Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

CO2

 

NápovědaFórum » CO2 » Zkušenosti a rady 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 75 Přejít na další stránku   1  
CO2
souhrn praktických zkušeností se skládáním tlakových setů
rybicky.net/clanky/1177-co2-z-tlakove-lahve-skladame-si-svuj-set-z-overenych-levnych-komponent
Jak aplikovat CO2 z hasičáku - hodně informací o tlakových lahvích, redukčních ventilech...
rybicky.net/forum/12810
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.09.2009 14:56 Muž hf [54]
Aha, koukám že sem ten Sera reaktor špatně pochopil, to T je obyčejná odbočka (s regulací průtoku (asi na výstupu, čímž se mění poměr vody co leze skrz ten výstupní škrtící ventil a vody co jde tou malou odbočkou do reaktoru). A ten reaktor přijde celej dovnitř do akva...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.09.2009 13:24 Muž hf [54] – Re: BART
Já asi objednám tu 2k láhev i s tím základním redukčním ventilem z toho Slovenska.

www.akvashop.eu/…
www.akvashop.eu/…

6kg flaška se dá bazarová jak sem koukal sehnat kolem 1000 jenže se mi stejně nevejde do skříňky pod akvo.

Takže to bych vymyšlené měl, jen mi zbývá ten CO2 rozpouštěcí nesmysl (reaktor). Velice se mi líbí externí (do skřínky k filtru, napojené na vývod vody z filtru). Dávat další krám přímo do akvárka se mi nelíbí no. V tomhle směru zkusím asi něco zbastlit.

P.S. Nevíte jak přesně funguje tohle?
www.exo-eko.cz/…
To vypadá jako že se to napojí na hadici z filtru (dvojitým T) a část vody tak je honěna do toho válce kde se míchá s co2 přiváděným hadičkou a zase odtéká tím druhým T zpět do té hadice co jde do akvárka? Je to tak? Používáte to někdo?

P.S.S. Podle Tilmanovy tabulky jsem ke konci dne (konec svícení) s obsahem CO2 na hranici málo/správně. Dokonce i Egerie co se dříve okamžitě odvápňovaly po zapnutí 4té zářivky teď rostou beze známek odvápnění i když už měsíc svítím naplno. Takže otázka do pranice, má to sakra smysl?

P.S.S.S. S akvárkem jsem už dlouho nic nedělal (nová rybička, kytka, atd), takže moje nutkání pořídit CO2 (rozuměj COKOLIV nového) do akvárka pramení dost z tohohle směru. Chápete jak to myslím ne? :-P
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.09.2009 13:14 JuraS – Re: Acinonyx
Stříhat mi nevadí, jen jsem 14 dní kvůli rekonstrukci v bytě neměl možnost. a pak pomocí co2 snižuji pH na optimální hodnotu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.09.2009 13:11 Acinonyx – Re: JuraS
Este prezrad, preco tam pustas CO2, ked sa ti to nechce strihat? :-D Nebolo by lepsie tam CO2 nepustat a strihat 2 krat menej casto? :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.09.2009 13:03 JuraS
hf napsal: Anubiasy nové listy rostou pravidelně a rychle ale ty starší se rychle rozpadají (dělají se v nich díry).

