Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

CO2

 

NápovědaFórum » CO2 » Zkušenosti a rady 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 41 Přejít na další stránku   1  
CO2
souhrn praktických zkušeností se skládáním tlakových setů
rybicky.net/clanky/1177-co2-z-tlakove-lahve-skladame-si-svuj-set-z-overenych-levnych-komponent
Jak aplikovat CO2 z hasičáku - hodně informací o tlakových lahvích, redukčních ventilech...
rybicky.net/forum/12810
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2013 10:27 derb Re: grunda
děti to určitě nejsou, byl jsem tam osobně. docela solidně jsme pokecali, nejsou to sice žádní velcí profíci, ale bylo vidět že se snaží a pak tohle, hnus
Počkej jak to myslíš? Myslím že se pomalu ztrácíme v tom, kdo jsou tí zlí a kdo špatní smich Já jsem maximálně spokojený s tímhle obchodem: www.rostlinna-akvaria.cz/… kvalitní součástky za dobrou cenu, na maily odpovídali do půl hodiny. Myslím že jsis to popletl, nadávalo se tady na prirodniakvaria.cz: www.prirodni-akvaria.cz
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   01.03.2013 10:23 Muž grunda [1781] - CichlidyRe: jamajcan
to se ani nedivím, já bych jim ten obchod zapálil rozzureny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   01.03.2013 10:22 jamajcan Re: grunda
No,já měl kvůli nim/prirodniakvaria.cz/ našlápnuto na kriminál :) Ještě ten den,kdy mi vymřela celá nádrž,jsem se rozjel přímo k nim a naštěstí se přede mnou někam uklidili,jelikož jsem byl nepříčetný a búhví,jak by to dopadlo....Hlavně,že mají reklamu tady na rybičkách.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2013 10:21 Muž grunda [1781] - CichlidyRe: Burik
děti to určitě nejsou, byl jsem tam osobně. docela solidně jsme pokecali, nejsou to sice žádní velcí profíci, ale bylo vidět že se snaží a pak tohle, hnus
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2013 10:20 Muž Burik [727] - AquascapingRe: jamajcan
Jo to máš výhodu..asi bych jim to omlátil o hlavu.Já to mám daleko,se mi to nevyplatí
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2013 10:19 Muž Burik [727] - AquascapingRe: grunda
připadá mi,že to tam řídí banda nějakých dětí..vše odfláknuté,komunikace nulová..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   01.03.2013 10:19 jamajcan Re: Burik
Čert aby se v tom vyznal.Každopádně,mám to pár km od baráku,takže se tam můžu rozjet osobně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2013 10:18 Maurik Re: Maurik
Píšou sice, že ho můžu z jakýchkoliv důvodů do 10 dnů vrátit, ale nevím zda mám obětovat cca 700 Kč? A zda mi vůbec peníze vrátí. Mám dilema co teď?!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   01.03.2013 10:17 Muž grunda [1781] - CichlidyRe: jamajcan
prirodni akvaria už ani zadarmo, po tom jak se mnou vy.... s kytkami, které jsem u nic měl objednané asi měsíc a pak se ani neobtěžovali zavolat, že nebudou, abych je stihl objednat jinde. přístup na ....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2013 10:15 Muž Burik [727] - AquascapingRe: jamajcan
No rostlina-akvaria a ten jejich eshop je asi pěkná firma..mně sice přišlo zboží v pořádku,ale spousta lidem odsud přišlo rozbité a nekompletní..někomu dokonce zapomněli přibalit elmag.ventil..nechápu..skoro nejdražší položka a oni ji tam zapomenou přibalit?

Navíc styl balení,je otřesný..faktura tam byla zmuchlaná jako prase..už tam nikdy nic nekoupím

vše jsem popsal u své nádrže v deníku a komentářích.

Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   01.03.2013 10:11 jamajcan Re: derb
Největší sranda je ta,že rostlinnaakvaria.cz znám už dlouho,a sídlí kousek od mého bydliště.A dokonce jsem váhal,jestli u nich,nebo u těch prirodniakvaria.cz.Rozhodlo jen to,že rostlinná,neměla na stránkách tel.kontakt a ti druzí ano.Fotografie produktů téměř shodné.Ano,ted vím,že jsem udělal chybu.Každopádně,tu sračku set jim vrátím a zajedu si na Hradec.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2013 10:10 Maurik – CO2 set
Tak a jsem v řiti. Já blbec, jsem tu každý den a toto mě uniklo. Já si na aukru objednal toto:
http://www.aukro.cz/new-co2-set-professional-nova-lahev-co2-i3063932662.html

A po přečtení zde, jsem myslel, že mě budou omejvat. Ja tu klávesnici snad sežeru . :-( sad sad
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   01.03.2013 10:06 jamajcan Re: KarlosS
JJ,na Tvůj E-shop,už jsem se díval.A s tím Polskem,máš úplnou pravdu.Konkrétně i ta rádoby fa.u které jsem dopadl jako hubkař,prodává převážně polské dovozy,jsou to prakticky jen překupníci.A můžu Tě ubezpečit,že ty sety mají v nabídce stále,jako novinku,kterou dokonce doporučují!!!!!To znamená,že je vyská pravděpodobnost,že bude více neštatstných akvaristů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   01.03.2013 10:03 derb Re: jamajcan
Jasně, no vždyť mě se taky nechtělo běhat po obchodech a nakupovat to zvlášť, ale dal jsem si tu práci najít e-shop na rostlinna-akvaria.cz, kde jsou ty sety složené ze součástek o hodně kvalitnějších (teda podle toho co jsem měl možnost držet v ruce u kámoše). Tím nechci říct, že je to tvoje vina, to ani náhodou, protože pokud prirodniakvaria.cz odkud to máš prodávaj takový šunt, měli by jim asi fakt useknout ruce, zvlášť když to ohrožuje celé osazenstvo akvária.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   01.03.2013 10:02 Muž KarlosS [1219] - labyrintky, halančíci, krevetky, rostlinyRe: jamajcan
Já ho objednával samostatně z Polska, a byl to z těch dvou ten dražší:-(. Taky mám nějaké ešopy a nemohou odpovídat za kvalitu všech výrobků které prodávám, ale když mám s něčím špatnou zkušenost, jednoduše to vyřadím z nabídky. Kdežto ty Poláci to prodávaj doposud a zřejmě to od nich berou i české akva firmy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   01.03.2013 09:56 jamajcan Re: derb
To určitě ano,jenže kdybych nedělal nic jiného a jen si dělal všechna zařizení samodomo,tak mi už nezbyde čas na nic jiného.A ještě chci podotknout,že mi prirodniakvaria.cz,dodala úplně jiné komponenty,než mají vyobrazeny u tohoto setu v jejich e-shopu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2013 09:53 Beda81
ja mam take tento set
www.rostlinna-akvaria.cz/…

