Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Začátečník

 

NápovědaFórum » Zakládání a údržba akvárií  

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 103 Přejít na další stránku   1  
Začátečník
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2011 17:50 speedysek
Dobrá, koupim tedy tento co jste mi doporučili. Můžu se zeptat, jak je na tom s hlučností? Akvárium bude v mém pokoji kde je i postel. Chápu, že každý má svůj práh kde mu bude a nebude vadit hlučnost.Co si myslíte vy?

Co je ještě potřeba z techniky k začínajícímu akváriu?

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2011 16:52 Muž muťa [554] - RostlinyRe: speedysek
www.akva-exo.cz/…

toto je slušný vnitř ní filtr - je to ten, jak píše kolega níže.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2011 16:46 Muž Lucky005 [197] Re: speedysek
Jaký filtr? odpoved urcite najdes na jedne z 96ti stranek
rybicky.net/forum/5930-jaky-filtr
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2011 16:46 R Muž Silent [5949] Re: speedysek
Filtraci bych řešil kostkou bioakvacitu alespoň o rozměrech 10x10x20cm a čerpadlo např. Atman AT-200 nebo 201. Rostliny rozhodně živé a se speciálním substrátem si hlavu nelam. Nejlepší je propraný betonářský písek nebo písek co se používá pro filtraci v bazénových filtrech. Stačí projet tady ve fóru jednotlivá vlákna k tématu co zrovna potřebuješ.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2011 16:38 speedysek
Díky.

To první mám již přečtené.

Jdu tedy postupně přečítat to druhé.

První co bych ale potřeboval poradit je, JAKÝ, nejlépe konkrétní typ filtru, či čerpadla nebo co potřebuji koupit. Díky ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   06.11.2011 16:32 Muž Lucky005 [197] Re: speedysek
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2011 16:30 speedysek – Jak začít, co nakoupit?
Zdravím,

Rozumím že takových to dotazů, jako nejspíš právě položím já, tu asi máte milion. Tak snad budu mít štěstí, nekdo se nade mnou smiluje, a poradí mi.

Kdysi jsme měli doma akvárium, v té době jsem se o to vůbec nezajímal. Nyní, mě to asi před pěti hodinama chytlo, že zkrátka CHCI mit svoje akvárium. Dojel jsem na bývalý dům, vzal akvarium, a vše co nám zbylo a během tohoto týdne bych to rád zrealizoval kompletně.

Takže, mám 90litrové akvárium, světlo, kameny,písek, a pár umělých rostlin. Co mi chybí, je nějaky filtr či čerpadlo. To bych s Vámi chtěl pořešit a také jaké ryby. Celý den čtu, ale vždycky je to nějaké pomíchané, že se nevyznám v tom co vlastně potřebuji..

Tudiž, poprosil bych Vás, o navedení na techniku, jako právě JÁ potřebuji k realizaci akvária. A pokud možno, i konkrétní typy, rád bych něco solidního, ale né nic předraženého.

Poté ještě, co je potřeba k tomu abych mohl mít živé rostliny? Někde jsem četl, že je potřeba nějaký substrát na dno? Díky za odpověd

Také jsem četl, že než vložím ryby do akvária, je potřeba akvárium "zajet" ? Je to pravda či nikoli? Pokud ano, co a jak?

A ted možná to nejhlavnější, pokud by se našel kdokoliv v mém okolí - Kutná Hora, Kolín, Poděbrady. Moc rád bych se stavil na konzultaci. Díky moc za všechny reakce! stydim ano

