Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
0 06.09.2014 14:01 medwedik – Echinodorus ... ?
Nevíte někdo jaký je to echinodorus?
Starší reakce
Já jí kupoval od Peuker pod jménem Cryptocoryne lucens , jde myslím o jedno a to samé
Děkuji, to je přesně ono.
Já myslím, že by to mohla být cryptocoryne parva. Já ji aspoň takto označenou koupil
A ještě jedno foto...
Zdravím všechny, myslel jsem si, že vím co pěstuji, ale opak je pravdou. Prosím tedy o pomoc s identifikcí této rostlinky.
Předem děkuji.
Martin
Saurus cernuus.
Krásně voní.
A ještě trochu lepší foto. Pokud někdo pozná, moc děkuji!
To Ozelot určitě není
Z tohohle obrázku to stejně nikdo nepozná.
Mrakoplash napsal: 3 echinodorus možná ozelot Ale ten by mal mať také mramorové škvrny, nie? Aspoň moje majú, aj na emerzných listoch tuším boli.
1 a 4 bude zřejmě liliovníček těžko říct jestli brasiliensis
5 máš asi správně.
2 asi nepřežije a nebude to subalatus
3 echinodorus možná ozelot
5 Ceratopteris thalictroides ?
4
3 echinodorus subalatus ??
2 echinodorus subalatus ??
Dostal jsem par rostlinek tak bych se chtel ujistit na presnem nazvu. vsem moc diky za ochotu
)
1 Lilaeopsis brasiliensis ?
Dik, v akva je teprve druhy den
Takhle nevyrostla u me. a ten stin je od plovoucek, budu se je snazit nejak zredukovat
Řekla bych Ludwigia palustris, která nemá moc světla.
Poradite prosim?
Prosím, co je to za kryptokorynu?? Děkuji
Starší reakce
Taky si nejsem jistý na 100%,proto ten otazník
0 21.08.2014 10:37 dansladek Ahoj, potřeboval bych pomoct při identifikaci dvou rostlin, jsou v na této fotce. Jedna je vlevo a druhá je napravo.Jsou to pravděpodobně echynodory, ale jaké druhy
? Díky moc za každou radu
.
rybicky.net/fotogalerie.php… Druhá bude taky řečanka a třetí bych viděl na Bocapa Carolinia.
0 20.08.2014 16:16 erik1982 [23] - rastlinne Ahoj Poradi mi niekto?
Co su to za rastlinky?
Vopred dik
infernus napsal: Prosím o pomoc s identifikací rostlin. Co se této rostlinky týče, porprosil bych o potvrzení, jestli je to opravdu Bacopa caroliniana. Ano,je.
Priznávam, že som to nepísal nejednoznačne - záleží, čo si pod pojmom "vejár" predstavíme, ale myslel som to podľa ilustrácie: vľavo Limnophila, vpravo Cabomba - obrázok je škaredý a prehnaný, ale chcel som vyjadriť rozdiel, ako ho vnímam ja. Na prvý pohľad sa to pri Cabombe javí, že idú jednotlivé výbežky pekne spolu vedľa seba od začiatku (vyjadrené červeno), je tak elegantne usporiadaná - ale pri lepšom pohľade idú po dva, potom z každého z nich opäť 2 a opäť 2, ako binárny strom
Limnophila mi pripadá chaotická.
A ano, podle fotky je to tak jak říkáš Václave. Je ta jedna kytka má to listí co rostě od stonku poněkud širší a jiný tvar, zdá se mi.
No to nemění nic na tom, že podle mého oka, ta jedna rostlinka na té větší fotce uprostřed, má to listí prostě jinačí
Moc ti nerozumím ale myslím že to říkáš obráceně. Cabomba caroliniana má na dvou krátkých stopkách vějířovité listy a Limnophila sessiliflora tak té rostou přímo ze stonku dokola.
Na druhej fotke je aj Cabomba, aj Limnophila - zhruba 3 rastliny vpravo sú Cabomby a potom nasledujú Limnophily.
U mňa sa líšia dosť výrazne - Cabomba je tmavozelená, zospodu ružová a Limnophila je svetlozelená. Jáj, lenže ja mám Cabomba piauhyensis... Rozdiel je v tých ružiciach listov - Cabombe sa delia kúsok pri hlavnej stonke akoby do vejára, Limnophile sa delia až o kúsok na stopke ďalej a nie len raz, ale postupne sa rozvetvujú. Limnophila sa večer zatvára skôr a dôraznejšie. Nie som botanik - len neodborne opisujem, čo vidím u mňa v akváriu
Cabomba je na velkém obrázku hned vpravo. A listí má jiné. Tak nevím...
Dle mého názoru ta druhá kytka je cabomba
Ještě zvětšenina. Děkuji za pomoc.
A druhá kytka v poradí, je ta uprostřed. Měla by tam být Limnophila sessiliflora a Cabomba caroliniana. Tato kytka uprostřed má ale jiné lístky než ty ostatní.
Prosím o pomoc s identifikací rostlin. Co se této rostlinky týče, porprosil bych o potvrzení, jestli je to opravdu Bacopa caroliniana.
Starší reakce
Myslím, ale že nějaká wendtti by to být mohla, možná tropica.
Vdaka. Toby mohla byt ona
jamajcan- wendi green to urcite nebude, mam ju tiez a vizera uplne inak. Neviem co mje to za kryptokorynku ale vytvara velky trs v tvare otoceneho kuzela pricom listy vyrastaju zo stredu a z vrchu ma cela rastlinka tvar kruhu. listy su z vrchu zelene a zo spodu maju nadych cervenej, purpurovej, ale len jemny nadych.
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [81] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224033x