Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Začátečník

 

NápovědaFórum » Zakládání a údržba akvárií  

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 21 Přejít na další stránku   1  
Začátečník
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.11.2017 10:12 sibal76 Re: Anthrax
Díky , teď je mi jasné , že jsem se s rybkama unáhlil(přítelkyně má 5ks pavích oček v 9L akvárku...a 2roky bez problémů,množí se...tak jsem myslel ,že i u mne to bude hračka ve 27L.) ,nyní bych potřeboval vědět ,jestli mám dobrý výběr rostlin,dna....atd. nebo mám lecos předělat?dík
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 8   26.11.2017 10:03 Muž Wanderer [2102] - Skaláry - nejkrásnější ryby.
Jak to píše Horác? Čím dřív dáte do nového akvária ryby, tím dřív si můžete koupit nové. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   26.11.2017 09:38 Muž Jifi [675] Re: sibal76
Nechápu jednu věc - jestli máš 3 roky akvárko, jak je možné, že jsi do toho prcka dal ryby hend po založení?
A už vůbec nechápu, že když ti chcípnou ryby v čerstvě založeném akvárku , tak to řešíš tak, že hned koupíš nové ryby. To, že ti ryby chcíply, je signálem, že v akvárku jsou nevyhovující podmínky. Proto je absolutní pitomost tam cpát nové ryby místo toho, abys zjistil, proč ty ryby chcípají.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.11.2017 09:35 R Muž Anthrax [4786] Re: sibal76
Ahoj, ryby tam jednoznačně přišly brzo. Jak psali Jifi a Kubas. Ale proč topíš gupkám a ancistrusovi na 26 stupňů? To jen podle mě situaci zhoršuje. A být tebou, tak se podívám na to dno. Ta drť neňí příliš vhodná. Jinak toho ancistruse dej pryč, ten tam nepatří a pochybuju, že tam bydlí vesele. Bydlí tam, protože musí. Asi by nebylo od věci udělat prezentaci nádrže.

Edit: Udržet v chodu 130 l je o dost snažší než 27 l. Moji rodiče měli doma taky akvárko a taky jsem ho považoval za vpohodě fungující. Pak jsem si něco přečetl, a zjistil, že ta nádrž v pohodě rozhodně nebyla. Tím chci říct, že kdybys založil prezentaci i té velké nádrže určitě by ti někdo pomohl odhalit nedostatky. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.11.2017 09:35 Muž Kubaa [718] Re: sibal76
Pokud je tvoje větší akvárko v pohodě, tak je to nejspíš jen šťastná náhoda. Začni číst.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.11.2017 09:32 sibal76 Re: Maq
Čau, už mám větší akvárko 130l asi tři roky a vše v pohodě ,ale chtěl bych mít na stole tohle menší..větší se tam nevejde...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.11.2017 09:28 Maq Re: sibal76
Kamaráde, Ty nejsi začátečník, Ty jsi ještě ani nezačal.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   26.11.2017 09:21 Muž Jifi [675] Re: sibal76
V první řadě si přečti články, na které najdeš odkazy nahoře v tomto fóru v tom světle modrém obdélníku.
Ryby umřely proto, že jsi udělal všechno špatně.
Mimochodem, Ancistrus do tak malého akvárka v žádném případě nepatří !!!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   26.11.2017 09:11 Muž Kubaa [718] – Re: sibal76
Jak třikrát vymřely rybičky? coze coze tone první ryby patří do akvária nejdříve tři týdny, lépe měsíc, po založení. Takhle je prostě vraždíš.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.11.2017 09:05 sibal76 – menší akvárium
Fotka k příspěvku Ahoj, zložil jsem si akvárko 27L, mám ho na stole v obýváku ,proto né větší.Na dno dal písek a drť(bíločerná).Instalovall jsem filt hailea pr-200 , topítko nastavil na 26stupňů ,zapínám vzduchování a svítím ledkovou lampou deset hodin.Osadil jsem bacopou amlexicaulis a caroliniana , přidal řasokouli zelenou , jávský mech a kořen tropical wood.
Vše jede 14dní ,za tu dobu mi již 3X vymřeli rybičky(pokaždé 2samičky a 1sameček pavích oček) ,ale od začátku vesele bydlí ancistus a jedna levatka.Potřebuji poradit, jestli mám akvárko předělat a jak ,vyčkat s dobou zajetí déle nebo dát jiné rybičky.
Díky moc za rady, Jirka
 
