CO2
Najdi si slovní spojení "permanentní test CO2".
Zdravim.Dnes jsem tak prochazel prezentace a narazi jsem tam na jakysi Měřič obsahu CO2
rybicky.net/fotogalerie.php…
Muzete mi nekdo rict jak to funguje?Je nutné mit merak pri pouzivani CO2?
Odedneska zkousim CO2 poprve.Na co bych si pri pouzivani mel davat pozor.Muzu tim nejak uskodit rybam?
Diky za odpovedi
Starší reakce
Dej to googlu a máš toho tam plno. Ale třeba se ti někdo ozve i tady
Starší reakce
Nechci slevu zadarmo. Každý jsme hold nějaký
...celej set? za čtyři klacky?
Dá se pořídit i za 1500,- ...
0 22.06.2012 20:59 Pepe Zdravím a současně prosím o radu jak na CO2.
Mám v plánu postavit si výrobník plynu á la pet lahev s kvasnicema, jen trošku upravený.
V podstatě bych si to chtěl vyrobit na principu kompresoru se zásobníkem a to tak, že bych si vyrobil dvě tlakové nádržky cca na 3 litry. V jedné by probíhal kvasný proces a byly na ní umístěny dva pojistné ventily. První cca na 2 bary jako ochrana proti explozi a druhý cca na 1,8 baru, který by sloužil jako vývod do zásobníku, kde by byly zase dva pojistné ventily - jeden ochranný na 2 bary a druhý už jako vývod plynu do akva na cca 0,5 baru, za kterým by byl ještě jehlový ventil pro snadnější regulaci, počítadlo bublinek a možná elmag ventil na automatický vypínání na noc.
Myslíte že by to mohlo fungovat?
Starší reakce
Neujalo sa to aj preto ze produkcia CO2 je urcite mala.Ked zobereme ze to ma hmotnost 188g? - tak keby sa to rozpustilo cele (aj ten bakelit aj kabel
) -tak by z toho bolo mozno tolko ako z kg cukru
Aha, takže kvůli celkem časté výměně desek nepoužitelné. Díky moc, Karel
Tenhle systém je už staršího data. Začal s tím Zajac v německu a moc se to nechytlo. Moc drahý uhlíky, které musíš asi po měsíci vyměnit. Jinak je to bezpečné. Jde o získávání co2 dík elektorýlíze. Dělá to ještě i jiná firma Nutrafin
www.sklorex-akvarium.cz/… Co říkáte na tento způsob?
www.dealextreme.com/…
Připadá vám to jako zajímavá a hlavně bezpečná metoda a šli by jste do toho?
Používáte to někdo?
K tomu aby se v zarybněném akváriu přirozeně tvořilo CO2 přeci není nutný dělat žádný brekule. Úplně postačí nechat akvárko normálně fungovat a pohrát si s osvětlením.
Edit: U náročnějších rostlin na příjem CO2 se to aplikuje hůř, tam je třeba si vypomáhat tzv. z venku.
Tak tak tohle je napsané úplně přesně. Ono se pokoušet vytvářet CO2 přímo v akvárku je docela o šásli. Když se to nepovede, což je pravděpodobnější, tak je z toho totální prů..švih.
Martin Honzejk
aj tak si myslim ze najefektivnejsi sposob zvysenia CO2 je ho pridavat ako plyn but z priamo z co2 flase alebo pri mensich akva z burcaku alebo TIBI. Samozrejme toto plati vzdy "Ale co je hlavní - rostliny jsou schopné růst (pomalu) i bez použití Co2, pokud jsou všechny důležité prvky vyvážené."
0 03.05.2012 08:48 Katha85 Ano, přesně tak, špatně jsem se vyjádřila. Včera jsem nastřádala informace, že přirozeně co2 zvyšuje detrit, voda ze studny (ne z městského vodovodu - to pak odstátá), klidnější hladina...
Pokud to chápu správně tak i přidáním mušličky (vápníku), některé minerální vody (aktivisty prosím nelít do vody sodovku, ryby se mohou fofrem předávkovat!!!) - stojí za zamyšlení kolik na jaké množství..., dále pak přidání sacharidů - šrob, nevýhodou je zabarvení vody (metodu jsem příliš nepochopila)
Ale co je hlavní - rostliny jsou schopné růst (pomalu) i bez použití Co2, pokud jsou všechny důležité prvky vyvážené.
Řekl bych, že tazatelka svůj dotaz cílí na prospěšnost CO2 pro rostliny, který jsou v akváriu s betou, ale můžu se mýlit.
Proč chceš Bettě zvedat CO2? Jaký to má pro ni význam?
To přece nejde říct jaká výška sedimentu. Já osobně bych si s tím moc nehrál. Ono taky z toho sedimentu se neuvolňuje jen CO2, ale je základnou i pro mnoho rybám škodlivých látek.
aka vyska sedimentu je podla teba potrebna aby to fungovalo?
Jak mohu CO2 zvýšit přirozeně v klasické nádrži 42l pro betty? ... Mám glosu - výhledově půjde špatně odkalovat. Neodkalovat.
Mrkni třeba na tenhle odkaz pro orientaci
maniakva.sweb.cz/…
CO2 se Ti bude právě z produkce ryb tzv. samovolně tvořit a podle toho kolik bude producentů a spotřebitelů a taktéž v závislosti na světle se bude jeho hladina pohybovat.
0 02.05.2012 12:56 Katha85 Zdravím, někde jsem se dočetla, že CO2 lze vytvořit bez mechanického přičinění, ale trochu se mi to plete. CO2 má své opodstatnění v holandských nádržích (těch opravdových - koberečky, mnoho rostlin, žádné plovoucí rostliny, málo ryb a pod.) a zde vytvořit přirozeně pořádně nelze - málo ryb pro špatné odkalování atd.
