Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

CO2

 

NápovědaFórum » CO2 » Zkušenosti a rady 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 54 Přejít na další stránku   1  
CO2
souhrn praktických zkušeností se skládáním tlakových setů
rybicky.net/clanky/1177-co2-z-tlakove-lahve-skladame-si-svuj-set-z-overenych-levnych-komponent
Jak aplikovat CO2 z hasičáku - hodně informací o tlakových lahvích, redukčních ventilech...
rybicky.net/forum/12810
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.06.2011 21:50 Muž ČichavecTom [92] - RostlinyRe: filipsi
Výborně, nechám to jak to je asystém rozpouštění CO2 nebudu měnit. Takže teď zpět k mé situaci :o)
cca 200 litrů, tvrdá voda cca 10 uhličitanová a celková 20+, 80 bublin na minutu a s Ph to ani nehne. Mohu tedy pustit víc CO2? Je tu někdo kdo má zkušenost s dávkováním CO2 do takto tvrdé vody?
Podotýkám že tvrdost vody měnit nemůžu a ani nechci...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.06.2011 21:44 Muž ČichavecTom [92] - RostlinyRe: akvaristik
pardon, už to vidím...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.06.2011 21:42 Muž filipsi [1295]
ČichavecTom napsal: Zajímavé že mě se filtr nezánáší a peru to CO2 přímo do něj...

Jak uz jsem psal, take s tim nemam zadny problem. Ani s ucinnosti rozpousteni. A zatim se, pokud vim, k castejsimu zanaseni filtru nikdo, kdo tak aplikuje, neprihlasil.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.06.2011 21:41 Muž akvaristik [274] - RostlinyRe: ČichavecTom
Ta tři akvária v prezentacích jsou v těch patnácti zahrnuté...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.06.2011 21:38 R Muž romant [27977] Re: akvaristik
Na zanášení filtru bude jistě mít vliv celá řada věcí, jako jsou např zarybnění, krmení(množství, čím je krmeno atd.), intervaly odkalování, množství rostlin v nádrží a celá řada dalších okolností. Čímž nechci spochybňovat metodu, jakou se člověk dobere svého poznání, jenom se snažím přispět do diskuse. Taky jsem již lecjakou zkušenost a právě s intervalovým filtrem učinil a vím, že to nikdy nebude o tom samým, takže bych k tomu, že to CO2 aplikovaný přímo do filtru je tou příčinou, která se podílí na vyšší míře znečištění, byl lehce skeptický. Žádný konkrétní pokus ani měření či sledování v této oblasti jsem neučinil, pouze se vyslovuji se svým názorem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.06.2011 21:36 Muž ČichavecTom [92] - RostlinyRe: akvaristik
Zajímavé že mě se filtr nezánáší a peru to CO2 přímo do něj...
Pulzní filtrace je OT, to bych tu teď neřešil.
Trošku mě teď mrzí že nemohu ve vašich prezentacích vidět ani jedno z těch 15ti akvárií o která se staráte...

Každopádně díky za názor a jsem zvědav jakými poznatky přispějí do diskuze další lidi.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.06.2011 21:26 Muž akvaristik [274] - RostlinyRe: romant
Ano, přesně tak jsem na to přišel. Já jsem aplikoval přes filtr také CO2 a bylo to hlavně z estetických důvodů. Zjistil jsem, že filtr se "zanáší", tím myslím, že se snižuje průtok a je třeba ho dříve vyčistit. Máte samozřejmě pravdu, že odumřelé bakterie neucpou filtr, to je nesmysl. Problém je, že pokud ve filtru vše nefunguje tak jak má, začne to v něm hnít a "spadne". To je například důvod, proč někteří akvaristé odstavili dokonalý a dle mého názoru geniální pulzní filtr od EHEIMu. Kdo ho nenechá zaběhnout s předfiltrem, nikdy ho nedokáže donutit k tomu, aby filtroval. To je jeden z důvodů, kdy jsem se začal touto problematikou důkladně zabývat. Já na bakterie prostě kladu velký důraz a zatím se mi to vyplácí. Nevadí mi, pokud se mnou někdo nesouhlasí. Ale postrádám názor, se kterým bych se dostal dál.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.06.2011 21:22 Muž ČichavecTom [92] - RostlinyRe: akvaristik
Tohle je konečně rozumná argumentace. Oproti předchozím vašim příspěvkům výrazné zlepšení.

