CO2
Ano, to co jsem napsal nedává smysl. Přiznávám. Nicméně doufám, že se alespoň shodneme v tom, že v akvárku s rostoucími rostlinkami se řasa drží na uzdě a vyskytuje se v minimálním a množství. Takže pokud přidáním CO
2 dosáhneme podpořením růstu rostlin, tak tím znepříjemníme řase podmínky pro život. Na rovinu přiznám, že proč v akvárku s rozjetými rostlinkami se řasám nedaří nevím, protože i odborné články a diskuse na toto téma se rozbíhají k různým závěrům, od "likvidace" odpadních látek, zejména N a P, přes částečně reklamní články, kde se v závěru dozvím, že "bez našeho CO
2 systému nebude akvárko prosperující", po závěr, že dobře rostoucí rostlinky produkují protiřasové látky, které růst řas neumožňují.
smik: Klidně jste mohl napsat mi nepěknost, třeba by mě to dřív donutilo zamyslet se nad sebou
0 06.01.2011 17:38 smik – Re: Sid
Už jsem se k tomu chtěl vyjádři v poledne ale napadali mě samé nepěknosti tak jsem se na to nakonec vybodl.
Škoda že se tak málo používá selského rozumu.
...Spíš to podpoří rostlinky v jejich růstu a na řasu už pak moc živin nezbývá...
A jak to s tím "nezbýváním živin pro řasy" vlastně funguje?
Proč se pak běžně přihodí, že v akva je živin "hromada", (a ta "hromada" živin je cílevědomě budována a udržována), vyšší rostliny si lebedí a řasy nikde?!
Že by to s tím "nezbýváním živin pro řasy" nebyla až tak pravda?
Když ti to nebouchne a nevyleje se, tak rozhodně ne.
jojo, odškubávám je pinzetou...tak jdu koupit nějaký lahodný mok v petce s cucátkem
Děkuji.
Co nejvíce řasy bych zkusil dát pryč mechanicky, třeba motáním na špejli. A s CO2, pokud ho chcete přidávat klidně začít.
a platí to i u zelené řasy, resp. žabího vlasu? Četla jsem, že potřeby zelených řas jsou velmi blízké vyšším rostlinám. Přemýšlím o CO2 v mém mini, ale teď bylo pár dní jasno a na akva svítilo přímé sluneční světlo a udělal se mi žabí vlas. Co myslíte, že se stane po aplikaci CO2?
Spíš to podpoří rostlinky v jejich růstu a na řasu už pak moc živin nezbývá.
0 06.01.2011 09:18 GP – Re: Oggy
daleko drive odejdou ryby a rostliny by nejspis mohly spatne reagovat na zmenu ph
Jako člověk jenž CO2 nepoužívá bych selským rozumem řekl, že všeho moc škodí. Takže když toho CO2 bude v nádrži tolik kolik má(existují na to tabulky), tak bych se nebál.
Ahoj mám dotaz k CO2 přečetl jsem si několik článků o tom, jak jsem zjistil dají se tím otrávit ryby. Ale dají se tím otrávit i rostliny?? díky za odpověd
Starší reakce
Nejspíš nic. Tedy krom toho, že ovlivníte chemismus vody.
Zvýšená koncentrace CO2 sice zlepšuje bilanci využití živin a světla, ale stále platí Liebigův zákon minima - rostliny jsou limitovány tou živinou, které mají k dispozici nejméně.
Obecně řečeno vlivem nedostatku živin bude nízká spotřeba CO2 a jeho případný přebytek bude snižovat pH.
A co sa stane ked budem pustat do vody CO2 pri predpoklade ze je vo vode malo zivin?
0 17.12.2010 14:41 Těhňajs – Re: markopolo
ano při přidávání co2 do vody je potřeba i tekoté hnojivo, například PMDD
Dobry den.
Moja otazka znie, je pri pouzivani co2 nutne prihnojovat aj neakym tekutym hnojivom?
Dakujem za odpovede a nazory.
Starší reakce
Je úplně jedno, jak velké aqa máš. Pokud pouštíš stejný počet bublinek, tak pokaždé vydrží jinou dobu. Má na to vliv: teplota, množství cukru a kvasnic. Taky záleží zda používáš stejné kvasnice
0 15.11.2010 11:06 Bob Jak je mozne, ze cim vetsi akva, tak tim rychleji dojde k vypotrebovani co2 z pet lahve? Prece plyn z petky utika pored stejne, tak by melo byt jedno jestli je akva 100l nebo 1000l. Dekuju za vysvetleni
Starší reakce
ta bezpecnost..... ja davam co2 i do 12l akvarka... a tam by ten burcak dle tveho navodu mohl udelat peknou kalamitu
a jak je patrno tohle vlakno jsi necetl, no vzhledem k tvemu veku me to neprekvapuje....
