Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Hemigraphis alternata
Bacopa monnieri

rostlina č. 2 ????

Zdravím všechny tady, mám takový problém, koupil jsem dvě rostliny nemůžu je stále určit, tak bych Vás chtěl poprosit jestli by je někdo identifikoval, děkuji moc
rostlina č. 1 ????
Příště radši z boku.
Hygrophila corymbosa, nějaká ze širolistých variet.

jeste jedna otazka pokud bude foto postacujici?
Moc diky

CAute mám tuto kytku a neivm co je to za druh a rostou ji dalsi kytky asi z listu nebo ja nevim jak
Starší reakce
Souhlas. Je to Acorus gramineus.

Vytáhnout, opatrně jí vyndat z vaty a samotnou rostlinu zasadit na požadované místo tak, aby kořeny končily zároveň se substrátem.
0 10.01.2011 16:29 Kocajs – rostlina

zdravim dnes sem su koupil rotlinu a chci se zeptat jestli mam ten koren vytahnout z toho cernyho? dik
Cyperus nemá oddenek, také jeho listy jsou měkké a né takhle tuze vypadající a vějířovitě postavené.
Je to mech. Našel jsem to svého času v jedné nádrži, přenesl domů, ale dlouho mi to nevydrželo...
První je nějaká Alternanthera (reinecki, možná kultivar 'Splendida'), ta druhá je Acorus gramineus.

a este raz. co je to za rastlinu

Prosim o pomoc. co su to za rastliny?
Jako mech to vypadá. Netuším co to může být, ale roste to jen v kombinaci silného nánosu řas a chuchvalce lemny na hladině asi na třech místech. Jinde v nádrži se to nevyskytuje.

Ne. Kvetení lemnid je hodně vzácné i v přírodě (osobně sem ještě žádnej druh kvést neviděl). Je to jen takový malý útvar na okraji lístku. Takže jestli chcete vidět květ okřehku, hledejte něco o velikosti menší než špendlíková hlavička.
www.mobot.org/…
Nebude to nějaký mech? Teda jestli sem koukal na to správné místo.
Tak to řeknu hned, takhle trápit hlavy jiných lidí.
Ludwigie palustris je v ČR vyhynulá (jestli tu vůbec rostla), bude to pravděpodobně Veronica beccabunga.
0 08.01.2011 17:08 Usine – Re: Smokemesmokee
0 08.01.2011 17:04 Smokemesmokee – Re: Johan
vypadá to na palustris, ale nevím nevím. Roste to i v čr v potocích? kamarád to v nějaké řičce vytrhal a donesl právě.
Hodně nezávazně Ludwigie (palustris, repens).
0 08.01.2011 16:50 Smokemesmokee – Neznámý název

Prosím vás,
nevíte někdo co je tohle za vodní rostlinku?

a ja si X let myslel, ze mam Egerku

Najas tam je, ale to první není Egeria. Zkuste Najas quadalupensis.

oproti fotkam v atlasu nemam na listech "zoubky" a mam ji mene hustou.. nemam ji privazanou, volne plave v aqua...
P.S. ten bordel kolem je kvuli vymene vody

Ludwigie (palustris, repens)

Ahoj! Mohli byste mi někdo prosím poradit co je to za rostlinku.Donesl jsem si ji s jinou rostlinou,byl jenom kousek,zasadil jsem ji a docela se ujala. Děkuji!
Mayaca má ráda dost světla. Pokud ho má, tak roste zdárně do výšky - takže bych ji dala někam do středu - a zas tak náročná není. Akorát je jemnolistá, tak se ráda zařasí

Nie atlas ale viac penez.
A potom sa da tvorit.
Proč by měla pojít. Však uvidíte. Chtělo by to nějakej malej atlásek na kupování rosltin, co?...

tak to som si zas pekne nalozil.
do mesiaca pojde....
a pekne dakujem za ochotu

Prosim povecte mi co som si to dotiahol domov.
dakujem
OK dik

2 01.01.2011 21:56 Usine – Re: Jirkaass
Nech jí plavat na hladině.

sice neivm kde sem ji vzal xD protoze sem ji nemel
co s ni mam delat mam ji nechat plavat nahore nebo ji mam nekam dolu dat?
ano, je to riccia fluitans

Dnes jsem nalezl v akváriu něco.Myslím si že jde o riccii mohly byste my poradit???
PS:nekvalitní foto (špatný foták-nastavení fotáku) kdyžtak si pište o přidání fota
Určitě ano.

Není to spíše Limnophila sessiliflora?

nazdarek, snítku tohodle jsem dostal s krevetkami, uz ji musim zastrihavat, co by to mohlo byt? ceratopteris? cabomba? diky za jakoukoliv radu
Tak to se mi zatím hodí, tak díky

Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [151] ...... 182 183
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 225216x