Nicméně stejně se mi nezdá že by docházelo k úhynu nitrifikačních bakterií vlivem vysokých koncentrací CO2 ve filtru. CO2 se přeci i při aplikaci do filtru rozpouští postupně a stále se rychleji dostává ven z filtrace do akvária, čili nemůže dojít k přesycení vody ve filtru CO2. To je moje teorie. Omlouvám se, jsem spíše teoretik a rozhodně nechci napadat vaše poznatky z praxe, je to jen diskuze :o)
Navíc pokud by byla takto dotčena schopnost filtrace tak bych naměřil vyšší hodnoty dusitanů, což není můj případ. Pokud po x mesících provozu rozdělám filtr tak v něm není skoro žádný bordel a rozhodně není zanesený....

Někdo další přidá své zkušenosti? Kdo aplikujete CO2 do filtru a jak vám to funguje nebo nefunguje?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.06.2011 21:19 R Muž romant [27977] Re: akvaristik
To vyšší zanášení filtru je nějakým způsobem ověřený, nebo je to jenom doměnka? Pokud by tomu tak mělo bejt, tak tím důvodem zanešení ale nebudou ty odumřelý bakterie, ale větší množství nezpracovanýho bordýlku, protože těch bakterií by mělo dle vyslovený teorie bejt daleko méně, než u filtru, kam CO2 aplikováno není. Určitě by se to mělo dát poznat i na kondici nádrže jako celku. Podle vyslovené teorie, by měla funkčnost filtrace bejt nižší a tudíž akvárko tzv. nestabilnější a náchylnější k výskytům všelijakých nežádoucích jevů, např. v podobě kamarádek řas. Nevím, jenom tak nahlas uvažuji. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.06.2011 21:13 Muž akvaristik [274] - RostlinyRe: filipsi
Pokud nestačí, že provozuji 15 akvárií, pak je to jen domněnka a teorie. To si musí každý přebrat sám. ;-) Ano, teorie jsou moje vlastní a pramení z mých vlastních pokusů a praxe. Akvaristiku dělám téměř 30 let.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.06.2011 21:11 Muž filipsi [1295] Re: akvaristik
Aha, takze ne argumenty, ale domnenky a vlastni teorie. Proc ne. Treba to nekdy nekdo opravdu argumentem podpori a experimentalne overi a popise.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.06.2011 20:50 Muž akvaristik [274] - RostlinyRe: filipsi
Filtr je biologický čistička. K čištění dochází působením bakterií. Ty potřebují ke svému životu hlavně kyslík. CO2 je pro ně jedovaté, stejně jako pro ryby. V koncentraci, jaká je v akváriu jim nevadí, pokud ale ženete do filtru CO2 přímo z lahve jde o několikanásobnou koncentraci. Dle mojí teorie to bakteriím škodí a místo aby se rozmnožovaly, hynou, a tím se filtr zanáší. Navíc si nemyslím, že koncentrace CO2 ve vodě se dá zvýšit tím, že se prožene filtrační náplně filtru. Zkoušel jsem to i přes výtok z filtru. CO2 se nejlépe rozpouští pozvolna. Jeden ze systémů má napojený reaktor přes bypass na vývodu filtru. To funguje, protože filtr s sebou bere nasycenou vodu z reaktoru, ne bublinky. Tolik moje teorie. Není vědecká, je ze zkušenosti. Mám v různých akváriích přes 10 systémů CO2. Jinak já netvrdím, že je to přímo problém. Tvrdím, že to snižuje účinnost filtru a CO2 není rozpouštěno efektivně = výdrž lahve je daleko nižší, než by mohla být.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.06.2011 20:39 Muž filipsi [1295]
akvaristik napsal: .. Na svoje názory mám argumenty..