díry v listech mi spolehlivě dělá jeden ancík..jakmile nemá řasu, salát, okurku nebo prostě něco zelenýho tak se pustí do kytek..zprostředky mi vybrušuje díry..nejvíc mu chutnal echináč, lotos..ten především (asi taky ochutnám) a anubias..na stonovkách si nepochutnával..prostě co má listy na kterej se dokáže přisát...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.09.2009 12:35 JuraS – Re: BART
ano to je ten servis..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.09.2009 12:19 JuraS – Re: Sid
bude...fotky akva při stavbě jsem dával do otázky okolo stojanu..v neděli jsem převzali kuchyň po rekonstrukci a hnedle mi vyvstalo hafo prací které nemůžu dělat časově po úklidu v akva...(třeba polička na kořenky, světla v kuchyni, atd..)...jinak na akva se futr pracuje a ladí..z filtru jsem vytahal kilo šumících filtračních válečků, od soboty je koupená plná igelitka silonových drátěnek..(prý se prodavačka s vážnou tváří zeptala, zda nemají nějaké informace o tom, že by drátěnky nebyli když se tak předzásobují..že je to do filtru v akva nechápala..já to nekupoval)..dopředeu předesílám, že fotky nebudou moc dobré páč foťák je raněný..přežil pád na zem (spíš let po balistické křivce..) a nějak blbne...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.09.2009 12:12 Muž Sid [6629] - Rostliny – Re: JuraS
Nějakou fotku by to chtělo, ať se pokocháme všichni. :) Nebo lépe - prezentaci. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.09.2009 12:12 Muž BART [3] – Re: JuraS
hele ten Kovopodnik to je tohle? www.kovosluzba-hp.cz/… na tý Praze 10, chci se mrknout po nějaké té 1,5-2kg lahvi aby se mi vešla pod akva
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.09.2009 12:12 JuraS – Re: jose
tohle tam myslím mám..dneska asi budu dělat zahradníka tak čuchnu..a jestli to bude ono tak hnedle vyguglím nějaký recept..díky za nápad a palec nahoru...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.09.2009 11:37 jose – Re: JuraS
Skús použiť ako koreninu-http://rybicky.net/atlasrostlin/limnophila_aromatica :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.09.2009 11:05 JuraS
Jo a po pořádné a klidné prohlídce fotek z tvé presentace ti musím ještě napsat..připrav se na de fakto raketový růst..příprava znamená..buď známé na odběr kytek, ostré nůžky nejlépe nerezové lékařské a kýbl..škoda, že se nedají ty kytky z akva jíst (tedy kromě šneků nemám jiné zvířectvo a kdo ví třeba je z toho skvělý salát k jídlu..) ale každý týden - po počátečním rozjezdu (ten mi trval asi 2 týdny) můžu skoro každý 3 tí den vyhazovat kýbl zejména stonovek..lotosu trvalo asi měsíc než se zregeneroval a během 3 dnů rostl doslova před očima...klasické stonovky asi brzo vyhážu páč kdo je má futr stříhat..v katalogu rostlin prý 40 cm maximum a já ji mám 40 na výšku a na hladině leží dalších aspoň 20....a nebo to bude tou zářivkou osram floura 77 co svítí pro koukání naprosto hrozně..tak modrofilalově..prostě samotná to je hnus...ale v kombinaci se starým dnem, hnojivem tetra ke kořenům, hnojením od ryb a co2 se mi kytky za posledních 14 dní doslova zbláznili....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.09.2009 08:44 JuraS – Re: hf
Tak tvůj výpis má hlavu a patu a máš jasno co chceš. začni jako já..jdi na co2 nejprve petkovou metodou (klasika) a pak uvidíš co a jak..vyladíš si akva jako celek, začínat s profi setem jde ale je to jako bys začal jezdit na horským kole bez předchozí zkušenosti na dětské tříkolce a koloběžce..podívej se do tohohle článku www.akvarko.cz/… ten jsem si já vytiskl a bral si ho i na wc a uvažoval a uvažoval...jo a nepovažuju se za žádného odborníka..ph controller mi včera přišel z honkongu a zatím na něj čumím jako puk..podle současných návodů na fóru musí být něco jinak..v provozním manuálu nepíší nic o ustalování sondy a kalibraci doporučují provádět jedenkrát za 3-5 týdnů..tedy jestli moje technická angličtina na ten manuál stačí ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.09.2009 18:00 Muž hf [54] – Re: JuraS
Tak když jste se tu nabídli tak vás hned tedy zneužiju... :P

akvárko: rybicky.net/nadrze/6311
rybičky: 6 black molly, 6 paví očko, 5 bojovnice, 8 pancéřníček panda, 4 krunýřovec, 20 neonek, 10 kreveta (japonica), 20 (odhad) kreveta red cherry, 5 neritrinek + obvyklí šneci (levatka, piskořka a další)
voda: pH 7,0-7,5 (pozdě odpoledne), NO3 25mg, NO2 neměřitelné, tvrdost celková 6, uhličitanová 3-6 (Tetra kapky ukazují 3, JBL lakmus ukazuje 4-6). Jde o obvyklou pražskou směsovou vodu.
rostliny: valisnerie, egerie, echináče, anubiasy + další co si už nepamatuju. Všechno až na anubiasy roste uspokojivě, každý týden prostříháme cca půlku kýblu. Anubiasy nové listy rostou pravidelně a rychle ale ty starší se rychle rozpadají (dělají se v nich díry). Asi to chce nějaký hnojení. Dávám nepravidelně Tetra PlantaMin, poslední dobou spíš míň, zdá se mi že po něm kromě rostlin vyrazí i nějaká řasa).

