ma 4mm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.10.2012 22:39 Muž spajk17 [19] - Raci, krabi, krevetkyRe: ada
co máš za rybky?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.10.2012 22:30 ada
ahoj....kladu si otazku proc mi rybky kazdy vecer litaji po akvarku jeko zblazneny!....vzdy v urcitou domu a i po ni...muze to byt, ze vedi kdy je doba krmeni(porad stejna) a hlavne proc i po krmeni?dostali malo????......
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   24.10.2012 00:11 Žena ivaha [2730] - Krevetky, ráčci, drobné rybky, rostlinyRe: lukis
V akvárku si zvládnu "uklidit" sama, ale možnosti pozorovat partičku otíků se to nevyrovná ;-) . Jsou to fantastičtí pošuci palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   24.10.2012 00:00 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: lukis
Tak to určitě ano, ale Otíci jsou moc hezké a zajímavé rybky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   23.10.2012 23:55 Muž lukis [20] - Rostliny
ono by to slo i bez nich :) staci kdyz jednou za cas uklidi v akvariu majitel
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   23.10.2012 23:38 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: Miro84
A místo jednoho Ancistruse, který dorůstá i nad 15 cm můžeš dát 5 Otíků (Otocinclus affinis), kteří ti budou v akva vesele uklízet. Pak možná zjistíš, že tam ani nepotřebuješ dávat gupky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   23.10.2012 22:54 Žena ivaha [2730] - Krevetky, ráčci, drobné rybky, rostlinyRe: Miro84
Tzn. že pro ancistrusy je to malý a místo nich by byli vhodnější krunýřovci rodu Otocinclus rybicky.net/atlasryb/latinsky/O (hledej je až dole na stránce, je jich několik druhů, většinou se prodávají jako O.affinis). :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.10.2012 22:50 Miro84 Re: Zoidik
Zoidik napsal: ancíka spíše nahradit otíkem. cite] prepacte ale tomuto nerozumiem :) ok tak 1 samec a 2-3 samice?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   23.10.2012 22:40 Muž Zoidik [2193] - Ničemu nerozumím, nic neumímRe: Miro84
Na chemii bych se vykašlal totálně a ancíka spíše nahradit otíkem. Samce pavího oka jenom jednoho na 3 samičky. Sežerou i vlastní hovínka a obrat je vypustí zase ven.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.10.2012 22:36 Miro84
Zdravim nechcem otvarat novu temu preto to napisem sem. Dal som dokopy jeden starsi 30 litrovi akva set, 45x30x25
filter - molitanovy
vzduch - sera air 110 plus
ohrievac - Tetra HT 25 nastaveny na 25 - 26 stupnov
svetlo - Aquael LUM 274 11W/830
dekoracia 2 mensie drevene korene
rastliny 3 druhy t ineho akva "identifikoval" som len Vallisneria
akva je bez ryb cca 3 tyzdne po napusteni vody som tam dal tetra AQUA SAFE a neskor Safe start
Raz za tyzden tam dam trocha Plantamin
Chcel by som tam dat gupky 2x samec 3x samice, prisavnik a slimak
Nakolko gupky zeru a ... ako "kombajn" chcem sa spytat ci by akva s popisanim osadenstvom fungovalo bez nejakych vecsich problemov popripade vase nazory
Dakujem
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   22.10.2012 01:08 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: Jirikri
Poslehni přesně romanta. Když budeš míň krmit, tak nebudeš potřebovat ani žádnou chemii na nezmary - rybky si na nich pochutnají, žroutů tam máš dost. A rybkám stačí mnohem méně žrádla, ty šneky máš přemnožené proto, že překrmuješ.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   21.10.2012 21:47 R Muž romant [28001] Re: Jirikri
Moje rada bude jednoduchá, nedělej nic jinýho, než výměny vody a to klidně denně, či obden, krm minimálně, zastav se v akvaristice a nabídni zdarma toho trnovce a studuj. Do akvária zasahuj minimálně a nic jinýho než tu vodu tam nelej, není to tak složitý, jak to možná vypadá. Nenech se odradit, každej nějak začínal, když nebudeš vědět, nebo rozumět tomu co se dočteš, neváhej se zeptat. Tak hodně zdaru. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.10.2012 21:40 Muž Jirikri [0]
Hlavně děkuji všem zkušenějším za reakci...což jsou tady asi všichni:)

každopádně to je pokus o znovuobnovení jak jsem psal. Trnovci mě uchvátili vzhledem i chováním...prostě jsem je chtěl mít...žena zase ryby na okrasu pro dceru...no vzniklo z toho takové obludárium...
Jen bych nechtěl chudáky zahubit... Poslat je potrubní poštou mi je líto...
Mám vymyšlenou nádrž do díry ve štěně zhruba 120l tak doufám, že než se vyrobí to kluci přežijou. Další ryby určitě neplánuju. Koupil jsem motorek 2x270l pro bublifuk a kamínek.

