Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Eriocalon setaceum, to rozhodně není. Vypadá jinak a takto bohatě se nevětví. Bude to Najas. ;)
Vaaclav ji mnohokrát viděl v reálu. A Najas to není ani náhodou. Možná by to chtělo lepší fotku. Ta je jako bych se díval do periskopu.
Aha, som to teda nepochopil
Ok a nevie teda niekto, ako sa naozaj táto rastlina volá?
Má také drsné stonky. Najviac mi na Najas indica nesedí tá lámavosť. Táto moja, nie je až tak moc krehká, ako sa popisuje pri tejto rastline.
Nie tá
Myslel som tú, čo vyzerá ako tráva.
U nás poměrně neobvyklá rostlina.
Čaute, dnes som kúpil zopár rastlín cez bazár a o tej, čo je hneď vedľa filtra som si neni istý či je to Najas indica.
Toto jsem neznal, děkuju! A ok, budu se na to muset podívat pod lupou.
Prosím, dovedete někdo určit druh mechu?
rybicky.net/fotogalerie.php…
Zřejmě se jedná o mech, který v mých akváriích roste už velmi dlouho (13 a více let). Zjevně obyčejný, ale tady roste tak, že se mi líbí.
Podle velikosti to vypadá na klasický A. barteri var. nana.
0 21.01.2017 18:17 Kesz – Anubias ???
Ahoj, mohl by mi někdo pomoci s určením přesného druhu tohoto Anubiasu? Dostal jsem dnes darem, ale bez jakékoli informace... předem děkuji
Je to ona
jen ještě nevyrostla
Až jí budeš mít tak 30čísel,tak uvidíš tu parádu
0 20.01.2017 16:51 Jaroun Neví někdo prosím vás copak je to za rostlinku?
Děkuji
Chtelo by to vetsi detail, bude to nejake Micranthemum. Podivej se do atlasu
0 20.01.2017 00:41 JD1609 – Co to je za rostliny?
Neví někdo co to je za rostliny? Hrozně se mi líbí ale nevím jak se jmenují xD
Starší reakce
Bingo..... děkuji..... a to jsem atlas rostlin projížděl rostlinu po rostline.... no přehlédl jsem se.... ještě jednou dekuji
Ne ne. Ta to neni. Listy jsou to mensiho vzrustu. V re emerzni formě nejsou tak kaderave.
0 16.01.2017 21:08 laKatos – skleroza
Za boha si nemohu vzpomenout jak se jmenuje a uz vůbec najít ji v atlase stonkovou rostlinu kde listy v emerzni formě jsou klasické ovalne ale v submerzni ma okraje listu takové jakoby s trny/vybezky. Vím zní to hloupé když ani neukazu foto nějak mé to nedá a srotuje v hlavě....
Raviolka toto popisuje ve svém článku, že otélia brutálně rychle schne (a láme se).
Jediný další článek, co jsem našel s popisem člověka, co jí má doma, byl v ruštině.
www.israquarium.co.il/…
Pro nás důležitý postřeh toho kluka: Přelomový moment - první nový list začala otélia vyhánět začátkem třetího týdne.
P.S. Nebudeme to už zahlcovat tady, jdu se ti nastěhovat do diskuse k tvé nádrži.
jo to je ona...... super diky......
on ehm pokud to je pan co byva kazdou burzu a vypada jak krakonos... (delsi prosedivele vlasy po tvarich housti) .. tak jsem ti asi jednu z tech dvou co tam mel vyfoukl..... Vzal jsem tu mensi co byla vice rozrostla do sirky/vicero listu... ta co zustala byla o cosi vetsi ale se tremi-ctyrmi listy.........
jinak sory... je to moc pekna rostlina
uprava: akorat jsem si nevsiml ze pri prodeji jeho partacka mi tu rostlinu zabalila do suchych novin... a jak jsem ji doma rozbaloval (cca po dvou hodinach) listy byly uz uplne vysusene a rozpadaly se.. na fotce to jde videt. táhnou se z ni taková vlákna jako by se svlikala. Listy žádné nedopadly a je v celku. Jen ty noviny se měly namočit. Snad to holka zvládne a zaplní mi nadrz.