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.11.2017 19:19 Muž Wanderer [2102] - Skaláry - nejkrásnější ryby.Re: Lennis
Založený profil potlesk ještě si vyplň odkud jsi. Jestli z okolí, rád ti nějaké rostliny pro začátek dám, byť jsem už tento týden dělal probírku do jiného akvária, ale něco se ještě najde. Můžeš si odvézt i pytlík detritu. Nebo se podívej do zdejšího darovacího vlákna
rybicky.net/forum/19452-darovani-vymena-akvarijnich-prebytku

případně kontaktuj akvaristu v okolí. Na rozběh se dá použít ledacos z rychle rostoucích rostlinek. Postupem času si to předěláš ku obrazu svému.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.11.2017 18:58 Žena petulinakk [2016] Re: JirkaŠčobák
Taky jsem psala že JÁ OSOBNĚ bych je do nového akva nedávala :-D ne že je to dogma.
Už několikrát se mi v čerstváčkovi rozpadly... ale ted třeba nedávno jsem dala do čerstváčka parvu, a zrovna drží v pohodě.

Jak jsem psala, kryptoškám nejvíc vadí skokové změny v parametrech vody - pokud jsi z některého svého akva kytku přesunul do jiného nově založeného, pořád byla voda nejspíš podobnější, než když si jí někdo koupí v obchodě/v eshopu.

Pokud někomu na kytkách co do akva dává záleží, pak dát kryptošku do čerstváčka je dle MÉHO OSOBNÍHO názoru risk, ale třeba zrovna zakladatelce půjde :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.11.2017 18:50 Muž JirkaŠčobák [3233] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: petulinakk
Zrovna kryptokoryny jsou mé oblíbené rostliny a už x-krát jsem s nima zakládal akvárium, nicméně z dostupných je zrovna parva taková rostlina, která pomalým růstem k rovnováze akvária v podstatě nepřispívá a má smysl dát ji jen do zaběhnuté nádrže bez řas. Na druhou stranu pak klidně bude fungovat pod jinými rostlinami.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.11.2017 18:20 Žena petulinakk [2016]
Maq má pravdu, ona totiž ryba v akvárku je jen třešinka na dortu, ale cesta je cíl :) a pozorovat všechny ty kroky co vedou k tomu aby v akvárku mohla spokojeně vegetit ryba je teprve to pravé dobrodrůžo :-)
Nevím pro jak staré dítě/děti to překvapení plánuješ, třeba moje tříletá dcera ocení fakt až ty rybičky a na růst kytek celkem prdí :-) ale pokud to už potomstvo ocení, zkuste to jak radí Maq, tomu taky moc fandím :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   24.11.2017 18:07 Maq Re: Lennis
vaaclav napsal: Asi bych akvárium a vše k tomu potřebné dal pod stromeček a pak ho společně založil.
Tohle je MOC dobrý návrh. O dětech jsi se zatím myslím nezmiňovala, ale i tak.
Akvárium není hotová věc. A je skutečně radost, mít dopředu všechno pěkně promyšlené a připravené, pak to založit, naaranžovat - včetně rostlin, samozřejmě! - spustit techniku... a teď s napětím každý den pozorovat, co se bude dít....
... a třeba každý den se tady vyptávat na rady, protože nabeton Tě mnohé překvapí, zarazí. Z jednoho dne radosti se tak stanou týdny boje a napjatého očekávání, kdy už z toho konečně bude akvárko jak má být, a tedy vhodný byteček pro vytouženého beťáka.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   24.11.2017 17:34 Žena petulinakk [2016] Re: Lennis
Tak já opravdu hodně pochvalně kvituju, že hledáš informace předem. To je super, a věř, že se Ti to vrátí.
Další info jsou čistě mé soukromé úvahy, a podotýkám, že úvahy člověka, co bettu zatím nikdy neměl (jen o ní taky uvažoval).

