CO2
to co pises ze mas je redukcak na kyslik - krome toho ze ma jinej zavit nez ma standardni COckova flaska tak je delanej i na jine tlaky - 5tka na tom budiku je opravdu 5 baru
takze nevim zda pujde seridit na tak malo a tak jemne - je treba ho seridit na co nejmene klidne 0.5-1 baru
problem je, ze tyhle redukcaky nejsou delane na velmi jemnou regulaci - vetsinou propousteji - takze pokud jej na vystupu zaskrtis (jehlovym ventilem nebo EMV) tak maji snahu na vystupu se natlakovat bez ohledu na nastavenou hodnotu - protoze podchazeji
je treba si uvedomit, ze jsou delane na prutoky radove jednotek az desitek litru za minutu
Nemám tam červenou stupnici jako třeba u Mestrinerů a protože jsem fyzikálně slabší kousek, tak možná i to co vydávám za 5 barrů nemusí být pravda.Já prostě na tom pravém budíku měl nastavenou pětku.
Mám tento redukčák
www.autogenprofi.cz/… je to hned ten první. Na pravém budíku má stupnici od 0-16 barrů. Jaký průtok doporučuješ na něm nastavit?
no tak to preci sniz - od toho tam mas prece redukcak
5 baru je tlak, kterym bys mohl tlacit COcko do 50m hloubky !! Je to naprosto zbytecne
pokud nemas vodu v akvarku tak ukazuje naprosto presne
pokud tam mas 50cm tak by mel ukazovat 0,05 atm
Protože mi mezi a EMV praskla jak normální tak i silikonová modrá hadička tak přemýšlím jaký tlak, a kde vzít 20 cm tlakové hadičky 6/4mm. Nechce se mi dávat 150Kč za poštovné.
Můj manometr ukazuje 0.
Proč používáš v tak velkém akváriu magnetický ventil. Jednodušší je jet non stop. Záleží jak CO2 rozpouštíš. Pokud nepotřebuješ příliš velký tlak, třeba přes keramickou patronu a stačil by ti třeba cigaretový filtr. Pak ti to hadičky klidně udrží. Mám to tak několik let a jen jsem je stáhl vázacím drátem.
redukci určitě ne, možná spojku 1/8 ale stejně na tom emv mám z jedné strany úchyt jen na hadičku který nesundám je napevno.Možná se schová v té spojce ale bude přes něj procházet plyn do jehláku?
Prikláňam sa, určite to pôjde s tými redukciami
vsechno jde - pokud to nejde opravdu primo tak staci koupit je patricne prechodky
tak to bohužel nejde jinak bych je už dávno spojil bez hadiček.
a nejde to nahodou i bez hadicek?
ten jehlak jde natocit totiz rovnou do redukcaku (aspon tech beznych) - sam to tak mam
podle me jde ten EMV natocit rovnou do redukcaku a ten jehlovej by mel jit zase do EMV - staci jen z nej vytocit tu redukci na hadicku
v CB si nechavam plnit zde:
www.mapy.cz/…
areal byvalych kasaren - nevim jak se ta firma jmenuje
plni za slusne prachy i treba argon
V pátek papíšu kolik jsem platil za flašku 5kg.Odhamem 350Kč.
Prečítať celé vlákno
Zdravím, vím, že je to individuální, ale za jak dlouho se projeví změny při sycení co2?
Aplikuji BIO LINE od Dennerle (nádrž 125 litrů) rostlinky a podrobnosti v mé prezentaci. Vaše osobní zkušenosti :o)
davidus napsal: Pořád ještě nevím kde tlakovou hadici seženu kromně aqvaria.pl?V exo eko ji nemají. A jak na ten EM ventil to stačí nasadit a našroubovat krytku nebo to ještě nějak lepíte a utěsňujete?
Hľadaj všetko čo súvisí so vzduchotechnikou, u nás nájdeš aj v obchodoch s inštalačným a vodoinštalačným tovarom
asi jak kde...ja plnim 6kg za 230Kc...za ty prachy co tu lidi pisou bych toho moc nenasvaroval
nechapem ako u vas v CR mozu takto ryzovat na naplniach, u nas v SR naplnim 1.5kg flasu za 1.20 Eura
Manželka za půl dne nezjistila že něco uniká, syčení si nespojila s problémem a s toho že je spodek bomby zmrzlý si nevšimla.Pro mě to znamená 4 stovky na novou náplň.
