Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Začátečník

 

NápovědaFórum » Zakládání a údržba akvárií  

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 52 Přejít na další stránku   1  
Začátečník
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   20.08.2014 09:28 Žena Atika [134] Re: aliki
Nejsem nijak zkušená, tak napíšu jen svojí zkušenost. U prvního akvárka jsem uspěchala vypuštění rybiček - šly tam po cca 17 dnech a pak jsem různá "nevysvětlitelná" úmrtí a rozhoupané NO2 řešila ještě přes půl roku než se to usadilo. Bylo to akvárko taky kolem 54 l.Papírkové testy ukazovaly No2 nula, ale na kapkovém od Aquaru se dusitany ukázaly. měnila jsem vodu 2 - 3 x týdně, hodně zakytkovala a vyměnila filtr za Atman 200 + houbu 10x10x16 cm (měsíc běžel souběžně se starým). Do téhle velikosti je to snad nejlepší řešení, houba se zakryje většíma kytkama a čistím ho cca 1 x za 4 měsíce. Pak se to usadilo a je v pořádku. Tak nic neruš, kup toho atmana, lepší test na NO2, vydrž v měnění vody, do uklidnění nepřidávej nové rybky a krm jen malinko, ono si to sedne. Kdypak byly vypuštěné první rybky?
U ostatních čtyř akvárek už jsem po těchhle zkušenostech s nasazením rybek vydržela 4-5 týdnu, na zabíhání jsem tam nacpala jen šneky a problémy nebyly. Tak držím palce a trpělivost :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2014 08:27 Muž Pepator [9] Re: aliki
V nezaběhlém akvárku než se nastolí nějaká rovnováha, tak jsou různé problémy. Mně taky ze začátku umíraly ryby na různé nemoci (krupička, střevní nemoci a paraziti), ampulárky taky ty jsem už potom ani nekupoval. Jednak okusují rostliny a taky jsou to producenti velkého množství odpadu.
Pokud se nakoupí různé ryby z různých zdrojů je velká pravděpodobnost nějakých nemocí či parazitů. Když se ryby chovají nestadartně, neplavou, nežerou, tak mají většinou nějakou nemoc. v tomto je těžké něco radit, já třeba občas hodil do akva pár zrnek hypermanganu jako desinfekci, narůžovělá voda se časem vyčistí.
Taky raději nehnojit nezaběhlé akvárko, nebo si můžeš zadělat na problém s řasama.Taky pozor při nakupování rostlinek do akva, já si takto zatáhl do akvárka řasu ruduchu a už s ní bojuji pěkně dlouho a i když už je na ústupu, tak je to pěkně nepříjemná mrcha.
Další problém může být používání chemikálií v bytě, laky na vlasy, parfémy, osvěžovače, hubiče komárů. V akva vůbec nevzduchuji, jenom filtruji a žádný problém není.
Chce to čas, než si to trochu sedne může to trvat klidně půl roku. Nevím zda je dobré měnit pořád vodu, já měním 1/3 vody za týden a je to v pohodě. Rozhodně bych vodu neupravoval chemikáliema na nějaké idealizované parametry.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2014 08:09 R Muž Silent [5949] Re: aliki
Podle fotografie vypadá nádrž v pořádku i když velmi čerstvě a "nezaběhnutě". Ohledně parametrů vody by to chtělo přesnější informace a ideálně použít při takovýchto problémech raději testy kapkové např. od Rataje nebo Aquaru a to minimálně na dusitany. Filtr podle fotky typuji na Aqua Clear má dostatečnou kapacitu i průtok. Tedy pokud běží naplno. Nevím jaké tam používáte hmoty, ale já mám dobrou zkušenost s naplněním filtru pouze bioakvacitovou vložkou. Uhlí bych nepoužíval. Vzduchování je v případě použití takovéhoto filtru zbytečné. Rozhodně by to chtělo podpořit růst rostlin. A po nastolení rovnováhy bych nedělal mix rybích druhů, ale soustředil bych se buď jen na paví očka nebo na neonky a nějaké panceřníčky na dno. No a rozhodně měnit vodu a to alespoň týdně třetinu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   20.08.2014 08:00 Muž Zoidik [2193] - Ničemu nerozumím, nic neumímRe: aliki
Filtr čistit jednou za měsíc je strašně krátný interval. Výkonější filtr by se hodil. Koukni po čerpací hlavě AT-200 a kostce akvacitu. Za málo peněz, hóóóódně muziky. nízké pH říkáš čemu? Vodu měníš jak často? Jednou týdně třetina objemu je standard, pokud jsou problémy, klidně ve stejném rozsahu měnit vodu denně. Jak dlouho bylo akvárium bez ryb když se napustilo? Je dobré alespoň měsíc a potom POSTUPNĚ přidávat ryby. Nebál bych se do akvária přidat více rostlin, je jich strašně málo a ampulárie a paví očka jsou docela prasátka, které zatěžijí vodu a filtr. Pokud používáš nějaký setový, který jsi koupila společně s akváriem, tak nestíhá vodu filtrovat. Na 60 litrů máš akvárko i docela přirybněné. Pročti si články, které jsou tady v modrém rámečku. Ideální by bylo, kdyby sis zřídila prezentaci akvária, řádně ji vyplnila a doplnila fotkama. Pak se bude lépe něco radit než z jedné fotky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2014 07:47 aliki – úhyn rybiček i šneků
Fotka k příspěvku Dobrý den, jelikož jsem již zoufalá, tak píši sem. Tak před půl rokem jsme zakoupili synkovi akvarium viz foto příloha. Ale postupně mi umírají rybky a i šneci zahynuli jediný co drží tak jsou ty černý co jedí řasy, ale ty druhý velký odešli hned. Paví očka sameček i samičky, pak i jedna neonka, dvě parmičky a zbylé dvě stojí jako ve vodě moc se nepohybují. Všude kde čtu tak mám měnit vodu, že mám špatnou vodu.