A co chci. Tak pěkný kytky a rybičky zachovat tak jak jsou. Už nic přidávat nebudeme. Když to teď ale po sobě čtu, tak má cenu vůbec nějaký CO2 dávat? Mě to napadlo v souvislosti s alternativním využítím té paintballové láhve no.

Pokud bych měl pořídit nějaký set, tak určitě s elmag. ventilem (jaký má příkon v sepnutém stavu?). Kontroler a pH sondu asi nechci, to mi přijde už jako moc sraní, co jsem ze zdejších príspěvků vydedukoval, tak po optimálním vyladění rychlosti bublinkování by automatická regulace v závislosti na pH neměla být vůbec nutná, je to tak?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.09.2009 15:48 JuraS – Re: hf
Navrhuji ti pročíst fórum, je tady toho hafo..klidně napíšu, koupit redukční ventil ten a ten, koupit jehlový ventil ten a ten, profi hadičku co2, ph controller, elektromagnetický ventil, difuzer nebo směšovač ten a ten..nedá se to říct tak jednoznačně..napiš jaké máš akva, jaké chceš mít akva a jaký biotop a kytky máš, zda jsou pro tebe důležitější ryby než kytky či naopak, jakou máš vodu (tvrdosti kh a gh a ph vody), a hlavně co snese tvoje peněženka...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.09.2009 15:48 Muž filipsi [1295] – Re: hf
Ne, nestaci, tlak je nutne redukovat, jinak by ti to udelalo psss, a akva zamrzlo (a tobe umrzly prsty, kterymi to budes drzet.
Minimum je lahev + seriditelny redukcni ventil, at uz s dvema ci jednim manometrem. (edit po Jurovi: + jehlovy ventil, at uz koupeny, nebo vyrobeny ze zapalovave, nebo obsazeny v redukcnim)
Dal se meze nekladou, muze byt i elmag ventil pro spinani (napr casove), nebo i Ph meric se spinanim, ktery davkuje co2 tak, aby se Ph drzelo v nejake oblasti.
Koukni se na nejake hotove, prodavane vyrobky, napr. k ratajovi (nebo kamkoli jinam). Vlastnim poskladanim z komponent lze usetrit.


 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.09.2009 15:42 Muž hf [54]
Lahev tedy koupím v té kovoslužbě, na tu jsem už koukal ale co potřebuju ještě dalšího?

Poraďte mi prosím (ideálně stylem kup tohle, tohle a tohle) co je k tomu ještě potřeba?

P.S. Na co potřebuju redukční ventil? To nestačí jen přiměřeně pootevřít ten ventil co je na lahvi?

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.09.2009 15:10 JuraS – Re: hf
tahle bomba má velikost co do objemu jako velkej lybar na vlasy..to raději ušetři pár korunek a zajdi si do kovopodniku v praze..někde jsme o něk na fóru psali..psal jsem tam i kolik tam stojí certifikované naplněné láhve..tuším, že 1500 gr byla za 1200,- kč...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.09.2009 15:04 Muž filipsi [1295] – Re: hf
Nejlepe, pokud to je pouzivane, nesnazit se to skloubit "Sebrat" z akva co2 na vikendy neni dobre reseni. Koupit na akva novou, 2 (1.5) kg lahev + redukcni ventil.
Skloubit by se to dalo koupi pouze redukcniho ventilu na tuto lahev, ale lahev 12oz neni moc velka ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.09.2009 15:00 Muž hf [54]
Zdar,

Mám doma 200l akvárko slušně zarostlé a navíc tohle (používané jen občas o víkendu):

www.paintballshop.cz/…

Lze to nějak skloubit? Ideálně bych pořídil nějaký set nebo jednotlivé příslušenství dle soupisu a nainstaloval do akvárka. Co myslíte?

