CO2
Půl roku u GLOGLO - nejvyšší čas na výměnu!
Už po 4 měsících rapidně klesá jejich účinnost.
Pokud jsou ty "původní setové" také širokospektrální, pryč s nimi.
teď nevím co jsou ty setovky zač, ale doma na to mrknu a napíšu - jsou to nějaké obyčejné
ty gločka mám asi 4 měsíce max půl roku...
ještě ale jde o ten elektromagnetický, aby se mi to samo vypínalo a zapínalo... hele - tohle já bych do kupy, ale stejně asi nedal - bylo by s tím hafo starostí a na to nemám moc času - radši si litr dva připlatím a dostanu hotovku...
ale díky moc za radu
0 24.04.2009 17:48 debian – kašlat na set
1. Sežeň si CO2 hasičák, a nech ho předělat na tlakovou láhev s plnícím ventilem cca 1000,- Kč
2. Redukční ventil 700,- Kč, prodejny svářečské techniky
3. Jehlový ventil, bez toho ti to nepůjde pořádně vyladit, akvaristika...
4. Počítadlo bublinek cca 200,- Kč
Celkový náklad by neměl přesáhnout 2000,- Kč
Bližší info o redukčním a jehlovém ventilu mám v profilu.
A máte alespoň hrubou představu o tom, jak dlouho vám už ty trubice svítí?
A co jsou zač ty "původní setové 18W"?
ty trubice by měly ještě nějaký pátek určitě vydržet - tím to asi nebude spíš mám takového samozařízeného holanďana a přestává to stačit. ten co2 optimat musím třeba plnit i dvakrát nebo třikrát denně
díky za odkaz...
...mám v akva poměrně náročné kytky a sice rostou, ale nemají takové barvy, jak bych si představoval...
Skutečně svítíte 11 hod. denně 4 zářivkami, jak píšete v prezentaci, a kytky "nemají barvu"? Není na čase vyměnit trubice?
CO2 set zkuste pohledat tady. Prodávají sestavy od JBL, tak snad to na vás nebude působit jako "udělané na koleně"...
www.aquato.org/…
Mimochodem - 500g náplň mi vydržela u 112 l akva víc než 6 měsíců.
Mozem, tvrdit ze sa moj kvasnicovy set vyrovna aj profi setu. Ja stym nemam ziadne problemy, ked uz tak si dokupim emg. ventil aby to bolo 100%ne a bude. Ten vodou chladeny emg. z pracky funguje, len to je tak o hubu
Ten isty ucel to splni a nemusis chodit naplnat flase iba raz za dva tyzdne spravis novy burcak
A o cene ani nehovorim...
To je len moja teoria
právě že hračička jsem, ale ne moc na tyhle věci - takhle něco vyřezat, slepit smontovat, ale ladit nějaký ventily atd...
spíš jsem chtěl radu stylem - kup si gejzír od rataje a bude to óká... ještě počkám, zda se někdo nevyjádří k shopakva.sk, protože za ty peníze mi to přijde hodně moc divadla...
Moznosti mam neomezene
Tak reknu konkretni radu - pokud nejsi hracicka, co ma rad "udelatka", rad se o ne stara a kouka jak blikaji cislice, porid pouze lahev, redukcni a jehlovy ventil.
Do rampy od filtru to asi moc nepujde (malo casu na rozpousteni), ale ja treba davkuji do vstupu ext. filtru.
Rucne nastavit pocet bublin, pozorovat a zpocatku vice hlidat Ph, a za chvili uz budes vedet jak to jde a jen obcas poupravis pocet bublinek, co bude ujizdet.
máš nějaké možnosti? představ si, že jsi v mé situaci - vím o tom prd - jen vím, že bych chtěl ceočkovat, protože mám v akva poměrně náročné kytky a sice rostou, ale nemají takové barvy, jak bych si představoval - uvažoval jsem o sycení ceočka přímo do rozstřikovací rampy od filtru a jak jsem už psal - abych se o to nemusel starat. cena sice hraje roli, ale pohodlí je pohodlí... rozumíme si... stačilo prostě říct, že vám chutná...
Je pak otazka, zda elmag ventil, nebo komplet rizeni s Ph sondou.
A samozrejme otazka ceny.
