Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Začátečník

 

NápovědaFórum » Zakládání a údržba akvárií  

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 22 Přejít na další stránku   1  
Začátečník
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2017 16:02 Muž Pepan [5043] - RostlinyRe: petulka
Ta balená Tě vyjde draho. Dal bych pod okap barel těsně před deštěm a po dešti bych tu vodu nabalil do kanystrů. Když se nechá dlouhodobě v nádrži venku, napadá tam listí a bůhvícoještě. A co se týče míchání, tak nevím. Osmozu nevlastním, měkčí vodu nepotřebuji, protože mi teče z kohoutku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2017 16:02 Žena lenkalor [580] Re: petulka
Nejsem tedy instalatérsky vzdělaná, ale nešlo by mezi vodoměr a RO dát ještě jeden kohout pro tvojí potřebu ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2017 15:58 Žena petulka [11] Re: Pepan
Ahoj no nevim mame sice nadrz na zalivani zahrady z okapu ale voda je to hrozna kolikrat cerna uplne. A neda se to michat tvrda voda pul napul s tou osmozovou? Jinak ta balena voda je volvic pH 7,2a puzivala jsem to drive a nebyl nikdy problem ani ryby ani rostliny.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2017 15:55 Žena petulka [11] Re: Anthrax
No prave ze fakt nevim. Kupovat vodu balenou do maleho akva je ok ale jak pises do 110 to je moc. Myslis ze se toda michat jako deset litru osmoza deset tvrda...jinak fakt nevim. Ramirezky jsou ty nejkrasnejsi ryby krmila jsem patentkama masem a nitenkama a granulema a ryby byly klidne sebevedome a fakt krasne strasne mi.chybi. Ne krevetky byly v poho jen se vic schovavaly. Ne ten ancitrus jsem chtela jeden a pancernicky ty male uz nevim jak se jmenovaly.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2017 15:52 Muž Pepan [5043] - RostlinyRe: petulka
Pokud bydlíš v domě, uvažovala jsi nad dešťovou vodou? Balenou vodu bych fakt nezkoušel.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2017 15:46 R Muž Anthrax [4786] Re: petulka
Ta balená voda se mi nezdá jako nejlepší řešení. Nevím, jak často a kolik chceš měnit, ale při obligátní 1/3 za týden by to znamenalo tahat se s 30 litrama v petkách a kanystrech. Já bych šel do toho řešení, co navrhuje Drvi. Ale bez znalosti parametrů těžko radit. A jestli máš problémy z vodou, které nemáš vychytané, tak bych s těma počkal ramkama, až si budeš jista, jakou vodu máš.

To jsi měla nějak líný ramirézky. Ty moje by krevetku takové velikosti asi moc dlouho žít nenechaly. :-)

