CO2
Z kvasné láhve jde hadička do láhve stejného objemu z 1/3 naplněné vodou. Z té už to jde do akvária. Za a) to slouží jako počítadlo bublin - věc podle mne zcela zbytečná, ale za b) to slouží k tomu, když se ti zblázní burčák, tak neskončí v akvárku, ale v pojistné láhvi
Rozhodně to bublej přes filtrační láhev. Mě se bez toho dělala slepá hladina. A ze začátku jsem vypínal tím, že jsem otevřel pojistnou stříkačku, ale později jsem na to kašlal. Teď mám bombu s nočním vypínáním tak zas vypínám.
k tomu ti ještě doporučím za 5-10,- koupit v cyklo autoventilek na kolo (bez pružinky nebo převlečené gumičky) a vlepit ho obráceně než se šroubuje do hadičky a připojit hnedka před jehlák za flašku jako pojistku
a stou pojistnou lahví to myslíš jak?
to je fakt že se to nevypíná jen mi je blbý to tam sitit CO2 když kytky ho v noci produkujou taky
Já jedu furt. Ve Třístovce i v padesátilitrovém Krystalkově. V přírodě taky nikdo zdroje CO2 nevypíná... nebo jo? Jo a jehlový ventil nanic... praktičtější je udělat si pojistnou láhev.
Tak dneska sem studoval všechny možný návody jak udělat CO2 z kvasnic a rozhodl sem se jít do toho
Dneska jsem si udělal víčko s hadičkou na tvrdo a ventil jehlovej podle nějakýho návodu ze zapalovače a zítra můžu pokračovat v pokusu
. Technická otázka jak to děláte v noci? asi to bude potřeba vypínat v 80L akvarium. Nebo to nechat natlakovat a čekat až to bouchne?
ale podla mna to je hlavne tym, ze tvoje rastliny boli na to zvyknute, a zmenili sa podmienky
ANo urcite sa to pozitivne prejavi, hlavne pri narocnejsich druhoch. Ja som teraz 10 dni bez co2 a vidim dosledky.
nemozes to takto vytrhnut z kontextu, ale ano ak su splnene aj ostatne podmienky
Tak to si přečti těch článků více, nelze na to odpovědět ano, někdy to bývá i naopak.
0 20.02.2013 20:18 jezour – nove akv
Zdravím, zakládám nové akvárium a četl jsem nějaký článek o CO2 a chci se zeptat, opravdu při používání CO2 rostou dobře kytky a řasy ne ? Díky moc za rady.
0 20.02.2013 18:51 Miso [470] zajdi nekdy na srazik ke 3trojkam (nejlblizsi je 13.3.) a tam to prober s ostatnima akvaristama.... zatim si o CO2 neco procti zde na foru, mnohe pochopis
bomba je draha na porizeni, ale pak je leckdy levnejsi a snazsi nez kvasnice
U nás je jedním z nějvětších propagátorů CO2 firma Rataj. Mám od nich systém Gejzír s 1500g bombou a ventilem. Je fakt, že bombová technologie je mnohem dražší než PET varianta, ale za to pohodlí mi to stálo.
KarlosS napsal: Chce to příslušenství s převlečnýma matkama
Nesúhlasím s tým, že prevlečné matice sú podmienkou.
Sám používam nástrčné spojky a minule, keď som menil fľašu, tak som to celé (okrem difúzora) strčil do vane, pretože som bol na tesnosť zvedavý a nikde ani bublinka.
musis googlit plnění co2
www.firmy.cz/…
jinak nekdy plni primo i hasici
dale pak svareci technika, pohostinstvi....
tohle se resi i najinych vlaknech, hledej, nemam cas ti to hledat mam furu prace....
No, já je našel tak, že jsem vzal hasičák u nás v kanclu na chodbě, z něj jsem si opsal telefonní číslo, na něj zavolal, domluvil se s mladou paní a za hodinu už jsem měl bombu naplněnou.
0 18.02.2013 23:13 sonetka [136] - Živorodky Nejjednodušší je se jít zeptat k hasičům. Oni s ochotou většinou prozradí kde nechávají plnit. a pak už stačí dotyčnou firmu vyhledat.
Good luck
Podívej se na internetu na plnírny hasicích přístrojů. To mi poradil kolega matlala a já to dal k našim servismanům na hasičáky, cena super, ochota taky. A spousta akvaristů plní právě v plnírnách hasičáků. Udělají ti to na počkání a za pár kaček.
