Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

CO2

 

NápovědaFórum » CO2 » Zkušenosti a rady 

Akvaristik.eu

Žádná předchozí stránka 1 Přejít na další stránku   1  
CO2
souhrn praktických zkušeností se skládáním tlakových setů
rybicky.net/clanky/1177-co2-z-tlakove-lahve-skladame-si-svuj-set-z-overenych-levnych-komponent
Jak aplikovat CO2 z hasičáku - hodně informací o tlakových lahvích, redukčních ventilech...
rybicky.net/forum/12810
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.10.2022 15:59 Muž Rovano [105] - RostlinyRe: Twelfi
V té hadičce od bomby je kapalina průhledná, tak mě zarazilo, co to je.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.10.2022 14:23 Žena Twelfi [21] Re: Lojza007
Aha, tak ďakujem, pozriem to. Som si myslela, že ten zpätný ventil čo je akože v počítadle je OK. Ale nechám si poradiť, nevyznám sa v tom vôbec, tak ešte verím predajcom :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   17.10.2022 09:14 Muž Lojza007 [742] Re: Twelfi
Mezi počítadlo bublin a elmag. ventil je potřeba dát ještě zpětný ventil. Byť se to počítadlo tváří jako zpětný ventil, tak propouští. A do bomby se nesmí dostat jakákoliv vlhkost.
Navíc bych doporučil ten elmag. ventil vyměnit za normální jehlový Camozzi nebo Oxyturbo. V akváriu pak nebude kolísat pH a při správným nastavení to CO2 může bez problémů běžet celou noc.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.10.2022 22:03 Žena Twelfi [21] Re: Twelfi
Tak zistila som, že fajka má prasknutý ten náustok, kde sa nasadzuje hadička, tak tým pádom to nedrží, takže už je to jasné, prečo to tam nedržalo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.10.2022 20:43 Žena Twelfi [21] Re: Sha
Na fajku tá hadička nejde viac natlačiť, ona je tam totiž úplne navoľno, chodí hore-dolu a tým pádom ani nedrží, napriek tomu, že ju nastrčím nadoraz, onedlho sa samovoľne posunie späť a v podstate je skoro vypadnutá.. Odstrihnem si kúsok z hadičky a zajtra pozriem novú fajku, ktorá tam bude držať, táto "nano" čo som kúpila je asi na nejakú inú hadičku, lebo inak to nechápem, prečo je tak odveci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.10.2022 20:36 Muž Sha [157] Re: Twelfi
Hadičku na fajfku zkuste víc nastrčit, jestli to zvládnete. Vzduchovací kamínek bude dělat větší bublinky, dejte ho aspoň tak ať proudící voda strhává bubliny zpátky ke dnu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.10.2022 20:13 Žena Twelfi [21] Re: Rovano
Ta v počítadle bublín ? To bolo k setu, taká hustá kvapalina. Či tá žltá na prvom obrázku ? To je kvapalina do dropcheckeru, origo ešte nepoužitá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.10.2022 20:08 Žena Twelfi [21] Re: Sha
OK, kúpim teda Dennerle pre kľud v duši. Ten spoj, čo sa mi nevidí, som zatiaľ utesnila teflónovou páskou, čo sa používa na utesnenie závitov. EMG ventil odstránim pri najbližšej výmene náplne. Nastavila som zatiaľ na 1b/8s. Zajtra kúpim novú kvapalinu a doupravím podľa toho.
Edit: a ešte momentálne vzniknutá podotázka: môžem miesto tej fajky na konci použiť vzduchovací kamienok ? Ono mi totiž hadička skoro nedrží na tej fajke a ako pozerám, tak bubliny idú pomedzi ten spoj a nie do fajky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.10.2022 20:07 Muž Rovano [105] - RostlinyRe: Twelfi
Co je ta kapalina v tom?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.10.2022 19:54 Muž Sha [157] Re: Twelfi
Ke kapalině nebyl nějaký měrný štítek? Uživateli musí být jasné jaké zabarvení je ok a jaké ko. Jak psal Lojza, pořiďte si kapalinu s klasickým modrým zbarvením ať máte klid.
Cosi porézního bude opravdu zřejmě filtr nečistot z bomby. Na fotce sestavy vypadá vše ok. Osobně bych elmag. ventil demontoval. Bublat 1b/4s je myslím bezpečné do vaší litráže. Doupravíte si podle dropu s novou kapalinou.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.10.2022 19:19 Žena Twelfi [21] Re: Lojza007