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2011 21:27 Muž souky [592] - Rostliny
měň aspoň týden každý den tak 50% vody, když to uděláš jednou, moc toho tím nezpravíš.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2011 20:49 Hanča – nepřerybněno
Ahoj, vodu jsem vyměnila, filtr a vzduchivání mi bšží přes noc a už mám jen 6 čichavců... vyndala jsem nějaké mušle a vyměnila číst vody... a stejně ty rybky plavou houpave a vracejí se ze předu do zadu :/
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2011 15:37 Muž xenotoca [34] - Živorodky
Milá Haničko na Black Moly je 52 litrové akvárium příliš malé. Jaká je teplota vody v akváriu? Jak dlouho je akvárium založené? Vzduchování je nejdůležitější v noci kdy rostliny nedávají kyslík,přes den v dobře zarostlém a osvětleném akváriu ,které není přerybněno vzduchování být nemusí. U živorodek těch větších jako jsou molinesie a mečovky se počítá na 1 rybu 5 litrů vody,u menších živorodek jako jsou paví oka a endlerky se počítá se 3 litry vody. Čichavci jsou labyrintky,které přijímají kyslík nad hladinou tudíž vzduchování nepotřebují.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2011 11:26 GP Re: Hanča
alespon vymen cast vody...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2011 21:10 Muž Sid [6637] - RostlinyRe: Hanča
...mám 52 l akvárko... V akvárku mám 2 živé rostlinky, 6 Čichavců a několik Black Moll...
Totálně přerybněno. A založeno před dvěma až třemi týdny, ne?!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   07.10.2011 18:44 Muž souky [592] - Rostliny
to je právě ono, ty bakterie rychle pomřou a pak to trvá než se zase namnožej, proto právě se nesmí filtr vyypínat. Jak jsi vypínala filtr tak vymřeli a začali se v filtru tvořit jedovaté látky, které jsi ráno rozproudila po celém akváriu
Když delší dobu(tak 3 hodiny) neběží filtr tak je dobrlé ho vymačkat v kbelíku s vodou z akvária a tak 14 dní měnit tak ob den část vody aby se jedovaté látky nenahromadili, vše záleží také na tom jak hodně máš zarybněno, kolik máš kytek a vůbec jak ti funguje akvárium
A neboj se, člověk se chybama učí, takové příhody ho donutěj něco si o tom přečíst a začne nasávat informace
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2011 18:13 Hanča – odpoved
Děkuji moc.... od včerejška mi vychcípali všecky Black Molly co jsme mela:( nevím čím to je, myslela jsem že tím filtrem, jak ho na noc vypínám, ale dneska byl zapnutý celou noc a stejně chcípají dál :(((
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   06.10.2011 22:44 R Muž Silent [5949] Re: Hanča
Pokud filtr dostatečně čeří hladinu není nutné používat přídavné vzduchování vůbec. Co se týká aktivního uhlí ve filtru tak to má význam jen při nutnosti vyfiltrovat z vody zbytky léčiv, toxických látek a podobných kalamitních stavů. Jeho permanentní použití nemá smysl a navíc životnost takové uhlíkové náplně je v pouhých hodinách, maximálně desítkách hodin.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2011 22:25 Hanča Re: Deathbull
Aha, a můžu vypnout alespoň bublinky přes noc? Slyšla jsem o uhlíkovém filtru, nemáte s ním zkušenost?

Díky za rady, Hanča
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2011 22:21 Muž Deathbull [1928] - Cichlidy
Není to vhodné, bakterie ve filtru se bez přísunu kyslíku udusí a když to ráno zapnete, dostane se do akva totální břečka...záměrně nerozvádím, prostě to nechte zapnuté a pokud Vás to ruší, sežente si takový filtr co rušit nebude.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2011 22:10 Hanča – Vypínání filtru a bublinek přes noc
Ahoj, mám 52 l akvárko a chtěla bych se zeptat, zda je vhodné vypínat filtraci se vzduchováním přes noc a ráno to ždy zase zapnout, v noci mě to ruší...

Už týden to takto praktikuji a zatím v pohodě, ale dnes mi umřeli dvě rybky, jednu jsem našla mrtvou a druhá plavala na boku, pak břichem nahoru, stále žila, ale nehýbala ocasní ploutví...

Tak se bojím jestli to má na to vliv nebo mě ještě napadlo, předevčírem jsem měnila vodu 1/3, tak jestli to není také tím....

V akvárku mám 2 živé rostlinky, 6 Čichavců a několik Black Moll.

Prosím poraďte mi!!!