Pro nenáročné rostliny to asi bude v pohodě, ideální by bylo zeptat se někoho, kdo ten set má. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2017 15:36 Žena petulka [11] Re: drvi
Sem ti napsla a smazalo se to. Vodu nevim jak michat kdyz pustim kohoutek a tece voda uz upravena. Proste ten pristroj uz vyrabi vodu pro cely dum sprcha wc kuchyn...snad voda co je venku z hadice je ok? Musim se ho zeptat.
Moc ti dekuji. Zatim jsem koupila vodu balenou s kterou jsem mela vzdycky dobre zkusenosti
Jinak na netu pisou ze by se ta voda nemela porad pouzivat a my to mame furt na vareni na vse
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2017 15:27 Žena petulka [11] Re: Anthrax
Ja jsem ramirezky chovala pred peti lety jenze kvuli stehovani jsem akva prodala a ted toho lituju mela jsem 110 l ramirezkz neonky asi 50 krevetek rili a pancernicky a dokud jsem pouzivala vodu ze studanky nebo vodovodu vse bylo ok. Jenze ted co mam to akva s tou reverzni osmozou tak jsou problemy. Ale uz vim koupila jsem vodu balenou a budu to resit tak. jo a co ten set prijde ti v pohode i s tim slabsim osvetlenim?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2017 12:18 Žena drvi [2894] Re: petulka
Používat čistě vodu z osmózy není pro akvaristiku vhodné, má nízké pH a nevyhovující složení - je potřeba ji míchat s normální vodou, podle jejích parametrů - obvykle se dává 1/3 vody z osmózy, 2/3 vody z kohoutku. Takže nejdřív si zjisti (nejlépe u vodáren) složení vody a pak už s hodnotami, které voda má se obrať tady na fórum do sekce Reverzní osmóza, tam ti jistě někdo zkušený poradí, v jakém poměru ji správně přidávat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2017 12:05 Žena petulka [11] Re: drvi
On ma tu vodu jenom osmozovou jinak je silene tvrda poridil si to kvuli vodnimu kameni. Veskera voda v dome je z te reverzni osmozy. Myslela jsem ze pro akva je to vyhra. Ale myslim ze tam chybi uplne tvrdost.a ze to dela asi neplechu:(
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2017 12:03 Muž Jifi [675] Re: drvi
Nemusí je vyloženě žrát, ale umí je vybagrovat.
A na Ancistruse je to akvárko trochu malé.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   30.10.2017 11:57 Žena drvi [2894] Re: petulka
Ancistruse bych nedávala, žerou rostliny a nadělají spoustu bordelu. 8 pancéřníčků ano, ale nějaký menší druhy. Těch teter by to chtělo aspoň 8. Ramirézky jsou hodně choulostivý ryby, s těma to bude boj, udržet jim odpovídající parametry vody. A krmení mají rády živé - dost obtížné ryby pro začátečníka.
A co s tou osmózou? Proč ji přítel používá, a proč bys měla ty? Aspoň základní parametry vody si zjisti. Jestli je měkká, tak proč ještě míchat s osmózou?
Sety od Juwelu jsou vesměs vyhovující ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   30.10.2017 11:54 R Muž Anthrax [4786] Re: petulka
Jako že tam budou oba druhy po 8? Já bych dal jen pancéřníčky. 8 ancistrusů k ramirézkám bych nedával ani náhodou. Jaký to má být pancéřníček? Jsi si jistá těma ramirézkama? Nechceš zkusit napřed něco jednoduššího? :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2017 11:51 Žena petulka [11] Re: Anthrax
Oboji :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2017 11:50 R Muž Anthrax [4786] Re: petulka
petulka napsala: 8 pancernicku ancitrus
Tak ancistrus nebo pancéřníček? :-)

PS: Myslím si, že dodávat CO2 těmto rostlinám není potřeba :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2017 11:34 Žena petulka [11]
Ahoj jsem vecny zacatecnik.
Chtela bych poridit tento set:
Juwel primo 110 s led osvetlenim.filtr bio topitko.

Rostlinky: hodne kryptokoryn echinodorus egeria ludwigia repens bacopa.

Co2 domaci hnojeni klasika kapkovekomercni hnojivo a ke korinkum tabletky florette.

Ryby: 8 pancernicku ancitrus
4 tetry cisarske
4 cichlidky ramirezovy

Krevetky red cherry

Problem s vodou: pritel pouziva osmozu a voda nevim vubec jake ma hodnoty. Chutna jako mekka voda dnes zakoupim testy a uvidim snad mi poradite

Doma pouzivam vodu ze studanky a nikdy nebyl problem s rostlinkami ale ted mam u neho male akvarium a s rostlinami je to boj. Moc nerostou jsou krehke. Mam co2 dost svetla i hnojim tak asi t voda osmozova je naprd. Jedine plus ze krevetky se mnozi jak o zivot

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   10.10.2017 11:48 Žena petulinakk [2016] Re: Eman07
To date, je moc fajn ze se nejdriv ptas a az potom hodlas konat, protoze 99% lidi to dela opacne :-)

K radam co tu padly me ještě napadlo ze pokud to maji byt "vetsi rybky" jak pises, tak na ty 100l akvarko nemusi stacit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   10.10.2017 10:26 Eman07
Ok, děkuji moc.Vše důkladně přečtu a pak se kdyžtak zeptám.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   10.10.2017 10:16 Muž JirkaŠčobák [3233] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: Eman07
Dej si bobříka: Neřekneš ani slovo o rybičkách a vybavení, dokud nebudeš mít představu o nejjednodušších rostlinách do akvária.
dennikn.sk/…