Fotka k příspěvku prikladám foto zostavy
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.10.2022 18:46 Muž Lojza007 [742] Re: Twelfi
Zcela upřímně bych raději pořídil náplň od Dennerle, ta už je taky hotová a má správnou barvu. Tohle vidět v akváriu, tak mě to dost vyděsí, při této barvě plavou už některý ryby břichem nahoru.
Jinak to chce fotku toho zapojení. Osobně tipuju, že podle popisu něco bude blbě, tipuju zpětný ventil. A taky doporučuju odpojit elmag. ventil, běžet bez něho a hlavně celý to pak ponořit do kýblu vody, aby bylo vidět, kudy to uniká. Většinou aspoň jeden šroubovaný spoj utíká a bomba pak vyfučí za pár dní.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.10.2022 18:27 Žena Twelfi [21] Re: Sha
Fotka k příspěvku 2. som sa zle vyjadrila. Myslela som farbu pred použitím, vo fľaštičke origo dodané (prikladám obrázok, aby sme sa rozumeli). Keďže žltá znamená priveľa CO2, tak mi nie je jasné, ako to, že je tá kvapalina žltá keď je utesnená "z výroby", nepoužitá, bez prístupu co2 (a je to vraj už namiešaná kvapalina, bez potreby riediť s vodou)
3. to je prvotné nastavenie, aby som to neprehnala kvôli krevetkám
5. foto už neviem spraviť, keďže je to zostavené a toto je zvnútra fľaše - naspodu ventilu. Ja som predpokladala, že je to nejaký filter na nečistoty, keďže som niekde čítala, že sa tam niečo také dáva. Je to porézne, no nevadí, napíšem dodávateľovi, že čo to je.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.10.2022 17:45 Muž Sha [157] Re: Twelfi
1. Elektromag. ventil bych dal pryč, jen další možnost úniku CO2.
2. Žlutá barva kapaliny? Dejte nějaké fotky, myšleno i celého zapojení.
3. 1b/1m je naprosto zbytečné sycení.
4. Bublinky opravdu nebudou.
5. Bez fotek se nehneme z místa.
;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.10.2022 17:17 Žena Twelfi [21] – Meria dropchecker správne ?
Ahojte, tak po prvotnom odmietaní CO2 (z rôznych dôvodov) som sa predsa len rozhodla riešiť CO2 (taktiež nastalo viac dôvodov :-) ). Kúpila som CO2 generátor s nočným vypínaním. Včera som ho zapájala a mám pár nejasností. 1. spojenie od ventilu k elektromag. ventilu sa mi zdá, že nie je úplne tesné, neuniká tadiaľ CO2 pomimo ? Keď to napojím bez emg ventilu, tak je spojenie pevnejšie. 2. kvapalina do dropcheckeru je originál žltá, ako to ? Nemala by byť modrá, keďže tam nie je žiaden CO2 ? S tým súvisí otázka č. 3. Dávku som nastavila na 1 bublinku za 60 sec., od včera sa dostala farba kvapaliny na svetlo zelenú, lenže pH sa mi vôbec neznížilo, stále je 7,5 (KH mám 5). Nejako mi to potom nevychádza na tú farbu dropcheckeru. Niečo mi tam nesedí. 4. Cez difuzér pri tak malom dávkovaní CO2 idú bublinky ? Lebo mne z toho nejde nič. Akokeby to tam ani nebolo. 5. Redukčný ventil ma odspodu takú bielu "vec". To je nejaký filter ? K tomu som ešte dostala v balení druhú takú "vec" ktorá je pripevnená na plastovej rúrke. Namontovala som aj to na fľašu, takže teraz sú tam dve "veci". Neviem, či to tak malo byť, ale návod na zostavenie nemám.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2022 13:38 R Muž lacewings [5349] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: Bergham
Bergham napsal: Voda proudí v celém akva i kolem Dropcheckeru.
- zkusil bych ho umístit do klidnější části akvária
- proudění může ovlivňit hodnoty měření Dropcheckeru ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2022 10:55 Muž zervajs [332] - RostlinyRe: Bergham
Bergham napsal: Ahoj, před týdnem jsem si založil akvárium (120L) a začal dávkovat CO2...a Drobchecker stále nezelená. :(
Souhlas s tím co už bylo napsáno.
Bez prezentace,nebo uceleného popisu se těžko reaguje. :-)

