Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

CO2

 

NápovědaFórum » CO2 » Zkušenosti a rady 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 19 Přejít na další stránku   1  
CO2
souhrn praktických zkušeností se skládáním tlakových setů
rybicky.net/clanky/1177-co2-z-tlakove-lahve-skladame-si-svuj-set-z-overenych-levnych-komponent
Jak aplikovat CO2 z hasičáku - hodně informací o tlakových lahvích, redukčních ventilech...
rybicky.net/forum/12810
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.09.2014 13:33 Marcel G Re: jamro
V té tvojí sadě je 20 oz. lahev na CO2, což je jen 0.5L !!! (= na můj vkus hodně málo muziky za hodně peněz). Celkově tě ten set vyjde na 3.500,- Kč bez poštovného. Přitom na goo.gl/… tě vyjde 2L set s dropcheckerem a difuzorem na 2.560,- Kč.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.09.2014 13:20 Muž jamro27 [40] - krevetky
mate niekto skusenosti s touto strankou? uz som sice objednal ale kamosovi doslo vsetko ok.

www.co2art.co.uk/…#
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.09.2014 20:25 Muž daren [408] Re: Kamilstrom
Nevim, mozna mam proste spatny kousek kribule, ale prislo mi, ze by nemelo byt treba roztok 'vytrepavat' ven.

Jinak 'esteticke' je znacne individualni, a me se konkretne docela libi ta ohnuta zkumavka, ktera byla zrovna za pul darma (tedy po odecneni postovneho :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.09.2014 21:26 Muž Kamilstrom [539] - RostlinyRe: daren
Tu "koulicku" pouzivam na 80L a nemam zadny vetsi problem dostat roztok ven ci dovnitr,je treba se s tim trochu pohrat a popremyslet,pomoci poklepavani a naklaneni,vsechno jde .... :-)
Esteticky "lepsi" stoji vice penez,kdyz chces investovat tak je urcite najdes! :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.09.2014 20:49 Muž daren [408] Re: vaaclav
No ty budes mit nejspis verzi 'standard', ja jsem si poridil verzi 'mini', kdyz mam miniakvarimum.

Bud mam smulu (Cinan spatne fouknul do pistaly :) nebo je to proste uz moc male. Dirou dovnitr nic poradne neprotece, musel bych to tam tlacit strikackou s jehlou (ne ze by to neslo). Ono jsem take drive menil vnitrek kazdy tyden, bylo s tim dost patlani. Ted uz jsem take poucenejsi. Ale i tak jsem stale priznivce externich reseni, nejvic by se mi libilo mit v akvariu jen nasosku a vytok z fitru...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.09.2014 20:38 R Muž vaclav [14544] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: daren
Odkazy nedávej do závorek jinak nefungují. Stačí jen udělat před a za mezeru. Ten první mám, funguje dobře jen to chce trochu cviku při nalévání. Přísavka mě párkrát odpadla ale po oškrabání skla už drží. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.09.2014 17:50 Muž daren [408] Re: PetrP2B
No ja mam dropcheckery 2 a ani jeden nefunguje moc dobre. Muj pozadavek na DC je bohuzel malicko uchylny - aby nebyl moc osklivy. V malem akvariu mi jsou bezne DC jak pest na oko.

Sklenena koulicka s ohnutym trychtyrkem foro.acuarios.es/… co mam tak uzke hrdlo, ze z ni nejde vylejt/najejt roztok, navic ma tendence cas od casu uplavat. Ohnuta zkumavka ktera je zavesena pres okraj www.practicalfishkeeping.co.uk/… ma zajimavou vlastnost - meni barvu jen jednou :) Jako by z ni to CO2 nejak neodchazelo.