Vybrané akvárko pro bettu určitě postačuje objemem, a je fajn, že je kryté - to je pro chov betty důležité. Kromě setu který uvádíš se to dá řešit i nákupem samotného akvárka a techniky k němu. Mně osobně se třeba líbí kostky se zaoblenými rohy, ale někoho to třeba naopak odpuzuje (viď Pepane :-D)
Topítko bude nezbytností, pokud nemáte v bytě stabilně saunu :-)
Naopak já bych filtr v tomto konkrétním případě klidně vynechala, za podmínky poctivé údržby.

Jsem ale člověk, který je fanda nádrží bez filtru (podotýkám že za určitých podmínek, rozhodně ne vždy), ne každý bude souhlasit. Za mně lépe akva hustě zarostlé s dobrou údržbou bez filtru, než holé s vodou měněnou "až se mi bude chtít" s filtrem.

Být Vámi, taky bych si nedala "deadline" přímo na Vánoce, ale pokud na tom trváte, taky bych to neviděla jako tragédii, pokud k tomu přistoupíš poctivě ale to myslím že děláš).
Pokud trváte na vánočním akvárku, pořiď ho co nejdřív, a nacpi co něj ze začátku co nejvíc rychlerostoucích rostlin - všimla jsem si že už máš vybrané, ale ono je to pro založení akvárka skoro jedno, stejně si časem vytříbíš podle vlastních zkušeností co zrovna u tebe jede a co se ti líbí...

Kryptokoryny bych osobně nedávala do žádného čerstvého akvárka, jsou sice prezentovány jako nenáročné, ale to se týká dlouhodobého fungování v akváriu co má už stabilní parametry, jsou poměrně citlivé na skokové změny kvality vody.

Já Ti fandím, a klidně se tu dál ptej, nebo napiš SZ.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.11.2017 16:56 Muž JirkaŠčobák [3233] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: Lennis
Cryptocoryne parva se mi po zasazení 4 (!) měsíce nehnula. Až pak ji začal růst první list. Nepoužil bych ji do právě založené nádrže.
Hygrophila difformis je trochu hra na nejistotu - pořádně mi roste pod vodou jen v jedné kouli. V čestvě založeném hynula (pravděpodobně si z obchodu doneseš emerzní rostlinu) a začalo jí být dobře až po evakuaci do 13 let starého akvária, ve kterém vyrostla nad hladinu a tak prosperuje. Ale to asi není, co chceš.
S bahnatkou nemám zkušenost. Ale jak naběhnou jemné řasy, zlikviduje ji to. A úplně nová nádrž - nevím.

30l, jedna bojovnice, jakou máš stabilní teplotu v bytě?
Vykašlal bych se na blbej filtr, ale na druhou stranu, pokud potřebuješ topítko, bez filtru by se ti mohly tvořit oblasti teplejší vody a bojovnice potřebuje 26.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -1   24.11.2017 16:36 Žena Lennis [6] - Bojovnice pestrá (Betta splendens)Re: JirkaŠčobák
vybrané rostlinky k betty bojovnici mám

mokřanka trojkvětá
bahnatka bezstopečná
kryptokoryna nízká
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.11.2017 16:23 Muž JirkaŠčobák [3233] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: Lennis
Lennis napsal: Rybka je jako dárek pro mě, takže se starat budu já, proto sháním informace už teď dopředu
To je lepší. Nicméně, ono nejvíc závisí na tom, jaké úvodní rostliny použiješ. Kdybys dala velkou hromadu zelené vláknité řasy, věřím, že by tam bojovnice mohla dřív, než za měsíc. S velkou hromadou egerie by ten měsíc šel. ALE. Nejde jen o to, aby ryba přežila. Rostliny potřebují růst. Akvarista, kterému nerostou, hynou, nastupují řasy, atd., musí pracovat na nápravě a ta je veeelmi těžká, pokud máš přítomny ryby. Přítomnost ryb může situaci ještě zhoršit. Budeš konat divy udatenství a nakonec ti stejně možná uhynou. To je docela hloupé, ne?
Raději nespěchat a mít rybu později.

