Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
0 13.08.2013 21:19 Mykci 
Druhá
0 13.08.2013 21:18 Mykci 
Ahoj,
v neděli jsem si koupil tři nové rostliny ale nemohu najít papír na který jsem si napsal jak se jmenují...

Tak jsem vás chtěl požádat o pomoc...
První
Taky to vidím na rotala rotundifolia, ale je taková povytažená, jako když se táhne za světlem.
Nešahat - je jedovatý!
Prý odpuzuje hryzce , ale asi to moc nefunguje, mám jich na chalupě pár a zem přímo přeoranou.
Tak nevím jestli ti tady někdo pomůže. Podle názvu webu by mohlo být jasné, že tady jsou ti co když sází kytky tak mají mokrý ruce. Zkus nějakej web zaměřenej na zahradničení.
Martin Honzejk
Děkuji ti, jsem zvědav jak se popere s tou mojí vodou. Zatím ale vypadá že je spokojená.

dik moc

h. polysperma a druha rotala rotundifolia
kolovka, čili rotala, vypadá to na rotundifolia.
Staurogyne to nie je, tá ma podľa atlasu výšku do 10 cm, táto má 20-30 čísel. Ešte nejaká tá Rotala by to mohla byť.
Staurogyne repens var. spatnorostiensis ?
To se mi moc nezda, te me se nedari a vypada uplne jinak. Ale nevim, tohle asi bez delsiho hledani neurcim.
Ja by som tipol Staurogyne,keď je jej fakt na ...
Zkus hledat v atlase pod českým názvem kolovka..
Vložil jsi tam dvakrát stejný odkaz, takže tu druhou ti neřeknu

Mokřanka mnohosemenná, Hydrophila polysperma

Super, pecka. Díky

.. hned jí přesadím

Ahoj, před časem jsem měl rostlinu, ze které zbyl jeden jediný list, z něj po čase začali rašit tyto malé lístky a samotný velký list se rozložil, tak jsem to zasadil. jenže já nevím co to je za rostlinku
Kdo ví? Poraďte, díky

Alternanhera to nebude, na to to má moc kulaté a na dotek jemné listy. Pošád si myslím, že je to ta marcandra, ale tím, že jsem ji teď ostříhala a tím že se ještě adaptuje, tak není taková pěkná.
Tak v tom případě nevím ...
páč Rotala macrandra, který se daří, vypadá takhle:
www.google.cz/…
a Alternathera cv. Splendida (který se daří) vypadá takhle:
www.akvarista.cz/… Kdyby se jí nedařilo, tak by chcípala, ale tahle roste docela dost rychle. Mám ji pár dní a šíleně se rozrostla z jedné maličkaté snítky.

ok omluva, byla jsem líná jít pro foťák tak jsem chtěla použít to co jsem měla na kartě..takže foceno dnes (v jiném akva, stejná rostlina)
zkus nefotit rybu ale kytku

Zkusím další fotku..
C. thalicrtoides
rybicky.net/fotogalerie.php… - jak napovídá název (rohatec jemnolistý), jsou jeho listy opravdu jemnější než u C. cornuta. Ten na Petřině fotce vypadá jinak. Nebo má listy z nějakýho důvodu zakrnělý?
0 04.08.2013 22:19 Johnny Nemohl by to být mokřanka trojkvetá?

Poradíte co je tohle za rostlinku? Koupila jsem ji bez cedulky, podle prodavače je prý celkem odolná (ale je mi jasné, že jim jde hlavně o prodej). v jednom akvárku se jí moc daří, v druhém stagnuje. Díky!
Ja som pozeral rôzne kryptokoryny v atlasoch, ale ani pri jednej som si nebol 100% istý. Zase, to presné určenie nie je až tak dôležité, pri prvej mám odskúšané, že rastie bez problémov a ani tá druhá by nemala mať problémy, kryptokoryny sú prispôsobivé.
Každopádne ďakujem za názor

.
Ja bych obe videl na C. wendtii, ona je to dost promenliva rostlina, u mne vypada zase jinak, a v jinem akvariu jeste jinak, dokonce i velikosti jsou ty me znacne rozdilne, hneda a zelena uz neresim, ona mi tahle Kryptoska pri zmene osvetleni dost ukazala, ze ji neznam...

A toto druhý - kúpený predvčerom

Chcel by som tu poprosiť o pomoc ohľadne určenia 2 druhov kryptokorýn:
- toto je prvý - kúpený pred cca rokom bez štítku a informácii o rastline. Myslím, že by to mohla byť C. wendtii Brown alebo C. walkerii.
P.S.
takto vyzerá dospelá rastlina:
rybicky.net/fotogalerie.php…
To ano

Dekuji
Spíš tohle. Ta Vallisneria nana nemá totiž uprostřed listů ten světlejší pruh.
0 04.08.2013 13:17
Annabell [40] - Labyrintky Asi maš pravdu ta Rotala ma ani nenapadla.
Jo, podle některých fotek na to dost vypadá. Koukám i že má dost kultivarů... díky moc.
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [106] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224476x