Jake? Proc se filtr nekolikanasobne vic zanasi?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.06.2011 20:32 Muž akvaristik [274] - RostlinyRe: ČichavecTom
Na začátku byla Vaše otázka, proč Vám to nefunguje. Na konci je Vaše odpověď, že všechno děláte dobře. Pokud něco tvrdím, mám na to určitě také vysvětlení. Nemám ale čas ani sílu se s někým dohadovat a dokazovat kdo je chytřejší. Taky jsem chodil do školy a z fyziky měl dobré známky. V akvaristice mi to ale pomohlo jen částečně. Akvaristika je fakt věda. Na svoje názory mám argumenty, pokud protiargumentem je "nevěřím" a "všechno mi funguje" pak je u Vás vše v nejlepším pořádku a moji radu nepotřebujete. Mě se v akváriu CO2 rozpouští a umím to měřit a dokázat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.06.2011 17:30 Muž ČichavecTom [92] - RostlinyRe: hf
Souhlasím že flipper je hnusná srágora a proto jsem hledal nějaké neviditelné řešení. Něco málo jsem se o fyzice naučil v rámci základní a střední školy a i přesto že se nepovažuji za fyzika tak nedokáži jediným argumentem vyvrátit svou doměnku že všechno CO2 se musí po aplikaci do filtru rozpustit. Nevěřím že flipper nebo jiný difuzér by cokoliv změnil. CO2 které je rozpuštěno v akvarijní vodě tak jako tak prochází filtrem a je jedno jak je aplikováno. Nevěřím ani nějakému zanášení filtru - jak proboha může CO2 zanášet filtr? A ještě by taky to CO2 mohlo zabíjet nitrifikační bakterie nemyslíte?
Velmi rád tu od někoho kompetentního uvidím přesvědčivé argumenty.

Jinak CO2 do filtru pouštím už půl roku a všechno funguje bezproblémů. Žádné bublinky na výpusti z filtru mi nejdou, takže se všechno rozpouští...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.06.2011 11:50 Muž filipsi [1295]
Haimdol napsal: .. K pouštění CO2 do filtru se nebudu vyjadřovat, nezkoušel jsem a ani to dělat nehodlám. ..

Já to dělám, a nevidím v tom žádný problém. Zkoušel jsem i hadičku zapíchnutou zespoda do molitanu bublifuku, a také jsem v tom neshledal problém.
edit - flipper jsem nezkousel, ale proc ne, také jiste funguje, ani v tom problem nevidim. Nekde se schovat da, nekde moc dobre ne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -1   18.06.2011 11:10 Muž akvaristik [274] - RostlinyRe: hf
Zdravím Vás, s tímto typem argumentů se bohužel nedá ani polemizovat, ani o nich diskutovat... Takže ode mě bez komentáře. :-) Neočekávejte ode mě, že se budu skrývat za jiný nick, abyste mi moje názory uvěřil.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.06.2011 09:36 R Muž Silent [5949] Re: hf
Flipper účinkuje velmi dobře. Mám ho odzkoušený. A ta podle vás "hnusná srágora" se dá v akváriu nainstalovat tak, že není vidět. K pouštění CO2 do filtru se nebudu vyjadřovat, nezkoušel jsem a ani to dělat nehodlám. PS: nejsem prodejce pro místní trh, takže to nedoporučuji abych prodal.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -2   18.06.2011 09:28 Muž hf [54] Re: ČichavecTom
pochopte, že vám to píše někdo, kdo to prodává.
I kdyby byla účinnost flipperu alespoň stejná jako když bublate přímo do filtru, tak pořád je to hnusná sragora kterou si dovnitř akvárka dá dobrovolně málokdo.