1.je systém těsný?, jak jste to vyzkoušel?
2. je v dropchekeru "funkční" kapalina?
3.co znamená voda v normě?
4. Kolik je PH v akváriu při těch 100 bublinách?
5.jaký systém CO2 vlastně používáte?
ahoj
PS: dejte vědět čím to bylo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   23.09.2022 22:42 Muž lhajek [1870] - RostlinyRe: Bergham
1) jak už bylo zmíněno jak CO2 rozpouštíš?
2) čeřením hladiny při umělém přidávání CO2 může zásadně CO2 ve vodě ubývat
3) jakou má tvoje voda alkalitu? Při vysoké alkalitě se přidávání CO2 prakticky míjí účinkem aby upravilo PH a tedy i barvu dropcheckru. Čti k tomu články o chemismu vody a snaž se pochopit souvislosti: maniakva.sweb.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2022 22:08 Muž Rovano [105] - RostlinyRe: Bergham
Ne. Bude to tou věcí, kde se CO2 "rozpouští" do vody.
A raději bych neriskoval otravu celého akva a prvně vyřešil problém, než to jen tak přidávat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2022 20:16 Muž Bergham [0]
Ahoj, před týdnem jsem si založil akvárium (120L) a začal dávkovat CO2. Začal jsem na 25 bublinách. Dropchecker tmavě modrý. Teď jsem na 100!! bublinách za minutu, a Drobchecker stále nezelená. Parametry vody jsou v normě (dělám test 6v1 - proužkový). Voda proudí v celém akva i kolem Dropcheckeru.
Je pravda, že mám výkonnou filtraci a hladina je hodně načeřená. Může však toto způsobit tak brutální ztráty CO2?