Vodu měním, svítím, filtruji i vzduchuji, ale prostě už mám snad třetinu ryb. Testy jsem dělala dneska ráno včera jsem měnila 1/3 vody.

Ph-nizke asi by chtelo zvysit, uhličitanová tvrdost také nízká, celkova tvrdost nízká. dusitany byli v bilém, a dusičnany odhadem 20-40. (dle testu easy-life)

uz jsem tak zoufalá, že zkouším psát. Nevím co je špatně. Jestli koupit jiný filtr (tento peru tak 1x za měsíc).

akvarium ma 60l. Jestli nic nepomůže, tak to nerada zruším, protože dívat se na synka jak pláče nad uhynulými rybkami se mi nechce :(

děkuji všem Martina - kdyžtak můj email je mailto:aliki@seznam.cz případně sem nakouknu díky moc.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   17.08.2014 19:02 Žena Turbínka [2558] Re: judgin
Akvárium má hrubý objem 10 l a ty máš máš absolutně nevhodnou osádku. Jejich chování pramení z nulového životního prostoru. Doporučený postup: Pročti si odkazy v modrém rámečku pod názvem tohoto vlákna, všechny ryby vrať a do téhle 10 l kaluže si dej maximálně tak krevetky, žádná ryba tam nepatří X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.08.2014 18:59 judgin – skalari se perou
akvarko je delka 32 vyska 22 a sirka 15 jedna roslina
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.08.2014 18:53 R Muž romant [27987] Re: judgin
Zřiď prezenatci předmětnýho akvária a před tím vyměň polovinu vody a podívej se do atlasu, jakou velikost akvária je vhodné pro skaláry mít a určitě se ledacos vysvětlí.
Edit: V tomto vlákně je dobré se zaměřit n ten modrej rámeček nahoře, kde je v daných odkazech spousta informací nejen pro začátečníky. :-)
Edit2: Tak už se nám to klube. Všechny ryby vrátit, dokud ještě žijí a číst, číst číst a měřit, měřit, měřit, tedy prostor, kde to akvo je umístěný, ono totiž každej centimetr hraje roli a deset čísel na každý straně udělá divy a budeš si i nějaký vhodný rybky moci pořídit. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.08.2014 18:51 Žena Turbínka [2558] Re: judgin
Jak velké je to akvárium? Tak trochu tuším klasickej 54 l set, málo rostlin a úkrytů a potyčky z nedostatku životního prostoru.
Edit: Ještě mi napadl otazník ohledně založení nádrže a fitlrace, mohl by být problém v rozlítaných dusíkách, což už ovšem nenápadně naznačil romant v příspěvku výše.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.08.2014 18:49 judgin – skalari se perou
ahoj kupil sem si akvarium a mam jednoho skalara dal sem dnes druheho a ten co tam byl do neho dlube pak mam u nich 6 parmicek pruhovanych a vse v klidu jen skalari se dlubou co muzu snema udelat a co muzu knim prikoupit dekuju
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 11   15.08.2014 20:14 R Muž vaclav [14611] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: TitanArmy
Soustřeď se na rostliny co ti rostou slušně. Nikdy neroste vše co zasadíš. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.08.2014 19:29 Muž olivis [32] Re: TitanArmy
nejspíš to bude Micranthemum callitrichoides 'Cuba'
mrkni sem rybicky.net/forum/13943
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.08.2014 18:30 Muž TitanArmy [4] Re: TitanArmy
Fotka k příspěvku A ještě jedna fotka.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.08.2014 18:29 Muž TitanArmy [4] – řídne a hnědne
Fotka k příspěvku Píšu zde jako začátečník. Akva 54L. Mám problém s jednou rostlinkou. Neznám název. Rostlina řídne a jako by hnědla. Ostatní rostliny jsou v pořádku. V akvu mám živorodky a zatím nehnojím. Tuším, že problémem bude asi světlo. Mám jen provizorní a to 2x11W. Chybí rostlince hnojivo, nebo obojí?