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.10.2011 14:25 R Muž Silent [5949] Re: Martyn
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.10.2011 13:51 Martyn – Aquauel Econoline
Fotka k příspěvku Prosim o pomoc zkusene akvaristy:) koupili jsme si s pritelkyni toto akvarko - www.kasa.cz/…, ale mame stale jakoby bile zakalenou vodu a obcas nam umre nejaka rybicka:o) jsme totalni zacatecnici, neco jsme poprecetli, neco prodiskutovali v obchode, ale urcite mame spoustu veci spatne..
Hlavne se mi zda ze ve vode plave stale hrozne moc vykalu, nemuze byt na takhle velke akvarko slaby ten zakladni setovy filtr ci co? Taky bude zrejme chyba ze nemame v akvarku zadne zive rostliny - same umelotiny..:(
Btw ty "sneci" ze dna uz jsou pryc.. Udajne se uvolnoval vapnik a nebylo to dobre pro rybky..
 
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2011 09:01 Žena Lucianetta [43] – Nakoukněte ke mě do prezentace :-)
Nevím, zda je to pro toto forum vhodné nebo nevhodné téma, nicméně mi to nedá nezkusit.

Věc se má tak, že akvaristice se věnuju už asi tři roky, nijak extra aktivně, nechovala jsem nijak náročné ryby a nepěstovala náročné rostliny, takže bych řekla, že od určitého stupně vědomostí jsem pořád na stejném místě, chovám tytéž ryby, krevetky, víceméně stejná osádka akvária, i když se mi podařilo z 10ti litrů se dostat až na 40 l :) . Akva jsem vždycky zařídila tak, jak jsem to považovala za nejvhodnější (i vzhledem mým momentálním znalostem).

Nicméně mě mrzí, vlastně spíš mi chybí, zpětná vazba od zkušených akvaristů, Vaše postřehy, tipy, i konstruktivní kritiku. Proto bych Vás chtěla pozvat k nakouknutí do prezentace mé nádrže Příroda v kostce - rybicky.net/nadrze/13423. Jde o to, že se ráda nechám poučit a pokud něco dělám špatně, pak se to dozvědět a dělat to líp... Snad chápete :-)

Dodávám, že ačkoliv toto akvárium a jeho uspořádání považuju za svůj zatím největší akvaristický úspěch, neočekávám pění chvály, ale jak už jsem řekla, jsem připravena i na případnou kritiku.

Předem děkuji všem, kdo jste dočetli až sem, pochopili význam mého tématu a kdo mi dáte svým názorem a případným poučením právě tu zpětnou vazbu, kterou postrádám.