Podle financnich moznosti bych to resil bud komplet rizenim se sondou (nakladnejsi na porizeni i provoz, sondu treba obcas kalibrovat, cas od casu koupit novou), nebo prostou lahvi s redukcnim a jehlovym ventilem, bez elmag., a z te bych bublal stale, den-noc, a pouze obcas seridil pocet bublinek.
Rozhodne, pokud je misto, lahev vetsi, 1500-2000g
přísavníku - na tebe sem tu čekal...
ty si za chvíli se svými schopnostmi vyrobíš i jadernou elektrárnu, ale já chci něco hotového a bez starostí!!!
Co kvasnice sa ti nepacili?
Ja som snimi spokojny
přemýšlím o koupi profesionálního CO2 setu, ale nějak moc se v tom neorientuju. V současné době používám CO2 Optimat od Tetry, ale je hrozný opruz každý ráno plnit membránovou nádobku, aby mělo co unikat. Přemýšlel jsem o 500g bombě(asi plnitelné) s elektromagnetickým ventilem, abych se o to nemusel starat a samo se to vypínalo a zapínalo - doporučíte někdo něco? poměrně se mi líbí céočka na shopakva.sk, ale přijde mi to takové udělané na koleni a nevím zda se tomu dá věřit... akvarko mám 112l s čistým objemem tak 90 litrů - díky za rady a nápady (Ps: kvasnice neraďte - to už mám za sebou...)
Díky, zkusím to, doufám, že nezpůsobím nějakou katastrofu
Mam to zapojene: lahev - hadicka - lipove drivko.
Díky
A máš to v té původní láhvi, zapojené stejně? Jaké máš zkušenosti s tím zásobníkem, já jsem ho vyměnila za lipové dřívko, ale co bude lepší u burčáku? Předem moc díky za rady
0 20.04.2009 23:17 akar77 – Re: jirkap
Pokud by někoho zajímalo, tak já jsem vyzkoušel celkem stabilní roztok, do 2L láhve 300g cukru, 1,5 kávové lžičky sušených kvasnic a 1,5L vody, bublá to naprosto stabilně a jemně, žádné prudké reakce na počátku. Autor tohot koktejlu dělal nějaký výzkum a testoval snad deset druhů koktejlů a tenhle vyšel nejstabilněji a nejefektivněji, říká, že to vydrží i 3 týdny téměř stabilně bublat.
Jinak koho to zajímá jak jsem vyřešil difuzi a počítadlo bubliv v jednom zařízení, tak viz. mé akva v sekci fotky
Stálo mě to asi 50,-kč
Me to take prestalo bavit. Do te lahve davam 100g cukru, 2ml kvasnic a 450ml vody. Bubla to 10 dni.
0 20.04.2009 21:30 darka [520] Mám tento výrobek
www.zoo-hobby.cz/… a už mě nebaví stále kupovat nové náplně za cca 200 Kč
Přemýšlím o burčáku, ale chtěla bych použít původní láhev(0,5l), protože sedí do polystyrenového obalu, který už mám nalepený na akva a byl součástí sady. Co myslíte, je to blbost bublat v tak malé láhvi?
Akva má čistý objem cca 90l.
Mne sa to nestalo...bude to tym dnom...tento vikend odkalujem a menim vodu takze dufam ze tobude dobre.
Ne každý co s tím začíná přesně dodrží postup. To, že se to nestalo tobě neznamená, že se to nemůže stát nikomu. Stačí si tu pročítat fórum a uvidíš, že se to sem tam stane.
Stale nechapem ako sa moze do AQ dostat burcak z kavasnic. Pri normalnom pouzivani nemoze byt tak burliva reakcia aby to *vykypelo*. Preto sa nema doplna plnit flasa.
Satle nechapem ako sa to moze niekomu stat
...
CO2 je plyn ten vodu kalit nebude. Pokud ho vyrábíš kvasnicemi a trochu burčáku se tam dostane tak to je pak jiná
.
Špatně jsem se vyjádřil - teplota vody při kvašení samozřejmě roli hraje. A významnou. Pokud jste "...nacapoval studenu vodu a zacalo to bublat az jeden a pol dni...", pak musíte mít hodně chladno v místnosti.
Já ale reaguji na postup, který zde doporučila Hatomi - použít půl kostky kvasnic do tak malé láhve (a k sycení "tak malé nádrže"!!!), musí vyvolat ohromnou reakci, i kdyby byla použita voda vody nižší teploty. Snad jen o něco později. (K velkému "pšouku" by v takovém případě stačila pokojová teplota...)