H.
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.08.2009 20:28 koblihcz
Bart napsal: tvrdost vody v naší lokalite je 1,07 mmol/L jak s tím naložit ve vzorečku :-( Tady si to můžeš převést
www.transcom.sk/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.08.2009 20:14 Usine – Re: Bart
Stačí ti jen test na uhličitanovou tvrdost,(KNK) to ostatní je zbytečný. Používám také Pražskou vodu ale jsou 3 druhy. Želivka, Káraný a mix což je můj případ. Ph metr si pořiď podle financí. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.08.2009 20:09 Usine – Re: Bart
Najdi si převodní tabulky mol dkh :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.08.2009 16:29 LucaBrasi1 – Re: Bart
Stačí ti tenhle test www.pet.cz/… a PH metr radši digitální je přesnější a jednoduší měřeni.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.08.2009 13:26 Bart – Re: vaclav
viz Místo dalších ptákovin si radši kup Phmetr a test na karbonátovou tvrdost - pořídím ale kterej PH metr + na tu tvrdost něco takovýho? www.pet.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.08.2009 13:21 Bart – Re: vaclav
do akvarka používám normálně vodu s pražského vodovodního řadu, na www.pvk.cz jsem si našel že tvrdost vody v naší lokalite je 1,07 mmol/L jak s tím naložit ve vzorečku :-( Omlouvám se za hloupé dotazy, akvárium mám již řadu let ale složení vody jsem dosud moc nezkoumal.... Ted se snažím to napravit a trochu vylepšít rostlinnou část akvária. hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.08.2009 20:20 Usine – Re: koblihcz
Ten vzoreček je jen pro to aby když začínáš, věděl jak na to. Postupně bude každý zvyšovat. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.08.2009 20:15 koblihcz – Re: vaclav
No já se díval ještě do profilu té winterovy 240 uvádí že má:
voda s reversni osmosy 3 dKH, 8 GH, 6,2 PH.
Podle toho vzorečku co jsi tu uváděl myslím ty:
počet bublinek za minutu = °dKH x objem akvária v litrech : 50
vezmu čistý objem 200l mi vychází 12 bublin/min. Tak jestli winter nebublá Pánu Bohu do oken. Tuším že na stránkách Rataje uváděl orientačně objem akva/10.
EDIT: Já bublám 10bb/min do 100l, 3,5 °dKH
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.08.2009 19:59 Usine – Re: koblihcz
Já bublám 8 - 10 bublinek za 10 vteřin. Pokud budeš mít ale tvrdší vodu musíš trochu přitlačit. 180 to je ale mazec. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.08.2009 17:34 koblihcz
winter napsal: Ja mam 240 l akva a jed 2-3 bublinky za sekundu tzn. asi 150-180 bublinek za minutu a bez problemu se mi drzi PH na 6,3No já nevím moc s tím zkušenosti nemám, ale není to nějak moc? Jasně nemusí být bublinka jako bublinka, každý má jiné podmínky, jinak zarostlou nádrž, někdo bublá jen ve dne jiný pořád, ale 180 bublinek za minutu do 240 litrů? Bych tak řekl tak neco mezi 20 a 40.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.08.2009 17:07 koblihcz
winter napsal: Myslim ze u Rataje by si sehnal podobny set levneji a mas to s Ceska. U rataje akorat bacha na to, ze ty pulkilove lahve co k tomu davaji nejdou znovu naplnit. Divam se na web a do konce srpna maji na nektere CO2 veci koupene v kamennem obchode 25% slevu :).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.08.2009 15:43 Muž Ebi Winter [5] - Živorodky – Re: Bart
Myslim ze u Rataje by si sehnal podobny set levneji a mas to s Ceska.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.08.2009 15:34 Muž Ebi Winter [5] - Živorodky – Re: Bart
Ve velkem akvariu se moc nemusis bat pokud tam mas dost rostlin a nemas zrovna zivorodky.Ja jedu nekdy az 180 bublinek za minutu a bez problemu.Velke akvarium je mnohem stabilnejsi takze nez se projevi nejaka zmena tak to docela trva.Jinak el.magneticky ventil se mi zda u velkych akvarii zbytecnost.Sam ho nepouzivam a bez problemu.Jinak ja jsem si slozil co2 set asi do 2000.Bomba s hasicaku asi za 400.Pak jsem sehnal svarovaci ventil pouzity asi za 500 a pouzity flipper od dennerle z bazaru asi za 300. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.08.2009 15:27 Muž Ebi Winter [5] - Živorodky – Re: vaclav
Ja mam 240 l akva a jed 2-3 bublinky za sekundu tzn. asi 150-180 bublinek za minutu a bez problemu se mi drzi PH na 6,3
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.08.2009 21:21 JuraS
Fotka k příspěvku akvaristik napsal Ale nemáme tu omítka na tom baráku ... Tak nevím, jestli je to hloupá reklma, nebo informace pro ostatní.