ahoj

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.09.2011 14:21 Muž Ivoš [1061] - CichlidyRe: DeHub
Zkus klasiku: paví očka a klidně jen jednoho samečka a 2 samičky (to aby si samičky občas odpočinuly od jeho milostných ataků). Z rostlin opět použij klasiku" kryptokoryny (např.:http://rybicky.net/atlasrostlin/cryptocoryne_affinis, rybicky.net/atlasrostlin/cryptocoryne_wendtii), menší formy anubiase + trs jávského mechu. Vzduchovat nemusíš, bude stačit nějaký malý vnitřní fitr. Na ohřev vody ti bude bohatě stačit 10-15 W topítko a teplota vody stačí 22°C, takže možná ani nebudeš muset topit.
Uvedené rostliny nejsou náročné na intenzitu světla, 10W osvětlení bude až až. Pokud budeš mít akvárium na světlém místě u okna,tak přes léto ani nemusíš svítit.
Na tomhle akvárku se krásně "vyučíš" a budeš připravený na větší nádrže a choulostivější rybky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.09.2011 09:36 Žena FelidaeS [61] Re: DeHub
Chtělo by to více info. Jak silné světlo tam máš, podle toho rostliny. Máš li filtr, jaké dno apod...podle toho se dá něco navrhnout. Hlavně si nech akvárko řádně zaběhnout, než tam něco živého dáš. Přečti si odkazy pro začátečníky, jukni se po pár prezetací nádrží nějakého malého akvárka a inspiruj se. V takovém akvárku můžeš mít třeba krevetky, maličké rasborky či jen třeba samotného beťáka....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.09.2011 06:36 DeHub – Prosím radu
začínám s akváriem,
ráda si od vás nechám poradit
Akvárko má cca 25 l
jaké si mám dát rostlinky?
Jaké jsou vhodné rybičky?
Co vše je ještě potřeba? Díky moc
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.09.2011 08:56 Eliny Re: Filip980
Dobře, zatím děkuju. Já to třeba nafotim a dám to sem, jestli to trochu pomůže.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.09.2011 20:06 Muž Filip980 [398] - RostlinyRe: Eliny
Pro ty skaláry to je malé, jinak nejspíš to bude tím, že ryby byli do akva velmi brzo dané, ale šikla by se prezentace a podrobnější popis, takhle se z toho moc usoudit nedá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.09.2011 08:42 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: Eliny
Akvárko se musí nechat zaběhnout s filtrem a rostlinami pár týdnů, pravděpodobně si tam dala rybky moc brzo a je jich hodně (těžko hodnotit, moc toho nevíme). Jinak hrozí otrava dusíkatými látkami. Zatím měň často vodu, klidně každý den třetinu až polovinu a začni co nejdřív (tím nic nezkazíš a může to pomoct).
Nejlepší by bylo založit si tu prezentaci s více informacemi a nějakou tou fotkou.
Může to být způsobený tím že není nádrž zaběhlá (nedostatek užitečných bakterií), přerybněním, nevhodným filtrem, nedostatkem živých rostlin... ale bez více informací těžko říct.
Pro skaláry není vhodné tak malé akvárium.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.09.2011 07:04 R Muž romant [27987] Re: Eliny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.09.2011 06:58 Eliny – Vymírání rybiček
Ahoj mám dotaz. Táta si koupil asi 60l nebo 80l akvarium ( teď si nejsem přesně jistá) má uplně všechno- světlo, filtr, vzduchování, proste všeljaký serepetičky. V akvárku jsou- paví očka, tetry ( jestli se tak jmenujou), skaláry, mečovky, neonky. Ale problém je v tom že nám začaly rybičky postupně umírat, byly i v karanténě, voda v akvárku byla taky dostatečně odstátá takže netušíme čim to je. Prostě každej den jedna rybička umře. Může to bejt tim, že jim na noc vypíná vzduchování? Neumim si to jinak vysvětlit. Díky za odpovědi.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.07.2011 19:09 Muž Semtex [1197] - LabyrintkyRe: invalida
V Hustopečích je dobrý Sklenář, levný, nařeže podle přání a zabrousí hrany. V Břeclavi u Tesca je SuperZoo. Tam je jeden ochotný prodavač Štefan. Ale ceny jak co.
Ono záleží asi jaký dotičný pán chce akvárko a ryby do něj. V Podivíně je kámoš. Možná znáte jeho web www.akvarijni.cz ten jistě taky rád pomůže. Nebo i já, záleží opravdu na tom co chce, co schání.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.07.2011 18:56 S Muž invalida [3881]
Ahoj lidi..potkal sem v lázních pána na vozíku. Chtěl by si zařídit akvárium ...hodně si o tom povídáme ale přece jen ten net není všechno a tak hledám rady o místních poměrech v okolí Lednice..dobrý sklenář, slušný obchod, ochotný akvarista...dík za každou reakci... ano

