Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
hmmm neva to uz skusim zistit nejak ale hlavne ze je alternanthera
Alternanthera. Ale z tak zuboženého stavu těžko hádat, která.
0 04.06.2010 15:40 Jakub – Re: Gabriellka
a tato??? mam podozrenie na nejaku alternantheru alebo ludwigiu ale ktora to je a aky presne druh to netusim...
ta rastlinka za ramirezou nevieto niekto ako sa moze volat???
Měli jsme doma stejný. Taková nostalgická vzpomínka, i slzu jsem málem uronil. Tu bakopu jsem odhadoval spíše na amplexicaulis, ale ono je těžké trefit se když není měřítko. Tak ať roste.
Bacopa monnieri....
...preco?
v CZ bol krajsi umakart???
Snad B. amplexicaulis. B. lanigera je chlupatější a myslím, že má síťkované listy, B. monniera je drobnější a jiné druhy se snad nepěstují. Mimochodem. to určení umakartu si hodně cením.
umakart - 1 Bacopa -1 Jasne
-emers urcite dnes som ju kupil-1
...ale aka???
Já si moc jistý nejsem. Bezpečně jsem poznal akorát ten umakart pod tou kytkou. Není to nějaká Bacopa? Roste to emerzně?
Ty největší fajnovosti tam nejsou vidět. Mám tam několik panašovaných anubiasů. Až se rozjedou, tak je nafotím a něco sem hodím, ať slintají i jiní.
A přitom jediná péče je, že dvakrát za den nakrmím ty trpasličí živorodky, které tam plavou a jednou za týden zaliju ty bromelky. Ještě musím vymyslet další patro truhlíku, protože ty zavěšené květináče nejsou to pravé kokosové.
Něco na dobrou noc. Takhle mi rostou anubiasky a kryptošky.
Dovedu si představit, jak to svítí, svítím momentálně do 120 l akvária 2 úsporkami - 20 W Philips a 26 W "no name", Didiplis tam mám shodou okolností taky, takové 4 měsíce tam je, ale roste velmi pomalu, má uzoučký sytě zelený listy. Zarostlé je 2/3 hladiny plovoučkami.
Ono toho světla skutečně není moc - svítí to jako bludička.
Až se setmí, zkusím udělat fotku.
(Byla doba, kdy jsem do této nádržky svítil 18W (DZ) a bylo to tak akorát.
)
Díky, něco takového jsem čekala. Každý máme tu "průměrnost" jinde.
V mém případě 9W/827 DZ-zářivka na cca 6 l vody. A nádržka je většinou hustě zarostlá!
(Udělal bych fotku, ale ta by byla zavádějící - zrovna ráno jsem kytky citelně zredukoval...
)
"Internetového akvaristy " jak už kdosi neznámý někde napsal
Díky za podporu, asi až zase potkám tuto kytičku, tak ji vezmu domů a třeba už nazahnije.
Asi byste měli blíže specifikovat tu "nižší intenzitu světla, resp. "průměrné osvětlení", ono to asi bude "poněkud" jinde než svícení dávno vysvícenou gločkou ze setu průměrného, nepříliš zkušeného českého akvaristy.
Tak tak, Didiplis zvládá průměrné osvětlení, nesycení CO2 i pH kolem 7,5-7,7. Tvoří pak husté zelenější porosty, nemá tendenci se vytahovat, internodia jsou minimální. Na to, aby nezčernal a neodehnil existuje řešení: velmi často zastřihávat, nenechat vyrůst nad 15 cm, vršky nekompromisně odstraňovat. Tím se bude hezky větvit a dosáhneme tím hustého kompaktního porostu.
Didiplis pěstuji ve svém nejmenším krevetkáriu už asi rok a v rozporu s obecným povědomím o vyšší náročnosti této kytky musím konstatovat, že se spokojí i s nižší intenzitou světla, nemá potřebu přihnojování CO2 a snese i "vyšší" pH.
