Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Začátečník

 

NápovědaFórum » Zakládání a údržba akvárií  

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 3 Přejít na další stránku   1  
Začátečník
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   02.05.2023 21:47 Žena Starka [208] Re: Sim.12
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Mi zde poradil Václav, abych sehnala různé druhy rostlinek a zkusila, co se chytne. Tak do akvarka šlo myslím 6 druhů rostlinek, včetně plovoučky "žabince" neboli okřehku.
Zde jsou dvě fotky mého akva - v den založení a po měsíci a půl od založení. A uznej, že když srovnáš své tři měsíce založené akvarium a to mé, tak vidíš značný rozdíl v růstu rostlin. A to nehnojim, v podstatě ani neodkaluji, páč momentálně tam plave 1o neonek a nepoužívám chemii.


Mimochodem z těch 6 rostlin se nejvíc chytily tři druhy, konkrétně egerie, polysperma a Limnophila sessiliflora. A lemna minor jako plovoucka. Ale to co se chytí mě, neznamená, že se chytí u Tebe. Každopádně zbytek rostlinek budu dávat pryč a nechám ty, které prosperují.

Momentálně bych radila nepřidávat ryby, ale přidat rostliny a nechat to chvili rozrůst, třeba ten měsíc. Během tohoto měsíce se akvarko víc zajede a jakmile pak pridate rybky, tak věřím, že už to bude dobré.

A k filtru - ne vždy je predimenzovany filtr výhra. Momentálně bych zůstala u toho, který máš.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.05.2023 21:36 Muž Rybar [-29] Re: Sim.12
Ztráty jsou vždy tomu se nedá zabránit ,dají se ,ale snížit . Tím co člověk chce . Bohužel ceny v akvaristikách se za poslední roky vyšroubovaly vysoko. A funkční akvárium ne ni ze dne na den. (Já v minulosti pořídil synovi kaskádu ta byla otevřená a v ní byli piraně a to jsem nebýval doma . Prsty má všechny . ) Vše se dá zlepšit jde to jak to poskládat . A s čím začít ,aby to celé fungovalo . Co člověk upřednostňuje jaké ryby nebo rostliny !
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   02.05.2023 21:32 Muž Lojza007 [1182] Re: Sim.12
Chce to mnohem víc rychlerostoucích rostlin, ideálně hlídat tady vlákno o darování přebytků a až bude někdo něco nabízet v okolí, tak si to vzít, je to nejlevnější řešení, navíc odpadne čekání na přechod z emerzu.
Dokud opravdu výrazně neklesne průtok, není důvod vrtat do externího filtru, v tuto chvíli to opravdu především uškodí.
Jakmile bude zaběhnuto, teprve pak má smysl řešit další ryby.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   02.05.2023 21:08 Žena Sim.12 [2] Re: Rybar
Akvárium bylo pořízeno pro syna 3 roky takže sme nechtěli pořizovat nějaké náročné ryby takže chci dosáhnout pouze toho aby fungovalo a neměly jsme takové ztráty v rybkach..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.05.2023 20:45 Muž Rybar [-29] Re: Xklop
Zdar, mám několik druhů rostlin ,tak vím o čem píši . Pokud rostliny rostou ,je otázkou ,jestli se to nedá zlepšit ! A jak jsem napsal za 3 měsíce mělo být plné akvarium. Mám ten růžkatec mám ,taky tu egeri densu ,ale ta mi vůbec nerostla nebo jen pomály do doby než jsem přidal tu sůl, teď nelze zastavit . Ty echinodorusy potřebují měkou vodu a mírně kyselou . Podle mě je ten druh nevhodný dorůstá do vysokých rozměrů okolo 1m pokud se nemýlím . Tak jako svítit 10h anubiusu. V tom akváriu je toho plno co zlepšit ,ale vědět čím začít ! Čeho chce majitel dosáhnout a za jakou cenu .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.05.2023 18:43 Žena Sim.12 [2] Re: Xklop
Moc dekuju za vysvětlení :-) snad to bude fungovat
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   02.05.2023 18:32 Muž Xklop [142] - RostlinyRe: Rybar
Ahoj, na akvárku je vidět že není zaběhlé. Nitrifikačních baterií je tam po málu, tutově tam bude docházet k nárostů NO2. Ten Echinodorus má všechny horní listy ještě emerzní, ten v akváriu nebude tři měsíce. Světlo jak píše min 10h, když tam nejsou skoro žádný rostliny, tak je to taky docela moc.
Já bych určitě s pravidelnou výměnou vody pokračoval. Ten zmíněný průvan, vypláchne třeba ten NO2. Velkou chybou bylo pustit po 14 ti dnech do akvárka ryby..... normální zabíhání akvárka může trvat třeba měsíc i víc. Časté čištění externího filtru zabíhání jen prodlouží a není ani napsáno zda byla média čištěna v akvarijní vodě, nebo pod koutkem....
Sůl bych do společenského akvária nedával... možná jako alternativa při léčení nějakých kožních problémů. Z dlouhodobého hlediska to je kontraproduktivní, zasolováním vody většina rostlin přestane růst.