A ty kecy že co2 způsobuje větší zanaseni filtru...

ne
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -2   18.06.2011 09:15 Muž akvaristik [274] - RostlinyRe: ČichavecTom
Já mám na to jiný názor, se kterým hodně lidí tady nesouhlasí. Mám systémy CO2 dneska asi ve 20 akváriích všech velikostí i typů. Jsou také na různých principech. Dělali jsme pokusy, co se stane, když CO2 prochází filtrem a výsledky jsou dost negativní. Slabá účinnost, krátký interval mezi čištěním filtru. Účinnost se dá měřit docela snadno: Je třeba mít přesný permanentní test, udržovat hodnotu CO2 na stejné úrovni a porovnat dobu, kterou Vám lahev vydrží. Podle toho se dá velmi dobře vysledovat, zda je systém účinný, nebo ne. Pouhým zjištěním, že při aplikaci "nějaké CO2" ve vodě je, je málo. Také bych vyřadil magnetický ventil.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.06.2011 08:57 Muž ČichavecTom [92] - RostlinyRe: akvaristik
permanentní test mám, ale je nyní vyndaný a nevyužitý...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.06.2011 08:56 Muž ČichavecTom [92] - RostlinyRe: akvaristik
Nějak se mi nedaří chytit proč difuze vstřikováním přímo do filtru je méně účinná než flipper. Ve filtru se přece všechno CO2 rozpustí, nebo se pletu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.06.2011 08:47 R Muž Silent [5949] Re: Sid
Pro mně jsou testy na CO2 jen velmi okrajovou záležitostí, takže v tomto případě nejsem až tak pozorný čtenář stydim nicméně teď když používám Dennerle test patrně u něho zůstanu. Mimochodem jaké nové difuzéry že se to u Rataje objevili? To mně zajímá má je už na svých stránkách?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.06.2011 08:40 Muž Sid [6629] - RostlinyRe: Haimdol
Myslel jsem, že jste pozornější čtenář. :)
X-krát se tu řešilo, že používat akvarijní vodu jako reakční činidlo není správné. Dokonce se tu objevily návody, jak připravit reakční roztok o 4 dKH... :-)
(Musím letět - u Ratajů mají nové druhy difuzérů CO2! :-D)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.06.2011 08:32 R Muž Silent [5949] Re: Sid
Tam se přece musí ta reakční kapalina nakapat do vzorku vody z nádrže a patrně tam potom díky různým chemickým složením vody v akváriích dochází k degradaci indikátoru, což u Dennerle nehrozí. Tak se do testu nakape pouze obsah flakonku do indikační nádoby bez vody z nádrže. Tady vidím výhodu tohoto testu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.06.2011 08:24 Muž Sid [6629] - RostlinyRe: Haimdol
Jj. A jak se do reakční kapaliny u "ostatních" čidel ta voda dostává?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.06.2011 07:51 R Muž Silent [5949] Re: Sid
U těch mám zkušenost že se musí měnit indikátor, konkrétně Ruwal, cca po 14ti dnech u ostatních značek i po týdnu. U toho Dennerle vydrží měřit poměrně přesně cca 5 týdnů než se musí vyměnit. Je to první test s kterým jsem spokojený a "neobtěžuje" stálou kontrolou funkčnosti.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.06.2011 07:43 Muž Sid [6629] - RostlinyRe: Haimdol
...má velmi promyšlený systém, kdy reakční kapalina vůbec nepřijde do styku s vodou a tím pádem účinně měří velmi dlouho...
A co třeba u čidla (permanentního testu CO2) Ruwal (nebo kteréhokoli jiného) - tam reakční kapalina do styku s vodou přijde?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.06.2011 20:44 R Muž Silent [5949]
Flipper od Dennerle bych doporučil také. Je velmi účinný. A z testů bych z vlastní zkušenosti doporučil tento www.akvaristik.eu/… má velmi promyšlený systém, kdy reakční kapalina vůbec nepřijde do styku s vodou a tím pádem účinně měří velmi dlouho. Flipper najdeš na těchto stránkách také. Trochu vyšší investice se vyplatí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -1   17.06.2011 20:37 Muž akvaristik [274] - RostlinyRe: ČichavecTom
Myslím, že by to chtělo zkusit aplikovat pomocí rektoru (Flipper), nebo difuzéru přímo do akvária. Jinak tvrdost bych snížil pod 10°d. Kontrolu CO2 bych doporučil pomocí některého z pernamentních testů. Je škoda, že máte docela dobrý základ a nefunguje Vám to kvůli špatné aplikaci.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.06.2011 12:38 Muž ČichavecTom [92] - Rostliny
Mám již delší dobu CO2 set - bomba, budíky se dvěma ventily, elektromag. ventil a mám to natažený do přívodu filtrace přes cigaretový filtr.
Nějak jsem s tím moc neexperimentoval a držel se základního doporučeného nastavení co se týče počtu bublinek za minutu. Po nějaké době jsem udělal test na PH a bylo pořád stejné. Tak jsem přidával bublinky až jsem se dostal asi na více než 60 bublinek za minutu a to už mi přišlo dost tak jsem nepřidával víc a takto to běží už pár měsíců bezproblému. Ph se zdá stále stejné. Vodu mám tvrdou asi 20 celkovou a kolem 10ti uhličitanovou což má předpokládám zásadní vliv na množství CO2 které se rozpustí v akva.
Mohu dále přidávat nebo je to nanic? Nebo mám eventuelně celej ten CO2 set vyhodit z okna? :-D

