CO2
Já bych to tedy určitě nezkoušel, věci co udrží pár atmosfér používat na lahev co má 50, 80 atm tak s tím bych si rozhodně nehrál.
moc děkuji za rady budu to zkoušet dál
prasan napsal:len ako príklad
Ten tvůj první odkaz snad ani nemůžeš myslet vážně.
Já na Aukru koupil ředukčák se dvěma budíkama za 250Kč
Od 3 stovek možná bez budíků
čauky no nakonec to tak dopadne díky
redukčák koupit na aukru za pár korun, nemá cenu to nějak lepit dokupy z dílů, které na to nepasují a pak riskovat unik plynu. Navíc redukce stojí od 200,-Kč + a redukčák od 300,-Kč a více, podle nálady prodejce
no začíná bejt problém asi to vypadá že budu muset zehnat jiný redučák
Prechodky existujú,stačí pohľadať.
zdravím je mi to jasný možná je nějaká přechodka z venkovního závytu na vnitřní co?
Ty hodiny jsou na něco jiného a použít to nepůjde. Nepřipojíš to na bombu.
Síce pár ľudí čo používa iné spojky ako na PE hadičky by mohlo protestovať,ale v pohode sa to použiť dá.
Starší reakce
to i PH-201, viz ATC u sondy
No moc levné mi to nepřijde, když ta PH-601 stojí stejné peníze. Navíc má dvoubodovou kalibraci a teplotní kompenzaci měření ....
to je zas jiný výrobek přeci,to je jak kdyby jsi srovnaval dva jogurty jiné značky a jiného složení
KarlosS napsal: najdou se i levní prodejci:
www.aquario.cz/… Ja myslel,ze uz vam to ani neprijde,Evropa a zvlaste CR je strasne draha!
(OT)
že tě to tak překvapuje..vždyt je to se vším..od potravin,po PH kontrolery
Navíc potraviny jsou i v lepší kvalitě a vyšší gramáži,za nižší cenu.
Dokud to budou lidi kupovat,tak se prodejcům nedivím,že to nabízí za tu cenu.
návod jsem našel Slovenský
kus napsal: no vidíš to holka, našlas díru na trhu, můžeš vynikat. Levně to nakoupit v zahraničí, udělat českej návod, mít tu zodpovědnost dva roky v záruce a ze svého zisku něco málo pak posílat k opravě a ještě k tomu to levně prodávat. První milion do konce roku, dovolená v Bibione, první dítě, druhej milion vzápětí. druhé....... dál to všici známe No a teď mi řekněte, proč to stejné u nás stojí skoro 4000,-Kč a ještě k tomu bez sondy .... :
shop.rataj-spk.cz/…
Vždyť to není normální ....
Nám líbí ta PH-601, takže ji budeme na 90% objednávat ...
no vidíš to holka, našlas díru na trhu, můžeš vynikat. Levně to nakoupit v zahraničí, udělat českej návod, mít tu zodpovědnost dva roky v záruce a ze svého zisku něco málo pak posílat k opravě a ještě k tomu to levně prodávat. První milion do konce roku, dovolená v Bibione, první dítě, druhej milion vzápětí. druhé....... dál to všici známe
zeptej se přímo jich, nějak nevím jaký v tom jsou rozdíly
Jasne,ze"redox" je potrebne hlavne merit v morskych nadrzich,ale i v rostlinnych nadrzich najdes jeho vyznam,treba jak kvalitni vodu mas(spolu z merenim TDS),spravne by se ORP melo merit v sedimentu,ve vode by se melo merit O2,ale neni to nic tsk zavazneho spise jen dalsi gadget.
no já to zkouším, nejspíše to má souvislost se vším
včetně výskytu řas. Kdyžř je akva v pohodě je ORP nějaké a když jsou řasy a sinice je o neco jinde a navíc jeho hodnota závidí na pH a ovlivnit to lze jen ozónem (nebo UV-C kolem které se tvoří O3 a ten pak musí být v přímém kontaktu s vodou, tedy ne UV lampy v obalu)
A k čemu je dobré měřit ORP ve sladkovodním akváriu? Nějak nám uniká smysl toho měření
Nemyslim ze EMV je bez controlleru zbytecny(teda jenom nechrani pred"koncici naplni") ja ho pres spinaci hodiny pouzival nekolik let,jen je treba"vychytat jehlak"
,zapnout ho tak dve hodky pred zapnutim svetel a vypnout hodinu pred vyp.svetel a da se stim zit
.Ale je fak,ze controller je proste jiny level,ja pouzivam controllery co ridi veskerou techniku na akvarich,CO2,ohrivac,svetla,pumpy,ORP apod. a musim rict,ze to byla dobra investice(sice jsem pak mesic nic nejedl,ale to nevadi
)
tohle je myslím ten dvoudstupňový redukčák - přesnější
a pokud nepotřebuješ nastavit větší tlak třeba na atomizér, je to v pohodě
jaká složitost? jednou za měsíc až dva kalibrace a jinak se o to není třeba starat.
Ten EMV na noc bez kontroléru je totiž zbytečnej
Bohužel všechno použitelné nářadí máme u maminky, kde se dělala nová kuchyně ...
Teď ještě uvažujeme o PH kontroléru, ale zatím nás odrazuje složitost obsluhy ...
a jejda, vždyť to je za 5minut zapojené a přišroubované, tak jen se musí chtít, šup šup než zítra přijdou dětičky a napadne je na to sahat.
Konektory máme doma dva, ale zatím leží zaprášené doma na polici
Díky za odkaz a info, hledal jsem to tu celý den a nic jsem nenašel
ten konektor na EMV sis mohla koupit, stojí nějakých 55,-
hele kvasnice se resi jinde...
rybicky.net/forum/9474
a tam by jsi nasel ze kvasnice dokazi vytvorit cca 270atm a PETka vydrzi cca 15-75 atmosfer (ale vetsinou driv uleti vicko, nez praskne flaska)
CO zapojené a bubláme
, snad nám láhev vydrží déle
Výstupní tlak cca 2 bary
Lepidlo by mělo být vytvrzené, natlakovat na maximální tlak a šup s tím na půl hodiny do kýblu. Po půl hodině ani bublinka nikde nic, máme radost
Ten druhý el.mag. ventil je tam jen jako zátka.
Takže to vypadá 100% úspěšně
Tlakové CO2 lahve nově na 250bar
viz níže můj příspěvek
Nebo jinak, vydrží PB láhev 2kg tlak který vzniká při výrobě CO2 z kvasnic? Četl jsem že jsou zkoušené na 25bar (CO2 lahve jsou zkoušené na 300 nebo 500 bark tedn nevím přesně kolik) a PB láhve se teda nemplhit CO2 tak jestli to vydrží při biovýrobě
potřrbaval bych to vědět na bary nebo kPs o tom že se s tím dá "malovat" jsem taky někde vidělm
Dosť veľký na to, aby bolo v prípade uzatvorenej fľaše potrebné premalovať izbu
.
Ahoj, nevíte někdo jaký tlak (max.) vzniká při výroby CO2 z kvasnic ?
Přidat reakci
1 ...... [37] ...... 92
Zpět na obsah sekce CO2 • Zobrazeno 82872x