adresa www.akvaristik.cz/…
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.08.2009 20:07 Usine – Re: Bart
Vše je o penězích. Láhev 1,5kg jsem koupil za 400 kč na burze (nová stojí 1000 kč je černá takže to není hasičák) Vyměňuji ji výměnným způsobem v prodejně z hasicími potřebami za 100kč. Redukční ventil MINI stál asi 700 kč ve svářecích potřebách. Má jednu velkou výhodu, jdou na něm seřídit stálé nízké tlaky. Jehlový ventil stojí asi 500 kč. Počítadlo bublinek je za 20 kč trochu kvalitnější hadička a rozpouštět třeba v čerpadle. Na 300 litrové akva je magnet ventil hřející se ptákovina. Místo dalších ptákovin si radši kup Phmetr a test na karbonátovou tvrdost.
Začni s tímto vzorečkem a určitě se ti nic nestane
počet bublinek za minutu = °dKH x objem akvária v litrech : 50
Sestavení je stejně těžké jako u koupeného setu to znamená našroubovat a dobře utáhnou redukční ventil na lahev. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.08.2009 18:58 Muž akvaristik [274] - Rostliny – Dennerle
Bart napsal: Pokud bych chtěl 2kg lahev, elektromagnetický ventil tak je sada někde kolem 9 tis.