Vložil bych i fotku, ale z mobilu to buhužel nejde. :(
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.09.2022 21:08 Muž Lojza007 [742] Re: vaclav
Tipuju, že to bylo v setu i s difusorem a ten je potřeba tlačit pevnýma hadičkama pro CO2.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.09.2022 20:23 R Muž vaclav [13898] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Ondřej47
Protože jsi neuvedl nic o tvém systému nemůžeš čekat nějakou kloudnou odpověď. Silikonové hadičky používám na Co2 normálně ale tlak tam mám minimální max lipové dřívko. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.09.2022 18:19 Muž Ondřej47 [39] Re: Lojza007
Aha tak díky moc, protože byla dodána v setu, tak to díky za informaci palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.09.2022 17:51 Muž Lojza007 [742] Re: Ondřej47
Ta hadička do akvária vypadá jako vzduchovací. Ta tlak CO2 nevydrží, buď vystřelí nebo praskne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.09.2022 17:10 Muž Ondřej47 [39] – Neproudí CO2
Fotka k příspěvku Zdravím, mám problém menší… nainstalovat jsem zpětný ventil a nevím zda je dobře nainstalován, ale včera CO2 normálně proudilo a dnes vůbec, po nějaké době vystřelí i hadička co je napojena do akvaria… někdo nějaká zkušenost
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.04.2022 09:37 Muž Lojza007 [742] Re: MVano
Ty doporučení můžeš prostě ignorovat. Já bych taky měl mít asi tak 1 bublinku za sekundu, ale abych měl dropchecker tmavě zelený, tak potřebuju asi 5 bublinek.
Takže pokud se několik dní drží skoro na modré, je čas jednu až dvě bublinky přidat a zase třeba den čekat, jak se to projeví.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.04.2022 09:07 Muž Jozef [156] Re: MVano
To bude asi silne individuálne. Jeden faktor - parametre vody? Čím väčšie kH, tým sa horšie rozpúšťa (viac bubliniek, potrebných pre požadovanú koncentráciu)?
Tie návody budú hodne orientačné.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.04.2022 06:37 Muž MVano [11]
Fotka k příspěvku Jak jsem psal níž, koupil jsem tento set:
www.juwelakvarium.cz/…
Nastavil tlak na 0,2 a jehlový ventil tak, aby dával 6-8 bublinek za minutu. Po cca 2 dnech se tlak ustálil a nebylo už potřeba ho regulovat. Množství bublin jsem prozatím nechal na těch cca 7 za minutu. Difuzor mám na pravé straně, a kuličku s měřením množství CO2 na levé. Ta ale stále ukazuje modrozelenou až modrou barvu. V návodech i ve fóru se ale píše udržet v zelené. Zároveň se ale píše o přibližném množství bublin, 2 za minutu. Proto mě mate moje dodávané množství CO2 a barva. Jak to máte přibližně vy, v těch nejmenších akváriích?
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2022 12:48 Muž vrkal [1] Re: Buldr
Super díky. Počítadlo hodím na hadicku tady toto www.rostlinna-akvaria.cz/… a zapojim jak píšeš. Samozřejmě aby počítadlo bylo kolmo vzhůru, tam jak má být. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2022 11:23 Muž vorvan [1] Re: vrkal
Zapojeno je to dobře (i když jsem viděl jiné pořadí). Elmag. ventil za redukcí, pak jehlový a poslední zpětný (ve směru láhev -> akvárium). Počitadlo bublin mezi jehlový a zpětný ventil. Zpětný ventil má zabránit tomu, aby se nedostala voda z akvária při vypnutí CO2 do jehláku a elmag. ventilu. Jehlový patří za elmag. proto, že při zavření a otevření elmag. ventilu může docházet k tlakovému rázu a ten je schopen jehlák redukovat.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2022 11:08 Muž vrkal [1] – Zapojení?
Fotka k příspěvku Dostal jsem od kolegy co2 set, chci se zeptat,
zda tento není už od prvopočátku špatně zapojen? Nemá být na redukční ventil zapojen jehlový, pak zpětný a nakonec elektromagnetický a pak třeba počítadlo bublin, které tam chci dokoupit? Tedy vše bez toho kousku hadičky co tam je napojena?
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   09.04.2022 22:30 Muž Jozef [156] Re: Lojza007; vlka
Veď píše, že ho má už zapojený :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.04.2022 20:48 Muž Lojza007 [742] Re: MVano
Vem radši ten od Rataje, kromě vzhledu a trošku menších celkových rozměrů nemá ten o tisícovku dražší žádnou přidanou hodnotu, zvlášť pokud to budeš mít zavřený ve skříňce.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.04.2022 20:27 R Muž vaclav [13898] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: MVano
