Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Prosím o identifikaci rostliny. Přišla mi jako blyxa japonica, ale tu jsem již jednou měla a určo vypadala jinak. Může mi jí prosím někdo identifikovat?
Starší reakce
Veď hej.
No nie len akvaristika je naše hoby.
Je fajn, že i na dotaz, který není zcela úplně určen na tyto stránky, dokáže někdo odpovědět.
Třemdava bílá ... ale evidentně sis spletl stránky
nepříjde mi to jako vodní rostlinky
0 27.05.2012 18:00 David – Identifikace
Ahoj, mohli byste mi prosim pomoct s identifikaci tehle rostliny?
Ta rostlina uprostřed je microsorium pteropus.
Starší reakce
Na ty mi to taky sedí nejvíc
Všech děkuju za tipy!
Něco z okruhu C. wendtii.
Možná C. pontederiifolia...
Mohla by to být Cryptocoryne cordata,Kryptokoryna srdčitá .Ale bez záruky
0 14.05.2012 16:58 MrHu [300] Ahoj. Prosím, poradil by mi někdo, co by to mohlo být za kryptokorynu? Koupil jsem jí před pár týdny na burze a nepoznamenal jsem si, co je to přesně zač...
V kryptokorynách se moc nevyznám a tuhle si netroufnu podle fotky identifikovat...
Děkuju
Díky moc, a omlouvám se že foto není otočený
Starší reakce
To je fakt, nasel sem stare utrzky a affinis sem kupoval, ale jisty si tim nejsem :-/
Rozhodně kryptokoryny, ale druhem si jistý nejsem. Ta vzadu by mohla být affiniska.
Ahoj, poradi mi nekdo, co je toto za rostlinky? mysleno ty dve vetsi na fotografii ... typoval bych to ne nejake cryptocoryny ...
Tak to je super. Echináče do písku a anubiasy přivázat na kořeny.
Martin Honzejk
Nic ztoho jeste neni zasazeno, vsechno jsem to drzel ve vode rukou, abych to mohl vyfotit. Hlavne teda ty echinace jak jsou velke a krehke, tak mimo vodu by se spatne fotily.
A jeste nejake anubiasy.
Starší reakce
Viz Johan - Rotala rotundifolia.
Skus to porovnat s foto co mám u své 2.120 u rostlinek mně to příjde dost podobný
Viděl bych to na Rotala rotundifolia.
0 28.04.2012 21:32 rogallo – ...
no tľraz uz nwm ma crty ale nie uplne take cudne to je
a co Bacopa monnieri ?
Z rotaly buď 'Green' alebo 'Nanjenshan', ale neviem. Myslím, že najväčšia šanca identifikovať ju je prelúskať vlákno Hádanky - Copak je to za rastlinku?
ani to ...ona ma este viec kulate listy a na jednom poschodi listov su iba 2
A ešte jedna
A čo Hydrilla verticillata? Prikladám HaDaSovu fotku
to nebude ona ....moja ma viac okruhle listy
0 28.04.2012 20:37 rogallo – co je to??
chcem sa spytat co je to za druh prosim
Starší reakce
Jsem rád že i laik pozná že to není major neboli martii. Hledejte spíše rostliny podobné jako Ech. africanus, veronikae, uruguayensis .
www.akvarko.cz/…
U téhle mají mít listy zvlněné okraje, naše je má od začátku úplně rovné, ale jinak je podobná dost.
Aha, tak to by bylo složitější, ale tak mně stačí vědět, že to je echinodorus
Nebyla jsem si jistá, díky.
Zkuste srovnat s Echinodorus martii.
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [129] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224033x