Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
0 25.01.2012 20:13 HaDaS – Tuším, ale asi špatně
Ahoj rostlinek znalí. Chtěl bych Vás požádat o identifikaci se dvěma rostlinkami.
První mám v prezentaci pod názvem Cryptocoryne lucens (kryptokoryna světlá) - foto viz.
rybicky.net/fotogalerie.php… a
rybicky.net/fotogalerie.php… . Cryptocoryna to je, otázka zní jaká?
Druhou rostlinku mám pod názvem Alternanthera 'Splendida' (plevuňka nádherná) - foto viz.
rybicky.net/fotogalerie.php… .
U té jsem si téměř jistý, že to není ona, ale něco jsem tam chtěl napsat.
Všem Vám předem děkuji.
![X-)](../obr/s/15.gif)
Kyd napsal: díky moc vypadá to že to sedí
Anubias barteri var. nana
díky moc vypadá to že to sedí
![potlesk](../obr/s/04.gif)
![Fotka k příspěvku](../k/forum/n/384196.webp?a=0)
Ještě přidávám jiný obrázek mám celkem 3 rostlinky.
Děkuji za reakce a podněty.
Sdílím Tvůj názor Honzo, tak uvidíme jestli se budeme kolektivně mýlit, nebo pravdu mít.
![:)](../obr/s/16.gif)
![Fotka k příspěvku](../k/forum/n/384193.webp?a=0)
Prosím nepoznáte někdo tuto rostlinku?
Díky, taky se mi to zdá pravděpodobnější
![palec](../obr/s/18.gif)
(Helanthium bolivianum 'Isthmicus') něco z toho okruhu to bude. Ještě jsou dva další podobné druhy, které se pod vodou nedají poznat.
Starší reakce
Tak jo...napíši si Vesicularia montagnei .
![;-)](../obr/s/03.gif)
Díky. Věřím zkušenějším.
![:-)](../obr/s/02.gif)
Díky , ještě že vás máme kluci,díky
Zde v atlase sou u jednotlivých druhů makrofotky. Můžete si v klidu domova zkoumat. Z této fotky se nedá niv víc říct. Ale pokud tomu budete říkat Vesicularia montagnei, tak tím nic nezkazíte.
![Fotka k příspěvku](../k/forum/n/382715.webp?a=0)
Zkusila jsem dnes lepší foto, kde je vidět více, jak větvičky přesně rostou..přijde mi to totiž hustší než christmas moss...jinak mikroskop vážně nemám
![smich](../obr/s/12.gif)
bud singapore nebo christmas moss
tezko rict, spolehlive urcit to lze jen pod mikroskopem...
nejaky hemianthus a vallisneria asiatica
0 19.01.2012 22:17 tomikaaa – 2 nezname rastlinky
![Fotka k příspěvku](../k/forum/n/382629.webp?a=0)
Caute,
co by to mohlo byt ? dakujem,
Tomas
![Fotka k příspěvku](../k/forum/n/382622.webp?a=0)
Pozná někdo prosím aspoň přibližně druh mechu? Koupili jsme, pán nevěděl přesný název...jávský to není..stál kolem stovky malý čtvereček:o)) Foto nic moc. čeřila se voda, no.:o)Možná zkusím zítra lepší foto. Dá se vůbec takhle identifikovat?
Microsorum pteropus, Cryptocory affinis, Anubias barterii 'Coffeefolia', Alternanthera splendida??, Acorus gramineus var. pusillus.
Starší reakce
To záleží od podmienok, v ktorých daný exemplár rastie.
0 14.01.2012 21:11 blb ![Fotka k příspěvku](../k/forum/n/381287.webp?a=0)
myslím že je to ona určitá podobnost tam je
![Fotka k příspěvku](../k/forum/n/381209.webp?a=0)
Prosímvás co to je za rostlinku na obrázku?
Starší reakce
0 09.01.2012 17:57 Peťura ![Fotka k příspěvku](../k/forum/n/379815.webp?a=0)
Poradí mi někdo prosím co je to za kytí,díky všem.
Starší reakce
To v popředí?
Kryptokoryna.
Najas quadalupensis, Cryptocoryne tropica
Nějaká řečanka(?). Najas quadelupensis?
tak to snad dobře dopadne
, zatím jsem s rostlinama nikdy problémy neměla. spíš rostou jako divoký, než naopak
V dobrých podmínkách mohou vydržet emerzní listy velmi dlouho. Rostlina nesmí ztratit všechny tyto listy aniž by nevyrostly nové.
Jak jsem už psal, submerzní lístky, pokud se mu bude dařit tak mu začnou hned růst a ty emerzní mu později odumřou, nevydrží dlouho.
děkuji! a mám ted apočítat s tím že mi ted uhnije, apak možná znovu obrazí? když je to emerzní forma?
Vzhledem že existuje mnoho navzájem si podobných kultivarů, je těžké je poznat i se submerzními listy, natož emerzními.
Na 99% to je echinodorus ozelot, v tom obchodě se museli splést.
takže souhlasíte že je to Echinodorus ozelot? já tu rostlinu vážně koupila jako Cryptpcorynu
Protože jim to takhle dováží, já jsem si pořizoval za 100,- emerzní formu echinodoru osiris velkou asi 40 cm. Spousta rostlin jim takhle přijde. Nic se ale nestane, začnou jim růst nové submerzní lístky a emerzní časem odumřou.
Echinodory a většina dalších rostlin se prodávají emerzní.
no právě tam jsem koukala. ale jsem z toho jelen
![hmm](../obr/s/20.gif)
, proč by v akvaristice prodávali emerzní formu?
Tak mě tuhle rostlinku prodali pod označením echinodorus sp. a tvrdili že je to bleherák...Takže jsem zvědavej co to vlastně je
tak podle obrázků v atlase to ozelot nebude. řapík té rostliny je asi 30cm dlouhý, a list asi 6cm. tak už nevím. zatím to v profilu popisovat nebudu
děkuji. skvrn to má hodně. tahle rostlinka je menší. mám i jednu velkou, 3Ocm vysoká, a má to lisky ve tvaru kávovníku-řekla bych, ale špatně se to fotí.
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [136] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224337x