Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
0 05.06.2014 16:59 Monča – rostlina
tady mám lepší foto
to nevím zkusím lepší foto
děkuju
a to druhé nevíte ??
mám toho skoro celé akva
0 05.06.2014 15:56 Monča – rostlina
a ještě tu mám jednu
0 05.06.2014 15:55 Monča – rostlina
Ahoj nevíte co je toto za rostlinku někde jsem ztatila jmenovku
Ze své zkušenosti můžu říct, že tropica takové zásahy snáší dobře (jestli to je tropica). Ale pokud jsou ty kořeny tak dlouhé (což je u kryptošek normální, že mají rozsáhlý kořenový systém), tak je určitě zkrať.
při sázení se většinou doporučuje kořeny zkrátit
Jo ve stínu poslední dobou byla, přerostly mi jí rotaly, které byly přes celou hladinu a taky jsem jí rozsazoval, ten trs byl tak 2x větší a na husto. Co si pamatuju když jsem jí dostal, tak měla listy téměř položené na dně, ale s časem ubýval pro ní prostor
.. jinak nemá někdo nějaký fígl jak to sázet? Má ohromný kořenový systém, kolikrát i přes 20cm dlouhé kořeny a nevím kam je nacpat
Asi to bude, asi ji máš ve stínu, pak ty listy vypadají podobně jako má ta tvá na fotce (vytáhlé, málo zubaté a bez kresby). Kryptošku porovnej s mojí fotkou. Tropica je napravo, ta se zubatými listy.
Zdravím, je tu nějaký odborník na Cryptocoryny? Stačí mi ověřit moje mínění, měla by to být nejspíš wendtii 'Tropica' .. aspon si myslím. Je více růžová než na fotce, bílé dlouhé kořeny.
kdyby jste ještě někdo chtěl dodat a nebo opravit budu rád,na poznávání rostlin jsem úplný amater
anubias vs nana, microssorium, bacopa, hemianthus a althernathera, pohľadaj, porovnaj či to súhlasí
Zdarec lidi,potřeboval bych od vás,kdyby jste byli tak hodní a podívali se na mé akva a popsali mi názvy rosltin,některé už mám co jsem věděl.Ale u zbytku při koupi nešli přečíst už názvy předem děkuji
je to asi opravdu kolovka indická
Ahoj, mam v akvariu takuto rastlinu od kolegu. Najviac sa mi to podoba na druh Rotala, no ta moja ma listky vyrastene akoby v pravych uhloch. Je to niektora z nich? Ktora? Snad pridam aj lepsiu fotku
. Za pozretie dakujem
Starší reakce
Ano. Ludwigia repens. Mám je také.
Jak naznačuje Ivaha a zpřesňuje Zervan - hledejte mezi Ludwigiemi.
Podľa mňa je to skôr Ludwigia repens. Mám ju (variant 'Rubin'), i Alternantheru reineckii 'Rot' a podľa fotky sa podobá viac na tú Ludwigiu. Rastie veľmi rýchlo.
EDIT: Tie moje rozlíšim ľahko - Althernanthera má listy zospodu krásne krikľavo ružové, Ludwigia skôr hnedo-oranžové až červené. Či to tak je pri všetkých variantoch, to neviem.
dekuji já si říkal že to bude nějaké plevuňka...u mě v akvárku se jí daří...teda až moc bych řekl...
Hledej v rostlinách začínajících na L
Nějaká Alternanthera, zkus porovnat v atlase.
ahojky pomožte..je to hrozně častá rostlina v akvárku červené listy stonkovka tuhý stonek rychlý růst...věděl sem to ale nemůžu si vůbec vzpomenout
díky moc za pomoc
Starší reakce
1. Karbinec evropský 2. leknín bílí 3. žabník jitrocelovitý (s tím druhem si nejsem jistý) 4. fakt nevím, celkem jsem na vážkách, jestli je to vodní nebo bahenní rostlina 5. orobinec širokolistý
No ja som svoj laický tip dal (a neistotu vyjadril otáznikom), zatiaľ žiaden odborník svoj tip nedal.
tomu se u nás říká Palach, nebo cigára
vaaclav napsal: Podle čeho tak soudíš, nebo jsi takový odborník na emerzní Echinodory. Lebo taký zrovna máme a po kúpe vyzeral rovnako. Tipol som zle?
Ten trojlístek je
tohle
botany.cz/…
ale to poslední by chtělo otočit a jiný úhel pohledu.
este posledná
...
...
...
Ďakujem za odpoveď
Podle čeho tak soudíš, nebo jsi takový odborník na emerzní Echinodory.
Ano a že ty kořínky umí být pěkně dlouhé,mě jeden prorostl velkou řasokouli doslova skrz naskrz až do dna
Koření úplně bez problémů.Dokonce i vznášející se kytky,se umí samy stáhnout vypuštěnými kořínky,ke dnu.
Ne, nevadí to. Je ale poměrně křehká, takže se ti časem povede sem tam kousek olomit, nevyndáš ho a už ti bude krásně růst i volně.
díky díky
nevadí že jí mám píchlou ve dně? Líbí se mi tak víc
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [84] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224033x