Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
0 29.08.2015 11:16 Yukiarashi Víte, prosím, co je tohle za rostlinku? Dostala jsem ji jako pozornost podniku s objednávkou rostlinek. Byla u ní cedulka
Heteranthera zosterifolia , ale moc tomu nevěří.
nevím jestli to v emerzu poznáš. Počkej až to vyhodí submerzní lístky. Pravděpodobně to bude repens, spolu s palustris (má víc kulaté lístky) jsou nerozšířenější.
Děkuju, zkusím si to ještě porovnat v atlase, jestli poznám přesný druh.
ta do červena bude nějaká ludwigia v emerzní formě a to dlouhé bude nějaká valisnerie
Ahoj, prosím pomůžete mi určit rostlinky? Jedná se mi o tu dlouhou vpravo vzadu a tu dočervena. Děkuji
Starší reakce
pokud to je opravdu cryptocoryna,tak to může být spiralis,nebo tonkinská (ta je ale trošku jinak barevná).Podobná je ovšem i Kalatka kadeřavá
0 21.08.2015 11:44 vrbozubec Poprosim Vas...jaka je to kryptokoryna?
Starší reakce
0 11.08.2015 13:29 zk6 – Co je to za rostlinu?
Co je to prosím? Dostala jsem to od babičky, moc se tomu nedaří a nevím co s tím. Díky moc!
Starší reakce
to vypadá ná echinodorus cordifolius, Echinodorus subalatus nebo "Apart"
Starší reakce
Pokud by mu mohla "hlava" koukat z vody, přežije, ale nečekej žádný bujný růst. Mám ho v miníčku, kde ho cca polovina vyčnívá nad vodu a dělá parádu už 6 let.
Dal bych jí pryč, dříve či pozdji začne hnít a to je pro akvo zbytečná zátěž, řešíš tady jinde i řasy, čímž netvrdím, že za všechny řasy může hnijící acorus, ale zbytečně bych to netestoval. Jinak neznám snad žádnýho akvaristu, kterej by se neulovil, mě samozřejmě nevyjímaje.
Já vím,
četl jsem to. V akvaristice mi řekli-skvělá,nenáročná-. Moc se mi líbí. Uvidím. Nemám ji zasazenou,jen volně v kořenech. Tak uvidím.
Acorus málo komu vydrží,do akvárií se nehodí,po čase se rozpadnou
Ale najdou se i šťastlivci,jako třeba Petr37,který jich tam má několik a rostou
Třeba budeš mít štěstí a i u Tebe se mu bude dařit
Ano,je to stoprocentně ono limnobium.
Souhlas s Heimdallem. Je to ona. Máš štěstí,že ti v akva žije. Já si pořídil Acorus giganteus,a ta prý-jak jsem se POTOM dočetl,není vůbec pro akvaria. Mám ji tam týden a zatím žije. Prodali mi ji v Akvaristice,prý je VELMI NENÁROČNÁ A SKVĚLE ROSTE !!! A doma čtu opak. Není nad fundované prodavače a odborníky v Akvaristikách.
Starší reakce
Já bych to viděl na Acorus gramineus.
0 15.07.2015 14:44 looki – vůbec netuším co je to za kytku???
Poradí mi někdo prosim, co je to za rostlinku?, mám ji v akvárku už řadu let a nemůžu nikde najít o jaký druh se jedná...
Děkuju předem za odpovědi
Starší reakce
jen trošku doplním..nemusí být čistě na kořenu jen nesmí být zahrabaná ve dně jinak uhnije..ale to jen takovej dodatek k Zoidik-ovi...klidně ji uvaž na šutr a dej na dno
Jo jo, máš pravdu. Jenom doplním, že tohle patří na kořen
Starší reakce
Starší reakce
No jo,fakticky!Díky!
Pogostemon helferi "wicked"
Starší reakce
Zahadnym zpusobem se mi obevil mezi kupovanyma.
tenhle pupečník se standartně prodává do jezírek, ne?
To by mě taky zajímalo, jak půjde pod vodou.
Uhodnout správný název rostliny nebude určitě těžké,jedná se především o zajímavost a výsledek práce šlechtitelů.
Vyzkouším, jak jí to bude prospívat v submerzu.
Nuphar
Je odněkud z obchodu, nebo z naší volné přírody?
myriophyllum neboli stolístek, ale jaký, to nepoznám.
0 26.05.2015 09:49 Puncocha Ahoj náhodně se mi dostala do ruky tato rostlina ale nevím jaká to je mám jí již 5 den a můžu říct že strašně rychle roste snad až 1cm za den.
Hm, no moja Ludwigia repens 'Rubin' ich má nepravidelne striedavo a podľa fotiek peruensis v tunajšom atlase tiež, tak som usúdil, že je to odlišnosť. Ale áno, iné bežné Ludwigie (napr. palustris, obyčajná repens) ich majú oproti sebe.
Oboje mají listy vstřícné.
Je to Alternanthera, tá má vždy viac (tuším 2) listy oproti sebe, zospodu sú ružové. Ludwigia má listy striedavo a pri pohľade zospodu (hlavne proti svetlu) sú oranžové.
Prosím vás, je toto Ludwigia peruensis alebo Alternanthera reineckii 'Mini'? Farba samozrejme nič moc, toho som si vedomá.
Starší reakce
Poradí někdo?
Echinodorus vypada v submerzu vzdycky jinak, minimalne ma v submerzu mene pevne listy. Obecne kdyz ho vyndas z vody a vetsi listy pevne drzi jak byly, je to emerz.
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [68] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224033x