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.06.2011 21:11 Muž navik [908] - SumciRe: wieznerova@seznam.cz
Skaláry pečují o nakladené jikry a ty, které se nevyvíjejí běžně také vybírají a sežerou.
Pokud takto likvidují celou snůšku, může se jednat o tyto případy:
- jedná se o počáteční snůšku a mladý pár může první pokusy zlikvidovat
- nevhodná vývovjová voda, jikry, které se nevyvíjejí pár požere
- pár nemá klid na dostatečnou péči, ve stresu je může také zlikvidovat
- výjimečně se může vyskytnout pár/jeden partner bez správných "rodičovských" vlastností (pak nezbyde, než jikry odebrat a zkusit odchovat bez péče rodičů, pokud se chcete pokusit o odchov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.06.2011 19:17 wieznerova@seznam.cz – Otázka
Dobrý den, chtěla bych se zeptat čím to je, že mi skaláři žerou vajíčka, které nakladou??? Děkuji za odpověď na mailto:wieznerova@seznam.cz :-( :-( :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.06.2011 17:14 Muž sefca [3]
Pánové mockrát díky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.06.2011 16:28 R Muž romant [27987] Re: sefca
Naprostej souhlas s kolegou NHKG včetně výběru rostlin. Ty Rájovce a Bety bych dohromady nedával. Místo těch Rájovců se můžeš podívat třeba na Čichavce Perleťový. Se Štkikovcema žádný zkušenosti nemám, ale co se týká filtrace tak ten Eheim Ti opravdu mohu doporučit, je to lehce dražší záležitost, ale v porovnání s ostatníma vnějšíma filtrama se vyšší pořizovací náklady posléze vrací v podobě nižší spotřeby energie. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.06.2011 16:20 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: sefca
Takhle by to asi být mohlo. Akorát bych ještě zvážil bojovnice a rájovce, můžou být (ale taky nemusí) docela agresivní k menším rybám a jejich ubráním by počet ryb v akváriu byl ideálnější. A na chování štikovců si moc nepamatuju, měl jsem je naposled před 20 lety, ale byli myslím docela mírní.
Filtr určitě vnější, vnitřní mají málo filtračních médií uvnitř a zabírají místo v akváriu. Nejspokojenější lidi bývají s Enheimy, ale nemám s nimi zkušenosti, protože používám skleněný filtr od sklenáře (toto řešení chce dost kutění, do začátků nedoporučuju).
Rostliny u mě rostly tyto i při slabém osvětlení (72W na 325 litrů), bez CO2 a bez hnojení, ale já už přešel na ryby nekompatibilní s květinami :-D
Ceratopteris pteridoides - rohatec křídlatý
Ceratopteris thalicroides (siliquosa) - rohatec žluťochovitý
Hydrotriche hottoniflora - pupečník
Hygrophila corymbosa - mokřanka vzpřímená
Limnophylia sessilifora - bahnatka bezstopečná
Rotala rotundifolia - kolovka indická
Vallisneria gigantea - zákruticha obrovská
Vesicularia dubyana - měchýřka jávská
Ludwigia repens - zakucelka plazivá
Ceratopteris thalicroides - rohatec žluťochovitý
Hygrophila polysperma - mokřanka mnohosemenná
Microsorium pteropus - hnědovka křídlatá
Vallisneria spiralis - zákruticha šroubovitá
Sagittaria subulata - šípatka šídlatá
Miriophyllum aquticum - stolístek vodní
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.06.2011 16:14 Muž sefca [3]
Myslíš třeba jenom Tetry královské-20x?
A co ten zbytek,je to lepší než první návrh?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.06.2011 16:09 R Muž romant [27987] Re: sefca
Těch teter bych tam dal jenom jedno hejno z jednoho druhu s dvojnásobným počtem. X-) Daleko pépe tak vynikne hejnová pospolitost těchto rybek a akvárko bude působit daleko plnějším dojmem. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.06.2011 16:02 Muž sefca [3]
Dík.Vynechám tedy živorodky.Myslel jsem,že by potěr mohl být potrava pro Bety,Rájovce,Štikovce a Pestřence.Topítko si koupím adekvátní k nádrži.Můžete mi poradit jaký filtr(vnější,vnitřní),jaké osvětlení a hlavně jaké rostliny?Štěrk asi tmavší.
Čichavce chci zakrslé a tetry královské.Vynechám asi i ty Dania pruhované a Rázbory,jsou asi moc aktivní.Hejno Neonek a Teter by mohlo mít po osmi kusech.Takže by to mohlo vypadat asi takto:
Štikovec příčnopásý 2x(1+1)
Bojovnice pestrá 3x(1+2)
Čichavec zakrslý 3x(1+2)
Rájovec dlouhoploutvý 3x(1+2)-ještě zvážím
Pestřenec červený 2x(1+1)
Ancitrus 2x(1+1)
Panceříček paleatus 8x(4+4)
Neonka červená 10x(5+5)
Tetra královská 10x(5+5)
Myslíte teda,že takhle by to snad už mohlo být?
Dík.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.06.2011 01:19 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: sefca
Ryby bych na začátek vůbec neřešil. Ty do akvária na začátek nepatří, akvárium se musí nejdříve zaběhnout, aspoň pár týdnů. Nejdřív pořešte techniku, vybavení nádrže a rostliny.
Moje doporučení je nemíchat ryby z různých kontinentů a každopádně je vždy lepší mít méně druhů ve větších počtech, než takovou směsku co jste napsal. Nepíšete přesné druhy, ale živorodky bych nedával vůbec, pancéřníčci jsou hejnové ryby takže 8 a více, větší čichavci se taky líp cítí v hejnu (šedí a perleťoví), krunýřovci rádi žerou kvítka, rájovci můžou být při tření hodně agresivní a i zabít malé ryby atd. Fungovat ta kombinace asi bude, ale zdaleka není optimální a nedoporučuji ji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.06.2011 20:50 S Muž invalida [3881] Re: sefca
Rájovec a očka? Asi při tření budou napadaný...Zkus si ke každýmu druhu něco přečíst...po 18 letech asi budeš překvapenej kam se akvaristika posunula smich A když vezmeš cenťák ryby na litr tak bych řek že máš rybek v návrhu až moc...počítat to nebudu ale jsou to druhy co se dost množej ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.06.2011 20:38 Muž sefca [3]
Dobrý den.Mám takový dotaz.Asi 18 let už nemám akvárium a chci se k tomuto koníčku vrátit.Dříve sem měl akva.80l a nyní přemýšlím o 250l.Vybral sem si méně náročné rybky a chtěl bych poradit jestli správně.Moje představa je-Štikovec příčnopásý 2x,Beta 3x,Rájovec 3x,Čichavec 3x tyto vždy 1+2,Panceříček 5x,Krunýřovec 2x,Molly 5x,Gupka 4x,Danio 8x,Neonka 8x a Tetra nebo Rázbora 8x.Myslím,že by to mohlo fungovat.Předpokládám teplotu 24-25.Vnější filtraci a rozměr 100x50x50.
Děkuji za názory a připomínky.
Petr Šefčík.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.03.2011 20:57 Muž Slav3k [23] Re: romant
jj taky mě to napadlo teď ... ok :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.03.2011 20:53 R Muž romant [27987] Re: Slav3k
Ale ona tím, že je to nasměrovaný tak, že se čeří hladina, tam ta voda proudí, akorát to není zcela zjevně vidět. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.03.2011 20:51 Muž Slav3k [23] Re: romant
tak to mám teď :) takže není potřeba, aby mezi rostlinami proudila nějak extra voda ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.03.2011 20:38 R Muž romant [27987] Re: Slav3k
Ten proud bych nasměroval opačně, tzn. nahoru, tak aby čeřil hladinu. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.03.2011 20:35 Muž Slav3k [23]
Chci se jen zeptat na takovou drobnůstku, myslíte si, že je vhodné mít "vývod" z filtrační hlavy u hladiny a mít proud nasměrovaný dolů ? Atmánek jsem dostal i s tou srandou na směrování proudu. kam proud nasměrovat ?

