Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Lysimachia asi ne. Však toto má listovou růžici.
Jestli ste to viděl někdy kvést, tak už nebude problém to srovnat s fotkama.
ty jo asi si na to kapnul vypada to jako ona
aj Lysimachia je pekna...
ale jako priznavam ze to vonelo jako mrkev
ale vypadalo to nadherne jak to bylo po celem dne
u toho potoka je takova studanka hodne akvaristu si tam jezdi pro vodu ja taky.Tak jsem jednu rostlinku vydloubnul a zkusil ji...vim ze se to nema a stydim se
Á, takže sem byl blízko.
Buď nějaká mrkev nebo možná Cardamine amara či Nasturtium.
bohuzel nemam fotak tak je to z telefonu...na tuto rostlinu sem narazil v lesnim potoce byli tam toho cele koberce tak jsem kousek vydloubl a zksuil dat do akva
Špatná fotografie. Vůbec nevím.
Připadá mi, jako kdyby ste venku vydloubl nějakou mrkev.
ahoj chtel jsem se zeptat jestli nekdo nevite co je tohle za rostlinu?
to je Amozinicus???
na burze jsem koupil i Amazonicus, ale vypadá jinak :O
0 13.02.2011 21:31 Usine – Re: dvorak
0 13.02.2011 21:27 dvorak [94] - Rostliny na akvaburze jsem si koupil Echinodorus, ale zapoměl jsem kterej to je :/ Já si myslím že to je Bleheare, ale nejsem si jist :/
Můžete mi poradit?
0 13.02.2011 21:21 Usine – Re: Johan
Proserpinaca a Aqua-Daho zatím nehrozí.
Taky sem nad ní přemejšlel, ale nedovedl sem si představit podmínky, v kterých by mohla takhle vyrůst.
Krom toho na obrázku má často vstřícné listy a to by Proserpinaca mít neměla.
A kolik stála? Proserpinaca je docela novinka a tak by nemusela být košíček za 30 kč.
Johan má pravdu. Stopro je to Hygrophila difformis.
Obecně ve značení rostlin je mnohem větší nepořádek než u ryb a spousta druhů nejde jenom podle submerzní formy odlišit. To vůbec není pravda. Jen je v problém v tom, co je už jiný druh a co ne.
Ale on je to jeden druh (spolu s dalšími), ale to pro akvaristiku není důležité.
Tak si aspoň srovnejte fotky.. třeba zde v atlase. Určitě uvidíte mnoho rozdílů. (A to se týká i rohatců - nebo pošlete fotku a určitě se to určí =)
no, listová růžice je to, když všechny listy rostou z jednoho místa (nad zemí), příkladem je pampeliška. Lodyha je lidově štopka?
Nedokážu. Nějakej kultivar echinodoru.
Johan a dokážeš omrknout i tu druhou mojí rostlinu? děkuji
NHKG: Rohatec má listovou růžici, né lodyhu.
Pokud váš vypadal jinak, než zde v atlase, měl ste něco jiného.
KarelV: Připadá vám to jako Hygrophila difformis?
Velikostně pořádný rozdíl.
Podle mě to je nějaký druh Rohatce, nejspíše žluťochovitý ( Ceratopteris thalicroides ). Všechny listy rostou z jednoho místa jako u Echinodorů a na starších listech vyrůstají další malé rostlinky? Pokud Ano, tak je to na 99% jisté.
EDIT: Tady je link na místní atlas, ale fotky tam jsou špatné, kdysi jsem ho měl a vůbec nevypadá jako tady atlasu, kde většinou mají jeho suchozemskou formu.
rybicky.net/atlasrostlin/ceratopteris_cornuta… 0 13.02.2011 19:49 jankaskodka – rastlina
Ahojte, z Aqua Daho sme si objednali Echinodorus Blehere a akosi toto sa mi na to nepodoba nechapem ci sa pomylili, co je toto prosim?
já fakty nevím. ve srovnání s fotkama tady na netu mi tamta přijde hodně "ohlodaná". Což bych chápala u jedné,ale bylo jich tam víc a byly si podobné. Leda by to bylo emerzní?
0 13.02.2011 19:20 KarelV Co to může být? Roste jako z vody..Díky
a to druhé asi nějaký echinodorus?
0 13.02.2011 18:13 Usine – Re: stetinka
a druhá .........................
také bych prosila o pomoc s identifikací. Mám dvě pěknosti z H.K. a byly tam bez popisků
číslo jedna:
Asi to opravdu bude, mrkl jsem i na google na obrázky a vypadá to fakt na ni...
Díky moc všem
Pokud srovnáte fotky v atlase s C. walkerii lutea, tak to je opravdu ona. Potíž je v tom, že by sice takhle vypadat měla, ale fotky v atlase patří k druhu C wendtii. Sice sem jí dostal od Rataje jako C. wendtii lutea, ale když vykvetla, kvetla úplně jinak.
To bych ani neřekl, listy vypadají jinak a ani mi nějak nesedí velikost...
A další fotka (viz předchozí text)
Další fotka (viz předchozí text)
Dobrý den, potřeboval bych poradit, co je tohle za rostlinku...
Mám ji už tak 4 roky, předtím byla ve štěrku s vápencem (černobílá drť) a minimálním osvětlením kde celkem přežívala.
Teď ji mám v 16l akvárku s křemičitým štěrkem 0,2mm a osvětlením 0,5W/L kde roste velmi dobře.
Voda je středně tvrdá, ph7, teplota 25°C Barvy lístků jsou různé - světlé až tmavě zelené (některé dokonce pruhované - uprostřed světlé na krajích tmavé), lístky jsou mírně zvlněné dlouhé do 7cm, řapík je dlouhý maximálně 5cm.
Podle obrázků mi to připomíná Cryptocoryne x willisii, ale nejsem si jistý, jestli je to ona...
Přidám pár obrázků, předem děkuji za Vaše odpovědi.
0 11.02.2011 15:11 GP – Re: vulkanickaperla
chce to sitku, trpelivost a peclivost. nemo nasadit neco, cemu to chutna. nebo si na to zvyknout a pravidelne probirat, jako vydatnej konzument dusiku je to fajn...
Přesně tak, je to okřehek malý (Lemna minor). Taky jsem si ho donesl s jinou rostlinkou a zbavit se ho trvalo pěkně dlouho :(
Viděl bych to na okřehek (Lemna minor).
Dobrý deň,
Zaujímalo by ma akú rastlinku som si to neúmyselne domov doniesol. Je to plávajúca rastlinka na hladine. Doniesol som ju s Vallisneriou, na ktorú sa nalepila pri vyťahovaní z akvária v obchode. Bolo ich asi len 5 kusov a dosť sa mi to rozrástlo po hladine
tajne som dufal ze to bude nejaky mensi druh :(
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [148] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224033x