Já bych přidal na rostlinách (rychlé rostoucí plevely, růžkatec, egeria densa), zkratil dobu svícení na 8h, dál dělal pravidelné výměny 1/3 vody, koupil nějaký startovací bakterie a pár týdnů davkoval podle návodu, do filtru bych vůbec nešahal, dál odkaloval pouze povrchově, čistil sklo a odstraňoval zbytky listů které byli původně emersní. A ono se to rozjede.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   02.05.2023 17:36 Muž Rybar [-29] Re: Anthrax
Pokud se živorodkám nedaří a stále odchází, tak je tam nebudu dávat . A nebo to risknu za cenu změny celého akvaria. Je důležité co chce majitel akvaria. A proč bych měl větrat v novém akváriu . Způsobem ,jakým to dělají. Je třeba pochopit jejich z zkušenosti a potom se dá radit! Kde k té údržbě ,k terou dělají došli a podobně . Tak je to i s těmi rostlinami ,jsou tam rostliny s rozdílnými nároky . To akvarium za 3 měsíce mohlo být z 3/4 plné . Je jedno co tam poroste ,ale musí to růst ty kytky se dají vždy vyměnit . Za kytky se stejnými nároky .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -1   02.05.2023 16:59 Muž Rybar [-29] Re: Sid
To je vidět co to dělá s akváriem ,rostliny nerostou a ryby kapou voda se mění každý týden. Těmto věcem sem věřil ,když jsem byl malý . A to můžeš tady zkoušet na začátečníka . To co dělají někde přečetli . A to je výsledek . Proč bych měl měnit neustále pH když v akváriu mám kolem 6,2 pH a( spíš potřebují snížit )a vodovodní voda je 7,8 pH . V těch druhých mám sůl od 0,5g/l až po 1,5g /l k tomu přispůsobené ryby a rostliny . Mnoho lidem to nejde do hlavy ,ale ono to funguje .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   02.05.2023 16:19 R Muž Anthrax [4739] Re: Rybar
Rybar napsal: Pokud by ses dobře podíval, tak by si to věděl . Tak buď tam budou ty paví očka a platy nebo akvárium bez těch pavích oček . Jiná varianta není. Upřímně, nerozumím, co chceš říct. Jsou tam pancéřníčci a to nejsou ryby, co by byly ze soli dlouhodobě nadšené… Jejich tolerance je nižší než u živorodek. hmm