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.08.2014 18:23 Žena Turbínka [2558] Re: Nikifiki
Víš, trochu mi to nesouhlasí, na jednom vlákně píšeš, že máš v 54 l 3x kropenáče a 1x bettu, tady vypíšeš ještě další druhy ryb a ty kropenáče v jiném počtu hmm Tak jako tak, ani jedna z ryb, které tam plavou (krom betty) není vhodná osádka do 54 l hrubého objemu, zatím je možná vše v pořádku, ale brzké zarybnění a nevhodná osádka jest časovanou bombou. Plán bitvy co s tím, už byl nastíněn Romanem, tohle je jen takový můj osobní postřeh.
Ještě k tomu kořenu - zbarvení od kořenu není na závadu, možná pro někoho optickou, výluh z kořenu obsahuje třísloviny a huminidové kyseliny, které jsou rybám prospěšné. Většina začátečníků vyvařuje kořeny, namáčí ve vodě, znovu vaří se solí a poté utrácí peníze za rašelinové výluhy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   15.08.2014 15:42 R Muž romant [27987] Re: Nikifiki
Tak ze všeho nejdříve začni měnit velmi často min. 1/3 objemu vody a mezi tím se začti do těch odkazů, který najdeš v tomto vlákně nahoře v tom modrým rámečku. Odpovědi na tvoje otázky jsou právě tam. jenom telegraficky, zabarvení časem zmizí, neřešit a když budeš měnit vodu, bude se to rozmělňovat, ryby při odkalování nechat v nádrži, stejně jako vše ostatní, v noci se spí a to i ryby, pancéřníčky je ideál krmit stravou k tomu určenou, takže nějakou tabletou pro ryby dna, běžně dostupné v obchodech.
Edit: Teď vidím, že ty pancéřníčky bude dobré vrátit do obchodu, neb nejsou velikostně do tvého objemu vhodní a nahradit je event nějakým jiným méně vzrůstným druhem, třeba klasikou rybicky.net/atlasryb/pancernicek_skvrnity
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.08.2014 15:36 Nikifiki – Moc prosím o radu do začátku
Fotka k příspěvku Ahoj, před týdnem jsem dostala 54l akvárium, takový ten set pro začátečníky.
Na dně mám rašelinu a na ní na polovině jemný písek a na druhé hrubší. Vysadila jsem pár kytek a postupně dodávám další, podle toho, kde natrefím na nějakou pěknou. Mám tam taky velký kořen. Hned 3. den (vím, že se má akvárium nejprve nechat zaběhnout, ale už předtím jsem měla bojovnici pestrou v tom 2l bettárku a už byla opravdu na umření), tak jsem jí dala do velkého, hodně se zlepšila, začaly se jí rozlepovat ploutvičky. Po týdnu jsem vyřadila zbylé rybky (vždy párově) 2x black molly, 2x pancéřníček kropenatý, 2x mečovka mexická červená a 10x neonka červená. Zatím vše vypadá v pořádku, ale chtěla bych pár názorů a také bych měla pár otázek.
Za jak dlouho přibližně zmizí obarvení vody od kořene?
Když budu odkalovat a tím zároveň odpouštět vodu, rybky mám vylovit nebo je nechat v akváriu?
Nebude jim vadit, když budu např. přesazovat kytky?
Svítím 2h ráno a pak od 1 do 9. Je to správně nebo se musí svítit přes noc?
Jak se krmí ti pancéřníčci?
děkuji moc, jsem opravdu nová a trochu v tom plavu :)
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.07.2014 18:05 R Muž romant [27987] Re: PavíholkaXXL
Tak samozřejmě, čím větší, tím lepší, ale to asi moc slyšet nechceš. ;-) Viděl bych to na ideál někde mezi 50-100 litrama, ale ani to není až zase tak důležitý, daleko důležitější je péče o tu omladinu v podobě velmi častýho futrování, ideál něčím živým, když nebude tak co je po ruce a hlavně nazapomínat na velmi častý a to klidně denní výměny části vody, to podle zatížení nádrže počtem znečišťovatelů. Prostě bez těch dvou základních věcí solidní oka nikdy neuděláš, tak hodně zdaru. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.07.2014 18:00 Žena PavíholkaXXL [7] – potěr