0 10.11.2010 13:56 Marty4ever – domácí CO2
jojo a nekteri tu intenzitu resi ze maji vic PET flasek spojenych do kolony a kazdej tejden jednu obmenej
jiny maj maly akva a udelaly si zasobnicek.... (prave pracuji na dalsi verzi, ktera by mela bejt modularni a s lepe vychytanou hyraulikou)
vsecko je o tom kolik bublin potrebujes, jake mas podminky a jak casto jsi ochoten michat novou napln
Záleží jak to namícháš. Já bublám něco přes 2 týdny.
0 09.11.2010 21:27 Sid [6685] - Rostliny ...všude se píše ze kasnice s cukrem bublají max. 3...
Všude ne! Jenom tam, kde si
zkušenosti sdělují
nezkušení.
Nejde o to, jak dlouho kvasnice vydrží bublat, ale o to, jak dlouho vydrží dostatečně intenzivně bublat.
Uplne normalni akva silikon hadicku. Nebo jakoukoli jinou.
Zdravím všechny, Prosím o radu jakou hadičku používáte k systemu CO2 od regulátoru tlaku?? A dke popřípadě koupit ??
jakou mate tvrdost, jakou alkalitu, pH (aktualni, cilove), kolik a jakych rostlin, jak moc svitite, jaky ma rozmery to akvarko, kolik a jakych ryb??? jaky difuzor ci reaktor budete pouzivat?
jak casto a kolik menite vody, jake jsou jeji parametry....
a stejne Vam nebude nikdo schopen sdelit presne davkovani, vzdy se to bude muset upravit dle aktualnich podminek
0 09.11.2010 19:28 M – Hnojení Co2 v 400l
Mám dotaz, vlastním 400l akvárko které mám zaběhlé asi 3 měsíce a chtěl bych zkusit přidávat co2 jednak ke snížení ph a aby mi rostlinky lépe rostly, jen nevím jestli mám bublat z kvasnic nebo je pro takové velké akvárko lepší tlaková lahev ?
Starší reakce
Jojo flipper znám, ale nechce se mi nic takového kupovat.
Myslel jsem, že kamínek bude v pohodě, ale to "syčení"..
Absolutně nehlučný je Flipper.
0 02.11.2010 18:44 lucie – Re: Yirka
jen rekni samotne filtry kdekoli v trafice,200ks za 35kc
ne do hadicky ale do spojky (rozdvojky) kterymi spojujes hadicky. Je to trosku s presahem ale aspon to tam drzi
0 02.11.2010 14:44 lucie – Re: vlk9
jak jsi to dokázal???špejle je snad užší než hadička nebo se mylím????
hmhmhm, tak to se musí vyzkoušet
0 02.11.2010 14:21 LUCIE – Re: roper
ani náhodou-))malé dle mého nazoru,asi takové jako z difusoru za 350,já bych se-)))
Čekal bych větší vědu. Ten tlak ho nevyrazí? Dělá to fakt tak malé bubloše?
0 02.11.2010 14:16 lucie – Re: roper
vezmes filtr do cigaret slim(200ks cca 35kč) a nacpeš ho do hadičky a máš hotovo-))
0 02.11.2010 14:05 lucie – Re: kortezhugo
no právě že jsou podobné nebo stejné jako filtr z cigarety,tak jsem mohla mít základ na kozačky a mám difuzor v podstatě k ničemu-)
ono to zalezi ake su tie bublinky "velke" a ci dorazia k hladine....
ak su velkostou take iste ako s cig. filtra? tak taka ista bude aj "ucinnost"
"s rozpustností CO2 blížící se 100%"
Tj. vše nad 50%
Neboj, ještě proděláš peněz
Mimochodem mám difuzor od Sery
www.sklorex-akvarium.cz/… a vyměnil jsem ho za reaktor
www.sklorex-akvarium.cz/… . Tam ta rozpustnost 100% je. Ale difuzor mám pořád v provozu, jen v jiné nádrži.
Přidat reakci
1 ...... [58] ...... 92
Zpět na obsah sekce CO2 • Zobrazeno 82872x