Rybar napsal: A jak chceš držet nějakou rovnováhu pokud budeš neustále měnit dva kýble vody v novém akváriu? Jednou týdně není neustále. Stabilitu v akváriu ti vytváří zaběhlé dno a filtr. Takže je to jednoduché: nehrabat se zbytečně ve filtru a dně a přitom měnit část vody jednou týdně je zaručená metoda. Nikterak tím záběh nezpomalíš ani stabilitu nenarušíš. Jen vyvětráš. Bavíme se tu celou dobu o výměně 1/3 vody, jak je psáno v prezentaci. ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   02.05.2023 15:37 Muž Sid [6629] - RostlinyRe: Rybar
...A jak chceš držet nějakou rovnováhu, pokud budeš neustále měnit dva kýble vody v novém akváriu?
Pravidelná výměna části vody v nově zařízeném akváriu je naopak jeden z nejlepších možných počinů. (Čerstvá voda samozřejmě odstátá, t.j. odplynovaná a vytemperovaná.)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   02.05.2023 15:28 Muž Sid [6629] - RostlinyRe: Sim.12
...Dvakrát jsme čistili filtr, protože se nám zdálo akvárium zakalené, akvárium bylo napuštěno a 4 dny se nechalo běžet na prázdno bez ryb, poté jsme dávali rybky a 14 dni to bylo dobrý a poté začínají postupně padat a všechny, jak píšu, hlava nahoře a ocas jakoby zlomený dolu...
Najděte si nějaké povídání o záběhu akvária, konkrétně o procesu nitrifikace. 14 dní je tak akorát doba, kdy začínají problémy s dusitany. Neškodilo by je zkusit otestovat (změřit jejich koncentraci.) Jak postupovat dál, to vám objasní právě to "povídání o nitrifikaci".
BTW: Čištění filtru vám od zákalu nepomůže, spíš naopak. I filtr se potřebuje "zaběhnout". (Vizte "biologická filtrace", "biofitrace", "nitrifikace"...)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -1   02.05.2023 14:59 Muž Rybar [-29] Re: Anthrax
Pokud by ses dobře podíval, tak by si to věděl . Tak buď tam budou ty paví očka a platy nebo akvárium bez těch pavích oček . Jiná varianta není .Ty rostliny, taky do toho nepasují . To akvárium evidentně nefunguje a nepomůže ani plevel , pokud nemá dané podmínky pro růst . Navíc jak víš , že jsou to čistokrevné paví očka ? Já mám 25c každém akváriu. A jak chceš držet nějakou rovnováhu pokud budeš neustále měnit dva kýble vody v novém akváriu ? To ,že paví očka dokáží přežít jinych podmínkách není pochyb . Bohužel sem se setkal s tím, že mi prodali místo oček endelerky . A taky jsem se setkal s tím , že byli mezi sebou zkřížené ! Pokud chci mít jistotu, tak musím najít správné řešení .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   02.05.2023 13:20 R Muž Anthrax [4739] Re: Sim.12
Při počtu těch ryb netřeba nějak hrotit odkalování. Ancici jsou předpokládám ještě mladí a tak moc nepořádku nenadělají. Úplně postaví přejet povrchově jednou za měsíc.
Filtr je OK, netřeba ho měnit. Jen ho nechte běžet pokud možno bez větších zásahů ať muže pracovat. Vodu bych měnil, tak jak to děláte doposud. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.05.2023 13:10 Žena Sim.12 [2] Re: Anthrax
Díky zkusím snížit teplotu , dokoupit rostliny , myslite tedy ze vysavani dna 1x týdne je moc ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.05.2023 13:08 Žena Sim.12 [2] Re: Lojza007
Ani skla jsou vycistena jen sterkou a poté vydáte dno jen na povrchu abych sebrala vykaly. Dokoupim více kytek a nejspíš i nový filtr jak jsem psala níže máme filtr do 100l a akvárium má 100l
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.05.2023 13:05 Žena Sim.12 [2] Re: Jozef
Dvakrát jsme čistily filtr protože se nám zdálo akvárium zakalene , akvárium bylo napusteno a 4dny se nechalo běžet na prázdno bez ryb poté sme dávali rybky a 14dni to bylo dobrý a poté začínají postupně padat a všechny jak píšu hlava nahoře a ocas jakoby zlomený dolu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.05.2023 12:37 Muž Lojza007 [1182] Re: Sim.12
Dle popisu a fotek je to nezaběhnutý akvárium. Všechno vypadá příliš čistě. Externí filtr by měl vydržet bez čištění a fatálního snížení průtoku běžet minimálně půl roku, pokud se zanese rychleji, je někde chyba. Osobně tipuju, že i odkalování bude prováděno špatně, zaražením odkalovacího zvonu až do dna, což bude mít za následek odstranění nitrifikačních bakterií a hlouběji uvolnění sirovodíku. Skla a předměty opět vypadají jako vyčištěné a tím pádem bez nitrifikačních bakterií. Předpokládám, že testy by odhalily minimálně vysoké množství NO2.
No a taky je tam zoufale málo kytek.
Mušle by nemusely vadit, pokud není voda kyselá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.05.2023 12:04 R Muž Anthrax [4739] Re: Rybar
Nic proti přisolování u živorodek ze střední Ameriky .. Nicméně to neřeší problém proč jí padají gupky. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   02.05.2023 11:56 R Muž Anthrax [4739] Re: Sim.12
Ano, rostlin je málo, Chce to do začátku rychlerostoucí plevel. :-) Dno je taky dobré nechat trochu zaběhnout. Když akvárko budete stále pucovat, jak se v něm vytvoří rovnováha a stabilní podmínky? Jak probíhá čištění filtru?
Pancéřníci (záleží na druhu) a krunýřovci nejsou přešlechtění na rozdíl od pavích oček. Proto spíš vydrží i nestabilní podmínky v nádrži (výkyvy NO2 a NH3). :-)
Edit: Být to na mě, tak snížím teplotu. 25 je podle mě zbytečně moc na tvé ryby.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   02.05.2023 11:56 Muž Jozef [311] Re: Sim.12
Sim.12 napsala:...filtr máme vnější a také cisteny pravidelně...
A to ste ho stihli za tri mesiace koľko krát vyprať. Externý filter by mal zvládnuť dlhšie intervaly. Či sa tým "zbytočným" čistením nepredĺžil zábeh - odpoveď od Anthraxa. Ak čistiť naozaj potreboval (rapídne znížený prietok), to je tiež na uváženie prečo tak rýchlo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.05.2023 11:55 Muž Rybar [-29] Re: Sim.12
Teď s výběr ? ,,Zakládání a údržba akvaria",kniha od Rudolfa Zukala tvrdí , že ,,chov živorodek není obtížný , protože žijí od severní po jižní Ameriku ve vodách ,jak sladkých ,tak bradlických proto jim vodu přisolujeme ,(1kávová lžička na100 ) . Jiné knihy uvádí ,že snesou daleko více soli . V 45 l mám 1 g/l vody a v tom paví očka a mečovky .Za rostliny mech a kryptokoryny. Je třeba koupit ,ale mořskou sůl ne tu kuchyňskou .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.05.2023 11:35 Žena Sim.12 [2] Re: Starka
Myslite ze 5velkych rostlin + 4 male je malo? Mušle dnes tedy vyndam ale spis mi přijde divne ze ancici které máme 3 už od začátku jsou naprosto Ok a pancernickove taky jen ty paví ocka proste vymírají ????????????‍♀️
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.05.2023 11:22 Žena Starka [208] Re: Sim.12
Já mám za to, že mušle do sladkovodních akvária nepatří. I dle této diskuze
rybicky.net/forum/834
bych prve vytáhnula mušle. Ony ty dekorace někdy dělají s akváriem solidní paseku. Takže byh je dala pryč a pozorovala, zda dojde ke zlepšení. A rostlin je tam žalostně málo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.05.2023 11:07 Žena Sim.12 [2] Re: Anthrax
Opravdu jede cca 3mesice jednou týdně vysavame dno a poté doplníme vodu , filtr máme vnější a také cisteny pravidelně ke teda do 100l tak nemůžete třeba být ze mají ve vodě málo kyslíku.? ????
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   02.05.2023 10:00 R Muž Anthrax [4739] Re: Rybar
Ach jo. To jsou zas rady. hmm Pocházejí především z Jižní Ameriky. A ano, některé populace žijí v brakické vodě. Ale většinou žijí ve sladké vodě. Takže opět radíš vybrat extrém a podle toho uzpůsobit celé akvárko? :-)
Gupky budou prosperovat v široké škále podmínek, co se týče pH a tvrdosti. I částečně slanou vodu snesou, ale mít jí nemusí. Tady bych problém opravdu nehledal.

