CO2
je potřeba s flaškou troch zaštěrchat/já dávám do l a půl jeden sášek kvasnic suchých 5 velkých l cukru a voda tak do půlky flašky.A stačí jen jedna flaška.
já tam nemám nic bublám velké bublinky-je to chyba?
Lopen nepíše, že mu bublinky praskají pod hladinou, ale že se
rozpouštějí ještě předtím, než dosáhnou hladiny!
každá bublinka praská přeci na hladině a né před hladinou
0 24.03.2009 22:01 xpetan – kolik bublinek do 180l
Zdravím, mohl by mi prosím někdo napsat kolik by mělo CO2 pouštět bublinek do 180l akvaria?
Mám tam asi 14 rostlinek a 15 rybiček.
Já když sem dával CO2 tak mi vždycky vydrželo jen asi 3 dny, tak se se chtěl zeptat co dělám za chybu?
Dával jsem do 1,5l pet naplněné 10cm od vrchu 6 polévkových lžic cukru a 4g kvasnic.
Děkuji
Ja to resim takhle:
rybicky.net/fotogalerie.php…
Ale uvazuju o nejakem vylepseni, protoze ve filtru se rozpousti jen omezene mnozstvi CO2, zbytek uz vychazi z filtru bez uzitku a ja bych vzhledem k velikosti nadrze (650l) potreboval vic.
Díky, ten vetilek se zdá být jednoduchý a účiný řešení.
0 23.03.2009 19:29 Usine – Re: Kaplan007
Nemá někdo tip jak udělat jednoduchý regulátor tak, aby nebouchla lahev? Já mám z lahve vyvedenou ještě jednu extra hadičku s volným koncem a se škrtítkem. Předpokládal jsem že když tohle škrtítko trochu povolim, tak se bublání zmírní... ale ono to buď bublá naplno, neboto nebublá vůbec.Chtělo by to nějakej citlivější regulátor. Má někdo tip?
1 23.03.2009 18:25 Usine – Re: KILL
Redukční ventil ti nemůže zamrzat.
Napsali ti aby jsi všechno zavřel ale redukční ventil se zavírá Proti směru hod ručiček. Nečekej ale nějaký doraz. Takže ty ho máš zřejmě povolený na plno.
Kristian: Kde jsi cetl ze ma destilovana voda nizsi ph (kyselejsi)?
DavidDizzer: Jsem to měřil i četl...
DavidDizzer zcela jistě četl některou z diskusí na téma "Destilovaná voda pro technické účely". (A taky měřil její pH.)
Tahle "destilka", (k mání u čerpacích stanic, v drogeriích, marketech ap.), není ve skutečnosti vodou destilovanou, ale permeátem. Tím pádem může být její pH i pod 6.
0 23.03.2009 17:10 Michal – Re: Eff
Ok borci,to mi stačí,určite jdu do toho. Diky.
Proč chceš zastavovat bublání přes noc? Jaké máš pH večer a jaké ráno?
Pan DavidDizzer totiz reagoval asi na mesic stary rpispevek, to bude ten problem.
jj, o.k.
Davide destilka má ph 7,0 neutralni, a neobsahuje žadný minerály ani dusičnany a nechápu proč to má zkoušet, když zamrzá redukčák
ASi ASi
,,, ale jj
Nevim kde jste to tedy cetl,
cs.wikipedia.org/… . A jestli jste meril a nameril neco jineho nez ph 7,0. Tak jste bud mel spatny (nepresny test) nebo spatnou (nedestilovanou vodu).
Ale na upravení pH a zároveň KH atd..., lze použít revezní osmosu nebo iontoměnič... pak máte pH o.k.
jsem to měřil i četl
0 23.03.2009 16:11 Michal – Re: Kaplan007
ahoj,jak zastavím na noc bublaní,nemůže při zaškrcení hadičky,dojít k prasknutí lahve.Díky Michal
Kde jsi cetl ze ma destilovana voda nizsi ph (kyselejsi)? Destilovana voda = voda bez jakychkoliv primesi = ph 7,0 neutralni
Je to naložený už tak 2 hodiny a zatim ani bublinka... mam ještě počkat nebo přidat kvasnice?
Na druhou stranu, buchty a kolace radeji pecu z klasiky, to susene mi nejak "nejede". Mozna to je jen psychologicke.No a takova kvasnicova pomazanka ....
no naložil jsem to do klasického droždí, mám to zatím v uzavřené lahvy a čekám co to udělá. Když se mi to podaří uhlídat , tak to snad ani nebouchne.
Kvasnice v kostce? Jistě, dá, ale to práškové se líp odměřuje a přijde mi, že kvalita je pytlík od pytlíku stejná, což se u klasiky říct nedá (výrobce, stáří, teplota při skladování....). Bábi taky občas nadává že z tamtěch kvasnic jsou ty buchty ňáký zglclý a z jinejch zase oukej.
0 23.03.2009 15:19 Kaplan007 dá se použít klasické droždí?