Podla mojich skusenosti je to teplou vodou. Ked som nacapoval studenu vodu zacalo to bublat az jeden a pol dni. ked som dal teplu vodu, tak to zacalo o dve a pol hodiny
Ja si rad vypocujem cim to podla Vas je
Je od vás docela odvaha radit jiným, jak na CO2 kvašením cukru, když máte s touto problematikou zhruba dvoudenní zkušenost...
A jak to tak vypadá, výsledek ve vašem podání je docela na pováženou...
Teplou vodou to není - důvod je jinde.
mě to také jde hodinku po založení
Bude to asi tím,že na zalití používám teplou vodu
Tak už mi to tak hodinu valí.
Hodinu po "založení"?!
Tak to bude "fičák"!
0 18.04.2009 00:26 Bondik Tak už mi to tak hodinu valí.20 bublinek za minutu.Paráda.Ráno to hnd narvu pod nácucku do vnějšího filtru a to by nebylo,aby pH nešlo dolů a kytci nezačaly bujet.
0 17.04.2009 22:04 Bondik – Re: Hatomi
Díky-hned na to valím
já dávám polovinu zhruba 20g-rozdrolim,zozmíchám,cukr dám přiměřeně a pak pomocí škrtítka upravim bublání zhruba 15 bublin za minutu-na noc vypínám(pomocí iněkční stříkačky) a nemůžu si stěžovat
0 17.04.2009 21:20 Bondik Přeji hezký večer.
Prosím,kolik mám dát čerstvých kvasnic-droždí (jediné,co mám doma) na 1,5 l vody a 300 g cukru do 2 l PET lahve?
Teď jsem si udělal CO2 kvasňák a do zítřka do obchodu času móóc,že
.
Děkuji za rady
Starší reakce
0 14.04.2009 19:05 lopen – Re: Eff
Ahoj pytlík má 7g.akorát bych to chtěl rozjet ve větší lahvi ale bojím se tlaku co nastane.tak používám tu lahev od sifonu kde jsem si udělal i pojistný ventil s klasického ventilku z auta.
Řekl bych že pro lopenovu 300 litrovku bude jeho půlpytel adekvátní množství. Klasický pytlik sušeného droždí má tuším 7-10 gramů.
0 14.04.2009 16:26 J4ck – Re: lopen
Pul pytle?
a jak je ten pytel velkej by jste mohl uvest?
tak to necham cez noc,díky
0 12.04.2009 19:41 lopen – Re: Dixon
ja pouštím celodeně a pohoda. Když jsi udělám kokteil tak mně to začne bublat skoro hned.Já totiž nechávám vždy trocho starého kokteilu v láhvi a doplním novým kokteilem.Používám láhev na výrobu sifonu a dávám tam hrnek cukru a pul sáčku sušených kvasnic. jede mně to 10dní objem té láhve nemá skoro ani litr.
skusil som do 2L...pre istotu som to hned nedal do akva ale je to na zahrade...pekne to bubla...uvidim,teraz nemam 5L kanister ale zozeniem a urobim ako ste napisali
Hrnek cukru + 2ml kvasnic do 2 l PETláhve je "tak akorát" pro nádrže o objemu kolem 100 l. Té vaší "500" to nic moc nepřinese...
Zkuste to, co jsem napsal: 5 l kanystr, 1 kg cukru a 10 ml kvasnic. A nedávejte toto množství cukru a kvasnic do 2 l PETláhve!
preco?ja by som dal cca hrncek cukru a 2ml kvasnic...
a do 2L PETky?
Do 500 1 akviška?
5 l kanystr (např. od "destilované" vody), do něj 1 kg cukru a 10 ml sušených kvasnic.
aha,spravim do jednej,kolko cukru a kolko kvasnic?
tak aby to nebolo moc burlive,aby mi to nevyhodilo ryby z akva....
Do druhe jde plyn z te prvni, a probublava vodou a jde zase pryc. Vyznam - dve lahve je tezsi prevrhnout nez jednu, kdyby nahodou kvasnice kvasily moc bourlive a vykypely, vlezou jen do druhe lahve, ne do akva.
Přidat reakci
1 ...... [80] ...... 92
Zpět na obsah sekce CO2 • Zobrazeno 82872x