Těch extrémně bublin do akvária ti zařídilo že drop kecá, protože se dostanou až do něj. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.04.2022 19:57 Muž vlka [3067] Re: MVano
www.akvaristika-doubek.cz/…
www.profiplants.cz/… bez flašky...
www.rataj-spk.cz/…
S céóčkem mi to přijde tak nějak vyumělkované.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.04.2022 18:59 Muž MVano [11]
Děkuji za informace.
Rozhodl jsem se pro tento set: www.juwelakvarium.cz/…
Zapojil a funguje. Jak píšou, tak opravdu se mění (spíš klesá) tlak nastavený redukčním ventilem. Mělo by to dělat několik dnů. Plnění v tom odkaze je nejblíž v Rychnově nad Kněžnou. To prozatím není problém. Láhev je plná a měla by vydržet asi dlouho.
Ale k těm bublinkám. Dokud jsem měl CO2 z kvasnic, tak proudilo skutečně extrémní množství bublin přes difusor do akva. Tady když nastavím cca 8 bublin za minutu do akvárka jich jde tolik, že je stěží zpozoruji. Po několika hodinách takovéhoto provozu je indikátor tmavě zelený. Všude možně jsem ale četl o cca 2 bublinkách za minutu pro malé akvárium. Nemám možnost srovnání a ani zkušenost, ale není těch mých 8 moc? A proč nezesvětlá indikace obsahu CO2 pokud to stačí? Nebo jak nastavit správně počet bublin a na co si dát na začátek pozor?
Děkuji.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2022 15:39 Muž Rovano [105] - Rostliny – CO2
CO2 by mohlo být zajímavý pro start nového akvária. Dát tam PETku na měsíc.
A potom prostě už něco máme nastartovaný... rostliny...filtraci..a pak to co nepůjde bez CO2, vyhodit. Kontrolovat nebude proč. Když tam nebudou ryby. Nastavíme na blubinu za sekundu či dvě.. a je to.
Úskalí to ovšem má. Bude to hezky barevné... a vznikne závislost...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   03.04.2022 15:34 Muž Lojza007 [742] Re: Rovano
Zavřu redukční ventil. Ale to jsem začal dělat až u externího reaktoru a to kvůli tomu, že se celý naplnil CO2 a občas měla filtrace problém vytlačit vodu.
Dokud jsem měl atomizéry v akváriích, tak jsem to nikdy nevypínal, během té asi hodiny údržby se nic neděje.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2022 14:54 Muž Rovano [105] - RostlinyRe: Lojza007
A jak to děláte, když máte třeba větší údržbu? Je tam něco jako tlačítko vypnutí? Nebo se prostě zavře kohout?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2022 14:40 Muž Lojza007 [742] Re: MVano
Noční vypínání není automatika. Prostě na noc vypne, vyletí pH, ráno zapne spadne pH. Ve většině případů je to PR prodejců, aby prodali dražší set. Automatika je pH metr a regulace podle hodnoty pH.
Pokud správně nastavíš ventil a držíš se spíš v tmavě zelené, tak můžeš pouštět CO2 nonstop.
Každopádně redukční ventil kup klidně ten obyčejný za šest stovek, jehlák Camozzi nebo Oxyturbo, pokud budeš šetřit na jehláku, tak se připrav, že si to akvárium opravdu otrávíš, jakmile bude docházet bomba a zvýší se tlak. A v tom nepomůže ani noční vypínání, jedině kvalitní jehlový ventil nebo pH metr.
Pokud bydlíš ve větším městě, obvykle ti flašku nejpozději do druhýho dne naplní. 2kg vyjde na nějakých 100-150Kč, což je o dost levnější než těch 250g Sodastreamu.
Na tak malý akvárko ti 2kg bomba vydrží tak rok, pokud nemáš dost místa, dá se vzít 0,5kg. Nebo vzít Sodastream a k normálnímu redukčnímu ventilu se prodávají redukční šrouby na Sodastream, jenom pak bude mnohem dražší a mnohem častější ta výměna. Na druhou stranu ti to vymění v každým obchodě.
Tady máš spoustu plníren surpanblog.cz/…, ale nejsou tam úplně všechny, tak třeba něco najdeš na vlastní pěst.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2022 14:24 Muž MVano [11] – jake co2
Je tady toho popsaného hodně a nabídka je slušná. Proto mám problém vybrat si automatický systém dodávání CO2 s nočním vypínáním do mého mikro akvárka. Prozatím jedu z kvasnic. Fungují dobře, ale problém je, že jsem si jednou málem zabil vše živé. Odjel jsem pryč a po dvou dnech rybky vyskakovali z vody, drželi se pouze u hladiny a doslova šíleli. Indikátor byl žlutý a to je špatná barva.
Rozhoduji se proto pořídit si něco automatického, co se na noc vypne, vydrží dlouho a spolehlivě pracovat i bez dozoru.
Původně jsem chtěl verzi s lahví od sodastreamu, protože ji vyměním kdykoli a kdekoli. Ale nejsem si jistý provedením spínací části a kavlitou. Neviděl jsem to na vlastní oči, tak je to jenom podle fotek v eshopech. Nebo něco s lahví 0,5 až 2l CO2.
Pomůžete s výběrem pro 20 litrové akvárko? Jeho aktuální stav je vidět v galerii na poslední přidané fotografii.
Děkuji