Podle mě, se pavím očkům v akváriu na obrázku nedaří, protože je čerstvé a páví očka jsou dost často přešlechtěná… Soudě podle emerzních rostlin a čistého dna se vůbec mi nezdá, že by akvárko jelo tři měsíce.

Edit: Já bych doplnil víc rostlin nechal to pořádně zaběhnout (počkal) a pořídil paví očka ze spolehlivého zdroje. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.05.2023 09:39 Muž Rybar [-29] Re: Sim.12
Je třeba řádně prostudovat začátky akvaristiky ! Všude se uvádí , že mušle obsahují vápník a do akvária nepatří . Z druhé paví očka pochází ze střední Ameriky a žijí v baktické vodě . K tomu třeba přispůsobyt celé akvárium s rostlinami ! Pozor na to ,aby se jednalo pouze o pravé paví očka stalo se mi,že mi donesli směsku míchanou s endelerkami a to v té vodě nepřezily .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.05.2023 21:45 Žena Sim.12 [2] – Paví očka
Fotka k příspěvku Zdravím , AQ máme založené cca 3ti měsíc a stále nám vymírají paví očka čím to prosím muže být ? Máme je společně s Platami a anciky - ti jsou Ok , začne to ze začínají plavat šikmo jakoby hlavu na hladině a ocas dole už jim ani nevlaje ????
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.04.2023 08:51 Muž Daniell [38] Re: Dědek82
Zdravím,