Jak mohu CO2 zvýšit přirozeně v klasické nádrži 42l pro betty? (Světla mám očividně mnoho, málo živin - osobní pocit ze sledování rozrůstání rostlin). Mám glosu - výhledově půjde špatně odkalovat.
Starší reakce
0 10.04.2012 12:19 vovo – problém s CO2
zdravím forum . založil sem si nové akvarium . chci pomoct trochu svým roslnám . zakoupil sem si Natural system od nutrafinu . smíchal vše potrebné zavřel víčko . a čekal čekal sem 3 a žádné bublinky se mi neoběvovali . tak poprvé namíchal podle zdejších návodů svůj burčák . Mám do 24 hodim zavřený . zadné bublinky nyvycházejí pouze když stím trochu zatřepu . tak pár velkych ani nejdou do difuzoru ale rovnou k hladině . jak dlouho mám ješte počkat ? davku sem dal malou pulku kakove lžíce droždí a hrníček curku zalil vlažnou vodou a pořádně promíchal . děkuji za rady
Starší reakce
Teď koukám že je to to samý jak toto
www.svartop.cz/…
jen levnější. Asi do toho půjdu
Má někdo zkušenost s tímto prodejcem, 1590 kč nová 5kg lahev + redukčák za 450,- se mi zdá solidní
aukro.cz/…Starší reakce
0 19.03.2012 20:58 michael22 – raeda
namichani burcaku ti zabere maximalne 5 minut a muze vydrzet i tri tydny(zavisi na pomeru cukr-kvasnice) pet flasku schovas a je to.
Kouknu na to v nejbližší době
Plánuju dát do akvária Co2, protože mi to bylo doporučenu kvůli růstu rostlin. Ale nevím přesně o čem je řeč
vyděl jsem pár po domácku vyrobených strojků a říkám že se mi do tohohle nechce..Taky jsem četl nějaké přidávání curkru apd. do strojku a to mi taky nevyhovuje. Musí tam to CO2 být napořád? Protože by mě asi nebavilo každý týden míchat ty přísady..A na internetu jsem našel nějaké ty věci, ale nevím co by mi nejlépe vyhovovalo a jak to přesně funguje.. Myslel jsem že je to nějaká tableta co uvolňuje něco do vody a ne že je to petláhev která nepůsobí moc hezky.. Hledám něco nejjednuduššího a nepředraženého..
Může mi to někdo vysvětlit? a najdu tu věc normálně v akvaristice?
Starší reakce
Sid napsal: Proč by mělo vzduchování vyhánět CO2 rychleji, než čeření hladiny? Řekl bych, že to v lepším případě vyjde na stejno. Myslím, že než o tom spekulovat, by se vyplatilo změřit pH (tedy nepřímo CO2) při intenzivním vzduchování, a pak při intenzivním čeření hladiny. To by myslím mohlo dát celkem jednoznačnou odpověď na to, která z obou variant je účinnější při "vyhánění" CO2 z vody.
To není kdejaký web a je to docela logické
Nevěřte všemu, co se píše na kdejakém webu.
Víte, proč se rozstřikovací rampa dává pod hladinu, aby čeřila vodu, ale aby pod ní nestrhávala bublinky, jako vodopád, to je pak CO2 úplně vyhnáno (téměř), a vzduchování funguje podobně, bublinky jsou pod hladinou a je jich víc než CO2 bublinek. Dochází k mnohem větší rozpustnosti, než v případě pouhého pohybu hladiny. Toto Vám řekne jakýkoliv zkušený akvarista ( s CO2 a rosltinami) Toto mi bylo řečeno na webu rostlina-akvaria.cz, i když už jsme to dávno věděl
...Lze to již takto akceptovat?..
Rád bych, ale nejde mi to.
Proč by mělo vzduchování vyhánět CO2 rychleji, než čeření hladiny?
(Předpokládám, že srovnáváme srovnatelné = intenzívní pohyb hladiny s intenzívním vzduchováním.)
Řekl bych, že to v lepším případě vyjde na stejno.
Vzduchování bude z vody CO2 vyhánět daleko rychleji a účinněji, než onen pohyb hladiny. Lze to již takto akceptovat?
0 01.03.2012 15:05 Sid [6685] - Rostliny ...Vzduchování když se dodává CO2 jde proti a to CO2 Ti z vody vyhání, tak proto se ptám. Rozhejbat hladinu, to je to, čím by se mělo začít. Dát výtok vody z toho filtru výš k hladině, tak aby se ta čeřila, nebo popřemýšlet o použití roztřikovací rampy...
Tak vzduchování CO2 z vody vyhání, ale rozhejbání hladiny tak, aby se čeřila, je O.K.
Rozumím tomu dobře nebo mi něco uniká?
Já bláhový žiju tím, že nejúčinnější výměnu plynů (a tím m.j. okysličení vody), zajišťuje pohyb hladiny. Jak jen to ale dělá, že nevyhání z vody CO2?!
vetsinou je to v obsahu vlhkosti, pro akvaristiku je to jedno.... porad je to cistejsi co2 nez to co ziskas kvasenim
kdyz to vhodne natocis a strcis pod stul, koho by napadlo ze v tom je tlakova bomba...
sprafne.... je to obal na Co2 set, a je to z krabice na papir do plotru, ani jsem to nemusel zkracovat.
Nevím,ale je to pěkný-fakt.
Přidat reakci
1 ...... [48] ...... 92
Zpět na obsah sekce CO2 • Zobrazeno 82873x