Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
![Fotka k příspěvku](../k/forum/n/584241.webp?a=0)
A ještě prosím tu vysokou na pravé straně u filtru . Je to velká klasika, má jí hodně lidí,ale název nevím..
Moc díky!!
![Fotka k příspěvku](../k/forum/n/584239.webp?a=0)
Mohl by mi prosím někdo poradit název této rostlinky?
![Fotka k příspěvku](../k/forum/n/583953.webp?a=1396038535)
Zdravím, toto akvárium již pár let nemám a zapomněl jsem název rostlinky co jsem v akváriu měl, poradíte??
Ps: omlouvám se za kvalitu fotek
![Fotka k příspěvku](../k/forum/n/583747.webp?a=1396000788)
Zdravím, mohla by to být ona? Je ještě strašně maličká, ale listy má zespodu červené a vyhání odnože na dlouhých šlahounech. Přišla jsem k ní náhodou, byla zamotaná v marsilce, kterou jsem dostala výměnou. A omlouvám se za kvalitu fotky.
![stydim](../obr/s/33.gif)
0 27.03.2014 23:48 MildaDitr – ahoj
0 27.03.2014 18:52 amrtin – jak se jmenuje?
![Fotka k příspěvku](../k/forum/n/583599.webp?a=0)
Neví někdo název této rostlinky?Já jí znám,jen nevím název.
Podle mě to je taky micranthemum.
Taky to vidím na to micranthemum, mě rostlo v riccii běžně, kousek se tam zachytí když stříháš a pak tam v klidu poporůstá, když se chytnul, měl jsem pak na riccii emerzní Micranthemum
Micranthenum micranthemoides
![Fotka k příspěvku](../k/forum/n/583136.webp?a=0)
zdravim, nasel jsem to vyrustat z koupene riccie, pozna nekdo uz co to je?
![:)](../obr/s/16.gif)
Dal bych ji do květináče, než zakoření, nechat ji pod fólií a až zakoření, postupně otužovat. při vhodné péči je to nádherná pokojovka, která často kvete.
Já jen potřebuji vědět co s nimi. Koupil jsem 4 druhy rostlinek do krevetária a u dvou jsem zjistil,že nejsou vůbec akvarijní. V sobotu tam mají přijít krevetky a to je taky den kdy se můžu dostat ke koupi nových rostlin.
V pěstírnách se množí i kytky do paludárek, ale akvaristika si objedná třeba kolekci kytek a pak jako akvarijní prezentují i ty kytky, které pod vodu vhodné nejsou.
Takže v akvárku nemá co dělat? Pryč s ním?
No koupená je v akvaristice, teď jsem našel fotku s popiskem Spatifil. , ale nikde jsem nic takového nenašel.
Podle mě je to nějaká Aglaonema, pár jich doma mám, tak je mi to silně povědomé. A koneckonců o jejich pěstování v akváriu psal pan Rataj před více než třiceti lety, takže by mě neudivilo, kdyby se někde jako akvarijní prodávala…
Dvě fotky k vidění např. zde:
www.plantedtank.net/… On by možná napověděl i zdroj původu. Pokud je to koupeno v akvaristice, tak to asi Piptospatha nebude.
Piptospatha insignis má žilnatinu výraznou dostatečně, přesto nedám ruku do ohně za to, že na fotce Pavla 1205 je právě ona.
![:-)](../obr/s/02.gif)
Vypadá to jako Piptospatha insignis.
![Fotka k příspěvku](../k/forum/n/582437.webp?a=0)
Zdravím, můžete mi prosím určit co je to za rostlinu?
Uz jsem videl Ludwigia repens v tolika podobach, ze uz jsem vzdal tyhle dva druhy od sebe rozlisovat. Ona Ludwigia repens dokaze vypadat znacne ruzne podle podminek, a i v jednom akvariu muze mit v mene svetle zelene male listecky, v trosku vice umi byt ruzova s vetsimi listy, a u hladiny az cervena s velkymi listy, ze by ani clovek skoro nerekl, ze ty prvni a posledni jsou totez. A ted jsem prestal hnojit, bohuzel lecim ryby, a za docela kratkou dobu tahle Ludwigia (co prirostlo) zase vypada trosku jinak.
![Fotka k příspěvku](../k/forum/n/582062.webp?a=0)
Poraďte prosím o jakou rostlinu se jedná, abych jí mohl správně přiřadit. Děkuji.
Juncus articulatus mám pod vodou skoro rok, ale v malé nádrži není moc dekorativní. Veronica je krásný vodní druh, ale chce hodně světla a hooooodně živin.
Veronnica beccabunga, podběl, asi Juncus articulatus.
0 21.03.2014 16:00 eXe ![Fotka k příspěvku](../k/forum/n/581983.webp?a=0)
Treti
0 21.03.2014 16:00 eXe ![Fotka k příspěvku](../k/forum/n/581982.webp?a=0)
Druha
0 21.03.2014 15:59 eXe ![Fotka k příspěvku](../k/forum/n/581981.webp?a=0)
Zdravim. Chtel bych se zeptat, zda nekdo dokaze identifikovat tyto rostlinky a zda se daji pestovat i v akvarkach. Nasli jsme je nahodou pri prochazce, je jich tam spousta, tak by me jen zajimalo, jak to s nima je
Predem diky.
Prvni
![Fotka k příspěvku](../k/forum/n/581970.webp?a=0)
Spíš roste nad vodou.
![Fotka k příspěvku](../k/forum/n/581907.webp?a=0)
Při procházce kolem slepých ramen Labe jsem našel tuto rostlinku. Na první pohled se zdála emerzní i submerzní forma stejná. Mohlo to být taky způsobeno čerstvým přechodem pod/z vody, takže se ještě nestačila adaptovat. Napadá vás, co by to mohlo být zač?
Starší reakce
0 16.03.2014 18:57 Zdeněk – Pomoc
![Fotka k příspěvku](../k/forum/n/580568.webp?a=0)
Prosím co je to za rostlinu děkuji.
To druhé je blyxa japonica
0 15.03.2014 16:07 Huny – co to je ?? :)
![Fotka k příspěvku](../k/forum/n/580122.webp?a=0)
copak je to za rostlinku ??
Chce to hodne trpelivosi aby si se ji najisto zbavil!!!Ja ji mel jako koberec v predu na plastik.sitce asi 150 cm delky a 20 cm sirokou,musel jsem ji co dva tydny strihat(nez me odvezli na "psycho ward"
![smich](../obr/s/12.gif)
).
Abych Ti řekl pravdu,moc krát jsem už myslel,že jí nemám a najednou se někde rozbujel koláč,jako hrom.Ale nemyslím,že je to nějaká extra invazivka.Dá se s ní v pohodě vyjít
0 14.03.2014 17:58
replikant33 [110] - krevetky, rostliny, ryby u mě nehledejte . ![Fotka k příspěvku](../k/forum/n/579885.webp?a=1394816405)
koupl jsem willow moss- Fontinalis antipyretika dal jsem ho do mřižky na namnožení a začaly z toho vyrustat holé rostlinky ve tvaru Y a na na každem konci se rozrustaji opet jen to Y je to nejaká čat mechu nebo to je uplně neco jiného jako třeba Riccia fluitans ?
?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [89] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224337x