Sice žádný odborník nejsem ale .. pokud si přečtete všechny doporučené články v úvodu tohoto vlákna ( odkazy nad příspěvky nahoře ), tak zjistíte, že se jedná o řasu, která vzniká při stabilizaci nově založeného akvária. Jak postupovat nebo co udělat je popsáno právě ve zmíněných článcích, které jsou vševysvětlující. :-)

O "mrtvé hladině" je tady na foru taktéž kupa článků. :-)

Kryt akvária se vám bude rosit vždy, bez ohledu na teplotu. Prostě voda se odpařuje a ulpívá na krytu skla. Ničemu to nevadí, pokud kapky padají zpět do akvária a ne mimo něj. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.04.2023 01:26 Muž Dědek82 [0] – Prosba o radu
Fotka k příspěvku Ahoj, dlouho jsem se odhodlával a zkoušel vše možné, ale přestávám si vědět rady, tak jsem založil prezentaci (prosím zároveň o případné komentáře ke zlepšení) a chtěl bych požádat zkušenější o pomoc...

Po založení akvária jsem se potýkal s "věcí" viz foto. Měl jsem tím poměrně hustě pokrytý kořen a začalo se to objevovat i na rostlinách, které jsou na kořeni. Kořen jsem proto vyndal, vyčistil, vyvařil a vrátil zpět. Už jsem se radoval, že mám vyhráno, ale cca po dvou týdnech se to začalo objevovat znovu. Tentokrát zatím ne na kořeni, ale na rostlinách (jejich kořeny a listy). Spíš než jako řasa mi to přijde jako nějaký povlak. Ale nevím. Můžete prosím poradit, o co se jedná a jak tomu do budoucna předcházet? Jinak akvárium funguje dobře, rostlinky rostou, rybkám a šnekům se zatím taky daří.

Dále se trochu potýkám s mrtvou hladinou. Filtr/rozstřikovací rampu mám nastavenou směrem vzhůru, aby to čeřilo hladinu a hladinu to čeří. Začal jsem používat Seachem Pristine, je to podstatně lepší, ale stále se tam po pár dnech objevuje. Mám případně rampu posunout blíže k hladině nebo jak jinak tomu můžu pomoct? Jak píšu v prezentaci, tak kvůli Bettě mi filtr jede cca na 50%.

Můj poslední dotaz se týká krytu skla. Voda v akváriu má 25-26 stupňů, v pokoji je vždy nejméně 22-23 stupňúů, ale neustále se mi rosí kryt. Nmeůže to něčemu vadit?

Předem mnohokrát děkuji za Vaše tipy a rady
 
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2022 11:00 Muž Jozef [311] Re: Rybak Majak
Rybak Majak napsal: ta guramka ma na cele ranu preto, pretoze ked som ju kupil, tak do nej utocila druha, väčšia guramka ineo druhu tak som tu velku
potom vratil

Tu mi niečo nesedí. V druhej téme píšeš "...nuž som si kúpil 2 rybky guramky, rôznych druhov, jedna z nich ale zomrela na zápal plynového mechúra."