Já to napsal napůl ze srandy. Já myslím, že důkaz spokojenosti rostlinek je to, že jsou krásně zelené a že rostou. To je podstatné.
tak to sme si špatně rozuměli,nebo jsem to špatně podal,myslel sem si,že to řetízkování je důkaz o správným dávkování co2 a spokojenosti rostlinek
Sakra, a já myslel, že cílem přidávání CO2 u většiny lidí je, aby jim rostly rostliny... Mně rostliny rostly i bez CO2, já ho přidávám, abych snížil pH pro mé milované rybičky a kreveťule... Ale vidím, že cíle přidávání jsou opravdu různé
já si do nedávna myslel,že je cílem aby jak píšeš aby řetízkovali,ale prý to opravdu nejni tak důležitý
tak samozřejmě také je důležité jaké rostliny (i když mě to dělaj skoro všechny
) a také jak moc sytíš, jak svítíš a jak hnojíš.
tohle plneni nejni dobry pro akvaristiku.... u prepousteni z flasky do flasky, malo kdy dojde ke spravnemu naplneni
pokud rostou tak to neres.... me delaji bubliny jen po vymene vody....
0 18.02.2013 20:01 Pavel Ahoj
prosim o radu...zacal jsem prihnojovat co2 z kvasnic... predtim rostliny dost trpeli ale od te doby co ho pouzivam krasne rostou a sou zdrave...jen sem se nekde docetl ze by meli rostliny vypoustet kyslik z listu... hnojim asi mesic a porat nic ... na ruznych videjich sem videl jak krasne retizkoujou... tak kdyz tak nekdo poradte
dekuju
tak to už zbývá jen jedna věc, že
Zkus si příště v plnírně trošku pokecat. Já to taky zkusil, chtěl jsem vědět kolik se tam vejde, jestli je to bezpečný, apod. Od tý doby si mě pamatuje a dává mi víc. Dobrý je taky bombu podchladit v mrazáku, nebo jí teď nechat dýl v autě mrznout. Vejde se tam taky víc.
ještě mě napadá co jsme měl problém já, bacha na zpětné ventily a podobné serepetičky, často nedrží a utíká to právě tudy
takze:
1) v plnirne sidej a davaj ti malo co2 - hmotnost pred a po naplneni
2) nejaka netesnost (hadicka, nedolehajici uzaver bomby atd.) - hmotnost pred pripojenim, kontrola komplet cele soustavy
3) neco jsme prehledly (murphyho zákony)
a co se tyce vzduchovani... kdyz ho tam mas, tak ti utika zbuhdarma docela dost co2 bez vyuziti... je to na tobe, nebo ho zkus docasne odpojit a uvidis o kolik min budes muset davkovat co2
... no ale je to kontraproduktivní. To se rovnou na co2 vykašli. To vzduchování je na nic, když už, tak pouštěj jen v noci. Oni maj co dýchat, když dodáváš co2 - prospívaj rostliny a produkují kyslík.
tym zvazenim by si prave zistila kolko CO2 vo flasi mas, potom ma napada sice nepravdepodobne ale skus ci ti tesny samotny ventil na flasi, ci ti polka nevyfuci kym prides z plnicky
jo a vyhod tu vzduchovaci stenu, zvysuje ti unik co2 hladinou, kdyz ji ceri
tak to te asi sidi... opravdu bych si to pro jistotu prevazil... v plnirne kam chodim ja, maj upravenou velkou vahu a z povzdali muzu sledovat jak ji plnej a vidim i na cifernik vahy, takze mam jistotu kolik mi tam narvou plynu
jinak neni na zavadu kdyz mas permanetni test co2 (meri uroven co2 rozpustenej ve vode) i pocitadlo bublin (meri kolik co2 jde do dyfuzoru)
pro info jak michas napln do toho testu?
tak si to pocitadlo bublin vyrob (staci 0,2L PET).... nebo kup (nekolik stovek)
jaky test pouzivas?
s Rehasem jsme nikdy neměli problém a bomby vždycky naopak vydržely dýl než jsme čekali, ale je fakt, že je taky nevážíme
Přidat reakci
1 ...... [43] ...... 92
Zpět na obsah sekce CO2 • Zobrazeno 82872x