díky :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.03.2011 19:17 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: verča
vyber si radši jen jeden hejnový druh aby jich mohlo být více. Ale zvolila bych menší, třeba neonky modré, razborku bornejskou, trpasličí, tetru ohnivou, pro ně bude akvárko veliké a budou se cítit líp (z těch menších klidně i dva druhy). Z pancéřníčků existují taky maličké druhy. Nad těmi gupkami bych se zamyslela, bez nějakého predátora jich zachváíli budeš mít plné akvárko a i přerybněno (živorodky kazí vodu mnohem víc než jiné druhy, např. tetry), když už tak bych tam dala treba Živorodku endlerovu, je menší a taky pěkná.
Odpověď na otázku je že se snesou, ale podle mě pro ně ta velikost akvárka nebude ideální ;-)
Rostlin tam dej do začátku hodně, po pár týdnech můžeš přidat živorodky nebo pancéřníčky a uvidíš jak se bude rostlinám dařit, jestli ne tak budeš mít ještě času to napravit, než abys měla přeplněné akvárko a rybám pak nebylo dobře.
Stačí kouknout na internet a určitě najdeš hodně článků pro začátečníky, jen číst
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.03.2011 19:07 verča – fantom černý
Ahoj,
chtěla bych se zeptat:v dubnu si budu kpovat 80l akvárium.Chtěla bych se zeptat jestli by se v takto velkém akvárku smesou tyto ryby:fantom černý,neonka obecná,pancéřníček,paví očko.Po kolikati kusech?Jak osázet akvárium?Díky moc
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.03.2011 06:55 R Muž romant [27987] Re: Slav3k
Copak já, ale především Tvoje akvárko bude mít radost. ano

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [103] ...... 118

Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií • Zobrazeno 113271x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/15-zacatecnik?od=5101