"Zpět k založení akvária a heslu "Akvaristika začíná u rostlin". Mnoho lidí se na diskusních fórech ptá jako první na ryby nebo techniku. Rozumím jim, ryby mají před očima, ale je to totálně zle."
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 15   10.10.2017 08:54 R Muž ctibum [6923] Re: Eman07
Zdar a sílu
Začal bych pročtením odkazů pro začátečníky, které jsi dostal při registraci a které jsou uvedené tady, nahoře, v modrém rámečku ;-)
Pokud vás to neodradí, doporučil bych potom navštívit sekci "Nádrže" rybicky.net/nadrze/ , prezentace ostatních uživatelů, vyflitrovat si nádrže o vašem plánovaném objemu a udělat si představu o tom, co by se vám líbilo. Ne každá nádrž v prezentacích uvedená je sice založená / provozovaná správně, ale pro vaši představu to nevadí...
Dále bych navštívil sekci "Atlas ryb" rybicky.net/atlasryb/cesky/ , vyfiltroval si ryby podle náročnosti, velikosti nádrže a případně i podle lokalizace (dno, střed, hladina) a vybral to, co by se vám líbilo. S tím, že doporučená MINIMÁLNÍ velikost nádrže v atlasu uvedená, je čistý objem. Tzn. když koupíte nádrž 100l hrubého, tak se přidáním dekorací, dna a techniky objem zmenší na cca 85-90l. V atlasu je i uvedené doporučené množství ryb a jejich maximální velikost. Pro úvodní plánování se dá ORIENTAČNĚ řídit pravidlem 1cm maximální velikosti ryby na 1 litr vody (1,5 litru u živorodek). V praxi se to většinou nedodržuje, ale řekl bych, že pro začátečníky je to lepší poučka než to tam házet od oka. Posílit hejno se časem dá vždycky :)
Další témata, které bych doporučil alespoň zhruba pročíst, abyste si udělali nějakou představu
Ryby do středního akvária (51 - 150 l) rybicky.net/forum/120
Filtr do středního akvária (51 - 200 l) rybicky.net/forum/9632

Chci tím říct, že to bude vaše akvárium a vy byste měli alespoň trochu vědět, co chcete, co se vám líbí a kolik na to máte peněz. A pak tady v příslušných vláknech konzultovat, jestli to, co se vám líbí, je vhodné, tzn. konkrétní dotazy na konkrétní ryby, rostliny, techniku. Když si tu necháte nadiktovat seznam, nebude to ani zábavné, ani osobní...

Další varianta je zaplatit si firmu / člověka, která vám to postaví na míru a bude se vám o to starat nebo to jen dozorovat, ale to taky není taková zábava ;-)

Držím palce, ať se daří ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   10.10.2017 08:53 R Muž Anthrax [4786] Re: Eman07
Ahoj, co se týče rybiček, tak těch je dost, takže záleží na vkusu tvém a tvojí dcery. Prohledej si atlas, zadej tam parametry nádrže a chov snadný. rybicky.net/atlasryb/hledat/ Z toho co ti vyleze zkus nějakou osádku sestavit. Čti však pečlivě nároky ryb. Pak to tu na fóru zkonsultuj. Výsledku se jistě dobereš. Je to lepší, než kdyby ti to někdo poskládal a pak se to dceři nelíbilo. Vybavení by bylo dobré řešit až podle toho, jaké ryby tam posléze budou :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2017 08:22 Eman07
Zdravím,jsem zde nový a chtěli bychom s dcerou založit naše první akvárium.Chtěl bych poradit jaké rybičky a jaké vybavení do začátku pořídit.
Chtěl bych asi do začátku nějaké nenáročné větší rybky.Akvarium cca 100l.Poradite jaké a kolik a jaké vybavení? Děkuji moc,Honza