Ještě doplním, že cena za sadu s 2kg lahví na 600 litrů od Dennerle je u nás 5797,- Kč. Magnetický ventil bereme u Rataje a je kolem 1000,- Kč. Ale nemáme tu omítka na tom baráku ... Tak nevím, jestli je to hloupá reklma, nebo informace pro ostatní.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.08.2009 18:47 Muž akvaristik [274] - Rostliny – Re: Bart
Vaše reakce mne mrzí. Nemám problém sem přestat přispívat. Jinak - obchody nám jdou docela dobře děkuji za optání. Jestli máme na baráku oprýskan omítku, no, my jsme začali raději uvnitř. Zdálo se nám to potřebnější.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.08.2009 14:17 Bart – Re: JuraS
akvaristik je ve všech tematech .... asi mu ty kšefty moc nejdou
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.08.2009 13:38 JuraS
jen doplním..prošel jsem web akvaristik v klidu celý..až na příšerné zpracování webu (nasadil bych nějaký instantní systém co má hlavu a patu..) tak fotky z prodejny se mi líbí..být ta prodejna v praze nejlépe někde na žižkově a nebo v dejvicích pak se tam budu chodit rád zastavovat..takhle nakupuju jen v obchoďácích co mají otevřeno večer a nebo o víkendu...
sid souhlas..a s doplněním o controller se může spotřeba značně snížit..jo a záleží na počtu a typu kytek a svícení..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.08.2009 13:36 Muž Sid [6629] - Rostliny – Re: koblihcz
Druhá věc, jak dlouho např. 1500 gr naplněná láhev vydrží...
To záleží na mnoha aspektech. :)
Jak je velká nádrž, do které chcete CO2 přidávat, jakou koncentraci budete chtít dosáhnout, zda použijete elmagventil pro přerušení sycení "přes noc", čím budete CO2 rozpouštět a v neposlední řadě na těsnosti systému. :-D
Moje vlastní zkušenost - 500g láhev, CO2 12hod./den, 112 lt akva, udržování pH cca 6,7-7,1, alkalita cca 8dKH = výdrž půl roku. Tytéž podmínky a láhev za měsíc prázdná... :-O Netěsnost. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.08.2009 12:27 koblihcz – Re: Bart
no já teď oprášil kvasnice, kdysi jsem si to vyrobil včetně jehlového ventilu ze zapalovače a jsem spokojeny, CO2 sety mi přisly celkem drahé, ale za 1199 + poštovné od poláku + plná láhev je to celkem v poho, otázka je jestli to za to stojí. Druhá věc, jak dlouho např. 1500 gr naplněná láhev vydrží.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.08.2009 11:50 Bart – CO2 set
je fakt že jak se tu objeví obchodník, objektivita jde trochu stranou. - jinak já věřím že komponenty od Dennerle jsou nejlepší, bohužel taky cena je dost vysoká, za 3500 je opravdu velmi základní sada s 500g jednorázovou lahví /nemám zkušenosti ale předpokládám že to dlouho nevydrží v 290L akvariu/ nová jednorázovka stojí kolem 500, 2kg plnitelná lahev Dennerle je za 3500. To nemluvím o elmag ventilu. Pokud bych chtěl 2kg lahev, elektromagnetický ventil tak je sada někde kolem 9 tis. Asi se první podívám po nějaké menší C02 lahvi a pak se v klidu podívám po ventilech. CO2 jsem nikdy neměl tak tam možná ted na 2-3 měsíce zkusím nějakej set BIO kvasem, trochu to poddimenzuju abych nenadělal paseku a uvidím co kytky, když jim to bude prospívat přejdu na lahve..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.08.2009 10:32 JuraS – Re: akvaristik
Přiznám se bez mučení, že jsem se o fy. akvariskik.cz dozvěděl až z tohohle diskutování..teď se koukám na web..mě osobně přímo odrazuje fotka v kontaktech..oprýskaná omítka na baráku, vlhkost a okna špinavá..sorry ale moje hodnocení je barák kdy bydlí "nepřízpůsobiví" občané...možná je m-banka dobrá a nikdy nezkrachuje, ale pro mě banka musí mít ten nejbytelnější barák za celýho města...už od divokýho západu jedinej zděnej barák v city byla banka a...kriminál...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.08.2009 10:06 Muž akvaristik [274] - Rostliny – Re: JuraS
Mám naprosto stejný názor, existují díly, kterí bereme do prodejny z úplně jiných zdrojů. Hadice z OBI se lámou v ohybech, ale máme jinou značku za super ceny. Co do "budíků" mám jiný názor, mám trochu vztah i ke strojařině a ventil ze sady svářečky CO2 je prostě podle mě nevhodny, protože přesnost dávkování je špatná. Stejně jako u výrobku, který prodává firma Rataj. Jde o to, aby se udržel tlak po celou dobu vyprazdňování lahve stejný. Jinak si myslím, že spousta akvaristů našich zkušeností může dobře využít, protože máme výhodu - můžeme si ty věci vyzkoušet. A na tom neěetříme a máme v prodejně opravdu několik zařázených nádrží a veškerou techniku tam zkoušíme. V současné době používám už pátý dufuzor. Proč potom neporadit. Pokud se u nás zákazník zastaví o radu a my se mu věnujeme třeba hodinu, i když si nic nekoupí, jsem rád, když nás aspoň doporučuje. Tenhle si koupil jenom ventil a nechal si udělat od nás redukci a zbytek si udělal sám. Ještě k té reklamě: Chtěl bych, aby se alepoň akvaristi dozvěděli, že prodejny v hypermarketech a na eshopech už dávno nemusí být nejlevnější a ne každý tomu rozumí. My neprodáváme za každou cenu. Ale pokud to chci říct, tak pod vlastní identitou. Proto jsem se sem přihlásil.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.08.2009 09:11 JuraS – Re: akvaristik
