Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
0 18.12.2010 15:09 Usine – Re: Jirkaass
také si myslím.Napište někdo kdo vý díky
Tipoval bych hygrophillu, asi siamensis.
Ahoj ptoreboval bych poradit co je to za rostlinku mam ji uz delsi dobu al enevim jak se jmenuje
predem diky
Starší reakce
0 06.12.2010 18:31 Michal – Re:
Jj tak dekuju za nazory
Celá ponořená dlouho nevydrží a po čase by rozkladem kazila vodu.
0 06.12.2010 18:25 Michal jinak ale nedoporucujes celou potopit a vubec ji tam davat?
Pokud bude v nádrži nějak zavěšená a ve vodě bude jen kořenový systém tak by s pěstováním neměl být problém.
0 06.12.2010 18:20 Michal – ok
ale este chci neco vedet kdybych ji tam dal tak nepochcipaji ne? No celou ne jen ty koreny takze doporucujes ze ne tedy?
Celá ponořená určitě není, že? Dá se dobře pěstovat v hydroponii, ale dlouhodobé potopení nesnese.
0 06.12.2010 18:13 Michal – tak
ale my ji mame ve vode a normal je pekna takze rikate ze ne? ano je to Chlorofytum (zelenec)
Myslím, že to je Chlorofytum (zelenec) a ta by pod vodou uhnila. Rozhodně není vhodná pro submerzní pěstování.
0 06.12.2010 17:50 Michal – dalsi foto
0 06.12.2010 17:49 Michal – Cau
Ahoj lidi tak sem na neco prisel a chci se zeptat,mam rostlinu ale nevim jak se menuje a mame ji ve vode zavarovacce a normalne nam roste ve vode krasne a tak me napadlo ze bych ji mohl dat do akvarka viz.foto prosim poradid jestli ji tam muzu dat do akvaria diky
Jak sem psal o kousek níže. Ludwigia repens se od L. palustris dá poznat jen za květu, ještě lépe za plodu a ještě lépe pod cytometrem.
A to se mezi sebe ochotně kříží.
jenže tohle má listy spíš kulatéjší, L. Repens je má spíš podlouhlé
nevíte co to je? myslím že je to nějaká hodně známá kytka ale nevím jaká
. roste rychle
0 03.12.2010 21:55 Lu.kO – Echináč
Ještě mám dotaz, co je tohle za echináč ?
Aha, tak už nebudu spekulovat
Dají se poznat jen za květu, ještě lépe za plodu a ještě lépe pod cytometrem.
A to se mezi sebe ochotně kříží.
Mně spíš ta Ludwigie příjde jako palustris,ale stačí jen ta Ludwigie. Mám ji ze srazu
Souhlas. Třeba i deset různých názvů pro tutéž kytku. Kšeft je kšeft.
To je to samé.
0 02.12.2010 21:18 kortezhugo – Re: stetinka
H. polysperma \'Variabilis\'
Hygrophyla polysperma je OK (konkrétně H. polysperma 'Rosanerving')
ta první je Ludwigia, třeba L. repens.
A tohle Hygrophyla polysperma?
Je tohle Bacopa?
0 02.12.2010 15:44 0 – Re: Lu.kO
AQUA DAHO má ve své nabídce dost kytek co se do akva nehodí, ale ta rostlina na fotu je označena správně a to ve stavu jak již bylo uvedeno. Prodávají se i pod vodou vypěstovaní jedinci, kteří vypadají, jako ti co jsou v mé množárně pogostemonů a jiných druhů rostlin na přiloženém snímku. 0.
pak můžeš nový výhodky ustřihnout a znovu zasadit a starou část můžeš klidně vyhodit, jestli se novým bude dařit
0 01.12.2010 17:27 Lu.kO – Re: katterinecka
dik moc
to že je emerzní ničemu nevadí. Zasadit a uvidíš jestli poroste (jako s každou jinou rostlinou).
I když mě dělalo problém ji v takové šlahounovité formě zasadit ke dnu
0 01.12.2010 17:14 Usine – Re: LukO3K
0 01.12.2010 17:07 Lu.kO – Re: švíco
takže mi nebude k ničemu ?
0 01.12.2010 16:49 švíco – Re: LukO3K
Emerzní forma je diametrálně odlišná od submerzní... název je dobře!
0 01.12.2010 16:39 Lu.kO – Re: Filip980
Mě to teda jako lotos přijde..určitě to je on
0 01.12.2010 16:38 Lu.kO – Pogostemon helferi ??
Objednával jsem si hodně kytek z AQUA-DAHO a zrovna tuhletu 7x a je tam napsáno pogostemon helferi ale mě to jako pačule rozhodně nepřijde :/ nevíte co to je ?? Kdyžtak přesný název prosím
0 27.11.2010 11:16 Usine – Re: TomasOxx
Asi C. besketii, ale hodně odvážně. Poslete si fotku, až ta kytka bude větší.
Ta kytka se po akváriích docela rozmáhá. Docela snadno se dá bez přičinění do akvária zanést.
0 26.11.2010 19:10 Usine – Re: Bak
v šest v práci pro všechny, chci se zeptat opět na další kytku, roste jako plevel ve vodě, zarostlo mi to bez kontroly čtvrtku akvárka... taková nitkovitá po 2-3 cm maličký kulatý lísteček, roste jako chuchvalec, nenechte se zmýlit okřehkem na hladině
Starší reakce
tož ? nějak mi to nejde rozlišit...
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [152] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224033x