klepu na vsechno drevene koleme sebe vcetne hlavy.
V provozu cca 3mesice. Zatim zadny problem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2013 09:48 Muž DrChila [243]
tak dneska jsi jdu na poštu pro 2 hezký skleněný difuzory:) tak sem zvědavej jak bude fungovat:) kamínky na vzduchování se mi přestali líbit a ještě začli neskutečně pískat
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2013 09:44 derb Re: malyLibor
Ten šunt ventil o kterém se bavíte si kupoval kámoš z polska z aquario.pl a byl to fakt jen kus plastu. Po měsíci to musel vyměnit za nějaký jehlák od rataje. Já jsem si set koupil tady: www.rostlinna-akvaria.cz/… a to je úplně jiná liga. Všechno kvalitní ze značkových součástek a přitom cena je stejná jako na tom odkazu co jste tady dávali níže!
Takže se vyplatí buď pořádně na netu pohledat a nekupovat první set na který narazíte nebo pokud tomu trošku rozumíte tak si ho sestavit sám, jak už tady zaznělo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   01.03.2013 09:43 jamajcan Re: malyLibor
Čekal jsem měsíc,jak se k tomu dotyčná firma postaví.Nic a ticho po pěšině.Budou prodávat i v Ostravě....Nešikovností to u mě snad nebylo.Papíry na svařování Co2 vlastním už řádku let.Při mém povolání,nepostradatelná věc.Všechny svař.soupravy si servisuju vždycky sám a problém nebyl nikdy. ;-)
Edit:škoda,kterou mi ten šmejd způsobil,se pohybuje mazi 10000-15000Kč.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2013 09:36 Muž MichoCZ [891] - AmerikaRe: KarlosS
No taky mám nastavení zálohované. Na hlavním ventilu od bomby, na jemným ventilu od bomby mám nastaveno v podstatě množsví snad už neškodné - Rataj Chrome deluxe, potom tam je elektro ventil a nakonec to distro centrum z aukra. Toho se bojím asi nejvíc.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   01.03.2013 09:35 jamajcan Re: KarlosS
Mi prostě nejde do hlavy,že se tady děje takový šlendrián a nic se s tím nedělá.Ale u mě si naběhli.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2013 09:31 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: jamajcan
Jsem rád, že jsi to sem napsal a dal i další fotky, aby si lidé dali pozor a uvědomili si, že ne vše drahé musí být i kvalitní. Ale na svém případu musím dokumentovat, že často je to o pohodlnosti nebo nešikovnosti a ne o nedostatku informací.
Já nejsem moč šikovný, proto jsem si objednal CO2 set. Myslel jsem, že mi to přijde hotové, jen maximálně našroubuji na láhev, strčím difuzor do akvárka a našteluju ventily a kontroler. Bohužel, přišla hromada krabiček. A tak jsem se to pokusil sestavit. Podařilo se, jen jsem neměl nervy na připojení na kontroler. Jeden den to bublalo, druhý den přestalo - prázdná bomba. Tak jsem to nechal naplnit, ale už nikdy jsem se nepustil do dalšího pokusu o sestavení. Leží to tu v krabici, kterou jsem otevřel znovu až dnes, abych se podíval, co to tam mám. S hrůzou jsem zjistil, že je tam naskládáno to samé, co otrávilo tvé akvárium, i když jsem to kupoval u jiné firmy. Jsem rád, že jsem to nepoužil.