Ale mam ted motivaci s tim zas trochu zaexperimentovat, jen co se mi usadi davkovani, tak nad tim zabadam... Navic kdybych nebyl blbej, a trochu vic se dival, tak jsem si vsimnul, ze se mi po akvariu nehoni mikrobublinky CO2. Clovek muze precist sebevic, ale zkusneosti si musi vybojovat :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.09.2014 12:37 Muž PetrP2B [33] - RostlinyRe: matlala
Naprostý souhlas, od začátku dávkování "jedu" jen dle drop checkeru a ryby i kytky vypadají spokojeně, CO2 na noc nevypínám. Ono čím míň je zařazeno blbin v cestě z bomby do akva, tím menší šance na únikání CO2 mimo řetězec.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   04.09.2014 10:44 Muž matlala [798] - RostlinyRe: daren
aneb proč nepoužívat počítadla, sám ho nemám a všechny od něj odrazuju
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   03.09.2014 18:50 Muž daren [408] Re: matlala
Fotka k příspěvku Protoze se mi pocet bublinek porad snizoval a chovalo se to divne, rozhodl jsem se pro rozborku celeho CO2 systemu. Zacal jsem od atomizeru, ale kupodivu nebyl nijak spinavy zevnitr, proveril jsem zpetny ventil i jehlovy ventil abych zavadu nasel na tom nejmene ocekavanem miste. Ani tlak 3 bary nedokazal profouknout pocitadlo bublin!

Pro predstavu, pouzivam tento typ:

www.hinterfeld.com/…

V hlubinach pameti se mi vybavilo, ze ma integrovany jeste dalsi zpetny ventil, ktery se mi nakonec povedlo objevit a dobyt. Byl cely zaneseny takovym divnym bilym mazem, neco jako vodni kamen smichany s vazelinou. Jestli tam Cinan dal vazelinu, nebo jsem neodborne pouzil jako naplne vodu z vodovodu a nejak se to tam vysrazelo, nebo je to nejaky nasledek toho, ze mi v tom vyschla voda, netusim.

V kazdem pripade, kdybyste se s tim nekdo potkal, tak posilam foto prvocinitelu.
 
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.08.2014 20:49 Muž matlala [798] - RostlinyRe: daren
ono to za pár dní projde z hadice do atomizeru když to je bez tlaku, ne že ne.
No a proč to dělá teda netuším, je to mnou doporučovaná sestava cammozi + redukčák.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.08.2014 18:39 Muž daren [408] Re: zervan
Co se te vody tyce, nezkousel jsem uplne odpojit hadicku s CO2 (dalo dost praci ji tam narvat :). Ale nekudy mi to tam musi saknout, jen na odpar z pocitadla bublin se to asi svest neda. Ze by to proslo pres tu keramiku se mi dost nezda, mozna proste nejaka vyrobni vada. Ale kdyz je to pod tlakem, tak je tam jen to oroseni sten, jinak nic. Zajimalo by me, zda to ma oroseny jeste nekdo, nebo je to fakt jen me specifikum ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.08.2014 18:35 Muž daren [408] Re: matlala
matlala napsal: 2. rok na atomizerech a nic z toho co popisuješ. Co to je za jehlák atd?


Ventil je Camozzi, zpetny ventyl zelezny. www.rostlinna-akvaria.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.08.2014 17:49 jamajcan Re: zervan
Voda by nešla,protože k protlačení atomizéru je zapotřebí relativně vysoký tlak,který v hadici vnějšího filtru není.každopádně ten pokus s burčákem,nebude s největší pravděpodobností úspěšný.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.08.2014 17:35 Muž zervan [1123] - RostlinyRe: daren
K tomu spomínanému atomizéru mám jednu otázku: Keď by sa odobrala hadička CO2 a filter by bežal, šla by z toho CO2 otvoru voda? Mám ho totiž tiež už asi pol roka, že skúsim naň pripojiť burčiakové fľaše, ale bojím sa, že ak nepretlačia a vyskočí hadička niekde, aby mi nestriekala voda z filtrácie...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.08.2014 17:10 Muž matlala [798] - RostlinyRe: daren
2. rok na atomizerech a nic z toho co popisuješ. Co to je za jehlák atd?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.08.2014 17:07 Muž daren [408]
Ahoj, potreboval bych poradit - pouzivam externi atomizer (neco jako: www.rostlinna-akvaria.cz/…), bezi mi rekneme pul roku pres nejakeho zasahu.

Dneska jsem si vsiml, ze mi Co2 sonda zmodrala, pri tom jsem objevil, ze mi uschlo kus vody v pocitadle bublinek (takze uz nepocitalo :). Doplnil jsem vodu a zjistil jsem, ze CO2 skoro neprochazi. S tlakem jsem nijak nehybal, na vystupu mam porad stejne, lahev je take jeste pod tlakem.