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   04.10.2017 16:53 R Muž romant [27987] Re: lacewings
Táák a teď podporu z praxe. Zakládám vcelku dost(několik měsíčně), zákal mívám a teď kdy a kde, no pokud jsem zapátral v paměti, tak se v drtivý většině jedná o studniční vody, tedy ta mikrobiologie vody je podle mě dobrá stopa a zvláštěpak v poslední době(letech), kdy voda ve studních spíše ubývá šla její kvalita v některých studních hodně dolů a třeba naměřit dusitany nebývá žádným problémem, ale osobně si myslím že na vině oněch zákalů bývají tzv. koliformní bakterie.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.10.2017 16:27 R Muž slavko [1759] - RostlinyRe: Maq
Ja som zakalené akvárko pri zakladaní mal, bolo to pred 5-6 rokmi a nie som si vedomý žiadnych problémov, takže Vaša úvaha nebude 100% správna.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 13   04.10.2017 09:57 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: Maq
-nemusí se vždy jednat o chybu
-co třeba taková mikrobiologie vody ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.10.2017 09:43 R Muž ctibum [6923] Re: Maq
Tak ani já neměl nikdy zákal, a to i přesto, že při prvním životním zakládání "61" jsem chyby určitě dělal a nic "použitého" nikdy nepoužil...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.10.2017 09:33 Maq Re: JirkaŠčobák
Dobrá poznámka!
Zákal po založení jsem neměl ani nepamatuju. A to jsem jen letos zakládal několikrát a žádné detrity či jiné přenesené "pomůcky" ze zaběhnutého akvária jsem nepoužil.
Možná bychom měli pozměnit názor, že zákal po založení je "normální". Spíš to asi signalizuje nějakou chybu a problémy do budoucna.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.10.2017 07:02 R Muž Anthrax [4786] Re: JirkaŠčobák
Já taky zákal v akvárku neměl. Taky jsem použil bordýlek a vodu ze zajetého akvária. Ale nevím jestli je to díky tomu. To říct neumím. Vodu Ti může podle mě zakalit nevhodný kořen, nadbytek živin (odumírající listy rostlin, překrmení, zapomenutá okurka), nevhodné dno nebo co já vím. Tím chci říct, že těch důvodů může být mnohem více ale jelikož o té nádrži nevíme skoro nic, tak je to čisté spekulování :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.10.2017 01:20 Muž JirkaŠčobák [3233] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: Anthrax
Anthrax napsal: Zákaly jsou v čerstvých nádržích běžné ale je divné, že to smrdí.
Vím, že se píše, že je to v čerstvích nádržích běžné, ale já za poslední dva roky, při znovuzakládání akvárií neměl takovýhle zákal snad ani jednou. Že by, protože používám vodu ze starých akvárií a detrit?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.10.2017 00:16 R Muž Anthrax [4786] Re: kata
Kamínky. Dosti široký pojem. Bez té prezentace nádrže se to asi vážně nikam nepohne. Alespoň fotka nádrže by se hodila ale prezentace by toho řekla více. ;-)

Není v tom akvárku nějaký kořen, který by tu vodu takto kazil? Zákaly jsou v čerstvých nádržích běžné ale je divné, že to smrdí.

