CO2
Podivej se na nadrz Ustavprochore. Ma tam vse polopaticky vysvetleno. A nediv se,ze to po 3 hodinach jeste nebubla. Me trvalo 5 hodin,nez se to rozjelo.
...Nechytejte me za slovo, psal jsem na pochopeni...
Vás je ale nutné chytit za slovo, protože používáte konkrétní čísla, a to čísla nesmyslná! Jak píše Ustavprochore - chytit se toho, co jste ve svém příspěvku "stvořil", nějaký věci neznalý člověk, tak zapláče...
Škrtítko-neškrtítko!
Pokud považujete CO2 za prostředek negativně ovlivňující kvalitu rostlin, pak byste si mohl něco počíst o Liebigově zákonu minima. Z něj pochopíte, že kvalitu rostlin ovlivňuje nejvíc ten faktor, kterého je v prostředí "relativně nejméně".
Nikdo vás nenutí přesné poměry počítat, ale přečte si to tu nějaký začátečník, lupne to tam a pak se bude hrozně divit, že si otrávil ryby. Už chápete, proč jsem reagovala?
A ty "rychlokvašky"? Je to všechno o rovnováze.
0 14.02.2010 02:55 GP – Re: joxa
tu hadici do akva samozreme musis vest z co2 ne z vody...
Nechytejte me za slovo, psal jsem na pochopeni. Nebudu počítat přesný poměry a taky záleží jak hodně rozpouštíte a navíc existujou taky škrtítka atd. Jináč kytky s co2 mi přijdou docelal rychlokvašky, zlatě kdyš rostou normálně jak maj pěkně zelenoučký listy. Věc názoru
Sakul napsal: Chtěl bych jen podotknout, že používání co2 jde na úkor kvality rostlin!!!
Tak já mám asi nějaký divný kytky, na umělé sycení akva CO2 si rozhodně nestěžujou.
A jen tak mimochodem, to dávkování půl kila cukru a 5 - 10 g kvasnic na 90 l akva máte vyzkoušené? Slušná "prda", dovedu si to představit tak akorát na silně osvícené a hnojené akva bez ryb, jinak bez znalostí parametrů vody ani omylem!
...5g kvasnic 3 male lyzicky cukru a 0,4 l teplej vody... som tam pridal este asi 3,5g kvasnic a asi 2 lyzicky cukru...
Zkusil jste si něco o přípravě "burčáku" přečíst?! A ten kámoš, co se dost vyzná - ten se vyzná v čem?
...asi 2-3 g drozdia... co som spravil zle?...
2-3g kvasnic?!
No potěš hodiny! Který dobrák vám to nakukal?!
0 13.02.2010 17:53 joxa – Re: vaclav
JO sorry někde je chyba hodím to na ulozto...http://www.ulozto.cz/3976480/co2.gif
0 13.02.2010 17:47 Usine – Re: joxa
Ten obrázek se ti moc nepovedl. Koukni se na jeho velikost a formát.
0 13.02.2010 17:42 joxa ahoj, chci také začít přidávat CO2 vlastní výroby, mám vymyšlené dvě lahve a z té druhé do nasávání filtru viz obrázek. Může to tak být nebo to udělat jako Martafix, jen bez kamínku v lahvi abych mohl počítat bublinky
0 13.02.2010 17:33 pavol – co2
sry no ale asi na nieco tak ta tepla voda trochu je
0 13.02.2010 17:31 Pavol – co2
u mna bol vcera kams ktory sa do toho dost vyzna a vie o tom strasne vela tak mi povedal za taku teplu ale nie moc
ahojte.. taktiez som si vcera namiesal kvasinky... asi 2-3 g drozdia... 3 dl vody.. a 80 g cukru... do 0,5 l flase... a ani bublika... :( .. co som spravil zle?? daujem za raday..
Při těch poměrech bych řekl, že ti to bude dělat od zítřka jednu bublinu za 2-3 vteřiny, po dobu cca 10 dní, pak to může začít klesat.
Při teplotě nad 23 stupňů můžeš do dvou hodin očekávat první bublinky.
Starší reakce
0 09.02.2010 16:17 GP – Re: Wrata
proti logice mirne receno... prosim, co jste tim sledoval? jiank burcak dokaze vyvinout poradny tlak a pokud mate tl. lahev, tak je to jedno, ne? kazdopadne si rozmyslete jestli chcete cig. filtr nebo kaminek....
Je to o tlaku a Jack má pravdu - dát za filtr kamínek je proti logice.
Nevim..mozna mas pravdu.. To by se videlo kdyby to fungovalo..Nechi zbytecne rozdelavat burčák,když nevím jestli stejne nebudu muset vymyslet neco jineho..protoze rozhrabavat substrat se mi moc nechce.
Otazka zni: Ma CO2 lepsi pruchodnost nez vzduch?
0 09.02.2010 11:52 Jack – Re: Wrata
Takze jestli to dobre chapu... tak jsi dal do hadicky cigaretovy filtr..a za nej nasadil vzduchovaci kaminek? Pokud ano... tak si myslim ze ten cig. filtr je tam k nicemu... pac za nim se mikrobublinky ktere udela zase spoji a vyjdou pres vzduch. kaminek tak velke.. jako by tam zadny cig. filtr nebyl ne?
tak to zkus pomoci injekcni strikacky ci pumpicky na kolo.....