Chvili jsem si s tim hral (pridavat trochu tlak, tocil s jehlovym ventilem), ale reaguje to zvlastne skokove - bud nejdou zadne bublinky, nebo to bubla jak o zivot. Napadlo me, zda neni treba cas od casu nejak pocistit ten atomizer (jak a cim?).

Jinak nevim zda je to normalni, ale od zacatku se mi v te plastove nadobce atomizeru srazi voda. Tentokrat ji tam bylo mozna tretina nadobky, ale behem odpoledne se zas nejak 'vytlacila' pryc, ted mam zas jen oroseny vnitrek. Nevim, je take mozne, ze kdyz se tam te vody vysrazi vice, pory se zanesou a dojde k nejakemu skokovemu snizeni prutoku CO2. Nemate s tim nekdo nejakou zkusenost?

Predem diky za rady.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.08.2014 11:45 Marcel G – Vývoj pH a CO2 v průběhu 10ti dní
Dělam jsem teď zase několikadenní test vývoje pH a CO2 v mojem 60L akváriu s non-stop přidáváním oxidu uhličitého a čeřením hladiny pomocí rozstřikovací rampy. Ověřil jsem si, že pokud se začne tvořit mastná hladina, koncentrace CO2 ve vodě postupně stoupá. Přes den zase poměrně strmě padá (předpokládám, že v důsledku jeho spotřeby rostlinami). V akváriu používám středně-silné osvětlení. Výsledky testu jsou zde: prirodni-akvarium.cz/… .

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   01.08.2014 10:03 Muž Designer [5695] - Cichlidy – Clanek
Tak se pod clankem objevila prvni reakce, ze sestrojeno a funguje, z cehoz mam opravdu radost. I kdyby si to postavil jen jeden clovek, muzu si rict, melo to cenu napsat ;-) .

rybicky.net/clanky/1366-co2-snadno-levne-a-bezpecne

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.07.2014 11:08 Muž ŠtefanT [206] - ŽivorodkyRe: Designer
a tak to já si to klidně rád přečtu ;-) díky za info
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.07.2014 11:00 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Štefan
Je to maximum, co dokazes technicky jednoduse dostat z burcaku, a prvni veta clanku Ti hned rekne, ze s pokrocilejsim resenim to nemusis ani cist ;-) . Jen at uz to redaktori schvali, tesim se na reakce, klidne i zaporne, hlavne kdyz nejake jsou a je o cem.

To DrChila: Vyslechl jsem si od nekdy 2010 peknych par slov o tom, ze si mam svuj trubkostroj strcit... a i je tady clanek, uznavam, to jsem tehdy prehnal. Po tech letech je to konecne ve stavu, ze si to popsat zaslouzi. Uz to jen ceka na schvaleni, a jelikoz jsem to vcera jeste probral s profesorem z VSCHT (hlava jeste ted boli), muzu rict, mam to schvaleno i z vyssich mist smich .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.07.2014 21:26 Muž ŠtefanT [206] - ŽivorodkyRe: Designer
moje máma vždycky říkala "Když se budeš ptát, budeš vypadat jak blbec, když se nezeptáš, budeš blbec" Takže se ptám, v čem je přidaná hodnota toho tvého systému vůči tomu, že přijdu k bombě, otočím kolečkem a mám vystaráno? Není to míněno ve zlém, jen mě to zajímá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.07.2014 21:09 Muž DrChila [243] Re: Designer
No já si myslim že jsi to už někde popisoval :-D a nebo to byl někdo jinej :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   27.07.2014 20:36 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Designer
Clanek sel ke schvaleni... a nedele je taky pryc :-D .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.07.2014 18:06 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: DrChila
Kdo nevidel, neuveri, i proto to video. Kdyz je to plne vzduchu, ta hladina zustava, vzduchu se do vody takhle nechce :-) . A nedelam uplne totez co ostatni, napoustim kelimek, co je navic unikne bez uzitku, a v pravidelnych intervalech obsah kelimku rozpustim spustenim cerpadla. Tim davkuji stale stejne, at si burcak bubla jak chce, a jestli napusti kelimek za par minut a nebo za skoro hodinu, je mi fuk, davkovani je stale stejne (az na nepodstatne drobne) ;-) .

