Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Ve předu Veronica beccabunga (pravděpodobně) a pak Veronica anagalis-aquatica či Lythrum.
![Fotka k příspěvku](../k/forum/n/579540.webp?a=0)
v potoce jsem našel dva druhy rostlin, rostou velmi rychle, pozná někdo co to je? 2 ve předu a ta 1 za nimi uprostřed dík
![Fotka k příspěvku](../k/forum/n/579006.webp?a=0)
ještě jedna fotka "kořínků"
![Fotka k příspěvku](../k/forum/n/579005.webp?a=0)
Zdravím a prosím o pomoc při určení rostlinky.
Dostal jsem jí spolu s ostatními- zřejmě jako "bonus"
Vypadá že je plovoucí, ale áhnou se jí dolů takový jakoby chlupatý kořínky, ale dle vzhledu si nemyslím že kořínky byly v písku...
Díky za rychlost, já myslel že to je Eusteralis stellata(je to to samé teď už to vím)jen mi udivuje že mi to tak roste. Dík
![ahoj](../obr/s/01.gif)
Starší reakce
![Fotka k příspěvku](../k/forum/n/575316.webp?a=0)
Anubiasy umi byt kouzelne, a kdyz maji vylozene "petrol" barvu, nebo jak se tehle zelene rika, vypadaji jak kdyby vypadly z tovarny. Akorat to chce rozumne svetla a dobre podminky, at na nich neni rasa.
To bude čerstváček z pěstírny , je fakt krásnej
![potlesk](../obr/s/04.gif)
Potvrdzujem, že je to nana, moja najdlhšie pestovaná rastlina
![:-)](../obr/s/02.gif)
Ten na fotke je umelý? Tak krásne čisté listy, ešte aj kvet, to je ako z katalógu!
![palec](../obr/s/18.gif)
Díky za rychlou reakci, přikláním se take k názoru že to spíše bude ta nana
![coze](../obr/s/24.gif)
Můj oblíbenec , taky tu na něj čučím půl hodiny do akva , než jsem se ujistil že neplácnu
![stydim](../obr/s/33.gif)
Mi přijde že mám ty listy strašně obrovské oproti těm tvým. Jak do šíře, tak do délky. Ale fotky můžou hodně zkreslovat, když není adekvátní příměr.
Tak já k nádrži teda přiřadím tu Echinodorus grisebachii 'Bleherae' když jsi na ně odborník
![palec](../obr/s/18.gif)
. Budu ti bezmezně důvěřovat
![;-)](../obr/s/03.gif)
![Fotka k příspěvku](../k/forum/n/575098.webp?a=0)
Poradite někdo s přesným určením ?
Uplne vlevo na tehle fotce najdes jeho brachu:
rybicky.net/fotogalerie.php…
Jenze tenhle temer chcipnul, jak zarostl do krovi, a pak se vzpamatoval po presazeni do jineho akvaria. Proto je vyrazne mensi a vypada trosku jinak - vliv prostredi. Ta akvaria jsou hodne rozdilna, jedno je hi-tech, druhe low-tech.
ty máš taky tak dlouhé stonky ?
Já jsem měl kdysi oba dva. Ale rozdíl jsem mezi nimi nepoznal.
![:)](../obr/s/16.gif)
BTW: Pěkný Ramirézky
![;-)](../obr/s/03.gif)
![Fotka k příspěvku](../k/forum/n/574820.webp?a=1393445056)
zapomněl jsem doplnit informaci o výšce. Teď má 35cm ode dna. Rozdíl mezi těmi dvěmi vydím ve výšce a v žilách. Proto jsem dával detail listu.
Jinak přikládám ještě jednu fotku druhé rostlinky ze stejného košíku. Když byly mladé, měly listy baculaté. Potom se takhle protáhly
![Fotka k příspěvku](../k/forum/n/574690.webp?a=0)
Mohl by mi prosím někdo poradit
, jaký druh Echinodoru jsem pravděpodobně v obchodě koupil ? Cedulka na něm nebyla a na účtence to také napsáno nebylo. A tady v atlase jich je nepřeberné množství. Kdo se v tom má vyznat
Děkuji
![;-)](../obr/s/03.gif)
![Fotka k příspěvku](../k/forum/n/574562.webp?a=0)
Zdravím, mohu požádat o pomoc?
(rostlinka s velkými lístečky
) )
To je přesně ono, díky
![pivo](../obr/s/36.gif)
Vůbec nevím co myslíte, ale zkuste mrknout na Batrachium fluitans.
![Fotka k příspěvku](../k/forum/n/574045.webp?a=0)
Roste to v potocích a řekách v silnějším proudu ve větších trsech , vypadá to jako trs trávy , ale - stonek je kulatej , dost se větví na koncích roztřepí , po celé délce je stonek kulatý , ne plochý jako list valisnerky třeba , copak to je ?
Starší reakce
Holt mi budeš muset věřit (Shinersii v AQ mám). A pokud jsi nevěřící Tomáš, tak máš dvě možnosti - Shinersii si najdi na netu, jak vypadá v emerzní formě (je úplně jiná, než v dotazu ta rostlina v košíčku a nedá se to zaměnit), no a pak se můžeš zeptat u odborníků např. Johana nebo vaaclava.
A kde jsi přišel na to, že to je Shinersia?
![hmm](../obr/s/20.gif)
Tak si najdi, jak vypadá coby emerzní. To je pěkný nesmysl, co píšeš. A samozřejmě, že jamajcan pravdu nemá. Máš pravdu pouze v tom, že Shinersia je abnormálně rychle rostoucí rostlina.
![;-)](../obr/s/03.gif)
![Fotka k příspěvku](../k/forum/n/572191.webp?a=0)
V malom akva sa na hladine vyskytla táto rastlinka. Listy majú max 1mm priemer. Rastliny nie sú z predajne ale z iných akvárii kde sa nič také nenachádza. Je to lemnia minor a prenáša sa vzduchom v zime?
![Fotka k příspěvku](../k/forum/n/572135.webp?a=0)
nevi nekdo jaky je toto druh anubiasu?
Ok dám to do poriadku a dakujem
![potlesk](../obr/s/04.gif)
Ano, je to tak. Jen u toho Echinodoru si dovoluji pripojit "pravdepodobne". A jak psal Yirka. Radeji spatne zahrabat ve smyslu moc malo, nez moc hluboko.
Ten Echinodorus máš špatně zasazený a moc se mu nebude dařit. Povytáhni ho ze substrátu.
Bohuzel toto ma takovy delsi stonek a nem jsou vzdy listy jakoby do kvetu, pak zase stonek a znova dalsi patro listu... Vypada to trosku jinak nez na foto
Samolus mám jak submerzní v akva, tak emerzní na parapetu, a to už delší dobu... ten to určitě není.
Můj tip Shinnersia rivularis.
Nedovolím si oponovať skúsenému rasltinárovi
![;-)](../obr/s/03.gif)
- ale spýtam sa: Samolus mám v akváriu, aj mi po zhliadnutí fotky napadlo, či to nie je on, ale až tak moc sa nepodobá - tvar listov. Môže to byť emerzná forma? (Alebo to v tom košíku tak skresľuje?
![:-)](../obr/s/02.gif)
)
Nevím co to je, ale zkuste srovnat s Gymnocoronis spilanthoides
0 17.02.2014 01:12 Anatomik – vi nekdo co to je?
![Fotka k příspěvku](../k/forum/n/571345.webp?a=0)
Dostala se mi do rukou tato rostlinka. Vite nekdo ci to je?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [90] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224337x