Dobrý den,mám otázku jak velké akvárium by jste mi doporučili pro odchov potěru Pavího očka?
mám je už nejmíň 1 měsíc a konečně se začaly množit tak snad se dočkám velkého přírustku počítám tak 40ks předem děkuji za odpovědi a rady. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.07.2014 14:46 Monča – potěr
Ahoj,do jak velkého akvátia byste dali potěr gupky ??
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 21   03.07.2014 10:58 Žena Atika [134] Re: Monča
Mončo nechápu, jak tady ostatním můžeš radit takový hovadiny. Sama se tu ptáš na každou blbost 10 x , rybky máš pár tejdnů - zatím se vůbec nedá říct že v pohodě, krevetky nemáš vůbec. Evidentně ještě o akvaristice celkem nic nevíš a rady ostatních vstřebáváš poměrně hodně pomalu, ale už se cítíš být dost zkušená, abys radila jiným? A ještě blbě. Možná spíš radši začni hodně číst a přemýšlet jak vylepšit život těm svým pár rybkám. Ne každej to bere tak, že když něco umře, tak se koupí nový a je to :-|
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   03.07.2014 10:51 Žena Atika [134] Re: notid
Souhlasím s ostatními, krevetky nejdřív po měsíci (cherry), náročnější mnohem později - pokud vůbec (tady asi záleží na parametrech vody, kterou tam dáváte, v každé prostě být nemůžou). Nedavno jsem jedné dívčině prodala cherryny - měla na ně připravené 14 dní staré akvárko, ale i dlouho zaběhlé druhé. Slíbila, že je dá do toho starého a do nového je přeloví až po zaběhnutí (nejdřív po měsíci). Nevydržela, 10 jich dala do nového a druhý den volala, že jí umřely rozzureny Takže pokud nechcete krevetky zlikvidovat, tak vydržte, jsou moc milé, je jich škoda. A až je budete dávat, tak pomaličku aklimatizovat ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   03.07.2014 10:47 Žena Turbínka [2558] Re: notid
Každá nebýložravá ryba si na malé krevetce smlsne pokud se jí vejde do tlamky, ale krevetky jsou nesmírně mrštné a většinou uniknou. Chce to pro ně mít dostatek schovek (třeba ty mechy) aby se po svleku měly kam schovat nebo i jako úkryt pro malé narozené prcky. Nicméně to není žádná řízená genocida. Já sama chovám novoheterandrie sličné u dvou druhů krevetek a krevetka propluje rybě před tlamkou a nic, občas vidím jak po nich lapnou, ale krevetka vždy uskočí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.07.2014 10:43 notid Re: Turbínka
ok děkuji :-)
a ty rybky co se tu psali mi nesežerou ty krevetky jo ? :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   03.07.2014 10:40 Žena Turbínka [2558] Re: notid
I já znám báje o tom, jak někdo dal do akvária krevetky pár dnů od založení a přežily, ale to nic nemění faktu, že to pro ně dobré není. Rovněž znám ale mnohem více příkladů toho, kdy krevetky nepřežily nebo byly téměř vyhubeny.
Neonky nejsou ryby vhodné do malých nádrží, jsou to plavci a malý objem a nedostatečný prostor pro pohyb by je stresoval.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.07.2014 10:35 notid Re: Turbínka
ok :-) známý má stejné akvárium (podloží,rostlinky atd..) a krevetky dával už po 5 dnech a žijí do dnes ;-) tak jsem nevěděl jestli je tam už můžu dát či ne..
Akvárium bylo ze začátku téměř úplně čisté a ten kal+nálevník se tam dělal po každé výměně čím dál víc..tak jsem akvárko nechal být a stav se o 100% zlepšil... Nechce se mi do toho ted už moc šahat abych zase něco nepo***.