Jinak tou kompletní výměnou vody a propíráním dna je v podstatě akvárko znovu založeno. Není tedy možné, aby se akvárium zaběhlo a aby v něm byla nastolena nějaká rovnováha.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.10.2017 23:59 kata Re: vaaclav
Máme tam kamínky a ty jsem taky propirala když jsem měnila vodu v celym akváriu. Bohužel i tak voda vydržela asi čtyři dny a pak se začala zase kalit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   03.10.2017 15:09 R Muž ctibum [6923] Re: Anthrax
Já bych se nebál dát ještě nějaké kytky všude...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.10.2017 15:08 R Muž Anthrax [4786] Re: Milan
Chtělo by to asi založit prezentaci akvárka. Takhle nevíme, co tam máš za techniku atd. Na můj vkus je tam silné osvětlení, ale může klamat ta fotka. Možná bych se nebál dát ještě nějaké kytky úplně dozadu. Ty stávající kytky by už za ty dva měsíce měly taky vypadat jinak. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.10.2017 15:06 Maq Re: Tudy
Podle těch plastových popisek se náhodou dá docela dobře odhadnout, jak dlouho trvaly ty dva měsíce... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   03.10.2017 15:04 R Muž ctibum [6923] Re: Milan
Na tohle se zaregistruj, založ prezentaci nádrže a vyplň maximum informací. Ostatní ti do prezentace můžou psát komentáře a připomínky ;-)
Vlákno je spíš na řešení konkrétních dotazů a problémů... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   03.10.2017 15:04 Muž Tudy [330] - KrevetkyRe: Milan
Doporučuji jako 1. krok vyndat ty plastové popisky rostlin a schovat si je do šuplíku. Jinak nevypadá to zle ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.10.2017 14:59 Milan – Akvarium postrehy pripomienky
Fotka k příspěvku Dobry deň všetci niesom začiatočnik ale ani žiaden expert mam 400l akvarium osadenstvo živorodky a pancierničky tetry atd ..Chcel by som sa spytať na vaš nazor na toto akvarium je novo založene ma asi 2 mesiace rastliny rastu rybky tiež všetkemu sa dari . Ak by ste mali nejake postrehy pripomienky alebo niečo napište :) .
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.10.2017 14:46 Muž Tudy [330] - KrevetkyRe: kata
Tohle se mi stalo, když mi kvašák chlístnul do akvária aniž bych si toho všiml. Musel jsem akvárko založit znovu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.10.2017 11:54 Muž JirkaŠčobák [3233] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: kata
Jak dlouho po založení akvária jsi dala ryby?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   03.10.2017 11:51 R Muž vaclav [14604] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: kata
Zřejmě vám zahnívá dno. Chce to hluboko odkalit a všechnu tu černotu odsát. Dobré je udělat si prezentaci aby šlo lépe poradit. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   03.10.2017 11:51 Žena FishWoman [7] - AmerikaRe: kata
Jedním z důvodů může být špatná volba dna, obsahuje vápenec. Pokud je akvárium čerstvě založené, nemají tam ryby co dělat, otrava. Chce to více informací o AQ. Ta celková a častá výměna vody tomu moc nepomůže, pokud je AQ mladé.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.10.2017 11:44 kata – zkazena voda
Dobrý den už chvilku akvárií mame ale ted se nám už po nekolikate za sebou zkazila voda. Nejdřív je takova zakalena po dvou dnech je jako mliko a strasne smrdí a my nevíme co s tim. Castecna ani celkova výměna vody nepomáhá za pár dni je to zase stejne. Pulka rybicek nám vychcipala a nove zatím kupovat nechcem.Prosím poraďte někdo.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.07.2017 01:08 Muž JirkaŠčobák [3233] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: Lenka
Mám dvě trubice a jednu hadičku. Jednu trubici z velkým průtokem, druhou s menším a nakonec hadičku ke vzduchování. Odkalovací zvon není třeba. Ale je fakt, že se nehrabu ve dnu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   03.07.2017 23:48 Žena drvi [2894] Re: Lenka
Tenhle laciny odkalovac s harmonikou, jsem kdysi taky zkousela, ale neosvedcil se mi vubec. Ted pouzivam www.rostlinna-akvaria.cz/…
s tim to jde velice dobre ano
Edit: vidim, ze Skalik byl rychlejsi smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.07.2017 23:48 Muž stanki [21] - rastlinne akvarium pomojom ?
Skus nieco taketo
www.rostlinna-akvaria.cz/…
Na tej co si poslala nieje ani hadica ale taka plastova harmonika co casom pukne a uz tam nic nedopasujes
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.07.2017 23:43 Muž stanki [21] - rastlinne akvarium pomojom ?
25l je relativne male akvarko.. tam kupuj male odkalovacie zvony. Da sa to odkalit asi s kazdym.. ide uz o pohodlie. Lepsie su zvony ktore maju tu rozsirenu cast co najdlhsiu. Casom praxou zistis ze to odkalis kadecim
Konkretne tato by ti mala stacit na zaciatku ale prevedenie je dost ,,smejdove,, mam taku a pri pumpicke mi to casom puklo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.07.2017 23:41 Lenka – Začátečník
Fotka k příspěvku Díky za rady aspoň nebudu utrácet za celkem drahé substraty. smich


Ještě bych se chtěla zeptat jestli mi na odkalovani 25l akvária bude stačit tato odkalovací souprava
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.07.2017 21:26 Muž stanki [21] - rastlinne akvarium pomojom ?
Ja som ako zaciatocnyk mal naspodu jbl aquabasic a robilo to viac skody ako osohu. Teraz mam cisty piesok a z dnom problem neje. Tiez odporucam bez specialnych supstratov pre zaciatocnika. Pozri moje akva
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   03.07.2017 17:12 R Muž romant [27987] Re: Lenka
Aby nedocházelo k nějakým informačním šumům, tak ten písek třeba www.rostlinna-akvaria.cz/… a ono zmiňované hnojivo třeba www.rostlinna-akvaria.cz/… a nebo www.rostlinna-akvaria.cz/… . I když je rada od Jirky míněna dobře, prozatím bych se úplně oprostil od jakýchkoliv myšlenek vkládání čehokoliv(zás. substr. hlína apod.) pod onen křemičitý písek. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   03.07.2017 17:03 Žena drvi [2894] Re: Lenka
Lenka napsal: Ok, ale co tam mám dát když tam chci dát živé rostliny, aby rostly?
Rostliny ti porostou i v cistym pisku. U rostlin, ktere maji vetsi korenovy system (nepr. Echinodory) muzes dat do pisku ke korenum jeste kulicku hnojiva.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [22] ...... 118

Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií • Zobrazeno 113260x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/15-zacatecnik?od=1051