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.05.2011 21:08 Muž Sid [6629] - RostlinyRe: vóťa87
;-) :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.05.2011 21:01 Muž vóťa87 [207] - RostlinyRe: Sid
Ano ano, jedině tak! :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.05.2011 20:17 Muž Sid [6629] - RostlinyRe: Lucky005
SAVO originál.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.05.2011 20:07 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: Lucky005
kys citronova, ocet apod.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.05.2011 18:20 Muž Lucky005 [197]
mate nekdo zkusenosti s cistenim zarostlych sklenenych difuzeru?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.05.2011 08:41 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: Jirkaass
uz jsem ti pisal.... urizla PET je nejlevnejsi (uriznes dno - asi 5-10cm, takovej kalisek, udelas do dna dirku, prostrcis hadicku, nakonec nasadis spojku - hadicka se trosku roztahne, pak zatahnes za hadicku, aby se to utesnilo, das to do akva a jak se naplni co2 tak zacne plavat a opre se o kryci sklo, ci na tak vzniklej zvon prilepis prisavku) , pak cigaretivej filtrik, kaminek, lipovy drivko, boya a dalsi drazsi difuzory
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.05.2011 22:23 Muž martmart [106] Re: Sid
:)) pěkný večer side: ))
verim, ale u me az s boyou: )
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.05.2011 22:20 Muž Sid [6629] - RostlinyRe: martmart
Boyu :-) Ale předávkovat se dá dobře i pomocí vzduchovacího kamínku. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.05.2011 22:17 Muž martmart [106] Re: Jirkaass
krevety neporadim, nemam
otrava je vratna, nepříjemná samozřejmě, ale pokud sledujes Akva včas odhalitelna, hledej příznaky, jsou tu popsány .. pokud se stane, výměna vody a ubrat syceni. orientační vzorec kolik davat co2 taky najdeš, stací hledat
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.05.2011 22:02 Muž Jirkaass [35]
TOho se právě bojím abych nepředávkoval ale nevím jak tomu předejit? mám tam krevetky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.05.2011 21:48 Muž martmart [106] Re: Jirkaass
dej do Googlu boyou, asi 80 Kč, nejlepší rozpouštění pod rampu, nechat strhavat bublinky.. ja sem si ještě rampu upravil navrtanim dvou rad direk asi 0,5mm na dokonale strhavani co-cka proudem. dávat pozor, uz sem krisil anciky. . jak upozorňuje sid, jedna z mala možností jak predavkovat: ))
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.05.2011 21:33 Muž Jirkaass [35]
chtel bych si udelat CO2 pro 60 litrové akva a ted premejšlím musim kupovat nejaky difuroz nebo stači neco jiného?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.04.2011 08:16 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: Jery
tomu kornoutu se rika zvon.... zjednodusene receno, mnozstvi rozpusteneho plynu je primo umerne velikosti stycne plochy vody/plyn (samozrejme ze jsou tu dalsi faktory, jako teplota, koncentrace atd.)
jemne bublinky maji vetsi plochu/povrch nez je plocha hladiny v tom zvonu