Řekl bych, že nejkvalitnější ventily například (pro mě prostě budíky) seženu v potřebách pro potravinářství a nebo sváření..já nakupuju na aukru (a to jsem jen nakupující a ne nikdo od nich a dělám jim reklamu zadáčo..)..dělám 3 vzájemně se propojující koníčky a když koukám co se složitě bastlí doma v dílničce při lodním modelářství a co se přitom dá nádherně použít z akvaristiky a o propojení akvaristiky s rybařinou vůbec nemluvím...co je v jednom koníčku drahé je v tom druhém dávno známé a používané..jen třeba k jinému užití...ale wo tom to je..aby se všichni nabalíkovali a byla zaměstnanost...originální hadice k eheimu ? v obi k sehnání na metry úplně stejná (jen s jinými nápisy) zelená hadice na metry...třeba...udivuje mě, že někdo napíše že tohle a tohle je pro akvaristiku zbytečně moc dobré a drahé..tak to fakt nedělal nikdo těžkou kaprařinu..to prostě musíš, ale musíš mít tuhle krabičku (co má hodnotu sotva 30 kaček) ale protože je na ní logo známé značky pak stojí i 2000..ty ji ale prostě musíš mít...(takovej je můj kámoš)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.08.2009 08:52 Muž akvaristik [274] - Rostliny – Re: koblihcz
Odpověď je jednoduchá, jsme na dovolené a prší a mám čas, takže se mohu věnovat internetu. Normálně ten čas nemám. JInak odkaz mezi obchody jsme také neumístili my, donedávna jsem nevěděl, že na tomto webu odkaz máme... Já osobně jsem měl možnost posoudit rozdíl mezi ventilem od firmy Rataj a Dennerle, musím říct, že rozdíl tam opravdu je. Ono záleží na tom, kdo to železo vyrábí. Ale opravdu to nikomu nenutím. Že jsou tyto výrobky na českém trhu předražené je bohužel pravda. Všechny zdravím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.08.2009 07:41 JuraS – Re: vaclav
Václave ten redukčák ze zapalovače jsem si taky podle aivoshe udělal a měl jsem ho v setu petky když jsem dávkoval do přisávání čerpací hlavy. jakmile jsem doplnil difuzer C-170 boya tak ten tlak co je potřeba na "profouknutí" difuzní keramické tablety nevydrželo spojení regukčáku s hadičkou..prostě to "vystřelovalo"..nepomohlo ani lepení gelivými vtřeinovými lepidly..no ony se tahle materiály..silikonová hadička a ty tvrdé plasty hodně špatně lepí..nehledě, že na druhé straně je jen tryska z původního hořáku zapalovače..a na tu se taky blbě něco napojuje..chci jen říct, že ani tahle homemade cesta nemusí být úsporou času a peněz..stačí sledovat aukro a tam se najdou super ceny..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   25.08.2009 07:20 koblihcz
akvaristik napsal: Ano, reklamu potřebujeme jako sůl, protože s o nás neví a nemáme eshop. Ale myslíme si, že nejlepší reklama je spokojený zákazník. Já osobně proti působení prodejců na webu tohoto typu nic nemám. Pokud dobře poradí, pomůžou, napíšou nějaký zajímavý článek. Ale už mi dost vadí, když se pod jinou identitou vydávají prodejci za své spokojené zákazníky. Uživatel akvaristik se zaregistroval a reagoval pár minut po té co jeho "spokojený zákazník" kreek bránil firmu akvaristik ohledně dělání si reklamy. Tomu říkám "být pořád ve střehu na obranu své firmy" obzvláště pokud je to v 00:19 v noci. :) Každopádně, kdo má chvilku pročtěte si příspěvky uživatele kreek ve fóru, musím říct, že pro firmu akvaristik odvádí opravdu dobrou práci. rybicky.net/profil/10723&akce=forum Ani po jejich přečtení se nemůžu ubránit pocitu, že to psal spíše prodejce než spokojený zákazník.
Ale k tématu, mě by tady zajímalo, proč tedy sety od firmy akvaristik jsou lepší než slovenská složenina z Hydoru nebo než Polsko bez jakékoliv záruky. Nemám s tím žádné zkušenosti, největší položka je asi ten redukční ventil a nějaká ta regulace/dávkování přijde mi, že je kus železa na kterém se těžko něco pokazí, nebo se mýlím? Ta polská cena mi přijde hodně dobrá, dobře nemám záruku, ale zase si můžu po dobu 3 let každý rok kupovat úplně nový set a pořád ušetřím, než bych to pořídíl u firmy akvaristik.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.08.2009 00:36 Muž akvaristik [274] - Rostliny – Re: ustavprochore
Ano, reklamu potřebujeme jako sůl, protože s o nás neví a nemáme eshop. Ale myslíme si, že nejlepší reklama je spokojený zákazník. A že se občask něčemu vyjádříme je proto, že mimo našeho obchůdku nás rybyčky strašně baví a umíme je chovat. Pokud to někomu vadí, pak se omlouváme.
souhrn praktických zkušeností se skládáním tlakových setů
rybicky.net/clanky/1177-co2-z-tlakove-lahve-skladame-si-svuj-set-z-overenych-levnych-komponent
Jak aplikovat CO2 z hasičáku - hodně informací o tlakových lahvích, redukčních ventilech...
rybicky.net/forum/12810

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [75] ...... 91 92

Zpět na obsah sekce CO2 • Zobrazeno 82380x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/264-co2?od=3701