Pokud se to rozhodnu někdy provozovat, tak jedině tak, že využiju rady zkušeného kolegy matlaly a jeho odkazů, které sem do vlákna dával už xkrát, a koupím si nový jehlový i elektromagnetický ventil a poprosím ho, aby mi to celé poskládal, aby mi to nikde neutíkalo. Jsem rád, že když mi ten CO2 ušel, že jsem se u toho neotrávil.
Ono je super, že je tady takovéto fórum, je super, že tu zkušenější kolegové dávají své rady, ale to, že tu radu nevyužiju a koupím si z vlastní pohodlnosti špatný set, tak to je moje vlastní odpovědnost. Tak to vidím já ve svém případě... který jen díky štěstí neskočil stejně tragicky jako ten tvůj.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2013 09:19 Muž KarlosS [1219] - labyrintky, halančíci, krevetky, rostlinyRe: jamajcan
přesně, naprosto stejná zkušenost. Nehledě na to, že jsem hned při prvním smontování užvejkal závity v plastu. Už jedině s kovovými.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   01.03.2013 09:15 jamajcan Re: Burik
Na tom,který mám ted doma,je jehlák značky GRUNN SYSTEM a musím říct,že je to pěkný šmejd.Když na něm nastavíš určitý počet bublin a pak se ti pomocí elmag ventilu,na noc přeruší dodávka Co2,při raním zapnutí,nikdy nebublá tak,jak jsi ho večer nastavil.Je to k ničemu,když musíš každé ráno znovu a znovu upravovat seřízení.Je to prakticky bezúčelné zařízení,protože bez každodenního štelování se neobejdeš.Prostě shit.Jo,měly by se zase vrátit doby,kdy lumpy,kteří prodávali šmejdy nebo šidili,máčeli v kleci ve Vltavě.Myslím,že by se tento zvyk měl zase zavést,jenže si nejsem jistý,jestli máme k tomuto trestu,dostatek řek tone
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   01.03.2013 09:02 Muž KarlosS [1219] - labyrintky, halančíci, krevetky, rostliny
Proto doporučuji jako koncové zařízení-difuzor žebřík, nebo jiné na tomto principu. Při předávkování se bubliny spojí v jednu velkou, která uteče k hladině. Kdežto ostatní difuzory perlátory a vnější atomizery to naperou rovnou do akva.
Když třeba dochází lahev, tak mi to začně bublinkovat víc, žebřík to pobere.
Já mám ještě na rozdvojce další ventily, takže riziko, že odejdou oba dva naráz je malé.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2013 08:47 Muž Burik [727] - AquascapingRe: jamajcan
tyjo..tak to abych se taky začal bát..mám taky ten set..jen je tam Camozzi jehlák,ten snad vydrží
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   01.03.2013 08:18 jamajcan Re: slavko
Jaký jiný názor?Když si koupíš levný nový vůz a zabiješ se v něm,protože mu přestanou za jízdy fungovat brzdy,tak je to taky Tvá chyba?Protože jsi si neposkládal vlastní vůz ze závodních dílu?Tento argument neberu,protože,bez urážky,drtivá většina akvaristů nemá o existenci Co2 svařovací techniky,ani páru.A jsou odkázáni právě na tyto lumpy,kteří se jim nestydí prodat nehodnotný šmejd,který jim může během par hodin zničit ekosystém,který s nadšením a v potu tváře budovali dlouhou dobu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   01.03.2013 08:04 R Muž slavko [1759] - RostlinyRe: jamajcan
Ja mám na vec trochu iný pohľad a nerád platím čo len korunu naviac. Samozrejme riziko nekvality je vysoké, preto som odvrátil zrak od akva predajní smerom k zváračským potrebám a automatizačnej pneumatike.