Vím, spíš by to patřilo do zajímavých odkazů, ale protože je tady diskuze o tom co když, tak si to možná někteří rádi přečtou i tady. Kontrolu jsem nedělal, ale daleko od pravdy to nebude. Na konci je zmíněna dokonce akvaristika
.
www.macek.cc/… navic maloktere dvere v nasich domacnostech jsou naprosto tesne... takze cast co2 utece i do jinych mistnosti
Miso napsal: inak 6l je celkom dost, doma nikto nemol? nemas psa, masku, papagaja ? dost by ma zaujmalo aky to malo na nich vpliv . ja sam mam 2l flasu v izbe kde spim a preistotu si ju davam plnit len do polky, pretoze ked som si to vyratal tak 2l CO2 v izbe by som rano uz nerozchodil
ty velke flasky (ala hasicak) jsou 6kg (8l) a v bezne mistnosti pokud nespis ve spajzu nebo na zemi tak bys nemel mit absolutne zadnej problem - zviratka na zemi uz asi ano
pokud pocitam dobre tak 6kg CO2 je neco kolem 3200l takze v mistnosti napr. 4x5m kdyz to utece tak se to naplni do cca 16cm vysky
Já si myslím, že bys rozchodil i únik 6kg náplně, pokud nespáváš na zemi
. CO2 je těžší jak vzduch.
inak 6l je celkom dost, doma nikto nemol? nemas psa, masku, papagaja ? dost by ma zaujmalo aky to malo na nich vpliv . ja sam mam 2l flasu v izbe kde spim a preistotu si ju davam plnit len do polky, pretoze ked som si to vyratal tak 2l CO2 v izbe by som rano uz nerozchodil
klasicka na vzuchovanie urcite nie ta by v systeme nemala byt pouzita vobec pretoze neje robena na kysle prostredie CO2, a pokial mas EMG ventil za ihlovym tak medzi nimy ani ta v linkoch na CO2 pretoze nemusi vydrzat tlak ktory tam vznikne ked je EMG zatvoreny. V tomto pripade treba specialnu tlakovu na system CO2
Musi byt tlakova,normalni na vzduchovani pred el.mag.ventilem nemuze byt(drive ci pozdeji praskne!!!!
Raději někde seženu tlakovou, myslím že to ruplo asi při sepnutí elektromagnetu a protože to bylo mezi elektromagnetem a jehlákem tak stačilo za den ujít celejch 6litrů Co2.
Mně se osvědčila vzduchovací silikonová hadička
shop.miga.cz/… drží už více než rok. Já tam ovšem nemám elmag. ventil.
Tak na Nymbursku bude asi těžko nějaká speciálka. Napadá mě zeptat se v plnírně lahví nebo instalatéři a dál nevím. Nechce se mi platit stovku poštovné když potřebuji 20cm hadice. Ale kde vzít???
a co ta silikonova? ta by mela byt pevnejsi nez ta klasicka ne? a je bezne k sehnani...
Na to budeš muset asi do speciálky. Např. tady v Liberci máme Hostr - speciálka na hadice, pryžové výrobky a souvisejíví sortiment
Dá se na jejich stránkách stáhnout i katalog ve kterém jsou uvedeny hodnoty max. tlaku atd.
Kde se taková hadička dá koupit v ČR?V akvaristice je nemají.Aspoň Exo Eko ne.
Tak jsem přišel z práce a zjistil že mi praskla hadička mezi elektromagnetickym a jehlovim ventilem a vyfučela mi celá pětilitrová flaška.
Měl jsem tam normální hadičku to se používají nějaké speciální? Ta flaška byla úplně plná a je v ní prd.Nebudu se dále rozepisovat.
Výtok filtra nasmeruj na difúzor, aby rozháňal bublinky po celom akva, je to dobré aj pre rastliny, dostanú sa k nim živiny
Po tom týdnu zatím moc změn nevidím.Rodtlinky co jsou blízko difuzéru vypouští bublinky kyslíku ale ty co jsou dál ty ne.I když mám lipové dřívko část bublin se dostane na hladinu,né všechny se rozpustí.Pravidelně měřím pH a je mezi 6,5 a 6,8. Pro terčovce je to dobré těm vyhovuje i kyselejší voda okolo 6,2.
Vodný stĺpec je dostatočný keď sa bublinky dokážu rozpustiť a neunikajú von cez hladinu. Myslím, že je to v poriadku, no test je test. Vidíš na rastlinkách zmeny?
Výška sloupce je těch 57cm.
ved keby to bolo nebezpecne? -tak ani vyrobcovia per.testov by to nedavali na prisavku...
Přidat reakci
1 ...... [50] ...... 92
Zpět na obsah sekce CO2 • Zobrazeno 82872x