Dovolil bych si varovat. Bojovnice v akvaristikách jsou bohužel primárně spotřební zboží. Lidé, co milují bojovnice, protože to jsou nádherné ryby, často přiznají, že mají za rok už x-tou. Na to, jak jsou bojovnice "jednoduché" se překvapivě málo akvaristů může pochlubit, že má jednu déle, než rok. Než začneš, zvaž, kolik bojovnic jsi ochotna spláchnout do záchoda.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.11.2017 16:20 R Muž ctibum [6923] Re: Wanderer
Ale prd vrhli. Naopak. Ale právě proto, že tu rybu ještě nemá, mi přijde zbytečný kvaltovat. Zvlášť, když je to její první akvárko. Plánovat, že pod stromečkem bude ryba, když neví, jak bude probíhat záběh, není podle mě úplně rozumné...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   24.11.2017 16:14 Muž Wanderer [2102] - Skaláry - nejkrásnější ryby.
Vy jste se na Lennis teda vrhli. Přijde sem s elánem začátečníka, studuje, ptá se předem, chce koupit pro beťáka slušně velkej bejvák a tady to vypadá, jak kdyby měla rybu před chcípnutím v krabičce plné umělých rostlin.
Nevím, proč by to neměla stihnout do Vánoc. Jestli o víkendu zajde do akvaristiky pro akvárium, přiveze s ním i písek na dno, dostatek rostlin, tak to může založit. Případně někde vysomruje nějakého šneka a pytlík detritu, tak na Vánoce tam ten beťák může klidně plavat. :-) Další rostliny třeba dokoupí během záběhu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   24.11.2017 16:09 R Muž vaclav [14604] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Lennis
Asi bych akvárium a vše k tomu potřebné dal pod stromeček a pak ho společně založil. Děti si to užijí a budou si toho více vážit než když to dostanou už hotové. Pak nebude problém dodržet doporučené lhůty k vypuštění rybky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.11.2017 15:54 R Muž ctibum [6923] Re: Lennis
V tom případě beru zpět to zpoždění X-)
Ale i tak bych nespěchal... :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   24.11.2017 15:53 Maq Re: Lennis
Já bych trochu ubral optimismu, který z některých rad vyplývá.
Plán dobrý, příprava je správně, ale z Tvých údajů vyplývá, že ne všechno máš možnost zařídit tou nejrychlejší cestou. Já jsem taky pomalá povaha, a tak už vím, že nikdy nic nejde tak rychle, jak si člověk na začátku představuje.
A betta opravdu není odolná ryba, která odpustí všelijaké chyby.
Proto doporučuji nevázat se na Štědrý den. Akvárium musí napřed fungovat; především se musí ujmout rostliny a musí pominout počáteční nápory různých jedů (amoniak, dusitany), svinstev (organické látky), a z toho plynoucích zákalů a řas. Tomu se coby začátečník asi nevyhneš. A potom, až se z těchto potíží vymotáš, pak je možno vypustit beťáka.
Z toho je Ti jistě zřejmé, že nákup beťáka nelze dopředu naplánovat na konkrétní den. Tedy, pokud ho chceš zachovat při dobrém zdraví.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.11.2017 15:17 Lennis Re: afc1886
Já si informace hledám už celé tři měsíce, jen se chci před nákupem naposledy ujistit. Bohužel jsem se k nákupu nedostala dřív, doufala jsem, že se dostanu do nějaké prodejny, ale už je jasné, že ne a doma si chceme udělat radost.
Děkuji všem na názory.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   24.11.2017 15:11 R Muž afc1886 [14695] Re: Lennis
A já tě naopak pochválím za to, že si napřed zjišťuješ informace a až potom konáš. Máš čtyři týdny do vánoc a to se dá stihnout zařídit a zajet akvárium pro bettu. Potom jsou pomocné berličky v podobě výměn vody atd. A věřím, že ta Betta bude u tebe spokojenější než v krabičce ve zverimexu. Zaregistruj se tady, vše bude jednodušší. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.11.2017 14:34 R Muž ctibum [6923] Re: Lennis
Informace sháníš dobře, ale s tak měsíčním zožděním... :) Zaregistruj se a přečti si přes víkend alespoň první dva odkazy, které při registraci dostaneš (a které jsou i tady, v modrém rámečku). A pak i ty ostatní :)
Práce kvapná, málo platná, takže pod strom si naděl to akvárko se vším všudy a třeba pák šneků Okružáků, ale s rybou nespěchej, jestli je to tvoje první ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.11.2017 13:42 Muž Kubaa [718] Re: Lennis
V tom případě jak psal anthrax, je nejvyšší čas akvárium založit. Pokud to neuděláš max do týdne, dal bych tam živou rybu až někdy po vánocích. Chce to minimálně 3 týdny záběh akvária, lépe měsíc.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   24.11.2017 13:35 Lennis Re: JirkaŠčobák
Rybka je jako dárek pro mě, takže se starat budu já, proto sháním informace už teď dopředu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.11.2017 13:21 Muž JirkaŠčobák [3233] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: Lennis
Lennis napsal: rybka bude pod stromeček, proto tak spěchám s akváriem
Zapomeň a daruj něco jiného. Takto zbytečně zabiješ rybu. Nebuď idiot.
P.S. Měním názor pouze v případě, že se o akvárium následně budeš starat ty.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.11.2017 13:09 Maq
Tento způsob zahájení (Lennis) zdá se mi poněkud nešťastným.
Takhle někomu udělat "radost", dokonce snad jako "překvapení", to skoro stoprocentně skončí katastrofou.
Odhaduji že tak v jednom případě z dvaceti to obdarovanému nedá, bude bojovat dál, shánět informace, a snad časem bude schopen založit a provozovat akvárium.
A teď mi řekněte - jsem škarohlíd nebo realista?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.11.2017 12:26 R Muž Anthrax [4786] Re: Lennis
Tak to je nejvyšší čas to založit rovnou i s těma rostlinama. Ať se akvárko stihne zaběhnout, než tam přijde ryba. :-) K tomu filtru. Prý musí mít výtok nad hladinou, takže čeří hladinu. To je vetšinou žádoucí. Ale zrovna betta má raději klidnou hladinu bez velkého proudění.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.11.2017 12:22 Lennis Re: Wanderer
rybka bude pod stromeček, proto tak spěchám s akváriem
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.11.2017 12:21 Muž Wanderer [2102] - Skaláry - nejkrásnější ryby.Re: Lennis
Tak pak je to v pohodě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.11.2017 12:20 Lennis Re: Wanderer
topítko mám z akvária 15 l
termo plus 25
25W