Clanek uz je ve finale, jeste to po sobe ctu a opravuji formulace.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.07.2014 17:38 Muž DrChila [243] Re: Designer
tak se budem těšit na článek kdo si počká ten se dočká. Ale jestli to chápu tak děláš to co spousta lidí nádoby do té přivádíš navršku vodu a postupem času se to rozpouští ale že tak rychle je mi záhadou
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.07.2014 17:06 Muž Designer [5695] - Cichlidy – CO2 system
Prave mi bylo schvaleno video "CO2 system" u me prezentace rybicky.net/nadrze/18477 , kde muzete videt, jak 200ml CO2 dokonale rozpustim ve dvou minutach v akvarijni vode. Clanek s popisem bude nasledovat, potrebuji jeste dokreslit principialni schema do nejake rozumne a snadno pochopitelne podoby :) . Snad omluvite kvalitu, musel jsem kvuli tomu odmaskovat filtr od rostlin, tedy aspon ceho mi nebylo az tak lito.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.06.2014 11:03 Muž Johan [4945] - RostlinyRe: DiscusHeckel
Chce to zkoušet. Můžete začít s různými mechy a Microsorum pteropus či tam dát nějaký Echinodorus. Rostlin, kterými by taková voda vyhovovala by se dalo najít celá řada, ale jejich sehnání by bylo dost komplikované a myslím, že by nebyly vhodné do akvária, kde mají být jen jako doplněk.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.06.2014 07:03 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: zervan
obdobny hodnoty ma voda vyterkajici z vrchoviste... a i v CR v takove vode "něco" roste a i plave!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2014 19:02 Muž Sid [6629] - RostlinyRe: zervan
...To je naozaj reálne v takejto kyslej vode (pH 4-4,5) niečo chovať/pestovať?...
S pěstováním rostlin v podobných podmínkách zkušenost nemám a spekulovat moc nechci. Přesto vyjádřím názor, že i mezi akvarijními nejspíš budou rostliny k takovým hodnotám tolerantní.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2014 12:21 - Re: zervan
Mäkká ,kyslá voda a kopec látok ako píšeš.Tá voda je doslova červená.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2014 08:22 Muž zervan [1123] - RostlinyRe: prasan
prasan napsal: Niektoré riečky v domovine zopár rýb(niektore prítoky kde sa objavujú napr.skaláre) majú neuveritelné pH a to 3,6. Čo to znamená z chemického hľadiska? Úplne mäkkú vodu s humínovými látkami?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2014 01:37 - Re: zervan
Niektoré riečky v domovine zopár rýb(niektore prítoky kde sa objavujú napr.skaláre) majú neuveritelné pH a to 3,6.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2014 22:37 DiscusHeckel Re: zervan
no tato voda je nejlepší pro chov discus heckel
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2014 22:34 Muž zervan [1123] - RostlinyRe: Sid
Len mi nejako nejde do hlavy tak nízke pH (4-4,5, navyše bez CO2) - v takej vode už musí byť prítomnosť kyselín, teda všetky uhličitany a hydrogénuhličitany "vyšumené", inak povedané: nulová alkalita, veľmi nestabilná situácia, kedy i malé množstvo kyseliny výrazne zníži pH. To je naozaj reálne v takejto kyslej vode niečo chovať / pestovať?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2014 22:04 DiscusHeckel Re: Sid
to už tolik neklesne ale mě by zajímalo co za kytky by tam rostlo pomocí co2 v tak kyselé vodě
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.06.2014 19:12 Muž Sid [6629] - RostlinyRe: Štefan
O kolik si myslíte, že poklesne pH 4-4,5 v nádrži, když začnete přidávat CO2? hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2014 19:11 Muž Sid [6629] - RostlinyRe: Štefan
...Ale to já vím, alkalita = KNK neboli kyselinová neutralizační kapacita. Ale to je problematika na velký článek a takových už napsaných je...
Tak když to víte, tak příště nepište, že je potřeba také vědět, jaká je v nádrži před dávkováním CO2 tvrdost vody. ;-) :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2014 19:11 Muž ŠtefanT [206] - ŽivorodkyRe: Sid
beru na vědomí
