Tak tyto sety nejsou od JBL... je tam jenom test od JBL ci flipper od Nutrafin... kdyz jsi zvetsite obrazek je to videt...
Mno..., pokud se bavíme na stejné téma, (CO2 sety od fy. AQUATO), pak nemusím koukat na obrázky, stačí mi pohled do komody, na které stojí mé akva.
Mám ten set sestávající z 0,5kg láhve, redukčního, pojistného, elektromagnetického, jehlového a zpětného ventilu, flipperu, hadice a montážního klíče, aktuálně za 4.490,-, já za něj dal před časem 3.990,-... (Jiný kurz CZK.)
Mám možnost porovnat tento (podle mne jednoznačně) set od JBL s obdobným setem od Dennerleho a až na pár detailů v "designu" jsou totožné. Jediné, čím se výrazně liší, (a to ve prospěch JBL), je cena.
...osobne jsem si to chtel tez objednat, ale zarazilo me po upozorneni jednoho pana ze prodavaji kopie filtru Eheim... takze jsem usoudil ze ten set bude neco podobneho..zadna znacka nic... jenom to prodavaji pod svou firmou a nikdo nevi kdo to montuje... takze ja jsem pro profi set od renomovane znacky...
Kopie filtru EHEIM...
Když už jsme u těch EHEIMů - někde jsem se tu zmínil, že mám problém s EHEIM 2217.
Potřeboval jsem upravit průtok na cca 25% a ono to nejde bez toho, aby filtr "nechutně vrčel". Někteří kolegové zde mi radili, abych důvod hledal ve "vyosení" osičky vrtule. Mně přišlo jednodušší zkusit přiškrtit jiný filtr 2217, (zaběhnutý, cca 0,5 roku v provozu), a výsledek - začal "nechutně vrčet" taktéž...
Z toho pro mne plyne, že EHEIM 2217 se "slušně" chová do doby, než přiškrtíme jeho průtok asi na 50%; pak je to o nervy. Proto se nedá použít v nádržích, kde bychom využili jeho poměrně velký objem, ale vadil by příliš velký výkon... (Ač vše za poměrně velmi dobrou cenu...)
Klasickou kopii EHEIMu vidím ve filtrech řady ATMAN CF.
Když opomenu fakt, že se jak EHEIM, tak ATMAN vyrábí v PRC, na ATMANU se mi líbí, že ho není slyšet, a to ani když jeho průtok přiškrtím třeba až na nějakých 10%... A pak si vyberte!
Že jste pro "profi-set od renomované značky" je vaše svobodné rozhodnutí.
Stejně, jako toho, kdo se rozhodne, že si raději podobnou sestavu "zbastlí" sám.