To netusim,je to takova relikvie...ale utahne bez problemu tri filtry - bublifuky. Asi to budu s tim CO2 proste muset vyzkouset..
Spise jsem mysel, jestli treba nekdo nevi, jestli nema Co2 lepsi pruchodnost, mensi molekuly nebo tak neco..
zalezi jaky mash vzduchovaci motorek... jaky tlak dokaze vyvinout... co2 muze mit dost vysokej tlak...
Tak jsem vyzkousel nacpat cigarerovy fitr do hadicky..dal jsem tam zhruba 1/3 z celeho fitru a aby se nenamocil pod vodou daal jsem jeste vzduchovaci kaminek a cele to strcil pri zakladani akva do pisku..vysledek? Testoval jsem to s malym vzduchovacim motorkem,ale ten to neprofoukne..:( Bude to fungovat s CO2? Projde zkrz to kdyz vzduch ne?
Starší reakce
U mě jsou vidět okamžitě v rychlosti růstu..
Zatím používám CO2 krátce, ale jede non-stop a dle měření pH(nejnižší 6,6 ráno) při 6,5KH.
Asi to bude tím, že se nesnažím o co nejvyšší účinost difuzérem. Mám "pouze" malý kamínek, který tvoří bublinky o jemnosti cca 0,8mm
Starší reakce
5 24.01.2010 01:05 jose – Re: pancéřníček
to sa mi nezda, v normalnej vode by sa to stat nemalo
Já naopak s lipovým dřívkem dobrý zkušenosti nemám,do 3 týdnů vždycky shnilo
No jak se znám, tak bych to taky určitě rozbila, tak zůstanu u low-tech řešení - cigaretový filtr. Balíček 100 ks asi za 20 Ká mi nějaký ten rok vystačí.
tiez som pouzival cig.filter
ten mam tiez "zadara" len obcas som mal cigu kratsiu...
"problem" je len v tom ze cim dlhsie tim vecsie mas bublinky...
to lipove drievko je lepsie a hlavne "stabilnejsie"
tieto keramicke sa mi pacia - co sem dal Sid...-dobra cena...
ale tiez to daako "moc" neriesim v jednom akva mi ide "burcak" non-stop...
to ma len tak napadlo vyrobit tu patronu z L.dreva
Jeden takový difuzér jsem zlikvidoval poměrně brzy...
Nedošlo mi, že sklo je křehké a při nasazování hadičky jsem ulomil tu skleněnou tyčinku...
Vyzkoušenou životnost u Boyu 100 mám - v mém případě asi 1-1,5 roku. Na horní části patrony se usazovaly přisedlé zelené řasy - ty jsem čas od času vyčistil pomocí Sava a kartáčku. Dělal jsem to vždy, když se průchodnost patrony snížila natolik, že tlak plynu "vytrhl" hadičku z difuzéru...
(Ta ač silikonová, přesto po čase ztratila pružnost a neustála narůstající tlak.)
Možná je to jen subjektivní pocit, ale intervaly zanášení patrony se zkracovaly(?).
Nedávno jsem natrefil na klasické pískovcové (vzduchovací) kamínky a jedním z nich jsem difuzér nahradil. Velikost bublinek je sice trochu větší než u Boyu, ale zase je to "bezúdržbové zařízení".
Dokonalost rozpouštění tak nějak neřeším; mám odsledováno, jak namíchat burčák (a kdy jej vyměnit), aby to rostlinám něco dalo a rybkám neuškodilo.
EDIT: A ještě postřeh: postupně, jak se patrona zanášela, hledal si tlak plynu snazší cestu, takže "před vytrhnutím hadičky" už šly docela velké bubliny z několika málo míst a ne drobounké bublinky většinou plochy patrony, jako když ta byla nová nebo vyčištěná...
Jj, vypadají fakt dobře a cena je super, ale zatím jsem je neviděla nikde jinde, než na tomhle e-shopu. Máš nějakou představu, jakou životnost může mít ta keramická patrona?
Tak vyráběj
já myslím že to bude fungovat
no
toto je fakt dobra cena...
ja zatial pouzivam lipove drievko lebo lipa mi rastie pod oknom...len ma tak napadlo nieco take vyrobit -tu patronu z lipoveho dreva...-urcite ta keramika je jemnejsia len ta lipa je "zadara" a ja mam tazke nutkanie nieco vyrabat...
3 23.01.2010 10:02 Sid [6685] - Rostliny Doporučuji - velmi jemné bublinky + počítadlo bublinek
Dyk sem to tu psal v tomhle vlákně 08.10.09 00:27:53
0 22.01.2010 22:46 K – Re: akvaristik
Aha ja o koze ty o voze.Ja myslel ten z těch polských stránek.
0 22.01.2010 22:36 K – Re: akvaristik
Tak to jsem to blbě pochopil myslel jsem že co2 jde tou prostřední hadičkou.Vystoupá na horu tam se mele až se rozpustí. Bohužel Polsky neumím
Tak to není moc podobné, Micro-perler je v podstatě difuzér, který vytváří přes keramickou patronu mikrobublinky, které jdou s vodou do filtru. Výhoda je, že není absolutně vidět.
Přidat reakci
1 ...... [66] ...... 92
Zpět na obsah sekce CO2 • Zobrazeno 82872x