a ty neonky tam nemůžu dát proč?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.07.2014 10:31 Žena Turbínka [2558] Re: ludvik
Myslím, že jsem to napsala srozumitelně. Krevetky klidně, ale až akvárium nebude takový čerstváček (tedy ne dříve než měsíc od založení, osobně bych klidně počkala i 2) a pokud to s nimi notid myslí vážně měl by jim přidat rostliny, které krevetky preferují (neříkám, že vyžadují) jako jsou mechy nebo řasokoule.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.07.2014 10:25 Muž ludvik [1082] Re: Turbínka
Tak krevetky ano, nebo ne? :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   03.07.2014 10:15 Žena Turbínka [2558] Re: notid
Krevetky nedávej dříve než měsíc po založení, jsou citlivější než ryby na problémy čerstvých akvárií no
Jak píšou pánové - rostliny ano (+ mechy pro krevetky), plži ano, krevetky ne a neonky rovněž ne. Mezi rybami bych se podívala spíše na nějaké malé razborky (do 2 cm) nebo novoheterandrie sličné (rovněž až po měsíci), ale pro dobro krevetek a omezení stresu je lepší je chovat samotné.
A pokud tam máš skutečně nálevníka, je lepší neměnit vodu, podívej se do příšlušného vlákna, bylo o tom napsáno mnohokrát rybicky.net/forum/4822-nalevnici
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.07.2014 10:09 notid Re: Ciffik
ano voda byla celých 10 dní měněna, a ze začátku i dost zapáchala ae ted už je vše ok..
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.07.2014 10:07 notid Re: notid
akvárium mám založené cca 9-10 dní a anubias jen vypadá že je v hlíně ale ve skutečnosti je jen zapříčený kameny a kořeny v hlíně nejsou.
A o té výměně vody jsem se tu dočetl že to není zrovna nejlepší způsob jak se zbavit nálevníka..
Krevetky už bych tam potřeboval z důvodu menšího výskytu řas...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   03.07.2014 10:03 Muž Ciffik [761] - RostlinyRe: notid
Jak je akva stare? par dni? tyden?
Rybicky do vaseho objemu bych ja osobne nedaval vubec, natož neonky no . Kdyz tak kouknete na samecka betty prip. nejaky micro razbory. Krevetky jsou podle me daleko vhodnejsi volbou. Zacal bych temi red cherry - ale ani ty bych tam nedal driv nez po mesici. Klidne pozdeji. Na ty bilo-cerne (black crytalky) bych jeste na chvili zapomnel. Jsou to krevetky, ktere moc chyb neodpusti. Vase akvarium uz z fotky ma do zabehnute nadrze jeste daleko. Urcite budete mit stale vysokou hladinu amoniaku/no2, coz by krevetky ,,nerozdychaly". Nejakou rostlinu navic by to taky sneslo.