Na kolik mas nastaveny ten redukcni ventil? Pri tak malem odberu by to rozhodne zamrzat nemelo. Jak uz nekdo psal, zavrit vse, a pomalicku otevirat redukcni, jakmile je tam tlak, nastavit jehlovy na pocet bublinek. Chce to vetsinou jeste nekolikrat doladit.
1 23.03.2009 13:22 KILL – Re: kristian
Tlak se mi zdá nejak vysoky,anejde do pořádně seřidit.Trubice (by)měla být venku už jsem to tak koupil.Zkusím koupit ještě nový red.ventil
Pokud nedochazi k netesnostem a nemate velkou spotrebu co2 nemuze dochazet k zamrzani redukcniho ventilu, leda jak jsem psal ze by v hasicim pristroji zustala stoupaci trubice (vevnitr) a tudiz do redukcniho ventilu se dostavalo co2 v tekute podobe. Ale to by bylo znacne poznat na vystupnim tlaku.
1 23.03.2009 13:12 KILL – Re: Eff
ted jsem skusil všechno podle rad a je to stejný.Pravděpodobně mám vadný ventil
K omrznutí dochází při poklesu teploty vlivem poklesu tlaku. Tlak poklesne při velkém průtoku nebo při úniku. Opravdu žádná netěsnost?
A nezapomel jsi nahodou vymontovat s hasiciho prstroje stoupaci trubici? U odberu co2 do akvaria neni takovy prutok co2 jako napriklad u svarovani kde se pridava ohrev, ale i ten se pridava az za redukcnim ventilem.
1 23.03.2009 11:34 KILL – Re: Mickey
Díky.
To nebyla rada, ale konstatování, že otázka byla špatně orientovaná a přesunul jsem jí tam kam patří
. Nicméně k věci. Ten redukčák je asi na maximu. Tak zavři jehlový i redukční, pak pust redukční tak o tři otáčky a jehlový podle potřeby. Třeba to pomůže.
Laicky to řeknu asi tak že si se ptal na něco kde to nemělo co dělat a proto je tvůj příspěvek přesunutej sem..
K tomu Co2 to je naprosto normální.Pokud by zamrzal uplně musel by jsi přidat ohhřev.
1 23.03.2009 11:28 Sid [6685] - Rostliny 1 23.03.2009 11:27 KILL – Re: Haimdol
Děkuji ale moc jsem z toho nepochopil,šle by to vysvětlit trošku laicky?
1 23.03.2009 11:03 KILL – CO2
prosim o radu, mam po domacku vyrobený co2 z has.přistroje,ale stale mam omrzlí red.ventil.Nevíte nekdo čím to muže být (žádná netěstnost)
Starší reakce
0 18.03.2009 21:06 debian – reaktor
Na konci hadičky mám prozatím lipové dřívko. Od pořádného difusoru mě dělí jen pár vyvrtaných děr a lepení. Mám nakoupeny komponenty na výrobu OC2 reaktoru dle návodu na
www.akvarko.cz Externí CO2 reaktor podruhé. Pokud by měl někdo zájem o 50mm trubku mám nějaký zbytek musel jsem koupit celý metr za 350.
lepsim resenim je 100% plynu rozpustit ve vode, napriklad pouzitim reaktoru za filtrem nebo pomoci ponorene nabody s urizlim dnem naplnene co2
EDIT: ale toho tu na foru uz bude spousta popsaneho.
buď jsou "spešl" difusory, které umí extra jemný bublinky, nebo si musíte poradit podomácku, takže třeba lipové dřívko a nebo já mám difuzor ze staré propisky a v ní cigaretový filtr, mám to udělané aby se tam ten filtr sotva vešel a jemnější bublinky jsem neviděl ani u lipového dřívka
případně se to ještě pouští přímo do filtru a vrtulka to umí taky moc pěkně roztříštit a navíc se to pěkně rozfoukne po celym akva
stačí si jen vybrat
0 18.03.2009 20:50 Usine – Re: lopen
Mít vzduchovací kamínek je hodně neekonomické. Používá se hlavně u burčáku kde reakce nejde regulovat.
www.akvarko.cz/… Problematika CO2
0 18.03.2009 20:19 lopen – Re: debian
hasičák mám tak to zkusím taky nějak udělat.Prosím tě a na konci máš klasika kamínek od vzduchování nebo něco extra.
0 18.03.2009 20:15 debian – Re: lopen
To se teprve uvidí, pořádně mi to fučí až dneska
0 18.03.2009 19:58 lopen – Re: debian
ještě jeden dotaz jak dlouho ti ta 2kg lahev asi tak vydrží?
0 18.03.2009 17:52 debian – Re: lopen
Hasičák jsem našel u sebe ve sklepě 0, cena předělané lahve z Rehasu je popsáno výše, v Rehasu předělání na tlakovou láhev a plnící ventil, s naplněním 300, redukční ventil Chobola oxyturbo mini 700, jehlový Sklorex 397. Celkem 1397,- s lahví cca o 1000,- více podle velikosti...
Přidat reakci
1 ...... [82] ...... 92
Zpět na obsah sekce CO2 • Zobrazeno 82872x