Dá to síce viac práce nájsť to správne riešenie, ale momentálne rozširujem CO2 aj do minička: 0,5 kg fľaša a regulačný ventil, spolu 54 € už sú doma. Na budúci týždeň by mal byť škrtiaci ventil s extra jemnou reguláciou (ten mi dal najviac práce), ktorý vychádza dosť draho (20 €), ale sú aj za polovičnú cenu s menej jemnou reguláciou. Takže ma to celé vyjde na 74 €. K tomu prípadne ešte osvedčený plastový difúzor s integrovaným počítadlom bublín od Ruwall za 10 €, ale myslím, že rovnako dobre poslúži aj cig. filter a odsávačka sopľov ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   01.03.2013 07:54 jamajcan
Fotka k příspěvku Foceno cca.před měsícem.Snad ty fotky pomůžou k tomu,aby více lidí nedopadlo s levnými šmejdy,Co2 sety,stejně.
 
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2013 07:51 jamajcan
Fotka k příspěvku Měsíce práce v řiti.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   01.03.2013 07:41 jamajcan Re: malyLibor
V tomto setu odešlo postupně skoro vše.Začalo to redukčním ventilem a vyvrcholilo to jehlákem.Takže radím,radši si připlatit,nějakou tu stovku a pořídit opravdu kvalitní Co2 set.Za klidné spaní těch pár stovek navíc,určitě stojí.Konkrétně se jedná o tento set www.prirodni-akvaria.cz/… Pánové byli tak chytří,že mi jej porvé dodali s tímto redučákem aquario.pl/… .Před tím opravdu varuji!Materiál bláto,kvalita mizerná.Odešel během týdne.Vyměněn za jiný typ. www.prirodni-akvaria.cz/… Zatím drží. Určitě majitelé budou na Aqua v Ostravě,17.3.,takže se na ně už MOC těším.!!!!!Měl bych tam fotit pro pořadatele.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2013 01:02 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: MichoCZ
Byly to sakury a zelené palmaty. Když jsme jely na burzu, bylo jich v tom akvárku několik set... a spousta rybek. Když jsme se vrátili, jen samé mrtvoly. Povolil jehlový ventil.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2013 00:41 Muž filipkriz [53]
hodne smutny ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2013 23:36 Muž MichoCZ [891] - AmerikaRe: malyLibor
Nestraš prosimtě. Koupil jsme na aukru distribuční centrum na šest vývodů a pokud má povolit a otrávit celé akva tak mě jebne. Mimochodem to vypadá jak krevety prodávané na jídlo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2013 22:30 Beda81 – Plnirna Olomouc/ko
Zdravim.
Mam otazku na Olomoucke kolegy, kde plni CO2 v Olomouci, pripadne pobliz Olomouce ?
Dekuji
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2013 19:06 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: azonic
Fotka k příspěvku I takto to může dopadnout, když nakoupíš u levného prodejce. Stačí, když ve tvé nepřítomnosti povolí jimi dodávaný nekvalitní jehlový ventil.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2013 18:39 Muž matlala [798] - RostlinyRe: azonic
už jsme to říkal, nejlevněji to je na aukru a přímo od tech-con.cz
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   28.02.2013 18:39 Muž matlala [798] - RostlinyRe: DavidDizzer
jak kdybych ti to už několikrát neříkal, plnírnu máš na druhém konci města, flašku tam seženeš i malou za dobrý peníz, jenže ty se ani nezeptáš, když ti nastrkám kontakty až pod nos. Nedojedeš se podívat jak to vypadá u mě.
Asi marnej případ už.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2013 18:36 Muž grunda [1781] - CichlidyRe: DavidDizzer
obě
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.02.2013 18:35 Muž azonic [63] - RostlinyRe: DavidDizzer
Tady to koupíš levnějc www.rostlinna-akvaria.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2013 18:35 Muž DavidDizzer [26] Re: grunda
A která z nich je plnitelná? ta první nebo druhá? :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2013 18:17 Muž grunda [1781] - CichlidyRe: DavidDizzer
ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2013 18:16 Muž grunda [1781] - CichlidyRe: MichoCZ
lepší je drop checker, testy na pH a kH jsou jen orientační a při dodávání CO2 do akva naprosto k ničemu - jsou ovlivněny spoustou věcí
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2013 18:14 Muž DavidDizzer [26] – časování
svarecskepotreby.cz/…

Je tady ve výběru na odkaze CO2 lahev plnitelná a lze ji připojit na časovací hodiny? :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   25.02.2013 22:50 Muž MichoCZ [891] - AmerikaRe: DrChila
No Rataj to prodává jako Karbon ten test. Na celkovou se to jmenuje Hardin. Ta tvrdost se udává v německých stupních a translator hlásí uhličitanová tvrdost "Karbonathärte" takže proto KH.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2013 22:43 Muž DrChila [243] Re: KarlosS
UT je uhličitanová tvrdost asi co? :-D Ale v krávně sem na to koukal a tam to maj oznatečný na tim KH:-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2013 22:36 Muž KarlosS [1219] - labyrintky, halančíci, krevetky, rostlinyRe: Kájínek
bez testů na pH a UT sycení co2 neprovozuj! Určitě to odstav. Vzduchování a sycení co2 je navíc kontraproduktivní. Musíš si toho hodně přečíst než začneš znovu přidávat co2:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   25.02.2013 22:35 Muž MichoCZ [891] - AmerikaRe: Kájínek
Změř si pH. Je dost možné, že paví oka reagují za snížení pH právě zdržováním se u hladiny. Paví oka mají radší vyšší pH 7-7,5, neonky zas mají radši hodnoty blíž 6,5 a proto jim to vyhovuje.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2013 22:27 Muž Kájínek [0] – prosím o radu :)
Ahoj Ahoj potřeboval bych poradit mám takový menší problém,udělal jsem si z dvou pet flašek CO2 z jedné do druhé a pak do akva, od te doby mám mírně zakalené akvarium a paví oča se drží stále u hladiny a nadechují se , myslíte si že to CO2 má nějaký vliv nebo že jsem dal moc droží ? dal jsem tam cca čtvrtku balíčku.a přitom vzduchovací kamínek běží naplno takže by měl být přísun vzduchu stálý, ps:ostatní rybky jako napříklat tetry neonové se nenadechují.
souhrn praktických zkušeností se skládáním tlakových setů
rybicky.net/clanky/1177-co2-z-tlakove-lahve-skladame-si-svuj-set-z-overenych-levnych-komponent
Jak aplikovat CO2 z hasičáku - hodně informací o tlakových lahvích, redukčních ventilech...
rybicky.net/forum/12810

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [41] ...... 91 92

Zpět na obsah sekce CO2 • Zobrazeno 82380x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/264-co2?od=2001