K tomu podlozi ten substrat je znam tim, ze zpocatku uvolnuje znacne mnozstvi amoniaku - obdenni vymena poloviny vody nebude na skodu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -4   03.07.2014 10:02 Monča Re: notid
ano mužeš taky jsem tam dala ten nitrivec a byl tam pouze jemně bílí zákal pak jsem vyměňovala vodu (každý den) a pak jsem to snižovala rybám nebo krevetkám to nebude vadit ale musíš vyměnovat tu vodu nebo to bude zakalené stále.Jestli jsi ho tam dal před 24. hodinama tak krevetky tam už mužeš dát i jiné rybky jestli máš ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   03.07.2014 10:01 Muž Sid [6637] - RostlinyRe: notid
Do čerstvě založené nádržky kromě případných šneků raději žádné živočichy nedávejte.
(A něco si nastudujte o koloběhu dusíku v akva = jeho "zabíhání".)
S výběrem ani počtem rybek vám neporadím, ale doporučuji vám, abyste "vyhrabal" ze substrátu ten anubias - lépe mu bude s kořeny "v luftě".
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.07.2014 09:46 notid – Krevetky a voda
Fotka k příspěvku Zdravím
Jsem začátečník a mám nově založené 30l akvárium s tímto podložím www.prirodni-akvaria.cz/… a podle toho co jsem se tu dočetl se mi tam vytvořil nálevník,kterého jsem se po třech dnech snad už úspěšně zbavil přidáním přípravku bio nitrivec a neustálým přivzdušnováním..
A tím se dostávám k jádru dotazu :-) zůstala mi v akváriu lehce jakoby do bíla zbarvená voda,která se pomalu mění v čistou viz obrázek, mohu do takové vody dát krevetky "Red cherry"+ takové bílo černé? Nerad bych jim tím nějak ublížil..
Dále mám v plánu do akvaria přidat 6-7 neonek,je to dostačující počet?

