Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
No ak je to Samolus, tak je nádherný! Taký veľký som ešte nemal, v akých podmienkach je pestovaný? Nejaká tvrdšia voda? Ja ho mám v mäkšej a práve kvôli nemu som z úplne mäkkej musel ísť do strednej, v mäkkej mi akosi hynul.
ještě mám tuto fotku druhé
No dobre, nebudem sa hádať - rôznych podmienkach môže vyzerať trochu odlišne
Pri tej strednej mi to nejako nesedí na Samolus - zdajú sa mi príliš zvlnené alebo akoby "vykrajované" listy, také som nikdy nemal. Nejakú fotku, kde by bolo vidno osamotenú rastlinku, i spodok ružice, by nešlo hodiť?
ludwigia palustris, druhý asi Samolus valerandi a třetí bude kryptokoryna walkeri, wendtii, affinis?
dnes jsem koupila nějaké rostliny, bohužel až doma jsem si všimla, že tato nemá cedulku. poradí mi někdo, co je to za rostlinu?
Po delší době focení rostlin, jsem vydal foto přehled rostlin, který budu ještě doplňovat. Mohl bych pomoci při určení rostliny:
surpanblog.cz/… Nevíte náhodou co jsou tyto dvě rostlinky zač??? Chci je přikoupit, daří se jim v akváriu.
ta první vypadá jak Cryptocoryne pontederiifolia
rybicky.net/atlasrostlin/cryptocoryne_pontederiifolia ale nejsem si jistý, docela dost mě toho odumřelo ale tyhle se drží, a navíc se rozrůstají.
Úvaha rostliny nerostou => no tak přihnojíme nebývá dobrá. V akváriích jako je to Tvoje je hlavní příčinou potíží zpravidla něco jiného.
Já jsem poznamenal to železo, protože tu rostlinu znám a znám i projevy nedostatku železa na ní. Ostatně otázka se týkala pouze určení té rostliny. Teprve teď jsem se podíval na Tvoji prezentaci, a je to jak píše vaaclav: tam je toho špatně víc. Rozhodně bych to neřešil přidáváním dusičnanů.
Ale to už patří do jiného tématu...
Neboj bojuju tedka mám 14 dni co2.a dodávám dusicnan dr. A taky mi zacli odehnivat stonky takže boj o život rostlin
vaaclav napsal: Je to dost jednoduché řešení, stačí něco dosypat a je to. Rostliny v tvém akváriu asi budou potřebovat mnohem více než jen železo. Je to dost jednoduché řešení, stačí něco dosypat a je to. Rostliny v tvém akváriu asi budou potřebovat mnohem více než jen železo.
Právě jsem to četl že má ráda železo.a už jsem i koukal jak ho doplnit ☺☺ a
Řekl bych Hygrophila siamensis, a že by snesla trochu víc železa.
Podívej se do atlasu na rostlin rodu Hygrophila.
0 01.01.2017 16:39 malky Kdo ví (sám to nevím
)
Podle obrázků tady v atlase mohla. Vypadá nejpravděpodobněji. Děkuju!
P.S. Hezkou oslavu Silvestra! (jsem aktuálně doma sám, zbytek rodiny se vyexpedoval k mámě do Prahy, ale zítra se žena a starší dcera vrátí)
Zřejmě máte oba pravdu. Mám parvu taky, ale nepřemýšlel jsem, že listy musí mít rovné a blíž substrátu. Říkal jsem si, že může být variabilnější.
souhlas, parva má jiné tvary listů, delší, úzké, rostou téměř hned u substrátu. Teda aspoň u mě.
Za mě ne. Parva má užší listy a nezvlněné. Navíc u mě dřív rostla blíže k substrátu. Na cryptocorynu to vypadá, ale jakou, to neřeknu. Možná se mýlím
Je prosím, toto Cryptocoryne parva?
rybicky.net/fotogalerie.php…
Objevila se mi nějakým zázrakem někdy na začátku roku. Zaručeně jsem do akvária kupoval jen V. gigantea a strkal jen V. gigantea. Nejprve jeden lístek, pak dva. Hrozně pomalé. Uvažuju, jestli to nebyl nějaký mrňavý semenáček nebo semínko.
Poprvé, co jsem si kdy do akvária zanesl "větší" rostlinu, aniž bych o ní věděl.
Mám od Rataje Anubias "lanceolata" a vypadá stejně.
www.google.cz/…
EDIT-Jo a ještě jedna věc. Jestli ty nejstarší listy jsou skutečně hodně světlé, tak kytka trpěla chlorózou.
A co tenhle Anubias lanceolata.
V prvé řadě by to chtělo lepší fotku na které bude vidět celá rostlina.
Něco dostupnějšího by nebylo.
Ahoj! Mám tenhle prý Anubias.Nemohl by jste mi prosím někdo říci nebo poradit co by to mohlo být za odrůdu?Je asi 25 cm vysoký.Děkuji
Velikost by odpovídala. Čili podle mě rašící Nymphaea lotus.
asi prihoriva v tom miste byli nechany cerny kulicky velikosti vetsiho zaludu ci kastanu.bohuzel sem si nenapsal ceho ale pry to vyroste
To druhé mi připomíná leknín rašící z hlízy.
to by nebyla hadanka kdybi tam bila napsana
ps to prvni vyrusta skoro bych rek z tuheho korene.dostal sem jen ten a vyrusta z nej tohle.
To první vypadá jako echinodorus- možná Indian Red ? To druhé těžko říct,když ani v jedné prezentaci nemáš vypsané rostliny. Mě takhle podobně vyrůstají odnože cryptocoryn.
Tak hádejte ja to nevim jedno sem dostal a druhy vyrůstá ze dna samo.
ovsem kvalita fotek des.mobil
Měl sem jí.Držela mi dost dlouho.Jenže pak mi jí Ferda začal pravidelně zasypávat pískem,několikrát zasebou vytrhnul a už se nevzpamatovala.
Osobně jsi ji držel pod vodou? Podle mé to nejde. Jen, když jí necháš prostor vyrůst nad hladinu a růst nad hladinou.
Je to ona
Jen nejsou vhodný do čerstvě založených nádrží.Dávají se zpravidla(né-li výhradně) do hustě zarostlých akvárií s dobře fungujícími rostlinami.Pak se udrží pod vodou hodně dlouho
Že by Hemigraphis alternata ? Oblíbená rostlina začínajících akvaristů,která se různě prodává jako akvarijní, přestože tam dlouho nevydrží ?
Starší reakce
Bella napsala: Me to pripomina moje chcipaky, kdyz chcipaly v dolni casti (nebo spis ve stredu obrazku) vidim hygrophilu corymbosu, v horni ten kosokvet
Stáhl jsem si to, zvětšil a asi jo.
Me to pripomina moje chcipaky, kdyz chcipaly
v dolni casti (nebo spis ve stredu obrazku) vidim hygrophilu corymbosu, v horni ten kosokvet
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [51] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224033x