Jako vždy ale platí - i když člověk pěstuje nějakou kytku v "papírově" ideálních podmínkách, neznamená to, že mu bude prosperovat. Do značné míry to platí i naopak - "papírové" podmínky "nic moc" a kytky jedna báseň.
Co tomu mému kalužníku nesvědčí, je "stará voda".
Pokud zanedbám pravidelnou péči, Didiplis se "zasekne", objeví ho řasy a pokud rychle nezasáhnu, už to frčí...
(Taky jsem ho už měl ve fázi drobných černých "jehliček", ale vždy se z toho dostal.
)
Didiplis jsem měl, ale nezadařilo se mu, shnil na troud...
Detail toho načervenalého kvítka tam je, ono to roste hezky vzadu na světle, tak to tak snad i nechám a budu dál dělat hrozný fotky, dokud mi celý akvárko nezaroste takhle hezky hrozně a pak už nebudu dělat fotky, budu trhat a trhat
Asi jo. Budu muset zajít na oční. A pokud očař nic nenajde, tak to vezmu na psychiatrii.
Bali má pravdu - Rotala rotundifolia.
Mi se zdálo, že to je ten Didiplis, protože na té fotce vidím listy růst do kříže. Ale asi je to jen můj dojem.
Máš pravdu, opravdu vypadá velice bratrsky, ani nevím jak ke mně tato kytka přišla, nicméně se chytila velice dobře hlavně když jsem začal CO2
kdepak, 100pro rotala
Dva týdny nic neznamenají. Spíše 2-3 měsíce. Hodně štěstí.
Hojte, roste mi tu trhutka, Taxaphyllum Christmass a cosi jako červená kytka, netušíte prosím někdo co to je ? Má už 20 cm výhony.
0 01.06.2010 20:07 bobor aha dufam ze poraste bola by to skoda ale mal ju v akvaristyke asi tak 2 tyzdne pod vodou (teda aspon to tvrdil) no uvidime!
Uvidí se časem. Rubra neroste pod vodou, jenom emerzně.
0 01.06.2010 18:12 Usine – Re: bobor
Nějaká forma Alternanthera sessilis. Možná Splendida? Snad bude někdo přesnější.
0 01.06.2010 16:25 bobor neviete mi poradit co je to za rastlinu? dakujem!
Starší reakce
To je v pohodě. Já mám těch anubiasů celkem dost a protože si s nimi hraju už delší dobu, tak to mám tak trochu v oku. Mimochodem, stejné schéma nervatury na spodní straně listů mají snad všechny áronovité, mezi které anubiasy patří. Např. Spatiphyllum wallisii, Zantedeschia sp. a dokonce i malé Anthurium scandens.
Asi taky vyměním monitor. Za panáka něčeho na povzbuzení.
0 25.05.2010 22:23 Usine – Re: Pepan
Já jsem také v prvním momentě napsal že je to nějaký úzkolistý emerzní Echinodorus. Pak jsem to ale smazal, protože mě zarazilo jak je zasazený. Budeš mít ale nejspíš pravdu. Nejlepší je vždycky počkat co z takové rostliny časem vyleze.
0 25.05.2010 22:18 Usine – Re: ustavprochore
Vyměň si tolik monitorů kolik chceš.
Že je te echinodorus, to se domnívám podle spodní strany listů. Echinodory mívají více souběžných hlavních žilek, zatímco anubiasy mají jednu hlavní, která se větví. Ještě jednou jsem si to teď kontroloval na svých anubiasech (a mám jich dost) a navzdory různým druhům je spodní strana s nervaturou podle jednoho schématu.
Asi budu muset vyměnit monitor, ale já tam stejně jako "Pepan" vidím nějaký emerzní echinodorus a ta stonkovka je podle mě Heteranthera zosterifolia - rovněž emerz.
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [160] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224033x