děkuji za názor
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   24.11.2017 12:17 Muž Wanderer [2102] - Skaláry - nejkrásnější ryby.Re: Lennis
Velikost akvária je OK, osvětlení asi taky, s uvedeným filtrem zkušenost nemám. Akorát počítej, že pro betu budeš potřebovat ještě topení a to jsem tam nikde nenašel.
Jestli budeš nakupovat na superzoo, tak asi tohle
www.superzoo.cz/… a hodí se i nějaký malý teploměr.

A pozor na to zmiňované měnění filtrační náplně. Nevím, jak je to uděláno a kolik je tam místa, ale nebylo by od věci ten vnitřek časem vyndat a dát tam jemný biomolitan. Nezapomeň na nutnost zaběhnutí filtru a akvária. Když se tady zaregistruješ, vyskáčou ti velice užitečné odkazy pro začátečníky, na co dát pozor.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.11.2017 12:04 Lennis vhodné akvárium?
Dobrý den,

potřebovala bych názor někoho, kdo chová rybky, přesněji kupuji si nové akvárium pro samce betty bojvonice a nejsem si jistá, zda bude vyhovovat.
www.superzoo.cz/…#
Moc ráda bych sice měla akvárium s živými rostlinami, ale nikam se nedostanu a přes internet si mohu koupit asi jen takto vybavené. Živé rostliny asi dokoupím jinde, ale nejsem si jistá zda se bettyna snese s daným filtrem.

