Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Neví někdo co je to za rostlinu? Děkuji.
Sem se ptal, protože jí neznám,ale byla mi povědomá.dekuji!
Starší reakce
to tintitko je vallisnerie...
...ahoj, dokážete někdo identifikovat rostlinku dle fotky...?Děkuji
Můj typ je rozrazil potoční
Okřehek může být v akváriu, ale roste velmi rychle a dost špatně se ho zbavuje. Je to mravenčí práce s pinzetou na mnohokrát. Protože je dost titěrný a nedrží pohromadě.
Starší reakce
Mohu se zeptat proč by nemohl ?
To čeho budeš za pár týdnu vyhazovat potunách
.
Já nic takového nevidím jen okřehek.
Starší reakce
Pravděpodobněji, než o kultivar, jde o to, že se pod názvem P. stellatus může ukrývat několik příbuzných druhů.
Dalo by se tedy říct, že je to kultivar druhu Pogostemon stellatus?
Pogostemon stellata sp. Narrow Leaf tak to mají nazvané rusové to znamená (sp.- nějaký druh z rodu) že je to zatím neurčená rostlina. Prodává ji tropica a tyhle firmy si ty jména rády zkracují. Proč to je to zrovna Narrow Leaf - úzký list nikdo netuší.
Pro zervajs: To je Eustralis Narrow Leaf
Pro vaclav: Dalo by se tedy říct, že je to kultivar druhu Pogostemon stellatus?
Tak máš rostlinu co v našem atlase ještě není. Těhle rostlin se zubatými listy je ještě několik co v atlase nejsou.
napiš ji pod koupeným jménem...
A jak mám tuto rostlinu zařadit když nevypadá jako ta z atlasu, ale podle ruských stránek to je ona?
to zabarvení bývá často jen ochrana před silným světlem, Václav to vystihl.
Fakt to vypadá jako ono! Ale Pogostemon stellatus v místním atlasu vypadá naprosto odlišně, takže to bude asi ze stejného rodu, ale jiná varieta. Nejspíš si tento druh nebudu moct zapsat jako Pogostemon stellatus když tak ani nevypadá
Přijde mi, že to není ona, protože ta moje rostlinka nemá a neměla červené ani načervenalé stonky. Schválně jsem se podívala na video, kde jednotlivé druhy představuju a ani tam není patrná jiná barva než zelená.
Nevím, jestli je to ona, ale nejsem si jistá, jestli by to ještě byly emerzní listy když rostlina už fakt hodně vyrostla a žene k hladině.
tím bychom vyloučili bahnatku vonnou...
pod jedním názvem se prodává více vyšlechtěných forem, kór když kupujeme emerzy...
Že by
buceplant.com/… ?
Jsem na ní zvyklý jinak a i v místním atlase má jiné fotky, ale možná, že takto vypadají emerzní listy.
Ne, není nijak aromatická, před chvílí jsem odstraňovala lístky nejvíc porostlé řasou a žádná výrazná vůně se nekonala.
když ji rozemneš v prstech voní po citrónu ( kmínu) ??
Ahoj všem,
dokázal by mi někdo pomoct identifikovat tuto rostlinu, kterou jsem koupila pod názvem Eustralis narrow leaf?
O té řase vím, nemusíte mě na ni upozorňovat.
Starší reakce
Je to Limnophila aquatica.
0 27.10.2019 15:30 Králík Neví někdo co je to za rostlinu? Děkuji.
Starší reakce
A ešte treba dodať, že je pomerne krehká. Po strihaní ešte mi vždy ostanú plávať v akvarku odlomené stonky. Preto treba dať pozor, aby si pri zakorenenej rastlinke človek nezlomil stonku hneď nad koreňom
Můžeš ji klidně zasadit do dna, tvoří kořeny a když se jí daří, udělá hustý, košatý keřík. Akorát roste strašně rychle, takže se musí často zkracovat.
Jirko, koukala jsem na ni a asi to bude ona. Tak to nemám moc radost, protože další plavoučku jsem nechtěla.
. Ale jinak díky všem za názory
S tím najasem jsem si jistý (přestože nemusí být vyloženě guadelupensis). Mám ho a mám i heterantheru. Heteranthera má výrazně střídavé listy. Ty je máš spíš vstřícné, až lehce do přeslenita. Rostlinu, kterou jsi ukázala, mám taky a heteranthera to 100% není.
Edit: Vyfotil jsem ti moji heterantheru.
Submerzní, dostala jsem ji od jednoho akvaristy s tím, že by to měl být kosokvět. Ale nějak se mi to nezdálo, protože jsem ho už měla a vypadal úplně jinak. Tak nevím, zda je to něco jiného, nebo jen nějak divně roste.
Tiež som nad kosokvetom rozmýšľal, ako na emerzné listy by sa to podobalo wtz, ale neviem, neviem...
@Elissa - je to emerzné, či submerzné?
Myslíš, že je náročná až moc?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [13] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224033x