Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Hygrophila je to vysoké vzadu a bacopa to nízké před ní - ona taky vyroste.
Tak koukám že Václav byl rychlejší.
PS. Pokud víš, které rostliny jsi koupil, tak Google ti pak poradí asi nejrychleji
Kryptokorine bych asi vyhnojil dno, dělá to fakt velký rozdíl. Sázel jsem ve stejnou dobu do substrátu a do písku, tak v substrátu je plně vzrostlá, v písku má pár listů.
Hygrophila je úplně vpravo vzadu. A mezi ní a kryptokorynama máš bacopu.

Vzadu vlevo ludwigii repens v prostředku egerie vpravo hygrophila polysperma Před ní je bacopa. Ve středu je kryptokorina.

Díky tak už jen bacopu a hygrophilu najít

Ludwigii repens máš kolem filtru.

Dobrý den při založení aq jsem si nezaznamenal jaké rostliny kde sázím

poznám jen egerii uprostřed vzadu a před ni kryptokorynu. Koupil jsem ludwigii repens hygrophila polysperma a bacopa carolinia. Poprosil bych Vás o označení kde mi rostou děkuji.
Je to možné páč na hladině je už po několikáté a barvu nehodí,každopádně máš pravdu po ustřihnutí se rozvětvila a i od kořenů se větví.
No možná máš fakt zelenou verzi.
Jestli ji chce rychle rozmnožit, doporučuju střihnout v půlce a vrchol zasadit. Ustřižený vrchol se většinou rozvětví na dvě větve.
Tak třeba se té barvy dočkám.

Já ji mám červenou jen u hladiny a nad...
Tmu?no momentálně jedu na 50% ze 130w kvůli řase.

Ale musíš mít v akváriu docela tmu. Protože pokud vím, tak opravdu zelená verze neexistuje, barví se vždy podle světla. U mne vypadá takhle. V hodně silné osvětlených akváriích je úplně červená.
Edit: tak verzi green jsem opravdu našel, tak kdo vi...

Předpokládám že jde o jiný název pro limnophila hippuroides? Moc hezká rostlinka, postupně se stala mojí nejoblíbenější. Neroste moc rychle a barví se dočervena i pod středním světlem. Jen se u nás nedá moc často sehnat.
Buď rád že ji máš.
Jj dík už jsem si ji přidal do seznamu rostlin.
Limnophila aromatica 'Green'

Zřejmě ano,nevím jak se ke mě dostala ale je krásná,dík.

Mohu Vás poprosit omidentifikaci této rostlinky. Dekuji
Starší reakce
Taky to je možnost. Těch je ale tolik že název těžko bude k mání.

Václave já bych si spíše myslel že to bude nějaká Bucephalandra.
Je to zřejmě anubias podle oddenku, o jaký se přesně jedná si urči sám podle atlasu.

Fotka není moc dobrá, snad to někdo pozná.
Děkuji předem
Díky moc (tý jo to je servis -během minuty) přesně ono DǏK Dík dík ...

Zeptám se zdejších odborníků zda by mi poradili co mi to vyrostlo v akváriu.
Je to tenké vlákno, světle zelené - na stonku jsou jakoby uzlíky z kterých vyrůstají krátké výhonky (rozvětvení)
děkuji
Počkej až budou dostatečně velké a můžeš je odtrhnout a přivázat někam jinam.

Microsorum - toto, nebo některý příbuzný druh:
rybicky.net/atlasrostlin/microsorum_pteropus. Zasazené se jí dařit nebude, je potřeba ji upevnit na dekoraci nebo alespoň vytáhnout tak, aby v substrátu byly ukotvené jen konečky kořenů.
Edit: Koukám, že píšu zatraceně pomalu

.
Aha, moc děkuji za odpověď

takže jsem ji neměla zasazovat do dna, uz jsem takhle málem odpravila anubias

A takže ji navážu na nějaký kořen, nicméně ty nové rostlinky na jejích listech, s těmi nic dělat nemám a nechat je tam

Microsorium pteropus nebo-li Hnědovka.

Já ho v akvárku měl, ale strašně chutnal skalárám. Pořád se u nej motaly, dokud ho nesežraly.
Díky za info.... něco jsem si o něm nyní nacetl... nechám ho tam kde je mu nejlepe, a ať tam dělá stále krásu.
Stejný dotaz jsem zde dával pře rokem, možná dvěma

EDIT:tak 3 roky a byl to Hvězdoš, asi podzimní

Dnesni procházka a foto z mírně tekouciho potoka... co je to za rostlinu
Starší reakce
přesadím do květináče ven, příp. poskytnu informace, jak se vyvíjí

Mě rostl dobře na kořeni, ale do vody jen kořínky

Dávám jí měsíc, maximálně dva

Kdysi jsem ji taky měl...
Ne mohla, je to bohužel na 100% ona.

Zapoměl jsem se při koupi zeptat na její název. Myslím, že by to měla být ona, ale nejsem si jistý. Neprospívá, potřeboval bych si ověřit, jestli je to skutečně ona.
Nejspíš to je ona, takže pořádně náročná. Tak tu ani zkoušet nebudu, to by byla asi jen ztráta.
Díky za určení.
Zdravím,
u Rataje jsem narazila na tuto rostlinku
www.rataj-spk.cz/…
Naprosto netuším, s čím mám tu čest a na netu jsou u téhož Rataje pod tímto názvem zobrazeny hned 4 odlišné rostliny.
Víte někdo, co to je zač?
EDIT: Na obrázky na netu není spolehnutí, tam po jedním názvem ukazují co libo.

Už jsem tady nabízela víckrát tuhle kytku v domnění, že je to ludwigia, ale prý se mýlím a je to rotala. Rozpoznáte, která z nich to teda je, prosím?
(jinak prostřih je dnešní a stále si pro to nikdo nepřišel)
"B" je správně

Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [12] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224476x