Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Jo jo, já v rybníce, ale pouze na jednom místě. Prošel jsem rybník kolem dokola a jiné místo nenašel. Šejdračka bahenní by se to mělo jmenovat. Ale něco mi říká, že to přece jen asi bude něco jiného. Nejsem si tím jistý
Já tuhle našla v potoce, byly tam toho pěkný "polštáře".

Lidi už sem to tu jednou řešil, neví někdo co by mohl být ten kobereček za rostlinu????? myslel jsem si že to je vrbina ale nikde sem neviděl že by dělala kobereček, nebo se větvila, takže to asi vrbina nebude, nemohla by to být nějaká bacopa? nebo jiné návrhy?

a tady je ta druhá

Mám tady dvě rostlinky které nemůžu najít tady v atlasu. Nezná náhodou někdo jejích název?
Starší reakce
Já i v ta špatné fotce vidím zřetelně listy ploché.
Děkuji, možná by to mohlo být ono. Pořád jsem hledala nějakou stonkovku, tohle mě nenapadlo. Na fotkách v atlasu to vypadá spíš jako tráva, ale tohle moje nemá ploché listy, ale jehlicovité, krátké (jen cca 2 cm) a pokroucené.
Lilaleopsis novezelandie
pokud jsem pochopil to foto správně

Zdravím a prosím o pomoc. Tohle bylo zamotané v rostlině, kterou jsem si dnes koupila. Omlouvám se za kvalitu fotky, je pořízená mobilem a lepší se mi nepovedla.
Starší reakce
0 23.06.2013 12:19 Petr – identifikace

Nevíte prosim co to je?
0 23.06.2013 12:13 Petr – identifikace

Nevíte prosim co to je?
0 23.06.2013 12:11 Petr – identifikace

Ahoj, nevíte prosim co to je za rostlinku?
Starší reakce
Egeria densa to určitě nebyla. Spíš tak Elodea canadensis. Co se týká téhle rostliny, tak sice je to hodně špatná fotografie, ale zkusil bych to srovnat s Callitriche cophocarpa.
Ze bys zapomel fotku? Asi uz jo

.
Starší reakce
Některá z marsilek (Marsilea hirsuta ?).

Nevíte prosím, co je tohle za rostlinu? Pokrylo mi to postupně téměř celé dno akvária, rosrůstá se odnožemi. Díky.j
Starší reakce
ajooo

Dík moc. To se mi museli asi poplést štítky když jsem kytky vybaloval.

a ještě jedna nepovedená fotka

Nevíte někdo co je tohle za rostlinku? Pravděpodobně cryptocoryna, ale nejsem si tím vůbec jistý. Byla koupená z aqua-daho jako cryptocorna lucens, ale začal jsem se o to zajímat až teď. Měla to být totiž rostlinka nižšího vzrůstu. Já jí mám až k hladině a problém je ten, že nemá žádné mladé výhonky. Má někdo radu jak ji případně přinutit k množení? Spodní staré listy opadávají a nahoře rostou stále nové a nové.
Cryptocoryne pontederiifolia

Prosím, poradíte mi, co je to za rostlinu?
Super, ale asi to bude ten zmiňovaný alisma plantago ;)
Neviem, či tvoj telefón podporuje túto funkciu ale nabudúce skús pri fotení mobil otočiť v ruke o 180 stupňov

A na tvojej fotke je podľa mňa
Alisma plantago-aquatica.
tak si otoc mobil

Ted jsem to fotil znovu, na mobilu mi to nejde převrátit :/ bohuzel
Aha, tak to sem našel no. Jen sem viděl tenhle název Echinodorus cordifolius ssp. fluitans tak jsem myslel že to ono neni. co znamená to ssp.?
0 30.05.2013 17:45 Fil – Echinodorus Fluitans
Dnes sem zakoupil v PetCenter nějaké ty kytky a hledal, četl jsem si o nich něco zde v atlase, ale jednu sem tu nenašel a to Echinodorus Fluitans..aspon tak je to napsané na štítku..mohl by mi někdo říc nebo poslat odkaz atlasu s tou to kytkou?

Bude to tak, díky moc

1 - tipuji Hydrocotyle leucocephala
2 - Egeria najas
3 - bych se také přiklonil k té Cryptocoryne affinis

První tipuji na pupečník, druhé vypadá jako nějaká egerie, ale je hrozně droboučká-stonek s listy má cca půl centimetru průměr. a třetí je kryprokoryna asi afiniska, ale nevím, nikdy jsem kryptošky neměla. Poradí mi někdo?

A ještě tenhle echinodor?(vlevo od vesuviusu)
On se tam do toho listim plete Echinodorus, ale jinak ano, mohla, mam ji taky a vypada stejne.

Ahoj,pomůžete mi prosím s určením týhle kryptokoryny? Mohla by to být
Cryptocoryne x willisii ?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [109] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224476x