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2022 14:44 Muž Brodys [363] Re: Lojza007
Mám zkušenost s tímhle výrobcem pro jedno akvárium a poslal jsem ho dál. Regulace dávky byla buď hodně nebo málo a nic mezi tím, musel jsem mít hodně citlivé prsty. Vyměnil jsem ho za Strideways a to je úplně jiná písnička palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2022 14:32 Muž Lojza007 [742] – Aquario
Nemáte prosím někdo zkušenosti s dvojitým ventilem Aquario? www.profiplants.cz/…
Líbí se mně jeho kompaktnost, je to za cenu absence redukčního ventilu, předpokládám, že tam bude nastavená nějaká pevná hodnota 2-3 bary a otevírá a zavírá se pouze hlavním ventilem. Taky mě zajímá jehlový ventil a jak dobře jde nastavovat. Nerad bych zase koupil blbost, tak se radši ptám.
Případně nějaký tip na něco podobně kompaktního pro dvě akvária za rozumnou cenu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.03.2022 16:23 Muž krokodylek3 [0] Re: Lojza007
Redukce jsem k tomu dostal
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.03.2022 20:26 R Muž ctibum [6507] Re: krokodylek3
A CO2 chceš proč?
Je to celkem tvoje věc, ale řekl bych, že to není jen o tom, připojit CO2. Co světlo, hnojení. To se chystáš řešit? Nehledě na to, že ti k tomu chybí rostliny...
Spíš bych řešil základy, které asi úplně zmáknuté nemáš - málo vhodných rostlin, (asi) nevhodné dno, rybí polívka...
Ale to už nepatří do tohoto vlákna a jak říkám, je to tvoje věc a jen můj názor, klidně připoj CO2 ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.03.2022 19:53 Muž Lojza007 [742] Re: krokodylek3
Tak to si zrovna připrav redukci 12/16 16/22, protože Profiplants je na hadice 16/22 a Tetra je 12/16. Je potřeba dvě redukce nebo pořídit výtokovou sadu z EX 1200, aspoň si můžeš prodloužit výtok na celý akvárium, ten zbytek kromě přípoje hadice je stejný.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.03.2022 17:25 Muž krokodylek3 [0] Re: Lojza007
Už jsem přidal foto akvária do prezentace
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.03.2022 16:42 Muž Lojza007 [742] Re: krokodylek3
Základní zapojení bez pH metru třeba zde: www.rataj-spk.cz/…
Reaktor od Profiplants zapojíš nahoru přívod a dolů vývod. U pH metru je nejdřív potřeba zkalibrovat elektrodu možná ji i vyměnit a pak dát do vody a zapojit do elektriky. Nebo si usnadnit život, zrušit pH metr, odpojit elmag. ventil a řídit se dropcheckerem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.03.2022 16:37 Muž krokodylek3 [0] – CO2 set
Fotka k příspěvku Ahoj sehnal jsem CO2 set byl by tu někdo kdo by mi poradil se zapojením a uvedením do chodu děkuji
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   15.01.2022 13:14 Muž skypi [146] Re: Sonic
Bakterie i rostliny budou využívat vždy zdroj, který je pro ně nejdostupnější resp. nejméně energericky náročný. Co se týče CO2 a pH, Václav má pravdu, nějaké "přesné" měření CO2 v domácích podmínkách je utopie - navíc, běžně provozovaná nádrž je dynamický systém s řadou proměnných, takže nějaké výstupy budou zatížené velkou chybou.
souhrn praktických zkušeností se skládáním tlakových setů
rybicky.net/clanky/1177-co2-z-tlakove-lahve-skladame-si-svuj-set-z-overenych-levnych-komponent
Jak aplikovat CO2 z hasičáku - hodně informací o tlakových lahvích, redukčních ventilech...
rybicky.net/forum/12810

+ Přidat reakci


Žádná předchozí stránka
Přejít na další

[1] ...... 90 91

Zpět na obsah sekce CO2 • Zobrazeno 80606x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/264-co2