ale pro akva s mekkou vodou a malym vodnim sloupcem je zvon dostacujici, navic u nej nehrozi zanaseni, jako u difuzoru (kaminky, cigaretove filtry, keramicke patrony apod.)
v mych akvariich mam se zvonem lepsi vysledky nez s cigaretovym filtrem u nasavani cerpadla

dulezite je vedet proc do akvaria to co2 pridavam a ne z duvodu ze je to "in"
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.04.2011 01:04 Jery
Co se CO2 týče, tak je to opravdu úchvatné hnojivo. Začal jsem používat PMDD, ale rozdíl, mezi žádným hnojivem a CO2 a CO2 a PMDD je úchvatný. PRostě oxid je naprosto super:-) Jak jsem procházel stránky a své zkušenosti, tak pokud se bubliny nerozpustí, tak je dobré vyrobit jakýsi opačný kornout a v něm udělat hladinu CO2, která se zvolna vstřebává. ...dle mojich zkušeností nenahradí jemné bublinky :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.04.2011 21:29 Usine Re: myskjarc
Je technický a potravinářský, ale oba druhy můžeš úspěšně používat v akváriu. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.04.2011 20:11 Muž myskjarc [6] – obsah naplneni CO2
Dobry den rad bych se zeptal jakym CO2 se plni lahve nehde jsem vycetl ze je technicky CO2 a jeste jeden ale nevzpomenu si na nazev. Predem dekuji za odpovedi M.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   26.04.2011 18:14 Usine Re: Beastie
Je to poměrně jednoduché. Záleží jak si přestavuješ, aby tvoje akvárium vypadalo. Pokud ti budou stačit nenáročné rostliny a slabší osvětlení určitě se bez CO2 obejdeš. Nesmíš si ale potom vymýšlet že chceš nízký kobereček do předu akvária a nebo nenáročné červené rostliny. Tak to potom fungovat nebude.
Jinak ale tím že budeš přidávat CO2 do akvária neznamená, že automaticky porostou lépe rostliny, často je to z neznalosti právě naopak.
Nevím co je na přidávání CO2 bolestného.
:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.04.2011 16:09 R Muž romant [27977] Re: Beastie
Mrkni se na tenhle článek a jistě pochopíš další souvislosti jenž se týkají (ne)používání CO2. planta.aquariana.cz/…
Od používání Co2 rozhodně nikoho neodrazuji, jen se tím odkazem snažím přispět do diskuse. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.04.2011 16:08 Muž filipsi [1295] Re: Beastie
Pokracuj ve cteni o rustu rostlin, chemii vody, a za chvilku nebudes fyzicky dukaz potrebovat, az to pochopis. A mozna si i sama "osahas". Nekde je pridavat nezbytne, jinde ne.
Zjednodusene - kdyz pujdes cestou hodne svetla, bez pridavani se obejdes tezko. Kdyz konzervativne "primerene", pujde to tak i tak.
souhrn praktických zkušeností se skládáním tlakových setů
rybicky.net/clanky/1177-co2-z-tlakove-lahve-skladame-si-svuj-set-z-overenych-levnych-komponent
Jak aplikovat CO2 z hasičáku - hodně informací o tlakových lahvích, redukčních ventilech...
rybicky.net/forum/12810

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [54] ...... 91 92

Zpět na obsah sekce CO2 • Zobrazeno 82380x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/264-co2?od=2651