akvarijni-filtry.heureka.cz/…

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   30.10.2017 20:24 Michaela99 Re: romant
Ok díky. Sice důveřuju prodavačce, ale radši si to prověřuju hmm.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   30.10.2017 20:10 R Muž romant [27987] Re: Michaela99
Máš to dobrý, nemusíš dělat nic, je to ten nálevník.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2017 20:08 Michaela99 – Problém?
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravím,
mám problém v akváriu. Měla jsem stejný problém cca před 2 týdny. Byla jsem ve sklorexu a tam mi prodavačka řekla, že je to nálevník a že se to srovná samo, začala jsem kvůli tomu tedy přidávat Easystart. Pomohlo když jsem očistila rostliny a vyměnila trochu vody, ale teď je to z5. Přijde mi to jako živé, protože když naberu vodu do zavařovačky, i tak se to hýbe. Poradíte mi někdo co by to mohlo být a jak se toho zbavit? Jestli je to nálevník?
Díky moc za případné rady a názory.
Jinak na hlístice jsem se ptala, prý to sežerou ryby.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2017 18:42 Žena petulka [11] Re: JirkaŠčobák
Chtela bych neco takoveho nenarocne rostlinky ne moc svetla proste akvarko normalni prirodni
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2017 17:09 Muž JirkaŠčobák [3233] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: petulka
Mám takových v Bratislavě víc :).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   30.10.2017 16:41 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: lenkalor
Měřák na orientační měření vodivosti stojí 120Kč: www.aliexpress.com/…
To se vyplatí koupit.

@ LeRi: Ano, kdysi to taky šlo, ale pokud jsi neměl štěstí na vodovodní vodu a chtěl jsi nějaké citlivější ryby, tak jsi musel jezdit do studánky, sbírat dešťovku a podobně...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2017 16:38 Žena petulka [11] Re: LeRi
Meli jsme akva v Ostrave a jak to zilo bez filtru jen svetlo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2017 16:36 Žena petulka [11] Re: lenkalor
Tak jsem se ptala a je to taky pres tu osmozu ale rikal ze to co tece v kohoutku neni jako uplne bez zivin ze je jen upravena tak nevim no zkusim to redit s voou z obchodu a je to
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2017 16:21 Žena lenkalor [580] Re: petulka
Tak se zeptej přítele, ta hadice venku nejspíš bude na neupravenou vodu. A jak tady psali - míchat 1/3 osmózové a 2/3 normální. Nebo to dáš půl na půl. Když nebudeš měřit, tak budeš muset zkoušet a pozorovat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2017 16:15 Žena petulka [11] Re: Pepan
No do 30 l akva to jeste jde ale do 110 litru jo je to drahe. I kdyz kdzsi jsem akva 110 l mela a kdyz se mi nechtelo do lesa tak jsem koupila dve 8 l lahve balene vody a bylo to dobre. Normalne jsem menila jen 20 l tydne i min ale je fakt ze jsem mela venkovni filtr tak to asi bylo i tim nevim vzdycky jsem akvaristiku delala podle intuice protoze na nejake mereni fakt nemam mozek ale s citem to slo a nemel jsem moc problem jen v zacatcich ale to asi kazdy ale ted si fakt pripadam jak totalni zacatecnik treba to osvetleni led vubec tomu nerozumim smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2017 16:11 Žena petulka [11] Re: lenkalor
No nevim musim se ho zeptat ale problem je v tom jak to michat moc tomu nerozumim je to pak uz dost veda a merit vodivost atd na to fakt asi nemam
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2017 16:08 Žena petulka [11] Re: NHKG
Ma to v garazi je to dost velke dva valce proste napojene na bojler primo a pak jeste male tri valecky pod drezem. Jednou za tyden v noci to dela sileny randal a pak je klid. Jmenuje se to Culligan clearwater. Merila jsem vodu tvrdost nula ph asi kolem 7 7,2 jeste ma vyvod na sterilizovanou vodu. A pak venku hadici ale nevim prave jestli ta voda z hadice je jako normalni. Jinak vodu normalni tady mame tak 7,8 tvrdost vysoka uz ale nevim kolik.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2017 16:02 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: petulka
Je ten barák fakt napojený na reverzní osmózu? Není ta voda změkčovana jinak? Pak by ta upravená voda mohla být pro ryby hodně špatná. Dá se sehnat i směs pro úpravu vody z ro tak, aby byla použitelná i pro akvárium.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [21] ...... 118

Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií • Zobrazeno 113260x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/15?od=1001