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.06.2014 19:07 Muž Sid [6629] - RostlinyRe: Štefan
...DiscusHeckel se ptal: "když budu mít v akvárku rostliny v PH 4- 4,5 a budu přidávat CO2 budou mi tam růst rostliny a popřípadě jaké druhy?". A já se mu snažil říct, že pokud bude přidávat CO2, pH bude ještě více klesat...
Jednoduchá odpověď neznamená automaticky správnou odpověď. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2014 18:57 Muž ŠtefanT [206] - ŽivorodkyRe: zervan
Ale to já vím, alkalita = KNK neboli kyselinová neutralizační kapacita. Ale to je problematika na velký článek a takových už napsaných je. Ale, DiscusHeckel se ptal: "když budu mít v akvárku rostliny v PH 4- 4,5 a budu přidávat CO2 budou mi tam růst rostliny a popřípadě jaké druhy?". A já se mu snažil říct, že pokud bude přidávat CO2, pH bude ještě více klesat. Na jednoduchou otázku, jednoduchá odpověď. To je vše.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2014 18:50 Muž Sid [6629] - RostlinyRe: zervan
Z praktického hlediska je skutečně jedno, jestli je akvatest označen jako test "UT" nebo třeba "KNK", protože ve skutečnosti měří alklalitu. Ono ale neuškodí, když si v tomto směru i běžný akvarista udělá pořádek. A ten článek v odkazu tomu může napomoci. :-)
Jenomže i toto téma je takový akvaristický "evergreen" - řeší se a bude se řešit stále dokolečka-dokola... :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2014 18:39 Muž zervan [1123] - RostlinyRe: Štefan
Ono je v tom značení trochu zmätok, lebo i testy merajúce "uhličitanovú tvrdosť" v skutočnosti merajú alkalitu, čo nie je úplne to isté, ale z praktického hľadiska je to skoro jedno. Asi najlepšie vysvetlené je to tu: www.prirodni-akvarium.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.06.2014 18:13 Muž Sid [6629] - RostlinyRe: Štefan
Jen pro pořádek: alkalita, to nejsou jen hydro/uhličitany.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2014 18:07 Muž ŠtefanT [206] - ŽivorodkyRe: romant
já vím, díky ;-) Ano nemyslel jsem celkovou tvrdost vody. Doplním tedy, že jsem myslel uhličitanovou tvrdost.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2014 18:05 R Muž romant [27977] Re: Štefan
dKH = deutsche Karbonathärte, nebo-li zápodoevropské označení pro alkalitu.
Edit: Nicméně píšeš o tvrdosti vody, což bych opravdu chápal jako o tvrdosti celkové, ale možná jsi to myslel jinak.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2014 18:01 Muž ŠtefanT [206] - ŽivorodkyRe: Sid
a co je dKH, když ne alkalita?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.06.2014 17:19 Muž Sid [6629] - RostlinyRe: Štefan
...Je potřeba také vědět, jaká je v nádrži před dávkováním CO2 tvrdost vody. Teoreticky podle tillmanové tabulky by se pak dal orientačně odhadnout, jaké by bylo výsledné pH...
Tvrdost vody je irelevantní, Tilmannova tabulka pracuje s alkalitou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2014 15:18 R Muž vaclav [14544] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: DiscusHeckel
Ve zdejším atlasu rostlin klikni na lupu neboli vyhledávání a zadej tebou požadované parametry vody a uvidíš které rostliny lze použít. Mnoho jich ale nebude. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2014 13:47 Muž ŠtefanT [206] - ŽivorodkyRe: DiscusHeckel
Při přidávání CO2 do nádrže pH klesá, takže je potřeba s tím počítat. Na druhou stranu se dá množstvím přidávaného CO2 regulovat i parametry pH. Je potřeba také vědět, jaká je v nádrži před dávkováním CO2 tvrdost vody. Teoreticky podle tillmanové tabulky by se pak dal orientačně odhadnout, jaké by bylo výsledné pH.
souhrn praktických zkušeností se skládáním tlakových setů
rybicky.net/clanky/1177-co2-z-tlakove-lahve-skladame-si-svuj-set-z-overenych-levnych-komponent
Jak aplikovat CO2 z hasičáku - hodně informací o tlakových lahvích, redukčních ventilech...
rybicky.net/forum/12810

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [19] ...... 91 92

Zpět na obsah sekce CO2 • Zobrazeno 82380x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/264-co2?od=901