Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
kurník ruku do ohně bych za to nedal, ale řekl bych Echinodorus osiris
Zdravím přátelé,
potřeboval bych poradit s určením jednoho Echinodoru...
rybicky.net/fotogalerie.php…
uprostřed za skaláry, výška v rozmezí 15-30 cm, šířka cca 20 cm, listy široké cca 5-8 cm.
Zítra se pokusím nafotit i jeden list ať je více informací.
Díky za pomoc
Roste jak zblazneny :o)))
Wau, to byla rychlost
Vřele děkuji, jdu si zjistit, co potřebuje a jestli mu u mě bude dobře...
Dneska jsem dostala pěknou kytičku ale od člověka, který neví, co to je. Já to také nevím, a tak se obracím na vás. Není to sice moc vidět, ale vrchní lístky jsou načervenalé.
rybicky.net/nadrz/14197/24.jpg Podle mě nějaký šplhavník. Každopádně to je jedno, protože to v akváriu stejně neporoste.
1. Má pravdu kortezhugo, je to ta Helanthium bolivianum 'Latifolius', i když to na první pohled z profilu tady na rybičkách.cz nevypadá.
2. Je to opravdu nějaká Rotala, ale jaká. Tahle naše má poslední mladé lístky úplně růžové a postupně z novými patry zelenají.
3. Vypadá to, že zatím jsme se asi nikdo netrefil. Níže přikládám novou fotku.
Díky za pomoc!
děkuji
0 27.01.2013 09:43 jake98 neví někdo co to je za druh ?
jojo, omlouvám se, bude to echináč, nějak se mi ty emersní listy popletly
Helanthium bolivianum 'Latifolius'
Taky se tedy přinám s názorem, ale jelikož kytky nejdou moc vidět, tak spíš orientačním.
1. Cryptocoryne x willisii, ale spíš nějaký Echinodorus
2. Rotala rotudndifolia
3. nějaký Epipremnum
1. bych si spíš tipnul na sagitarii platiphylu
1.Helanthium bolivianum
2.Rotala rotundifolia
u kořene - velké listy, prý nějaká bazénovka
u teploměru
Pomozte mi prosím určit tyto 3 rostliny - tato vzadu u filtru
Starší reakce
no kdyz jsem ji mival v akva tak ty nejvetsi mely i pres 20cm
co to je za rostlinku?
No jo, vypada to ze mas pravdu.
Ja jsem tu kytku, co je na obrazku dostal jako bonus, udelala mi koberec v 190 l nadrzi a celou dobu ziju v domeni, ze jde o Blyxa Japonica, jak mi bylo receno
Taky sem nad tím uvažoval, ale na boku je evidentně list 5x delší než liliovníček.
blyxa to neni urcite, me to spis prijde jako Helanthium bolivianum 'Isthmicus' (echin. isthmicus)
Ta druha kytka mi prijde jako Blyxa Japonica.
Prosím o určení typu Vallisnerky, je to spiralis?? Dííky!
Výška akva 36cm
Taky se u té třetí přikláním k Micranthemum umbrosum
Je potřeba srovnávat submersní rostliny.
Cryptocoryne Tropica, Sagittaria platyphylla, poslední zkuste porovnat s Lindernia rotundifolia či Lysimachia nummularia
Kryptokoryna, možno affinis alebo wendtii var. Brown.
No ja som kupoval E.pravula z Aqua-Daho.Emersne to malo cca 15cm.A v akvarku to dorastie tak cca 10cm ale striham to tak cca na 5cm.
Tak ma to zaujalo ze by som to nahradil a nemusel strihat.
Pozeral som sp. Mini a pusilla vyzera to stejne.Len k tej Tropice sa asi lahsie dostanem.
Můj názor je takovýto: E. sp. Mini dostala Tropica bez názvu a jelikož se jí neuobtěžovali určit, tak jí tak pojmenovali. Podle fotek, které mají na stránkách se jedná o stejnou rostlinu, kterou u nás lze sehnat pod názvem E. pusilla. Je stejně velká jako ostatní drobné bahničky, ale její listy se brzy stáčí ke dnu a tak vytváří nízké porosty.
www.tropica.com/…
Rozdíl v atlasu u výšky E. acicularis a E. parvula je daný tím, že E. acicularis znám z přírody a vím jak dokáže vyrůst. Kdežto E. parvula osobně neznám, resp. znám jen z akvárek. Ale to, co se prodává jako E. parvula je ve skutečností též E. acicularis. Mám z toho až takový pocit, že někdo začal prodávat Eleocharis u kterého dal jméno parvula a malý vzrůst, a jelikož to lidé začali kupovat, tak si i ostatní pěstírny svojí E. acicularis též přejmenovaly. Jinak pod E. aciculari se prodávají ještě i jiné druhy bahniček, ale u těch nevím jak vysoké dokáží vyrůst.
Ikdyž budete mít jeden klon, tak v každém akváriu může být jinak vysoký. V jednom 2 cm a v druhém třeba 10 cm.
A Eleocharis sp. 'Mini'? Je to ozaj mansie ako pravula? Netreba to strihat?
Johan napsal: Obě dokáží být jak malé, tak i pořádně vyrůst.
Prosím vás, máte informáciu čím to je? Keď v atlase je pomerne veľký rozdiel medzi maximálnou výškou týchto dvoch druhov. Je to nepresnosťou atlasu? Je to pomiešaním druhov? Alebo niečim celkom iným?
Všechny pěstírny jí nabízejí. V současnosti není rozdíl mezi tím, když se koupí E. parvula a E. acicularis. Obě dokáží být jak malé, tak i pořádně vyrůst.
Je to ta eleocharis parvula to sa da kupit jak ?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [118] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224033x