Už tam ti viacerí radili, čo by si mal urobiť. Ak sa chceš niečo konkrétne dozvedieť/ujasniť, po tom čo prečítaš čo ti radili, nie je problém. Ale takto to nemá význam, keď nerešpektuješ čo tam je popísané. Môžem sa spýtať koľko máš rokov?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   10.03.2022 10:37 Žena patka [112] Re: Lojza007
Nebyl by první,každý nějak začínal,hlavní je,že má zájem to řešit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   10.03.2022 10:24 Muž Lojza007 [1182] Re: Rybak Majak
I když teď koupíš větší akvárium s dostatkem rostlin, tak musíš několik týdnů počkat, než se aspoň trochu zaběhne, aby se tam mohly dat ty ryby. Osobně tipuju, že do té doby ani nepřežijou...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   10.03.2022 09:48 Žena Pavla28 [210] Re: Rybak Majak
Kromě kousku mechu a rostliny natištěné na pozadí,tam žádné rostliny vidět nejsou. Je zbytečné aby ses dotazoval dokola co tam máš špatně, pokud si přečteš Lojzou a dalšími doporučené články, tak na to musíš přijít sám. V článcích jsou popsané postupy pro volbu osádky i pro údržbu akva. Jakmile akva předěláš podle doporučení z článků, tak budeš mít minimum začátečnických problému.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2022 09:39 Mark Re: Lojza007
dik, tak kupim daco vacsie
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   10.03.2022 09:37 Muž Lojza007 [1182] Re: Rybak Majak
1. očividně nezaběhnutý akvárium nebo absolutně špatný způsob údržby
2. málo rostlin
3. nevyhovující rybí osádka, tyhle ryby do této velikosti prostě nepatří
4. spousta zbytečností už v tak mini akváriu, místo kterých by měly být rostliny
5. nejspíš nevyhovující dno

Důsledek bude spousta řas, uhynulé ryby a to opakovaně. Doporučuju ryby vrátit nebo darovat a začít znovu, zde je perfektní návod, jak se vyvarovat spoustě začátečnických chyb: rybicky.net/clanky/781-jak-zacit-s-akvaristikou
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2022 09:36 Mark Re: patka
mne sa v strku tvorí detrit
preto musim uplne vsetko vybrat , umyt a dat naspät
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2022 09:35 Žena patka [112] Re: Rybak Majak
To všechno vybíráš ven?
Tak já jen týdně vyměním vodu. To vypadá,jako kdyby to bylo celý vypraný,žádná stabilita..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2022 09:33 Mark Re: patka
len vodou a hubkou
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2022 09:32 Žena patka [112] Re: Rybak Majak
Jak jsi ho čistil?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2022 09:28 Mark Re: patka
takze tam mam dat viacej rastlin? inak, vcera som ho cistil, preto tak vyzera
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   10.03.2022 09:26 Žena patka [112] Re: Rybak Majak
Ty to snad celý mácháš v savu.To je sterilní jako na operačním sále.Je potřeba si představiť akvárium jako kus přírody..Tohle je celý špatně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2022 09:25 Mark Re: 4Sima
ta guramka ma na cele ranu preto, pretoze ked som ju kupil, tak do nej utocila druha, väčšia guramka ineo druhu tak som tu velku
potom vratil
co je tam este tak zle?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   10.03.2022 09:23 Muž 4Sima [1888] Re: Rybak Majak
Tady je bohužel vše špatně. Pročti si v odkazu v modrém rámečku témata pro začátečníky, ryby daruj nebo vrať do akvaristiky. rybicky.net/forum/15
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2022 09:18 Mark Re: ctibum
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku prísavník sa stále schováva medzi kameňmi.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   09.03.2022 21:58 R Muž ctibum [6876] Re: Rybak Majak
Opravdu máš v jedenácti litrech guramku (čichavce?) a přísavníka (ancistruse?)? hmm
Můžeš sem vložit fotku toho akvárka?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   09.03.2022 12:18 Muž Lojza007 [1182] Re: Rybak Majak
Podle mě to vůbec nedává smysl, to už je lepší místo filtru nainstalovat skimmer a tímto způsobem odstraňovat nečistoty z hladiny. Filtr puštěný na celkem dvě hodiny denně akorát promíchá vodu a možná stihne natáhnout nějakou mechanickou nečistotu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.03.2022 12:15 Mark
Mám filter v 11-litrovom akváriu, ktorý sa zapína ráno od 5 do 6 a večer od 5 do 6. Je pre
zdravie rybiek nutné mať ho
zapnutý non-stop, keď tam mám 1 guramku, 1 prísavníka a 1 slimáka?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   03.03.2022 06:06 Muž RAP [1549] Re: Ondřej47
Ne, když tam budou ty zbytky hnít, bude to horší. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.03.2022 01:16 Muž Ondřej47 [39] Re: vaclav
Neuvolní se dusičnany? Pokud bych odkaloval tak, že budu do toho vrtat?

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [3] ...... 118

Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií • Zobrazeno 113005x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/15-zacatecnik?od=101