Předem děkuji za každou odpověd a předem se omlouvám jestli jsem dotaz umístil do nevhodného vlákna..
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.07.2014 16:40 Muž olivis [32] Re: kalet
A máš tam vůbec nějaký ryby?....Jak je již výše uvedeno, založ si prezentaci ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.07.2014 13:14 Muž Miso [470] Re: kalet
kalet napsal: bylo mi doporučeno koupit jiný koupil jsem od tetra 6 in 1 no ale tento test ti doporuceny urcite nebol ;)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.07.2014 11:59 Muž Johan [4945] - RostlinyRe: kalet
Stěma rybkama to je horší pokaždý do tam dám novou uhyne Udělejte si prezentaci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.07.2014 11:51 kalet – CO 3
z kohoutku je vše ok anejsem z ČR ale z UK no zkusim koupit ještě ten tetra nitrate minus a uvidíme jinak rostlyny roztou jak zvody :-) docela dost rychle cca 4 dny 10 cm po příjezdu z dovolený.Stěma rybkama to je horší pokaždý do tam dám novou uhyne
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   02.07.2014 11:36 Muž Johan [4945] - RostlinyRe: ludvik
Když se mění voda, tak na to může "házet bobek" naprosto každý. K čemu test, který stejně neměří přesně a každá hodnota je i tak relativní.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.07.2014 11:28 Muž michalt [737] - MiniakváriaRe: kalet
Řekl bych, že s tím nic. Prostě nevěřit naměřené hodnotě NO3 ;-). Rostou rostliny? Jsou ryby v pohodě?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.07.2014 11:25 Žena Turbínka [2558] Re: kalet
Každá vodárna (aspoň v ČR) uvádá hodnoty svojí výstupní vody, zkus to najít i u svého poskytovatele vody a změřit svojí vodu z kohoutku tím testem a pokud se hodnoty nebudou moc shodovat je asi chyba v testu. Mimochodem těch 250 je hodnota ve kterých jednotkách? Možná je zakopanej pes i tady ;-) Protože mám pocit, jak již zde bylo řečeno, že ve 250 mg/l toho moc neporoste a hlavně nepoplave hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.07.2014 11:17 kalet – CO 3
tak ještě jednou vše. podle starého testru jsme měl PH přes 7.6 bylo mi doporučeno koupit jiný koupil jsem od tetra 6 in 1 a na něm mi ukazuje.cl2 0 ok pH 6.8 ok KH 3d ok GH8d ok no2 0 ok no3 250 water change vyměněno ze 70L vody 40L dnes rano test znovu a stale no3 250 co stím? díky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.07.2014 10:55 Muž ludvik [1082] Re: romant
To můžeš ty a zbylých horních 10% ... ne my ostatní.
romant napsal: Tak s prominutím, na testy bych hodil bobek a dal na to co vidím v akváriu, tedy jak se chovají ryby, jak prosperují rostliny. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.07.2014 23:35 Muž MonterMonty [2431] - AmerikaRe: amrtin
Třeba test 6in1 od JBL má hodnoty NO3 až do 500mg , ted na to koukám , takže bud je test starej , nebo se nesprávně používá
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.07.2014 21:54 Muž jiri609 [91] Re: kalet
to je opravdu blbost, mimochodem norma pro pitnou vodu /ta z kohoutku/ je 50mg/l... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.07.2014 21:46 amrtin Re: kalet
A není náhodou to NO3 25?To by byla dobrá hodnota,při 250(a to snad ani žádné testy neumí) by těžko v té vodě něco žilo :-|
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.07.2014 19:49 R Muž romant [27987] Re: kalet
Tak s prominutím, na testy bych hodil bobek a dal na to co vidím v akváriu, tedy jak se chovají ryby, jak prosperují rostliny. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.07.2014 19:45 Muž olivis [32] Re: kalet
Hodnota 250 mg/l z kohoutkové vody se mi též nezdá, řekl bych že test, který používáš je na nic, kup jiný.
Dále by bylo dobré zřídit prezentaci nádrže, uvést co nejvíce údajů, dát fotky. ;-) X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.07.2014 19:30 kalet Re: Heimdall
Heimdall napsal: Nejlepší by bylo vzít vzorek vody a odnést do nějaké akvaristiky která poskytuje službu testování vody, nebo si půjčit test od nějakého kamaráda. Ona se kvalita a funkčnost testu takhle těžko posuzuje.

koupil jsem teda nový testr a vše je ok jen NO3 je 250 píšou vyměnit vodu ale ta je měněná a ikdyž ji viměním tak na to starým testru nebyla žádná změna nevíte co to zbusobuje to NO3? díky

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [52] ...... 118

Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií • Zobrazeno 113271x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/15-zacatecnik?od=2551