Myslíte, že má smysl začít likvidaci nezmarů a okružáku(stop-hydrin) nebo to vyřeší přestavba? Nerad bych vyhodil rostliny a dekorace. Bojím se, že zelené a plazivé potvory zůstanou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.10.2012 11:29 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: kahua
Ano, padesátka se taky dá... jen je s ní víc práce. Právě včera jsem založil znovu své bývalé Pagodárium... má taky 50 litrů a bude z něj teď krevetárko a rozplavávačka pro plůdek.. to by mohlo fungovat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 9   21.10.2012 09:11 Žena kahua [223] - MiniakváriaRe: Jirikri
A já doplním, že i 50l akva se dá, jen to chce víc péče, častěji měnit vodu, mít úměrné množství rybek a hlavně přemýšlet a číst ;-) A půjde to také palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 9   21.10.2012 09:04 Muž Yirka [9196] Re: Jirikri
Přidám ještě odkazy na klasické začátečnictví, kde je to v širších souvislostech:
www.akvarijni.cz/…
www.horacovoakvarium.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 11   21.10.2012 00:35 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: Jirikri
Člověče zlatá... jak vám to napsat nějak slušně, abych vás neodradil od dalšího akvasnažení? Akvaristika je nádherný koníček, ale má určitá pravidla. Vy jste se do toho pustil po hlavě. Je to s vámi asi tak, jako byste se rozhodl, že se naučíte jezdit v autě, a sedl si hned do formule 1. U akvaristiky platí pravidlo, že čím menší akvárium, tím náročnější na péči. Nejjednodušší je to s akvárky okolo 300 litrů (120x50x50cm). Nezaberou tolik místa, jsou finančně přijatelná a hlavně - je v nich dost vody, takže "odpustí" nějakou tu začátečnickou chybku.
Váš největší problém je v tom, že máte malilinké miniakvárium 50 litrů, ve kterém se těžko udržuje biologická rovnováha, a dáváte tam ryby velmi náročné na kvalitu vody a také na velikost akvárka. Mřenka nádherná patří do akva min. 300 litrů, stejně tak pákistánská. Ramirézka je velmi náročná na kvalitu vody. Trnovci potřebují sami pro sebe akva 150 litrů, společenské 300, navíc žerou v noci a rádi si pošmáknou na malých rybách. Potřebují měkkou a velmi čistou vodu... a tak bych mohl pokračovat. Ale raději vám dám dva odkazy na výborné články pro začátečníky. Jeden napsal akvaristický odborník, druhý začínající akvaristka. Oba jsou skvělé. Zkuste si je přečíst, třeba vám to pomůže vykročit správným směrem na dlouhé pouti akvaristické.
rybicky.net/clanky/781-jak-zacit-s-akvaristikou
rybicky.net/clanky/593-zalozeni-akvarka-z-pohledu-zacatecnika
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.10.2012 00:29 Muž Sid [6685] - RostlinyRe: Jirikri
Trnovec do 50 l nádržky?! To je neštěstí... :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.10.2012 22:40 Muž Jirikri [0] – Prosím zkušené o radu
Zdravím všechny,

se ženou jsme dostali akvárium pro lemply(malé 15l). Koupil jsme filtr pro jistotu "výkonnější" na 50l, štěrk, dekoraci, dvě rostliny, jávský mech, mechovou kouli a na burze na Pankráci 4 paví očka. Super podívaná pro půlroční dceru. Po vyrojení potěru a zahlcení prostoru jsme sehnali větší.
Říkal jsem si, že 50l je super a chce to další ryby. Po návštěvě burzy jsme si vezli další pár pavích oček, pár ancistrusů, pár mřenek nádherných na šneky, pár sekavců, pár nějakých živorodek nevím jakých a pár raků. Nádherná podívaná do druhého dne. Mřenky začali polehávat a první umřela. Druhý den paví očko. Třetí den bílé skvrny na druhé mřence, prý krupička...co jiného...začal jsem léčbu dle diskuzí tady a do týdne všechny ryby K.O. Jedna živorodka se sekavcem a račím párem to přežili.
Po dokončení léčby a vyčkání dlouhé doby jsme začali znovuzarybňovat. Koupil jsem mřenku pakistánskou opět na šneky, ramirézku pro dceru na pozorování a včera dva trnovce prý taky na šneky jak jsem se dočetl(nádherná ryba musím říct, ale trochu větší než jsem čekal).

Děkuji všem co se dočetli až sem:)

Udělal jsem spoustu chyb a rád bych se od Vás dozvěděl jak na trnovce.
Koupil jsem krmivo pro ryby žijící na dně a zatím to žerou jen šneci(je vidět na fotce)
mám změnit značku nebo formu krmiva?
Jestli jim nebude vadit chemie(stop-hydrin) co se chystám použít na nezmary a okružáky, protože převzali vládu nad akvárkem.
Taky řasy nebo co to je(jde to vidět na fotce) jsou delší jak listy rostlin a i po otrhání znovu narostou, existuje šetrný způsob redukce co nebude vadit rybám?

Fotky jsou v naší nádrži.

Moc děkuji všem za radu.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2012 17:12 Muž Herald [7] Re: romant
To sem rád že to říkáte palec Mně tenhle materiál co mám z pol. 80. let zdá se funguje. Tak kolegovy co má problémy to snad bude nakonec fungovat taky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   08.10.2012 16:51 R Muž romant [28001] Re: Ičin
Určitě klasickej bublifuk je nesmrtelnej, čerpací hlava + kostka to už není bublifuk, ale taky super pomocník, kterej bublifuk dnes moderněji nahradil. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   08.10.2012 16:45 Muž Ičin [1405] - Cichlidy
Jen bych dodal,že ani dneska není bublifuk/čerpadlo+biomolitan zastaralý. Stále má své využití a funkci

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [99] ...... 119

Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií • Zobrazeno 114546x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/15?od=4901