Přidal jsem par fotek kde jde vidět ten rozpad a út částečně sklovateni listů..... fakt ta degradace listů jde brutálním tempem.....
rybicky.net/atlasrostlin/ottelia_ulvifolia
Jinak, zrejme u stejneho cloveka mam koupene dve - doufam, ze to neni jedna z nich (ale nemela by byt, psal jsem mu vcera, ze v Ostrave nebudu).
Specialne pro tuhle kytku si jdu zarizovat akvarium vysoke 90 cm. Da se pestovat i v normalni vysce (tvých 65 bude fajn), ale chci videt, co s ni udela vysoka nadrz.
P.S. NESMÍŠ mít okružáky v akváriu. Toto je jedna z mála rostlin, kterou žerou. A vyždímej jí ke kořenům detrit z filtru (nebo bahno odněkud).
Rozsáhlý článek o otélii
e-akvarium.cz/…
P.P.S. Jinak je super, že je to zrovna varianta s tygrovanými listy
. Dej, prosím, informaci: Jak jsi ji převážel? Odlámaly se jí nějaké listy?
0 15.01.2017 11:58 laKatos – neco z burzy
nazdarte vzal jsem nejake nove rostliny na burze v ostrave a prodavajici mi ji nabizel jako otylie ci tak nejak.... muzete pomoci s latinskym nebo ceskym presnym nazvem... diky
je to ta rostlina okolo ktere se motaji ti pancernicci....
Já vím, ale pro mě je to doprovodná kytka a kvůli růžkatci nebudu měnit vodu. Jiné kytky jsou pro mě důležitější.
jojo, k vybarvení potřebuje víc světla a k zesílení tvrdší vodu a víc dusíku ...
Růžkatec se pěstuje obvykle jako plovoučka. Sázení do dna jen vyjímečné. Já ho používám jako výplň odchovky živorodek a funguje perfektně, ale je na něm vidět že by potřeboval ještě mnohem více světla, aby se vybarvil a zesílil.
Pepan napsal: Trošku jiný tvar čepele. Porovnej:
rybicky.net/atlasrostlin/cryptocoryne_affinis
A ten růžkatec jsem zkusil nafotit v odchovce s živorodkami. Je úplně jiný, přitom sám tvrdím že tam má málo světla.
Vidím, že budu teda muset pořídit výkonější zářivky, ale jak jsem psal akvárko jsem čerstvě zdědil a o akvaristice nic nevím takže momentálně pročítám zdejší fóra a sbírám informace.
Aha už to vidím, sám mám tu samou pod názvem affinis, díky za vysvětlení, růžkatec dobře znám, jen jsem se "přeřekl",
Zbarvení listů, zvlněné okraje, růst v trsu.
Affinis to není proč? Protože se rozrůstá z jednoho místa a nepouští šlahouny jako červená..?
To první není Cryptocoryne affinis, ale spíše nějaká forma Cryptocoryne wendtii, ten Anubias by podle velikosti mohl být A. barteri var. nana a ten rohatec, co je ve skutečnostu růžkatec, má evidentně málo světla, protože je vytáhlý.
Jj je to tak, sekl jsem se..
0 12.01.2017 15:59 TomášFuk Dobře i tak vám děkuji.
Podle velikosti to může být obyčejný batteri, ale snad se přidá někdo znalejší toho druhu..
0 12.01.2017 15:48 TomášFuk Děkuji za určení. Ten anubis nevíte náhodou i do druhu?
První bude kryptokoryna červená, druhé nějaká saggitaria, třetí anubias, čtvrté rohatec jemnolistý..
0 12.01.2017 15:40 TomášFuk
0 12.01.2017 15:38 TomášFuk
Starší reakce
0 08.01.2017 21:11 Catuleta Děkuji, ja si prave nebyla jistá, tak nez budu sázet
První je Hemigraphis není to akvarijní rostlina. Druhá bude Alternanthera.
Starší reakce
Je parádní. O tom žádná. Já jsem kdysi téhle kytce pomohl tím, že jsem ji do velikosti cca 30cm napěstoval emerzně a teprve pak dal pod vodu. Byla to bomba.
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [50] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224033x